Sohbet- Muhabbet Faslı

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
@pilotgokhann, çok teşekkürler üstadım. @MoonDance ikinizde çok değerli bilgiler verdiniz heryerde bulamam. drone bahane maksat muhabbet olsun diye yazdım :tesekkurr:
Konu havacılık olsun uzun uzun konuşuruz inşallah her zaman. Biz de sizden ve forumdan çok şey öğreniyoruz. Her yerde böyle kaliteli insanlar kaliteli sohbetler bulmak zor oluyor. Selamlar :)

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Konu havacılık olsun uzun uzun konuşuruz inşallah her zaman. Biz de sizden ve forumdan çok şey öğreniyoruz. Her yerde böyle kaliteli insanlar kaliteli sohbetler bulmak zor oluyor. Selamlar :)
O zaman sohbeti güzel bir RNP yaklaşma ile sonlandıralım:).

Yeni Zelanda Queenstown inişi. Çok tatlı bir yaklaşması var hocam, müzik ile izleyin.

Bu da 05 pisti için RNP yaklaşması, missed approach evlere şenlik zaten:komik:

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
O zaman sohbeti güzel bir RNP yaklaşma ile sonlandıralım:).

Yeni Zelanda Queenstown inişi. Çok tatlı bir yaklaşması var hocam, müzik ile izleyin.

Bu da 05 pisti için RNP yaklaşması, missed approach evlere şenlik zaten:komik:

Gene gece gece yüreğimi dağladın gece rüyalarıma girer valla <3aşık ettin bizi hele o bulutların arasına dalış. Sırf şu uçuşu gerçekleştirmek için bir ay bedava uçarım :komik: teşekkür ederiz üstat güzel paylaşım. Selamlar iyi geceler herkese.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

buda akhisar manisa dın bi ilçesi
@MoonDance ve @pilotgokhann ustadlarım zaten konuyu derinden inceleyip ele almışlar ama kuzenimden aldığım birkaç bilgiyi paylaşmadan geçmeyeyim dedim. Izmir'de Hava Kuvvetlerimizin pilot eğitim filosu mevcut ve farklı uçak tipleri ile farklı irtifalarda neredeyse her gün eğitim uçuşları yapılıyormuş. Örneğin havada aynı anda 7-8 öğrenci pilot olduğunda sadece Izmir üzeri değil, Manisa ve diğer yakın illere kadar ki hava sahası belirli çalışma alanlarına bölünüp eğitim icra ediliyormuş. Alçak irtifada pervaneli, yüksek irtifada ise jet uçakların olması sebebiyle benim anladığım İzmir civarında gökyüzü epey hareketli Belki bu sebeple de kırmızı alanların kapsamı epey fazla olabilir.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar, uyarı ban yada ceza almamak için buradan yazıyorum.

Hocam eğer uygulama kısmından bahsediyorsanız büyük ihtimal sadece tripod kullanmış belki tripod üzerinde küçük bir slider tarzı bir şey olabilir. Videodaki hareketlerin bir çoğu sonradan düzenleme kısmında croplanarak hareketlendirilmiş. Ancak finish görüntülerinde ki çekimler gayet başarılı ve gimbal şart :paraa: Görüntüleri croplayıp hareketlendirmek için de 4k çeken bir makine şart :mutlu: Tek başına uygulama yapıp, çekmesine rağmen bu arkadaşın videoları gerçekten çok güzel oluyor.
Hocam püf noktalar için teşekkürler 4 k çekmese de 1080 çekse de yeterli olmaz mı ? Adobe Premiere'de hareketlendirme mevzusu benimde aklıma geldi.

Bu adamın yer döşemesine bayılıyorum. Su tahliyesi için mükemmel, mekan hep kuru, ek olarak delikler bir şey düşecek kadar da geniş değil. Süper.

Swisstrax floor diye geçiyormuş sistem.

Bu arada 10:55-11:00 arası yaptığı işlem sanıyorum hepimize ders niteliğinde. Dümdüz yüzeyli bir kil hamuru kullanmak yerine böyle kili içine hapsedecek bir yöntem uygulamak çok mantıklı. Muhtemelen o kullandığı materyal buna özel bir materyal ama benzer bir yöntem uygulanabilir. Çok mantıklı geldi bana. Kil eldiveni olsun, mothers kil takozu olsun hepsi desenli ürünler. Ama kil hamuru dümdüz bir yüzey ve çıkardığı kiri oradan oraya taşıyor ve çizilme de bu nedenle oluyor. Böyle bir yöntem ile bu yüksek orandan önlenebilir. Çok iyi detaydı.
abi çok ince görmüşsün, bu da senden beklenirdi. Ben tekrar tekrar izlesem dikkatimi çekmezdi.

Vay arkadaş garaja bayıldım. Hele o zemin ne öyle :yazik: inşallah bir gün böyle şartlarımız olur.

@omrslhmms Ömer abi kile desen veren edevat şu: Adam's Polishes Vicso Elastic Clay Bar | Decontamination Clay Bar
Ben altında gider var sandım ama döşemeymiş, demek ki alttan güzel tahliyesi ve eğimi var, hiç su birikmiyor. Süper kaplama yine de.

Kil zımbırtısı için de teşekkürler :) Benzer bir şey uydurabiliriz bence
@Mugzy Arda, şununla da yapılabilir bence daha uygun fiyata, veya benzer bir türevi. Milyonculardan 1 tl ye alınabilir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Hocam püf noktalar için teşekkürler 4 k çekmese de 1080 çekse de yeterli olmaz mı ? Adobe Premiere'de hareketlendirme mevzusu benimde aklıma geldi.

abi çok ince görmüşsün, bu da senden beklenirdi. Ben tekrar tekrar izlesem dikkatimi çekmezdi.

@Mugzy Arda, şununla da yapılabilir bence daha uygun fiyata, veya benzer bir türevi. Milyonculardan 1 tl ye alınabilir.

Eyvallah.

Sert bir kalıp lazım bunla olmaz sanki İbrahim :( düşünelim evden bile buluruz bir şeyler.

Çocuğun cam rendesi vardı tam bu iş için aslında :D elbet çıkar bir fikir

Son düzenleme:

Caner

Amatör Detaycı
Üye

1080P ile yapabileceğiniz crop biraz daha sınırlı olur hocam. Fazla crop ile birlikte kalite fazlasıyla bozulacaktır. Yani 4k olması premiere pro da daha fazla hareket kazandırabileceğiniz anlamına geliyor hocam.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eyvallah.

Sert bir kalıp lazım bunla olmaz sanki İbrahim :( düşünelim evden bile buluruz bir şeyler.

Çocuğun cam rendesi vardı tam bu iş için aslında :D elbet çıkar bir fikir
Cam rendesi iyi fikir. Dokusu daha elverişli olabilir.
@omrslhmms Abi, @Mugzy Arda bro'm üzerine düşündükçe yeni bir şeyler çıkıyor bizim evde de o dediğinden var eve geçince inceleyeceğim, zannımca bizi istediğimiz sonuca ulaştıracaktır.

1080P ile yapabileceğiniz crop biraz daha sınırlı olur hocam. Fazla crop ile birlikte kalite fazlasıyla bozulacaktır. Yani 4k olması premiere pro da daha fazla hareket kazandırabileceğiniz anlamına geliyor hocam.
Hocam teşekkür ederim bilgilendirme için :) Video edit işleri de detailing gibi derya deniz, ucu bucağı yok.

Caner

Amatör Detaycı
Üye
Hocam teşekkür ederim bilgilendirme için :) Video edit işleri de detailing gibi derya deniz, ucu bucağı yok.
Rica ederim hocam. 5-6 aydır premiere pro ve after effects öğrenmeye çalışıyorum kendi çapımda, herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@erenkrkl abi inan başka bişey kullanınca K2 oyuncak gibi geliyor, ben mesela durularken k2den hiç zevk alamıyorum. Hatta K4 bile yetersiz geliyor denenebilir, günde bir kere veya 2 3 günde bir araba yıkıyo olsam herhalde k 7 veya HD serisi alırdım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@erenkrkl abi inan başka bişey kullanınca K2 oyuncak gibi geliyor, ben mesela durularken k2den hiç zevk alamıyorum. Hatta K4 bile yetersiz geliyor denenebilir, günde bir kere veya 2 3 günde bir araba yıkıyo olsam herhalde k 7 veya HD serisi alırdım.
Kesinlikle katılıyorum. K2 ile durulamak eziyet. Durularken k2 yerine hortum kullanıyorum o derece diyeyim :)

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Detail Sıcak Fırsatlar

@CemPektaş sorma tuttu yine kaşıntı :D

Bu sefer biliyorum o fiyattan almayacağım 900-1000 tl olunc almaya kalkacağım. Bari alayım aklımdan çıksın dedim :D
İyi yapmışsın abi, güle güle kullan. Ben hala shine mate bekliyorum, sende iki marka da oldu şimdi. Ürün geldiğinde ufak bir karşılaştırma yapar mısın ? Malzeme kalitesi, titreşimi, gürültüsü vs. Beni de çok dürtüyor o alet ama onu alırsam niye shine mate almadım diye düşünecekmişim gibi geliyor. O yüzden biraz daha beklemeyi göze alıyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İyi yapmışsın abi, güle güle kullan. Ben hala shine mate bekliyorum, sende iki marka da oldu şimdi. Ürün geldiğinde ufak bir karşılaştırma yapar mısın ? Malzeme kalitesi, titreşimi, gürültüsü vs. Beni de çok dürtüyor o alet ama onu alırsam niye shine mate almadım diye düşünecekmişim gibi geliyor. O yüzden biraz daha beklemeyi göze alıyorum.
Ben o karşılaştırmayı yapabilecek donanımda değilim ama anladığım kadarıyla bir fikir veririm. Yalnız tabi boyutları da farklı yine yanıltıcı olabilir. Tam 2 katı tabla farkı var.

Shine mate çok bekledim varken almadım ama bunun en az 3 katı fiyatı olacak. Yılda belki 2 kere kullanacağım alete 3 katı ödemek istemedim. Eğer imkan varsa ve kullanılıyorsa ben shine mate alırdım. Yurt dışında da yıllardır kullanılan ve çoğu detailerın xiaomi benzetmesi yaptığı bir alet. Yani ucuz ama kaliteli ürün.

Bu arada Temmuz ortası sanıyorum shine mate geliş tarihi, yoldadır yani