Sohbet- Muhabbet Faslı

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Work Stuff şişe ve başlıklardan memnun kaldım. İçindeki sıvıyı gayet güzel atomize ediyor.
Fırçalar da Temu'dan yeni geldi. Jant fırçasını yedek olsun diye aldım ama özellikle Ez Detail Go benzeri olanı almak istemiştim.
Davlumbaz arası bazen eziyet oluyor. Bununla işi kolaylaştırabileceğini düşündüm. Umduğum gibi olur inşallah.
Hayırlı olsun hocam.
Bu şekilde fırçalar bildiğimiz davlumbaz fırçalarından çok daha verimli geldi bana. Özellikle davlumbaz aralığı darsa davlumbaz fırçası sığmıyordu, bunlar daha fazla alana ulaşabiliyor

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Hayırlı olsun hocam.
Bu şekilde fırçalar bildiğimiz davlumbaz fırçalarından çok daha verimli geldi bana. Özellikle davlumbaz aralığı darsa davlumbaz fırçası sığmıyordu, bunlar daha fazla alana ulaşabiliyor
Virtues marka 3 lü fırça setini almıştım. Ondaki uzun davlumbaz fırçası bana ergonomik gelmedi. Sonrasında parlatanadamların 30 derece eğimli fırçasını alacaktım ama videoları izlerken buna denk geldim. Ülkemizde Ez Detail markasının ürünleri olmadığı için bunu sipariş verebildim..
Siz buna benzer bir fırça kullandınız mı ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Work Stuff şişe ve başlıklardan memnun kaldım. İçindeki sıvıyı gayet güzel atomize ediyor.
Fırçalar da Temu'dan yeni geldi. Jant fırçasını yedek olsun diye aldım ama özellikle Ez Detail Go benzeri olanı almak istemiştim.
Davlumbaz arası bazen eziyet oluyor. Bununla işi kolaylaştırabileceğini düşündüm. Umduğum gibi olur inşallah.
Abi öncelikle hayırlı olsun malzemeler güzel. Fırçaları nereden aldınız fırçalar sağlammı egilip bükülme yapıyormu

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Virtues marka 3 lü fırça setini almıştım. Ondaki uzun davlumbaz fırçası bana ergonomik gelmedi. Sonrasında parlatanadamların 30 derece eğimli fırçasını alacaktım ama videoları izlerken buna denk geldim. Ülkemizde Ez Detail markasının ürünleri olmadığı için bunu sipariş verebildim..
Siz buna benzer bir fırça kullandınız mı ?
Hocam ben de ez replikası almıştım çinden,2 sene falan oluyor sanırım. Ama orj ez ıslanınca tamamen yumuşuyor ve fotodaki şekilde kalmıyor. Ama bu replika ez ıslansa da aynı şekildeki formunda kalıyor, yumuşayamıyor. O sebeple bi ez kadar iyi diyemem ama davlumbaz arasında benim araçta yeterli işi yaptı. Fakat asla janta falan kullanılmaz bence,sert yapılı bir fırça çünkü

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam ben de ez replikası almıştım çinden,2 sene falan oluyor sanırım. Ama orj ez ıslanınca tamamen yumuşuyor ve fotodaki şekilde kalmıyor. Ama bu replika ez ıslansa da aynı şekildeki formunda kalıyor, yumuşayamıyor. O sebeple bi ez kadar iyi diyemem ama davlumbaz arasında benim araçta yeterli işi yaptı. Fakat asla janta falan kullanılmaz bence,sert yapılı bir fırça çünkü
Siyah ve Piano Black Jantlarin hiç birinde Naylon Yapida firca kullanilmasi uygun degildir.Ez Detail,Meguiars,Chemical Guys hic farketmez,ham.maddesi ve kil yapisi naylon olan hersey cizer.

Mikrofiber jant fircalari en ideal cözümdür,özellikle sık tüylü olanlarla temizlik yapmak cok iyi geride leke birakmiyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Siyah ve Piano Black Jantlarin hiç birinde Naylon Yapida firca kullanilmasi uygun degildir.Ez Detail,Meguiars,Chemical Guys hic farketmez,ham.maddesi ve kil yapisi naylon olan hersey cizer.

Mikrofiber jant fircalari en ideal cözümdür,özellikle sık tüylü olanlarla temizlik yapmak cok iyi geride leke birakmiyor.
Ek olarak sıçratma sorunu yüzünden mikrofiber jant fırçası dışında fırça kullanamıyorum. Bu diğer fırçalar davlumbazda lastikteki kadar sıçrama yapmıyor, o kullanım alanında daha rahat kullanım sağlıyor en azından :D

Mikrofiber fırçayı suya sokup köpürte köpürte sürmek ayrı bi güzel :D

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Kaputtaki taş izleri gözüme çok takılıyordu, profesyonel mudahele kadar olmasa da iş göreceğini düşünüyorum.
Taş izlerine birebir. Tek derdi sürekli sürekli dolum yapıp iş bitince içini tinerle temizlemekti.

Şimdi uçlu kalem gibi olup arkasında boya haznesi olan rötuş boyaları yapmışlar. Ondan aldım geçenlerde. O da hoşuma gitti ama uzun vadede ucu tıkanır mı veya içindeki boya kötüleşir mi bilemedim :)

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Taş izlerine birebir. Tek derdi sürekli sürekli dolum yapıp iş bitince içini tinerle temizlemekti.

Şimdi uçlu kalem gibi olup arkasında boya haznesi olan rötuş boyaları yapmışlar. Ondan aldım geçenlerde. O da hoşuma gitti ama uzun vadede ucu tıkanır mı veya içindeki boya kötüleşir mi bilemedim :)
Bahsettiğiniz hazneli model ile ikisi arasında kalmıştım.
Açıkcası uzun ömürlülük adına bu içime sindi, varsın uğraştırsın rutinde kullandığım bi ürün olmadığı için çokta dert etmedim açıkçası :)

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende taş izi onarımı araştırırken şöyle bir video şıktı karşıma ve sanırım gördüğüm en kolay taş izi yok etme yöntemi. Bizim ustaların yaptığı çelik rötuş mantığına benziyor. Tek sorun en sonda boyanın fazlalığını aldığı kimyasal ne acaba? Acaba bildiğimiz İpa tarzı bir ürünse bizde aynı yöntemi uygulayabiliriz? Boyayı parmağınla yedir 1 dk sonra fazlasını ipa ile al gibi. Sizce o kimyasal nedir?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

K2 Neorim Jant lastik temizleyici
Domestos Köpük Gücü ( Şişe efsane köpük atıyor ayrıca ters kullanım özelliği var tavsiye ederim. )
Maskeleme bandı

Dediğiniz gibi , domestos şişelerindeki kaliteyi satın alma şişelerde bile göremedim. Yaklaşık 2-3 yıldır kullandığım domestos temizleyicilerin şişelerini birini yıkamada unutmuş olsamda diğerini hala kullanmaya ediyorum. Hem köpük atması iyi hem şişeye demirtozu temizleyici dışında her ürünü koydum daha bozulmadı

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Dediğiniz gibi , domestos şişelerindeki kaliteyi satın alma şişelerde bile göremedim. Yaklaşık 2-3 yıldır kullandığım domestos temizleyicilerin şişelerini birini yıkamada unutmuş olsamda diğerini hala kullanmaya ediyorum. Hem köpük atması iyi hem şişeye demirtozu temizleyici dışında her ürünü koydum daha bozulmadı
Ters atımlı köpük atan şişelerin fiyatı ortada köpük atanı bulabilirsen min 400-500 tl hem domestos alıp evde kullanıyorsun şişeside sana kalıyor max 150 ₺ :gulumsemex:

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Retyre ile kuruyken sıkınca bile retyre yüzeyde kayboluyor. Bu yüzden öncesinde bi tazyikli su gerekiyor. Darkside gerçekten çok başarılı.
Evet daha önceden kullandığım bi lastik parlatıcı vardı 1 hafta zar zor gidiyordu bunda tek kat sürünce biraz daha mat iki kat sürünce bi tık daha parlak oluyor dayanım olarak da 15 20 gün oldu yağmurda yağdı yakından bakınca tozlandığı belli oluyor ama biraz uzaktan bakınca yanak kısmı yine temiz görünüyor