Sohbet- Muhabbet Faslı

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,161
Ztn en ufak bir sorunda araci garanti disi birakmak icin yer ariyorlar, motor da yag kaynakli bir sorun olmada bile, kendi yagimizi goturdugumuz an komple motor garanti disi kaliyordur kesin . Artik disaridan alinan yaglara da guven olmuyor. Ortalik sahte yag ile dolu.. siz ankara da liqui moly yagi nerden aliyorsunuz? Aldiginz yere guvenebiliyor musunuz?
Ustaparcaci veya uzmanparcadan da alabilirsin ben aldim gecen hafta :)

Ortalama 7 seneye yakindir Filtreleri ve yaglari hep burdan alirim fiyatlari iyidir.

10/2024 Tarihli geldi yeni yani sorun yok

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bnm 1.5 tsi motorlu araca da servis castrol edge 0 20 motor yagi koyuyor. Garanti suresi bittigi icin servise kendi yagimizi goturebiliyor muyuz acaba? Eger goturebilirsem luqui molly kullanmak istiyorum. Liqui moly sitesinde bnm arac icin (kodiaq 1.5 tsi) top tec 6200 0w-20 yagini oneriyor. @Cilacı hocam sen ne dersin, arac 4 yasinda, ekstra koruma icin birsey kullanmali miyim?
1.5 tside 0w20 508-509 onaylı kullanmak daha iyi aslında ama yakıt ekonomisi için öne çıkıyor ben performans için 0w30 504-507 kullanıyorum bu yüzden. Yetkili servise hiç yağ götürmedim hatta bir kez mecburen bakım yaptırdım. Ekstra ceratec kullanmanı tavsiye ederim ben çok memnunum hocam. Liqui moly çok iyidir ama imkan yetmiyorsa motul specific versiyon olanlardanda kullanabilirsin bazen bende kullanıyorum motul specific bir fark göremedim aralarında.

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ankara Doğuş Oto Çankaya da yaptırıyoruz 2012'den beri bakımları bir çok farklı model ile benzinli / dizel gittik her seferinde yağı kendimiz getiriyoruz sorun etmediler. Hatta 2019 2020 yıllarına kadar servis danışmanları ile aramız iyiydi Engine Flush motor içi temizleyici uygulamasını bile yaptırdık serviste ama daha sonra ki yıllar çok girmek istemediler bu işlere bizde zorlamadık :) Ama sorumluluğu size ait oluyor bunu dile getiriyorlar yağı kullanırız ama garanti konusuna girmez gibi gibi.. Aracınızın garantisi devam ederken ilk yıllar garantiyi bozmak istemeyebilirsiniz.
Şu dışarıdan yağ getirmeye keşke her servis izin verse. Bazı servisler yanlış yağ koyuyor ana merkezden doğru yağ söylenmesine rağmen. Sırf bu yüzden bir sürü 1.5 Corolla yatak sardı.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Şu dışarıdan yağ getirmeye keşke her servis izin verse. Bazı servisler yanlış yağ koyuyor ana merkezden doğru yağ söylenmesine rağmen. Sırf bu yüzden bir sürü 1.5 Corolla yatak sardı.
Yetkili servis konusunda Doğuş Oto gözümde 1. sırada gelir müşteri ilişkileri olsun araçlara gösterilen özen ve düzenli bir işleyişleri var. Çok uzun yıllardır Vagcıyız Ankara da tecrübe etmediğimiz servisi kalmadı. Bursa Doğuş ta iyiydi. Doğuş Oto harici diğer sahipli yetkili servisler de durum aynı olmuyor. Ama sizin dediğinize örnek PSA grubu servisleri rezalet. Citroen C4x var Ankarada ABC ve ATA Citroen de servis tecrübemiz oldu her ikisi de birbirinden kötü yetkili servisler. Ata Citroen 1.2 130hp PureTech motor için kullanılması gereken yağ Total iken gidip yan sanayi Eurorepar Premium yağı kullanıyor. Danışmana soruyoruz üretici Total tavsiye etmiş hatta kayış sorunları yaşanmasın diye özellikle üstüne basa basa bu yağı kullanması gerektiğini belirtirken siz neden yan sanayisi olan Eurorepar yağı kullanıyorsunuz dediğimiz de. Bir şey olmaz hocam bu da üreticinin önerdiği yağ diye açıklama yapıyorlar. E o zaman ben kendi yağımı getireyim daha kaliteli olucağı kesin ama ona da her servis müsade etmiyor. Saçma sapan bir işleyişleri var Ata bayisinin. Amaçları günde ne kadar arabaya hızlıca bakım yaparız ? ne kadar kazanırız üzerine kurulu. PSA grubunda da dediğiniz gibi müşteri memnuniyeti diye bir şey yok.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün sabah @Sefa46 abiyle aracımda bulunan servis çıkışlı kaputta bulunan 4 yıllık TPH PPFi söktük. Daha doğrusu o söktü ben de izledim. :sırıtan1: Sonrasında Prep ile yüzeyi temizleyip ADBLnın Synthetic Sprey Waxını uyguladık. Zamanında söktüğümüz için yüzeyde hiçbir kusur yoktu. Hem de gitmişken Adam's ın dış trim koruyucusunu, K2 Roton Pro'yu ve ADBl Bonnet ihtiyaçlarımı hallettim. Şimdiye kadar kendisinden aldığım her üründen memnun kaldım. Kendisine yeniden teşekkür ederim.

Ppfi sökülünce altta yapışkan kalmadıysa kaliteli Tph mış :) Ben 1.5-2 sene duran bi Tph sökmüştüm hep yapışkan bıraktı Yapışkan sökücü ve kartla kazıyıp sonrasında polisajla düzeltmiştik.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ppfi sökülünce altta yapışkan kalmadıysa kaliteli Tph mış :) Ben 1.5-2 sene duran bi Tph sökmüştüm hep yapışkan bıraktı Yapışkan sökücü ve kartla kazıyıp sonrasında polisajla düzeltmiştik.
Ben söktüm yapiskan kalmadi şimdi :terlisırıtan: bir de bu yönden düsün.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yetkili servis konusunda Doğuş Oto gözümde 1. sırada gelir müşteri ilişkileri olsun araçlara gösterilen özen ve düzenli bir işleyişleri var. Çok uzun yıllardır Vagcıyız Ankara da tecrübe etmediğimiz servisi kalmadı. Bursa Doğuş ta iyiydi. Doğuş Oto harici diğer sahipli yetkili servisler de durum aynı olmuyor. Ama sizin dediğinize örnek PSA grubu servisleri rezalet. Citroen C4x var Ankarada ABC ve ATA Citroen de servis tecrübemiz oldu her ikisi de birbirinden kötü yetkili servisler. Ata Citroen 1.2 130hp PureTech motor için kullanılması gereken yağ Total iken gidip yan sanayi Eurorepar Premium yağı kullanıyor. Danışmana soruyoruz üretici Total tavsiye etmiş hatta kayış sorunları yaşanmasın diye özellikle üstüne basa basa bu yağı kullanması gerektiğini belirtirken siz neden yan sanayisi olan Eurorepar yağı kullanıyorsunuz dediğimiz de. Bir şey olmaz hocam bu da üreticinin önerdiği yağ diye açıklama yapıyorlar. E o zaman ben kendi yağımı getireyim daha kaliteli olucağı kesin ama ona da her servis müsade etmiyor. Saçma sapan bir işleyişleri var Ata bayisinin. Amaçları günde ne kadar arabaya hızlıca bakım yaparız ? ne kadar kazanırız üzerine kurulu. PSA grubunda da dediğiniz gibi müşteri memnuniyeti diye bir şey yok.
Eurorepar in nerdeyse oto tamircilerden farki yok keza bosch servisleri 1 Tik daha iyi.

Bizim Skoda ve VW ler doguş anlasmali Dogus diger Servislere göre daha kapsamli birde Ana Servis görevi görüyor daha çok.Sonuçta Ana Bayi Distribütör :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
O kadar yağ konusunca, arac yag eksiltti :) dun arac yag uyarisi verdi, daha bakima da 3 ay var. Ben de araci durdurup hemen yag cubuguna baktim, cizgini. En altina yakin durumdaydi.Servise de sordugumda tsi motorlarimizda cok normal, servis suresine kadR 1 lt eksiltir. Siz direk alip ekleyin ya da servise gelin biz ekleyelm dedi . Sonra araci duz zemine park ettim, ertesi gun sabah baktigimda yag cubugunda ortaya yakin bir noktadaydi. :) belki anlik yokus da fln sorun olmustur diye dusundum , ne olr olmaz 0-20 yag da benzinliklerde aradim. Bulmak da epey zor oldu, sonunda bir shell istasyonunda 1lt shell 0-20 buldum. 100km sonra bu aksam isik tekrar yandi ve ben de yarim litre kadar yag ekledim. Yag cubugu da ortanin bir miktar uzerine geldi. 4 senedir ilk defa bole birsey yasiorum skoda aracimda. Napacaz bagajda yag ile mi dolasacaz :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
O kadar yağ konusunca, arac yag eksiltti :) dun arac yag uyarisi verdi, daha bakima da 3 ay var. Ben de araci durdurup hemen yag cubuguna baktim, cizgini. En altina yakin durumdaydi.Servise de sordugumda tsi motorlarimizda cok normal, servis suresine kadR 1 lt eksiltir. Siz direk alip ekleyin ya da servise gelin biz ekleyelm dedi . Sonra araci duz zemine park ettim, ertesi gun sabah baktigimda yag cubugunda ortaya yakin bir noktadaydi. :) belki anlik yokus da fln sorun olmustur diye dusundum , ne olr olmaz 0-20 yag da benzinliklerde aradim. Bulmak da epey zor oldu, sonunda bir shell istasyonunda 1lt shell 0-20 buldum. 100km sonra bu aksam isik tekrar yandi ve ben de yarim litre kadar yag ekledim. Yag cubugu da ortanin bir miktar uzerine geldi. 4 senedir ilk defa bole birsey yasiorum skoda aracimda. Napacaz bagajda yag ile mi dolasacaz :)
Benim 1.5 tsi golf aracımda da çok nadir 30-40 bin de bir bakım öncesi bir yağ eksiltmesi yapıyordu üstad. servis randevusu gelmeden yağ uyarısı üzerine gidiyordum. Velhasıl hiçbir sorun olmadı, TSI lar birazcık şartlarına göre yağ eksiltebiliyor denmişti yetkili serviste. Çok sık yapıyorsa tabi bir sıkıntı olabilir dikkate almakta fayda olur

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim 1.5 tsi golf aracımda da çok nadir 30-40 bin de bir bakım öncesi bir yağ eksiltmesi yapıyordu üstad. servis randevusu gelmeden yağ uyarısı üzerine gidiyordum. Velhasıl hiçbir sorun olmadı, TSI lar birazcık şartlarına göre yağ eksiltebiliyor denmişti yetkili serviste. Çok sık yapıyorsa tabi bir sıkıntı olabilir dikkate almakta fayda olur
Kime dediysem tsi motor yag eksiltir normal diorlar. Ben ztn km den degil yildan dolayi bakima gidiorm. O ndenle bi yarim ltre ekledm bakalm takip edecegim. Birde hayatimda servisten sonra yag cubuguna hic bakmamistim ama bndan snra bakacagim. Servis cubugun ortasinda mi yoksa ustunde mi birakiyor diye

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kime dediysem tsi motor yag eksiltir normal diorlar. Ben ztn km den degil yildan dolayi bakima gidiorm. O ndenle bi yarim ltre ekledm bakalm takip edecegim. Birde hayatimda servisten sonra yag cubuguna hic bakmamistim ama bndan snra bakacagim. Servis cubugun ortasinda mi yoksa ustunde mi birakiyor diye
Benim arabamda 1.4 tsi motor cax kodlu ve periyodik bakıma 179450 km’de girmiş şuan 187300 civarlarında ort. 7.5k-8k km de eksiltilen yağ şuan orta ile en dolunun arasında. Yağ tüpü contasından yağ kaçırdığı halde bu kadar yağ eksiltmiş. Sıfır araçta böyle yağ eksiltmesi cok garip. Acaba biryerlerinde kaçak falan olabilirmi. Herkes tsi ların yağ yaktığını söylüyor ama ben sıfır araçta uyarı yakacak kadar oldugunu ilk defa duydum

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@emirhaneness arac henuz 40bin de , en son 30bin de bakima girmis. Bugune kdr hic karsilasmamistim. Aslinda arac dinlenmis halde sabah yag cubuguna baktigimda yag orani asagidaki gbiydi. Belki sensor de bir sorun vardir, bakalm 100km sonra tekrar lamba yakacak mi? Ama nette de aratinca baya tsi motorlarlarda cokca yag yakma konusunda bilgi var :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben bu sorunu 0w30 504-507 yağ ile aştım şuan eksiltme yok 12 bin km oldu hatta araç yazılımlı bazen koşturmama rağmen eksiltmedi ben bi denemeni öneririm belki senin aracada faydası olur.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
@Eaglemre bende şuan öğrendim tsi motorun bu kadar yağ eksilmesini.. Şaşırdım, servisin tsi larda hep eksiltir demesine daha çok şaşırdım. Halk arasında olsun nette olsun fiat ın 1.4 motorları konuşulurdu.. Vag cılar laf söylemezdi arabalarına, alman malı diye, şuan ağzım açık kaldı dediğiniz gibi bagajda yağ bidonuyla mı dolaşılacak, çok saçma bir durum. Umarım çözümü yada sorun varsa bulunur

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben bu sorunu 0w30 504-507 yağ ile aştım şuan eksiltme yok 12 bin km oldu hatta araç yazılımlı bazen koşturmama rağmen eksiltmedi ben bi denemeni öneririm belki senin aracada faydası olur.
tesekkurler hocam, durumu bir takip edeyim, bir sonraki bakimda kullanabilirim.

@Eaglemre bende şuan öğrendim tsi motorun bu kadar yağ eksilmesini.. Şaşırdım, servisin tsi larda hep eksiltir demesine daha çok şaşırdım. Halk arasında olsun nette olsun fiat ın 1.4 motorları konuşulurdu.. Vag cılar laf söylemezdi arabalarına, alman malı diye, şuan ağzım açık kaldı dediğiniz gibi bagajda yağ bidonuyla mı dolaşılacak, çok saçma bir durum. Umarım çözümü yada sorun varsa bulunur

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
10 yil corolla kullandim, masallah ,birakin yag lambasi yakmayi her hangi bir ariza lambasi yakmamisti :)

ben de hayatimda ilk defa yag arizasi ile karsilastim. Hemen servisi aradim ama cok sakin bir sekilde bir sonraki bakima kadar 1 ltre eksiltmesi normal dedi. Bna da garip geldi, oturdm nette arastirdim , nerdeyse cogu tsi cinin yasadigi bir durummus. Emisyon sorunu sonrasi 0-20 yag a gecilmis, bu yag cok akiskan ve sicak dayanimi da cok iyi degil. Belki bndandir bilemeiyorum.

Son düzenleme:

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Benim arabamda 1.4 tsi motor cax kodlu ve periyodik bakıma 179450 km’de girmiş şuan 187300 civarlarında ort. 7.5k-8k km de eksiltilen yağ şuan orta ile en dolunun arasında. Yağ tüpü contasından yağ kaçırdığı halde bu kadar yağ eksiltmiş. Sıfır araçta böyle yağ eksiltmesi cok garip. Acaba biryerlerinde kaçak falan olabilirmi. Herkes tsi ların yağ yaktığını söylüyor ama ben sıfır araçta uyarı yakacak kadar oldugunu ilk defa duydum
Bende 1.4 tsi kullandım çok uzun yıllar yağ eksiiltme ile hiç karşılaşmadım ancak 10.000 km de bir bakıma giderdim. Şimdi 1.5 tsi biniyorum yine 10.000 km bir gidiyorum sorun yok.ancak burda en büyük fark yağ faktörü 1.4 lerde ve 1.5 lerin ilk çıkanlarında 5/30 yağ kullanılıyordu sonra 0/30 a geçtiler ve bu yağ eksiltme sorunu o zaman çıktı.kardeşimin de arabası 1.5 troc oda yağ lambası yaktı 12700 km de.. ben yağdan olduğuna eminim hatta yurt dışı forumlardada araştırdım 5/30 a dönüp sorunu çözende var,ama üretici neden bu yağa geçti bilemiyorum.bu konuyu doğuşa gidince formene soracam ,bakalım ne diyecek

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende 1.4 tsi kullandım çok uzun yıllar yağ eksiiltme ile hiç karşılaşmadım ancak 10.000 km de bir bakıma giderdim. Şimdi 1.5 tsi biniyorum yine 10.000 km bir gidiyorum sorun yok.ancak burda en büyük fark yağ faktörü 1.4 lerde ve 1.5 lerin ilk çıkanlarında 5/30 yağ kullanılıyordu sonra 0/30 a geçtiler ve bu yağ eksiltme sorunu o zaman çıktı.kardeşimin de arabası 1.5 troc oda yağ lambası yaktı 12700 km de.. ben yağdan olduğuna eminim hatta yurt dışı forumlardada araştırdım 5/30 a dönüp sorunu çözende var,ama üretici neden bu yağa geçti bilemiyorum.bu konuyu doğuşa gidince formene soracam ,bakalım ne diyecek
Bi önceki bakımda araca 5-30 yag koyulmuş ve dedigm gibi 8 bin km de orta ile en dolunun arasında biryerde ve araçta contadan dolayı yağ kaçağı vardı ben farkedip yaptırana kadar bayada zaman geçmiştir diye düşünüyorum. 187 bindeki arabada bile bu kadar az yağ yakarken abinin 40 bindeki aracnda böyle yag yakması garip

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
TSI motorlar yüksek sıkıştırmalı sağlam motorlar, çok düşük bir miktarda eksiltmesi normal karşılanıyor. Golf aracımız sıfırken 15 bin bakımına 2-3 bin km kalmışken yağ eksiltmişti sonrasında 40 binde bir kere daha uyarı verdi. Sensöre vurduktan sonra aslında ekleyecek seviyede bir kritiklik olmuyor 1 litre civarı ilave edilmesi tavsiye edilir her ihtimale karşı. TSI motorlarda motordan çok devir daim, turboya dikkat etmek lazım. Zira çok sıkıştırdığımdan 40 binde turbo revize etmiştik emme manifoldu su içinde kalmıştı turbonun oradan patlattığından. Blok sağlam kolay kolay kırılmaz güzel bakımı yapıldığında ancak aktaracılara tamamen güvenmemek lazım ne olacağı belli olmaz. Özellikle sıcak havalarda çok çökmemek lazım:) ben turboyu Antalya’da 42 derecede patlatmıştım.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
@emirhaneness arac henuz 40bin de , en son 30bin de bakima girmis. Bugune kdr hic karsilasmamistim. Aslinda arac dinlenmis halde sabah yag cubuguna baktigimda yag orani asagidaki gbiydi. Belki sensor de bir sorun vardir, bakalm 100km sonra tekrar lamba yakacak mi? Ama nette de aratinca baya tsi motorlarlarda cokca yag yakma konusunda bilgi var :)

Biz de ki iki farklı 1.4 TSİ yeni nesil 150lik ve eski nesil 160lık iki araçta da hiç yağ eksiltmesi yaşandığını görmedim. 5w30 kullanıyoruz birinde 2016dan beri biri 2019dan bu tarafa km olarak 71 binde ve 85 bin de. hatta 160lıklar daha sıkıntılı olduğu halde ama yıllık bakıma 8000 km de giriyorlar en geç. 250 300ml kadar yağ eksiltmesinin sorun olmadığını biliyorum ama 1 Litre kadar sanki fazla gibi.