Sohbet- Muhabbet Faslı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #3,621
Ön cam güneşliği geldi 130 tl ye gerçekten çok güzel kendi çantasıyla geldi katlanınca yerde kaplamıyor her türlü işimizi görür dışarıdan içerisi gözükmüyor güneş girmiyor içeri tamamen kaplıyor ön camı. Araç içerisi kapkaranlık oluyor yazın kamplarda vs araç içinde uyuduğumuzda cok iş görücektir

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ön cam güneşliği geldi 130 tl ye gerçekten çok güzel kendi çantasıyla geldi katlanınca yerde kaplamıyor her türlü işimizi görür dışarıdan içerisi gözükmüyor güneş girmiyor içeri tamamen kaplıyor ön camı. Araç içerisi kapkaranlık oluyor yazın kamplarda vs araç içinde uyuduğumuzda cok iş görücektir
Ürünün linki var mı?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yağmurlarda kesilmişken bayrama hazırlamak için aracımın dış temizliğini gerçekleştirdim.

direk upload
Her zamanki gibi jant ve lastiklerden başladım. ADBL köpük pompası içine 75ml R1'e 750ml su ekledim. Bu yıkamayla R1'i de deneme fırsatım olmuş oldu. Fırçalarla birlikte tekerlek bölümünün temizliğini gerçekleştirdim. İlk deneyimime göre R1'in performansını beğendim. Sonra ön yıkamayı yine yeni aldığım k2 Pro Bela'yla yaptım. Magifoam'a alıştıktan sonra temizliği daha az geldi. Ama araç fazla kirlenmeden yıkanacağı zaman kullanıcağım bi şampuan. ön yıkamasını hallettikten sonra angelwax shampoo 'yla temaslı yıkamasını yaptım. Hızlıca durulayıp kuruladıktan sonra camların üstünden k2 nutayla geçtim. Kaportaya AF finale attım güzelce parladı. Lastiklere de Sonax xtreme attım ve bitirdim.

Elinize sağlık Onur hocam. R1 vazgeçilmezimdir yıllardır :D genelde 1:5 olarak sprey şişeye dolduruyorum. Yeni karışıma üşenince eksildikçe üstüne su ilave ediyorum sonraki yıkamalarda. 1.10 oran yeterince iyi temizliyor mu?

Ön yıkamada magifoam tek ürün devam ediyorum vallahi :) köpüğü ve temizleyiciliği hoşuma gidiyor. Cilayı ısırıyor ama bence aşırı değil.

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık Onur hocam. R1 vazgeçilmezimdir yıllardır :D genelde 1:5 olarak sprey şişeye dolduruyorum. Yeni karışıma üşenince eksildikçe üstüne su ilave ediyorum sonraki yıkamalarda. 1.10 oran yeterince iyi temizliyor mu?

Ön yıkamada magifoam tek ürün devam ediyorum vallahi :) köpüğü ve temizleyiciliği hoşuma gidiyor. Cilayı ısırıyor ama bence aşırı değil.
Hocam jantlarda normalde jant temizleyici üstüne pompayla köpük atıp öyle temizliyordum. R1 i almışken temizlik yeteneği görmek için sitesinde 1/3,1/10 arasında ki öneriyi en uç noktadan denemek istedim. Köpüğü attıktan sonra kirler köpüğün içinde simsiyah aktı. Tabi fırçayla sonrasında ben yine giriştim. Ama temizliği benim içime sindi.

Magifoam konusundaysa gerçekten kullandığım köpükler arasında köpük yoğunluğu ve temizliği açısından üstüne görmedim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam jantlarda normalde jant temizleyici üstüne pompayla köpük atıp öyle temizliyordum. R1 i almışken temizlik yeteneği görmek için sitesinde 1/3,1/10 arasında ki öneriyi en uç noktadan denemek istedim. Köpüğü attıktan sonra kirler köpüğün içinde simsiyah aktı. Tabi fırçayla sonrasında ben yine giriştim. Ama temizliği benim içime sindi.

Magifoam konusundaysa gerçekten kullandığım köpükler arasında köpük yoğunluğu ve temizliği açısından üstüne görmedim.
Ben de sonraki seferlerde seyrek deneyeyim, boş yere yoğun yoğun kullanmayayım. Kuru janta direkt fısfıslıyorum ben de, üstüne magifoam sıkıyorum. O şekilde su tutunca bile görünen balata tozunu çok ciddi anlamda temizliyor. Magifoam tek başına temizleyemiyor oraları.

Sonax lastik jeli görünce yaklaşık 3-4 yıl sonra aradan sonra sonaxtan geri meguiars lastik jeline döndüm. İkisi de çok güzel ürünler, sonax daha simsiyah yapıyor, meguiars sanki parlaklığı yüzeyde daha uzun süre tutuyor gibi.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim paylaşım için. Kesinlikle böyle birşey sanruflu araç sahiplerinde olmalı. @Fatih37 hocam,tam senlik. :)
Evet hocam bunu aklıma gelmemişti tam benlikmiş :) yurtiçinde var mı araştıracağım eğer satan yoksa temudan veya aliexpressten alacağım :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün sunroof tahliye kanallarının tıkanması üzerine bir sohbet dönmüştü. Belki bu ürün yardımcı olur görünce paylaşmak istedim.

https://share.temu.com/xr2Co6IJCGA
Sunroof temizliği yapacak arkadaşlara önerim olacak. Sunroof raylarını ve giderlerini temizledikden sonra raylara sıkacağınız sıvı gres tarzı ürünü elinizden geldiği kadar az sıkın. Önceki aracımda würth sıvı gres sıkmıştım, biraz dozunu kaçırmışım herhalde, sıcak havalarda arabanın eğimine göre sıvı gres sunroof gider kısımlarına akmış. Gider kısımlarının içinde de zamanla yapışkan gibi tüm pislikleri kendine toplamış. Haliyle gider deliği zamanla toz pislik ile tıkanmıştı.
Normal şartlarda da toz pislik gider deliğini tıkayabiliyor ama sıvı gres işi bayağı hızlandırmıştı :)

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Sunroof temizliği yapacak arkadaşlara önerim olacak. Sunroof raylarını ve giderlerini temizledikden sonra raylara sıkacağınız sıvı gres tarzı ürünü elinizden geldiği kadar az sıkın. Önceki aracımda würth sıvı gres sıkmıştım, biraz dozunu kaçırmışım herhalde, sıcak havalarda arabanın eğimine göre sıvı gres sunroof gider kısımlarına akmış. Gider kısımlarının içinde de zamanla yapışkan gibi tüm pislikleri kendine toplamış. Haliyle gider deliği zamanla toz pislik ile tıkanmıştı.
Normal şartlarda da toz pislik gider deliğini tıkayabiliyor ama sıvı gres işi bayağı hızlandırmıştı :)
Bu konuda, würth sıvı gres yerine, würth hhs drylube'u şiddetle tavsiye ederim, kesinlikle akma yapmaz, toz toplama olayı minimaldir, yıllardır kullanırım hatta motosiklet zincirinde birebirdir, şıçrama yapmaz, yağlanmamış gibi bir hissiyat verir ancak kesinlikle çok iyi çalışır, denemenizi tavsiye ederim...

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu konuda, würth sıvı gres yerine, würth hhs drylube'u şiddetle tavsiye ederim, kesinlikle akma yapmaz, toz toplama olayı minimaldir, yıllardır kullanırım hatta motosiklet zincirinde birebirdir, şıçrama yapmaz, yağlanmamış gibi bir hissiyat verir ancak kesinlikle çok iyi çalışır, denemenizi tavsiye ederim...
Hocam şimdi baktım dediğiniz ürüne, bendeki de zaten hhs 2000 modeli, sıvı gres tabiriyle satılıyor. Ancak şunu farkettim sizin söylediğiniz ürünü zincir yağlayıcı adı altında satıyorlar, sunroof kızaklarında nasıl olur? Çünkü motorda zincir sürekli hareket halinde, yağ sürekli aktif halde olur. Sunroofu tamamen aç kapa yaptığım çok nadir olur, genelde arka kısmını havaya kaldıyorum. O sebepten bu ürün sunroof kızaklarında bekledikçe nasıl bi durum olur bilemedim.

Son düzenleme:

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Hocam şimdi baktım dediğiniz ürüne, bendeki de zaten hhs 2000 modeli, sıvı gres tabiriyle satılıyor. Ancak şunu farkettim sizin söylediğiniz ürünü zincir yağlayıcı adı altında satıyorlar, sunroof kızaklarında nasıl olur? Çünkü motorda zincir sürekli hareket halinde, yağ sürekli aktif halde olur. Sunroofu tamamen aç kapa yaptığım çok nadir olur, genelde arka kısmını havaya kaldıyorum. O sebepten bu ürün sunroof kızaklarında bekledikçe nasıl bi durum olur bilemedim.
Şöyle söyleyeyim ki, kapılar, kaput ve bagaj menteşe- kilitlerinde kullanıyorum, 4-5 ay toz toplama, ele vs bulaşma yapmıyor. Malum Rize aşırı nemli, Nadir kullandığım metal kesicilerimi, pastan korumak için bu kimyasal ile katman oluşturuyorum herhangi bir pas, renk oluşumu görmüyorum. Evde seyrek kullanılan cam çerçeveve kapı menteşelerinde de kullanıyorum, herhangi bir kuruma, erezyon vs olmuyor. Ürün çok yönlü olduğundan alıp denemeye değer... Bagajımdan hiç ayırmadığım ve birçok farklı kullanımda beğendiğim bir üründür. Şöle bir kıyas yapayım, selsil sıvı gres ve bu ürünle hobi amaçlı rulmanları yağlıyorum, würth diyorum...... Belki de ben çok beğeniyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
sunroof bakımı yaparken würth hhs 2000 tercih ediyordu bilindik detay dükkanı onların videosundan görmüştüm

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
sunroof bakımı yaparken würth hhs 2000 tercih ediyordu bilindik detay dükkanı onların videosundan görmüştüm
Anladım, hhs 2000 sıvı gres, bu ürün bulaşır ve katman oluşturur, DRY LUBE ise kuru bir hissiyat verir, sanki yağlanmamış endişesi oluşur, ama şaşırtıcı bir şekilde iyi çalışır, kendimi pazarlamacı gibi hissettim

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet bende onu kullanıyorum, sunroof ve kapı fitillerini de apc ile silip würth silikon sprey sıkarım, hem fitilleri yumuşatıyor hemde güneşte çatlamasını engelliyor. Ancak sorun hhs 2000 in sunroof da çok toz toplaması :)

Şöyle söyleyeyim ki, kapılar, kaput ve bagaj menteşe- kilitlerinde kullanıyorum, 4-5 ay toz toplama, ele vs bulaşma yapmıyor. Malum Rize aşırı nemli, Nadir kullandığım metal kesicilerimi, pastan korumak için bu kimyasal ile katman oluşturuyorum herhangi bir pas, renk oluşumu görmüyorum. Evde seyrek kullanılan cam çerçeveve kapı menteşelerinde de kullanıyorum, herhangi bir kuruma, erezyon vs olmuyor. Ürün çok yönlü olduğundan alıp denemeye değer... Bagajımdan hiç ayırmadığım ve birçok farklı kullanımda beğendiğim bir üründür. Şöle bir kıyas yapayım, selsil sıvı gres ve bu ürünle hobi amaçlı rulmanları yağlıyorum, würth diyorum...... Belki de ben çok beğeniyorum
Elimdeki hhs 2000 bitmek üzere hocam, dediğiniz ürünü alıp deneyeyim. Dediğim gibi sunroof kızakları; kapı menteşeleri, kilitler gibi aktif kullanılmıyor. Bende kilitlere menteşelere bu zamana kadar hhs 2000 kullanıyordum, hatta bu işin daha acemlik zamanında wd40 sıkardım toz pislik yiyince berbat bi durum oluşurdu. Menteşelerde vs. sizin dediğiniz ürünü kullansam daha iyi olur gibi onu anladım. Teşekkür ederim tekrardan yorumunuz öneriniz için