Öne çıkan konu
#2,641
En olumlu olduğum marka Divortex'di. Hem yazılım günceller gibi ürün çıkartmışlar v1 v2 v3 v4 v5 v6
, neyse hadi isimlendirme önemli değil de son dönemlerdeki yaptıkları zamlar aşırı derecede. 1 Yılda ürün fiyatı nasıl 3'e katadı hala anlayabilmiş değilim.
Ürünlerindeki isimlendirme karmaşası yüzünden hangisi tam ne iş görüyor ben çözemiyorum. Keşke bir tablo yayınlasalar, başka türlü içinden çıkılacak gibi değil.
Edit: Enflasyon oranlarını anlayabiliyorum ancak, yerli üretim olarak üretilen bir ürün direk olarak ithal edilen bir üründen nasıl daha fazla zamlanmış onu hala çözemedim. Buda Valet Pro Foamula 1'in 1 yıllık fiyat değişimi. Oda 2'ye katlamış ki bu enflasyonda zaten beklenen durum. Ama yerli üretim olan DVX'in nasıl 3'e katladığını anlayamıyorum.
Ürünlerindeki isimlendirme karmaşası yüzünden hangisi tam ne iş görüyor ben çözemiyorum. Keşke bir tablo yayınlasalar, başka türlü içinden çıkılacak gibi değil.
Edit: Enflasyon oranlarını anlayabiliyorum ancak, yerli üretim olarak üretilen bir ürün direk olarak ithal edilen bir üründen nasıl daha fazla zamlanmış onu hala çözemedim. Buda Valet Pro Foamula 1'in 1 yıllık fiyat değişimi. Oda 2'ye katlamış ki bu enflasyonda zaten beklenen durum. Ama yerli üretim olan DVX'in nasıl 3'e katladığını anlayamıyorum.
Bir ara euro 20 tl bandını gördüğü günlerde tam 4 konteyner malım iptal, 2 konteyner malım konteynera yüklemişken boşaltıldı, ''esnaf'' arkadaşlar tarafından, yerine koyamamak diye bir kavram söz konusu hak vermekle beraber akitleşilmiş ürünlerin verilmemesi bana göre düzgün esanflık değildir.
2020 yılında 1520 tlye aldığım lastik şuan 6400 tl
Euro 13 civarıydı birden çıktı 20 tl lere, zam üstüne zam geldi ,geldikçe geldi, bugün yine geldi, eminim önümüzdeki ay yine gelecek
Tabi şu etmende var asgari ücrette artış çok fazla oldu bence, herkez personel maliyeti sebebi ile çok fazla zam yaptı ürünlere, bir önceki asgari ücret birim olarak daha düşük olsda şuankine göre, daha kıymetliydi sanki
2020 yılında 250 tlye depomu fulluyordum
Toparlamam gerekirse, ekonimik, savaş vb. etmenlerden dolayı zam olacaktı, 1000 tl lik bir ürün 1500 tl olacaktı belki, ama 2500 tl piyasada, işte o 1000 tl maalesef fırsatçılardan gelen zam
Tamamen şahsi görüşümdür, birebir yaşağım, gözlemlediğim, tecrülerimi yorumlamamdır, ilimsel, bilimsel bir dayanağım yoktur, ekonomi eğitimimde yoktur.

sadece paylaşım bilgi amaçlı olsun istiyorum 
bilgi olsun gerçekten işleri oturtana kadar konu açmam çok zor görünüyor en azından bilgi olsun diye instagram youtube dan paylaştığımı bilgi vereyim dedim