Sohbet- Muhabbet Faslı

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,781
Bugün biraz hayal kırıklığı oldu. Ön yıkama yapacakken Polham pompa bozuldu, hava kaçırıyordu. Biraz uğraştım düzelmeyince saldım. Yanımda yedek pompa da getirmediğimden Arabayı aldığımdan beri hatırladığım kadarıyla ilk defa benzinlik köpüğü vurmak zorunda kaldım. Sonrasında vfloc ile kova yıkaması yapıp yıkamayı sonlandırdım. Yazlıklara da yıkama sonrasında geçtim o yüzden yıkama sırasında tekerlere özenmedim; yarın balkonda ayrıca ilgileneceğim onlarla. En sonunda da K2 akra ile çok hızlı bir motor temizliği yaptım.

Bende polhamı her kullanışımda acaba ne zaman sıkıntı açacak diye içimden geçirerek, kurbanlık koyun gibi bekliyorum :)

Basit bir kaç modifiye ile sorunu çözenler vardı, çöpe atmadan önce denenebilir.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende polhamı her kullanışımda acaba ne zaman sıkıntı açacak diye içimden geçirerek, kurbanlık koyun gibi bekliyorum :)

Basit bir kaç modifiye ile sorunu çözenler vardı, çöpe atmadan önce denenebilir.
Polham başlığı yedek tutulabilir. Birbirine uyuyor genelde başlıklar.

Batarya hayli hayli yetiyor da yedek şarjlı başlık olarak kullanılabilir. Tek başlık şarjıyla 3 4 sefer rahat kullanılıyor da bitene kadar denemedim hiç

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Haziranda almıştım ben nerdeyse 1 sene olacak; ara ara sinyal verir gibiydi ama son 2-3 aydır takır takır çalışıyordu; hatta geçen hafta 2 arkadaşımın arabasını arka arkaya canavar gibi yıkamıştı. Öyle olunca yedek pompa da almadım bugün sinirden tekmeleyesim falan geldi :) çöpe atmasam da uğraşasım yok şuanlık :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bunu bir arastiralim.hocam ben bir bakayim.

pH kağıtlarını bulunca active foam in pH ölçümünü yapayım dedim.
Soldaki saf halde yaklaşık 14 civarında
Sağdaki 1:20 oranında seyreltilmiş halde yaklaşık 8 olarak ölçtüm.

Nötr tarafa yakın aslında dendiği gibi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

K2 zaten Ph Nötr demiyor Alkali diye belirtiyor Nötr olmasi tabi her zaman iyidir,Temizlik kabiliyetide ona gore kendini belli ediyor.

Eline saglik hocam tesekkurler.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Öncelikle paylaşım için teşekkürler, resimdeki ph cetveline göre baktığım zaman bana saf halde 11 gibi gözüktü, 1:20 sulandırıl evet ph 8

@Sefa46
Ben bu zamana kadar (saf halde) ph 14 olan bir ürünün sulandırmayla (ne kadar fazla sulandırırsakta) 6 seviye düştüğünü hiç görmedim, Sulandırmayla bu zamana kadar yaptığım ölçümlerde en fazla 3 seviye civarı düştüğünü görmüşümdür,

Not: çubukları sıvıya batırıp çıkardıktan sonra ph cetvelinde kontrol sağlarken test çubuklarını (dik olarak tuttuğunuz için) renk değiştirme yanıltıcı olabilir, kağıda tutunan sıvı aşşağı yönelmesi gerekirken yeniden ters yönde hareket eder, Normalde çubuğu (tuttuğumuz bölge) yukarı bakacak şekilde sıvının tekrardan yön değiştirmesini engellemek gerekiyor, bu sayede hata payını azaltır, Tekrardan teşekkür ederim :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öncelikle paylaşım için teşekkürler, resimdeki ph cetveline göre baktığım zaman bana saf halde 11 gibi gözüktü, 1:20 sulandırıl evet ph 8

@Sefa46
Ben bu zamana kadar (saf halde) ph 14 olan bir ürünün sulandırmayla (ne kadar fazla sulandırırsakta) 6 seviye düştüğünü hiç görmedim, Sulandırmayla bu zamana kadar yaptığım ölçümlerde en fazla 3 seviye civarı düştüğünü görmüşümdür,

Not: çubukları sıvıya batırıp çıkardıktan sonra ph cetvelinde kontrol sağlarken test çubuklarını (dik olarak tuttuğunuz için) renk değiştirme yanıltıcı olabilir, kağıda tutunan sıvı aşşağı yönelmesi gerekirken yeniden ters yönde hareket eder, Normalde çubuğu (tuttuğumuz bölge) yukarı bakacak şekilde sıvının tekrardan yön değiştirmesini engellemek gerekiyor, bu sayede hata payını azaltır, Tekrardan teşekkür ederim :)
Işıktan dolayı da yanlış görünüyor bazen dediğiniz gibi 11 12 dolaylarında da olabilir. Ama sonuçta bazik bir ürün içeriğinde mutlaka sodyum hidroksit olacak değil farklı tuzların pH değişimi pH ın çabuk düşmesine yol açabilir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Kamerayı yeniledik, park kiti ve 4g modül ile teknolojiyi yakından takip ediyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu sefer farklı bir stok. Park modu kablosunu da aldım uygun bir zamanda bağlantısını yapıcam
Kameralardan memnunmusunuz? Bende viofo a229plus var ben görüntü kalitesinden cok memnunum aslında ama kullandığım sd kart yavaş uyarısı veriyor arada.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kameralardan memnunmusunuz? Bende viofo a229plus var ben görüntü kalitesinden cok memnunum aslında ama kullandığım sd kart yavaş uyarısı veriyor arada.
@emirhaneness hocam, aynı markadan a129 plus duo kameram var ve Lexar 256 GB Silver Plus 205 MB/S 4K V30 bu kartı kullanıyorum sorunsuz çalışıyor. Senin ki nedir? Eğer video yazma hızı çok düşük ise yavaş yazma uyarı alabilirsin çünkü video yazma düşük kartlı kullanmış olabilirsin.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şimdilik memnunum banggood dan aldığım 256 gb U3 özellikte kartım var uyarı almadım 1 haftalık süreçte. İlerleyen zamanlarda güncelleme yaparım yine. 4k cihazlar yüksek yazma hızı istiyor malum dosya boyutları yüksek. Yeni kart alana kadar kayıt kalitesini düşürün bir de öyle deneyin.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Kamerayı kullanmaya başlayalı ne kadar zaman oldu ve ilk başlarda da aynı uyarıyı veriyor muydu?

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Herkese selam. Geçenlerde aracımı uygulamaya vermiştim polisaj ve seramik için. Trabzonun da hatrı sayılır bir işyerine hatrı sayılır bir paraya. 3 gün kaldı araç gerçi işlem en büyük ihtimalle 2 gün sürmüştür. Geceden sabaha seramik kürleşecek demişti uygulamacı arkadaş. Neyse aracı aldım aksilik hava güneşli olmadı bir türlü zaten uygun şampuanım yok diye de yıkama yapmadım. İlk bir hafta su iticilik vs şahane ama uygun bir hava olmadığı için çizik göremiyorum tabi. Bu akşam petrole gidip yıkama yapayım dedim hava fena değildi. Beni bu forumda çok bilmezler yeni yeni yazmaya başladım ama yani temassız-temaslı sırayla hiçbir asidik ya da bazik ürün kullanmadan aracımı yıkarım. Bezlerim purestarın en kalitelisi eldivenlerim kore malıdır ve asla tek eldiven kullanmam. Ha hayatımda da asla arabamı birine emanet etmişliğim yoktur polisaj konusunda bi eşşeklik yapıp verdik zamanım ve yerim yok diye. Arkadaşlar bir yıkamada aracımın tavanının komple çizik olduğunu kaputta da kayda değer eksikler olduğunu gördüm. Bu kadar da yazıyorum ama inanın sinirden napıcağımı şaşırdım. Okuyan herkes hakkını helal etsin vallahi.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Herkese selam. Geçenlerde aracımı uygulamaya vermiştim polisaj ve seramik için. Trabzonun da hatrı sayılır bir işyerine hatrı sayılır bir paraya. 3 gün kaldı araç gerçi işlem en büyük ihtimalle 2 gün sürmüştür. Geceden sabaha seramik kürleşecek demişti uygulamacı arkadaş. Neyse aracı aldım aksilik hava güneşli olmadı bir türlü zaten uygun şampuanım yok diye de yıkama yapmadım. İlk bir hafta su iticilik vs şahane ama uygun bir hava olmadığı için çizik göremiyorum tabi. Bu akşam petrole gidip yıkama yapayım dedim hava fena değildi. Beni bu forumda çok bilmezler yeni yeni yazmaya başladım ama yani temassız-temaslı sırayla hiçbir asidik ya da bazik ürün kullanmadan aracımı yıkarım. Bezlerim purestarın en kalitelisi eldivenlerim kore malıdır ve asla tek eldiven kullanmam. Ha hayatımda da asla arabamı birine emanet etmişliğim yoktur polisaj konusunda bi eşşeklik yapıp verdik zamanım ve yerim yok diye. Arkadaşlar bir yıkamada aracımın tavanının komple çizik olduğunu kaputta da kayda değer eksikler olduğunu gördüm. Bu kadar da yazıyorum ama inanın sinirden napıcağımı şaşırdım. Okuyan herkes hakkını helal etsin vallahi.
Geçmiş olsun, çizikler nasıl. Bildiğimiz tırnak takılır şekilde mi? Net görülebilecek şekilde resim paylaşırsanız daha net yorum yapılabilir ama biz ne söylersek söyleyelim uygulamayı yapan yere gidip durumu konuşmanız daha iyi olacaktır. Hatrı sayılır bir iş yeri ise hatasını varsa telafi edecektir.

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Geçmiş olsun, çizikler nasıl. Bildiğimiz tırnak takılır şekilde mi? Net görülebilecek şekilde resim paylaşırsanız daha net yorum yapılabilir ama biz ne söylersek söyleyelim uygulamayı yapan yere gidip durumu konuşmanız daha iyi olacaktır. Hatrı sayılır bir iş yeri ise hatasını varsa telafi edecektir.

Tırnak çiziği değil, bildiğimiz halk tabiri örümcek ağı. Yani araca kil yapmıştım bu çizikler vardı alırken de kil yaparken de. Tamamen iş bilmezlik, özensizlik ve bas geç durumu. Teşekkürler acayip darlandım foruma kusayım dedim sinirimi :) vidyo çektim resim çekemedim malesef.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İlk Yıkamada Çızık hologram olamaz.

3/4 yikamadan sonra ister istemez ne kadar dikkat etsende hologram az cok olabiliyor.Temasli yikiyorsun,temasli kurutuyorsun yani imkansiz sifir hatasiz kalmasi.

Resim paylasin detayli yorumlarim ama caninizi sikan bir durum olduysa seramik güclendirici pasta ile tek kat ta düzeltebilir yapan arkadas.

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon

3/4 yikamadan sonra ister istemez ne kadar dikkat etsende hologram az cok olabiliyor.Temasli yikiyorsun,temasli kurutuyorsun yani imkansiz sifir hatasiz kalmasi.

Resim paylasin detayli yorumlarim ama caninizi sikan bir durum olduysa seramik güclendirici pasta ile tek kat ta düzeltebilir yapan arkadas.
Sefa hocam bu hologram değil. Ya keşke resim çekseydim de anlatabilseydim. Bildiğimiz çizik.

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon

Vidyodan ss aldım görünüyordur umarım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Vidyodan ss aldım görünüyordur umarım.

Olayi anladim hocam bunlar a biz hologram yani örümcek agi diyoruz evet kisacasi cizik de diyebiliriz bunlari uygulama.yapan arkadasimiz düzeltebilir ara kat veya seramik icerikli pasta ile duzeltip tekrar seramik yapmasi gerekir.

3 günlük islem için bu sekilde uygulama olmaz bir yerde hata olabilir.
Yapan firmayida zan altinda birakmayalim.

Bu Her Firma için bu işi yapan herkez için gecerlidir müsteri memnuniyeti ön planda olmalidir.

Araci teslim aldiginizda uygulama yerinde kontrol etmismiydiniz acaba

Genel olarak söylüyorum aracinizi herhangi bir uygulama studyosuna verdiginiz de teslim alirken Telefonun Flaş ı ile en kotü kapi altlarini ve tavani kontrol etmeye calısıniz az cok belli eder kendini.

Ama birde söyle bir durum var sunu unutmayalim Seramik veya PPF üzerinde kilcal hologramlar mutlaka olusur Genel Forum icin yaziyorum bunun önüne gecebilmek mümkün degildir.Temasli Yikama oldugu surece en iyi ürünleride kullansan kilcal.hologram olacaktir.Bunun kurtulusu malesef yoktur.Takinti haline getirmemek lazim zaten Wax in keyfi bu sekilde ortaya cıkıyor.:) O güzel Kati Waxlarin cizikleri kapatmasi ayri bir keyif Seramik Waxlarin Su iticiligini gormek ayri bir zevk.:)

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Olayi anladim hocam bunlar a biz hologram yani örümcek agi diyoruz evet kisacasi cizik de diyebiliriz bunlari uygulama.yapan arkadasimiz düzeltebilir ara kat veya seramik icerikli pasta ile duzeltip tekrar seramik yapmasi gerekir.

3 günlük islem için bu sekilde uygulama olmaz bir yerde hata olabilir.
Yapan firmayida zan altinda birakmayalim.

Bu Her Firma için bu işi yapan herkez için gecerlidir müsteri memnuniyeti ön planda olmalidir.

Araci teslim aldiginizda uygulama yerinde kontrol etmismiydiniz acaba

Genel olarak söylüyorum aracinizi herhangi bir uygulama studyosuna verdiginiz de teslim alirken Telefonun Flaş ı ile en kotü kapi altlarini ve tavani kontrol etmeye calısıniz az cok belli eder kendini.

Ama birde söyle bir durum var sunu unutmayalim Seramik veya PPF üzerinde kilcal hologramlar mutlaka olusur Genel Forum icin yaziyorum bunun önüne gecebilmek mümkün degildir.Temasli Yikama oldugu surece en iyi ürünleride kullansan kilcal.hologram olacaktir.Bunun kurtulusu malesef yoktur.Takinti haline getirmemek lazim zaten Wax in keyfi bu sekilde ortaya cıkıyor.:) O güzel Kati Waxlarin cizikleri kapatmasi ayri bir keyif Seramik Waxlarin Su iticiligini gormek ayri bir zevk.:)
Hocam bu durum ilk yıkamada olmuşamaz bence. Yani imkansız diyorum. Aracı teslim alırken açık havada flashla bakabildiğim kadar baktım açıkçası ama göremedim çünkü gündüz vakti çok zor.
Firmayla görüşeceğim fakat bu durumu katı wax’ın da kapatacağını sanmıyorum çünkü katı wax yaptığım yerlerde de bu çizikler vardı daha önce malesef.