Sohbet- Muhabbet Faslı

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
She'll kampanya yapmış bazı istasyonlarda sprey lastik parlatıcı alana cam suyu 1 litre hediye diye. Parlatıcı 190 TL değer mi bilemedim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben aslında konunun biraz üzerine gittim, şikâyet de oluşturmuştum. Servis iklim ve çevre şartlarını gerekçe gösterince ikna olmuştum. Bir de şu tarafı var; 0W-20 yağın emisyon yasalarıyla öne çıktığı, emisyonu düşürmek için kullanıldığı, 1.5 TSI motorlar ilk çıktığında bu yağın kullanılmadığı yönünde görüşler var. Özellikle sıcak bölgelerde bu yağın motora uzun vadede zarar verebileceğini savunanlar var. Tabii ki araç kitapçığında ne yazıyorsa onu kullanmak lazım. Deneyiminizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim, bir sonraki sefer bu konuda daha ısrarcı olacağım.
Merhaba, 1.5 tsi motorda liqui moly nin 0-30 yağı var onu kullanmanız daha sağlıklı olur. Bizim dur kalk şehir şartlarında 0-20 faydalı bir yağ olmadığını sağlam bir kaynaktan öğrendim, 0-20 de yağ eksitme de yapar aracınız 5-8bin km arası dikkat ederseniz. İsterdeniz yağa dükkanda bakar fotoğrafını iletirim.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, 1.5 tsi motorda liqui moly nin 0-30 yağı var onu kullanmanız daha sağlıklı olur. Bizim dur kalk şehir şartlarında 0-20 faydalı bir yağ olmadığını sağlam bir kaynaktan öğrendim, 0-20 de yağ eksitme de yapar aracınız 5-8bin km arası dikkat ederseniz. İsterdeniz yağa dükkanda bakar fotoğrafını iletirim.
Bizim 1.3TCe'lere de 0-20'ye geçmiş yetkili servisler. Aracın bakımı da geliyor ama araştırdığım kadarıyla emisyon yüzünden bu yağa geçmişler. Acaba zararı olur mu ve söylesem 0-20 yerine 5-30 koymaları mümkün olur mu acaba serviste bilemiyorum.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, aracın bugüne kadar yapılan tüm bakımlarında yetkili serviste 5W-30 yağ kullanıldı. Açıkçası bu aşamadan sonra yağ viskozitesini değiştirmeyi düşünmüyorum. Bir sonraki bakıma daha zaman var, yetkili servis dışında yaptırırsam söylediğiniz yağı aklımda bulundururum. Teşekkür ederim.

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bizim 1.3TCe'lere de 0-20'ye geçmiş yetkili servisler. Aracın bakımı da geliyor ama araştırdığım kadarıyla emisyon yüzünden bu yağa geçmişler. Acaba zararı olur mu ve söylesem 0-20 yerine 5-30 koymaları mümkün olur mu acaba serviste bilemiyorum.
Ankara'da hangi servise gidiyorsunuz?

keremunlr

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gebze
Henüz hiç bir servise gitmedim kilometresi gelmedi aracın ancak en ucuz fiyatı hangisi verecekse ona giderim muhtemelen. Cihan Oto'nun uygun fiyat vereceğini tahmin ediyorum.
Merhaba, şehir içinde dur kalk trafikte kalıyorsanız ve performanslı kullanıyorsanız 5w-30 daha uygun olur. 0w-20 normal akıcı sürüşte bir zarar vermez ama benim fikrim her gün köprü trafiği gibi yoğun trafikte kalıyorsanız 5w30 daha iyi olur. 45.000kmdir 1.3 TCe kullanıyorum, 35.000kmdir Stage 1 yazılım var hep 5w-30 kullandım şu anlık bir sorun yok.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sormanız lazım bazı servisler kabul ediyor. daha önceden 30yağ kullandıysanız 20ye geçmek özellikle ankara gibi bir yerde bence mantıklı değil. 1.3tce de opf partikül filtresi var mı bilmiyorum ama kullandığınız yağın opf uyumlu olması gerekir. Liqui moly 0-30 yağları incelerseniz özellikle uyumlu olduğunu göreceksiniz. Servisin bu konuda bilgi sahibi olarak yağ koyacağını düşünmüyorum.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sormanız lazım bazı servisler kabul ediyor. daha önceden 30yağ kullandıysanız 20ye geçmek özellikle ankara gibi bir yerde bence mantıklı değil. 1.3tce de opf partikül filtresi var mı bilmiyorum ama kullandığınız yağın opf uyumlu olması gerekir. Liqui moly 0-30 yağları incelerseniz özellikle uyumlu olduğunu göreceksiniz. Servisin bu konuda bilgi sahibi olarak yağ koyacağını düşünmüyorum.
Aracı sıfır aldığım için içinde ne yağ var bilmiyorum. OPF var diye biliyorum. Serviste ilk yağı ne konulmuş onu öğrenip ona göre bir yol çizeceğim muhtemelen. Teşekkürler bilgilendirme için

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, şehir içinde dur kalk trafikte kalıyorsanız ve performanslı kullanıyorsanız 5w-30 daha uygun olur. 0w-20 normal akıcı sürüşte bir zarar vermez ama benim fikrim her gün köprü trafiği gibi yoğun trafikte kalıyorsanız 5w30 daha iyi olur. 45.000kmdir 1.3 TCe kullanıyorum, 35.000kmdir Stage 1 yazılım var hep 5w-30 kullandım şu anlık bir sorun yok.
Çok fazla dur-kalk yapmıyorum kullanım senaryomda performanslı sürüş de çok nadiren oluyor. En iyisi servisle görüşüp netleştirmek galiba, teşekkür ederim bilgi için hocam