Sohbet- Muhabbet Faslı

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hasan'ın eline sağlık desem :D
Güle güle kullanın hocam. Hangi marka tercih ettiniz balatada? Hasan'ın kendine ayırdıklarından mı?
Hocam hemen tanimissin mekani :) bu sefer balatalari servisten aldim, Hasan hocama diskleri tornalatip, taktirdim :)
Diger araca hella takmistik, bazen ses yapiyordu. Bu sefer direk orjinal servis balatasi tercih edeyim dedim

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam hemen tanimissin mekani :) bu sefer balatalari servisten aldim, Hasan hocama diskleri tornalatip, taktirdim :)
Diger araca hella takmistik, bazen ses yapiyordu. Bu sefer direk orjinal servis balatasi tercih edeyim dedim
Mekana aşina olduk artık :)

Hella nispeten az öten bir balata idi. Ama sıfır ötme diyemem. Şu anki araçta ne takılı bilmiyorum ama aralıksız ötüyor :D
Servis balata fiyatları nerelerde, jzw yani eco seri mi tercih ettiniz

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dün aracı Volkswagen Arca Ankara bayisine bakıma bıraktım. Bakım sonunda aracı yıkamışlar. Araç biraz özensiz yıkanmıştı; çamurluk arkaları ve kapı altlarındaki plastik kısımlarda, lastik kenarlarında hâlâ pislikler duruyordu ama rengi beyaz olmasına rağmen boyalı kısımlar tertemizdi ve parlıyordu. Boyada sanki cilalı şampuanla yıkanmış gibi bir his vardı.

Daha önce de orada yıkattığımda şaşırmıştım; dün aynı durumu tekrar yaşayınca bunun bir tesadüf olmadığını düşündüm. Servis yetkilisine sorduğumda, fırça ve sünger kullanmadıklarını, sadece şampuan ve lastik parlatıcı tercih ettiklerini söylediler. Ben normalde aracı ancak temaslı yıkamayla tam temizleyebiliyorum. hiç öyle ön yıkama yapıyım araç temiz çıksın gibi bir şey başıma gelmedi. Sizce bu yetkili servisler ne kullanıyor? Tabii ki hepsinin uygulaması farklıdır ama bu da böyle bir tecrübem oldu."

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Dün aracı Volkswagen Arca Ankara bayisine bakıma bıraktım. Bakım sonunda aracı yıkamışlar. Araç biraz özensiz yıkanmıştı; çamurluk arkaları ve kapı altlarındaki plastik kısımlarda, lastik kenarlarında hâlâ pislikler duruyordu ama rengi beyaz olmasına rağmen boyalı kısımlar tertemizdi ve parlıyordu. Boyada sanki cilalı şampuanla yıkanmış gibi bir his vardı.

Daha önce de orada yıkattığımda şaşırmıştım; dün aynı durumu tekrar yaşayınca bunun bir tesadüf olmadığını düşündüm. Servis yetkilisine sorduğumda, fırça ve sünger kullanmadıklarını, sadece şampuan ve lastik parlatıcı tercih ettiklerini söylediler. Ben normalde aracı ancak temaslı yıkamayla tam temizleyebiliyorum. hiç öyle ön yıkama yapıyım araç temiz çıksın gibi bir şey başıma gelmedi. Sizce bu yetkili servisler ne kullanıyor? Tabii ki hepsinin uygulaması farklıdır ama bu da böyle bir tecrübem oldu."
Tabiki her servisten servise değişiyordur bu. Eski aracım hondaydı orada su sıkıp sonra şampuan ve mikrofiber eldiven ile temaslı yıkıyorlardı. Peugeot da ön yıkama şampuanı yapıp durulayıp sonra temaslı yıkama yapıyorlardı. Son aracım seat ilk bakımda yıkamayın dedim. Sanırım hiç yıkatmamak en iyisi.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze

Ön yıkamada aracın tamamını temizlemek için aşırı güçlü şampuanlara ihtiyaç olur, muhtemelen yüksek miktarda kostikli şampuan kullanıyorlardır ama onlarda bile kir kalabiliyor tertemiz olmuyor. Belki bir kaç tur yapıyorlarsa o şekilde olabilir.