Sohbet- Muhabbet Faslı

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,741
Sigma asiri guzel ve dayanikli bir ürün lastiktede plastiktede kullanilir toz cekmez yagli degil dayanimi guzel parlak degil daha ne olsun :) gözü kapali önerrim.Her ürünü bu kadar net önermem ama markanin bana göre en iyi ürünü sigma ve roton
Eyvallah hocam bayağıdır aklımdaydı keşke zamlı fiyata gelmeden cekseymisim

35sk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Bela nin fiyatlar güzel yani o fiyata suan goodstuff kampanyada bir de K2 var baska yok.Sampuanda güzel cok kullanildi
Sefa hocam şuan ön yıkamada manuel köpük pompası ile k2 bora kullanarak yapıyorum. Araç genelde yoğun kirli olunca yıkama fırsatım oluyor. Bela mı alayım yeni şişeyi yoksa boradan devam mı edeyim? Mevcutta boradan bir şikayetim yok.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam şuan ön yıkamada manuel köpük pompası ile k2 bora kullanarak yapıyorum. Araç genelde yoğun kirli olunca yıkama fırsatım oluyor. Bela mı alayım yeni şişeyi yoksa boradan devam mı edeyim? Mevcutta boradan bir şikayetim yok.
Bora dan devam edin hocam BELA da o performansi alamazsiniz.

eminewe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
cilakutusu’ndan k2 roton ve sefa hocamın önerisiyle k2 sigma pro sipariş geçtim bakalım. Malum bir daha ne zaman stok gelir Allah bilir :sırıtan1:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
K2 Bela Pro
K2 Bora
K2 Aktive Foam

bunların (temizlik gücü) olarak sıralaması nedir Sefa hocam...?

K2 Bora ‘nın (wax-sealant) LSP safe iddaası var mı..?
Selamlar hocam.

K2 Bora Alkali
K2 Aktive Alkali
K2 Bela Ph Nötr

K2 Bora Güclü bir Wax a zarar vermeyebiliyor ama 4 Yikamalik ömrü olan wax in 3 ncü yikamasinda korumayi sökebilir.Agresif çünkü güclü temizleyici.
Vonix Blend Ceramic Wax/ADBL Sentetik Wax - Soft 99 Fusso gibi ürünlere kolay kolay zarar veremez ama Carnauba ve Sentetik icerikli çoğu ürünü yüzeyden silip atar :)

En.Zararsiz Olani Tabikide BELA dir.Tanima En uygun şeçenek budur.Yazlik Sampuan Yazin Yol Trafik Tozunu rahatlikla çözebilir ama kış icin Aktive diyorum bir tik daha agresif olsun dersek Bora diyorum.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar hocam.

K2 Bora Alkali
K2 Aktive Alkali
K2 Bela Ph Nötr

K2 Bora Güclü bir Wax a zarar vermeyebiliyor ama 4 Yikamalik ömrü olan wax in 3 ncü yikamasinda korumayi sökebilir.Agresif çünkü güclü temizleyici.
Vonix Blend Ceramic Wax/ADBL Sentetik Wax - Soft 99 Fusso gibi ürünlere kolay kolay zarar veremez ama Carnauba ve Sentetik icerikli çoğu ürünü yüzeyden silip atar :)

En.Zararsiz Olani Tabikide BELA dir.Tanima En uygun şeçenek budur.Yazlik Sampuan Yazin Yol Trafik Tozunu rahatlikla çözebilir ama kış icin Aktive diyorum bir tik daha agresif olsun dersek Bora diyorum.
Öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim,

Anladığım kadarıyla ;
k2 bora en agresif olanı., k2 aktive doam biraz daha az agresif olanı doğru anlamışım değil mi..? :)

k2 aktive foam için (carnauba içerikli wax‘lar) için zararsız diyebilir miyiz..?

Elbette en zararsız ürün bile olsa bu (k2 bela) bile olsa zamanla korumayı elliyor ondan bahsetmiyorum yani :)

Merakımı maruz görün daha önce K2 ürünlerini hiç tecrübe etmedim.

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Anladığım kadarıyla ;
k2 bora en agresif olanı., k2 aktive doam biraz daha az agresif olanı doğru anlamışım değil mi..? :)

k2 aktive foam için (carnauba içerikli wax‘lar) için zararsız diyebilir miyiz..?

Elbette en zararsız ürün bile olsa bu (k2 bela) bile olsa zamanla korumayı elliyor ondan bahsetmiyorum yani :)

Bora Ph derecesi çok yüksek 12-13 bandında hatırlıyorum. Cilde temasında dikkat edilmeli. Koruması olan bir araç için ortalama bir kir sökücü ön yıkama şampuanı zaten rahat çıkaracaktır. Korumasız bir araçta kar tuzu, çamur kirleri için ideal bir ürün.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Anladığım kadarıyla ;

Dogru anladiniz hocam.

K2 Aktive Foam da dedigim Temizlik kabiliyeti güzel ama illaki dokunur hocam koruma gucu zayif olan bir wax veya seramige karsı.

Temas olduktan sonra esasen her ürün ister istemez korumaya minimal.dokunuş yapiyor.

K2 ürünleri güzel yinede suan Litrelik bazda en uygun fiyatli ürünler.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bora Ph derecesi çok yüksek 12-13 bandında hatırlıyorum. Cilde temasında dikkat edilmeli. Koruması olan bir araç için ortalama bir kir sökücü ön yıkama şampuanı zaten rahat çıkaracaktır. Korumasız bir araçta kar tuzu, çamur kirleri için ideal bir ürün.
İşin tuhafı k2 bora ve aktive foam için nette kimyasal içeriği ve ph değeri için (msds dosyasına) baktığımda bulamadım,

Evet bora çok agresifmiş onu düşünmüyorum.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Dogru anladiniz hocam.

K2 Aktive Foam da dedigim Temizlik kabiliyeti güzel ama illaki dokunur hocam koruma gucu zayif olan bir wax veya seramige karsı.

Temas olduktan sonra esasen her ürün ister istemez korumaya minimal.dokunuş yapiyor.

K2 ürünleri güzel yinede suan Litrelik bazda en uygun fiyatli ürünler.
Teşekkürler hocam :)