Sohbet- Muhabbet Faslı

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Merhabalar. Kalemlerle ilgili hangi konuda bilgi lazım acaba? @Paian
Merhabalar. Bir süredir Pelikan M200 kullanıyorum ancak daha güzel bir kaleme geçeyim diyorum artık. Genel kullanım biçimim kısa notlar almak veya evrak imzalamak Aslında ilk planım Mont Blanc vb. evladiyelik bir kalem alıp, çocuğuma da aktarmak; ancak sonra diyorum ki imza için kesik uçlu bold bir kalem de fena olmaz. Öte yandan da flex uçlu alsam diyorum ama bu sefer de dayanımları konusunda tereddütüm var. Şöyle beni üzmeyecek flex uçlu veya kesik uçlu bir kalem öneriniz olabilir mi? Flex’e daha yakınım çünkü özellikle Robert Oster Fire and Ice veya Pilot İroshizuku gibi mürekkeplerde epey güzel sonuçlar veriyor.

Bu arada bildiğiniz üzere, bu hobi de aynı detay gibi “elini ver kolunu kaptır” uğraşlardandır. Bir de mürekkeplerle ilgili sorum olacak ama onu daha sonra sorayım.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Merhabalar. Bir süredir Pelikan M200 kullanıyorum ancak daha güzel bir kaleme geçeyim diyorum artık. Genel kullanım biçimim kısa notlar almak veya evrak imzalamak Aslında ilk planım Mont Blanc vb. evladiyelik bir kalem alıp, çocuğuma da aktarmak; ancak sonra diyorum ki imza için kesik uçlu bold bir kalem de fena olmaz. Öte yandan da flex uçlu alsam diyorum ama bu sefer de dayanımları konusunda tereddütüm var. Şöyle beni üzmeyecek flex uçlu veya kesik uçlu bir kalem öneriniz olabilir mi? Flex’e daha yakınım çünkü özellikle Robert Oster Fire and Ice veya Pilot İroshizuku gibi mürekkeplerde epey güzel sonuçlar veriyor.

Bu arada bildiğiniz üzere, bu hobi de aynı detay gibi “elini ver kolunu kaptır” uğraşlardandır. Bir de mürekkeplerle ilgili sorum olacak ama onu daha sonra sorayım.
Abi ben elendin bu konudan diğer arkadaşlara başarılar dilerim

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BSI

Usta Detaycı
Üye

Hocam aslında benim asıl ilgi alanım versatil kalemler. Tabi işin içinde kalem olunca dolma kalemlerle ilgilenmiyorum demek olmuyor ki o ayrı bir dünya.

Özelden bir mesaj yazdım kontrol ederseniz daha detaylı bilgi veririm. Zaten burdaki arkadaşlar yeterince para harcıyordur. Şimdi yeni yeni dertler açmayalım başlarına. :) Konu dağılmasın.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Kaza sonrası değer kaybı için dosya açtırdım ama %100 ben kusurlu bulundum. Bilginiz olsun diye paylaşıyorum arkadaşlar.

Bu kazada ben %100 kusurlu bulundum hem de oy birliği ile. Bundan sonra göbekteysem karşıma çıkanı affetmem. Suçlu olma ihtimalim yok çünkü.

Adam göbek içinde diye bana arkadan çarpabilir ve bu tamamen benim suçumdur.

Hakkımı ne sigorta şirketine ne bana çarpan adama, ne buna kusurlu diye oy verene, ne bu kanun maddesini böyle uyarlayan kişilere helal etmiyorum :)

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Herkese merhaba,

Kaza sonrası değer kaybı için dosya açtırdım ama %100 ben kusurlu bulundum. Bilginiz olsun diye paylaşıyorum arkadaşlar.

Bu kazada ben %100 kusurlu bulundum hem de oy birliği ile. Bundan sonra göbekteysem karşıma çıkanı affetmem. Suçlu olma ihtimalim yok çünkü.

Adam göbek içinde diye bana arkadan çarpabilir ve bu tamamen benim suçumdur.

Hakkımı ne sigorta şirketine ne bana çarpan adama, ne buna kusurlu diye oy verene, ne bu kanun maddesini böyle uyarlayan kişilere helal etmiyorum :)
Üzüldüm abi senin adına, geçmiş olsun.Döner kavşak nispeten tali yol sayılır abi ana yola bağlanan herkes dikkatli çıkmak zorunda, seni ne sebeple kusurlu buluyorlar anlamadım. Açıklama da ne yazıyor merak ettim.

Ekleme: Trafikçi arkadaşıma sordum her zaman öncelik döner kavşağın olduğu, arkadan çarpsa bile saçma şekilde haklı sayıldığını söyledi, kanun böyle bende bilmiyorum dedi. Çok saçma bir o kadar da ilginç

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üzüldüm abi senin adına, geçmiş olsun.Döner kavşak nispeten tali yol sayılır abi ana yola bağlanan herkes dikkatli çıkmak zorunda, seni ne sebeple kusurlu buluyorlar anlamadım. Açıklama da ne yazıyor merak ettim
Teşekkür ederim, sağlık olsun.

kytk 57/b-6 kapsamında karar verilmiş ama inceledim, bizim durumu anlatan madde yok, gören olursa beni de aydınlatsın.

Kaza Kusur Oranı Nasıl Belirlenir? | SON Ekspertiz Sigorta Eksperlik Hizmetleri

En yakın durum 32 maddesi var onda da ben vurmadım adam bana vurduğu için nasıl ben suçlu oldum çok garip.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@omrslhmms normal olayda adam sağ taraftan geleni takip etmeli seni beklemeli orada sen zaten geçişi tamamlamak üzeresin sonuç çok saçma olmuş bi polise danışıp itiraz edin bence birde aklıma takılan tam şeritte değilsiniz acaba oradan mı taktılar ki bilemedim ki

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms normal olayda adam sağ taraftan geleni takip etmeli seni beklemeli orada sen zaten geçişi tamamlamak üzeresin sonuç çok saçma olmuş bi polise danışıp itiraz edin bence birde aklıma takılan tam şeritte değilsiniz acaba oradan mı taktılar ki bilemedim ki
Seritteyim aslinda hatta tam ortasında. 2 serit ve genis seritler o yaniltmis olabilir.

Benim aklim almadi bakayim tahkim komisyonuna itiraz suresi dolmadiysa oraya itiraz edecegim. Dolduysa mahkeme yolu var

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Seritteyim aslinda hatta tam ortasında. 2 serit ve genis seritler o yaniltmis olabilir.

Benim aklim almadi bakayim tahkim komisyonuna itiraz suresi dolmadiysa oraya itiraz edecegim. Dolduysa mahkeme yolu var

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İtiraz edip olaya ek olarak ifade yazıp anlatın durumu resimlerden ben bile yanılgıya düştüm onu anlatmaya çalıştım adamlarda benim gibi düşündüyse iş size patlar itiraz edin yazık günah para kolay kazanılmıyor