Sonax, Valet pro, Nigrin, Koch chemie Demir Tozu sökücü karşılaştırması

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok güzel bir test olmuş. Bende dün koch aldım. Fiyatı diğerlerine göre çok uygundu. İi göreceğini düşünüyorum. Teşekkürler

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Bir diğer konu temizlikten sonra koch chemie bekletirseniz yıkamadan kendi izlerini bırakıyor ayrıca fazla bekleyince çamur gibi bir hal alıyor ama temizleniyor.
Özgür hocam merhaba., Yaptığınız jant temizleyicileri testinde bu cümlenizi anlamakta biraz zorluk çektim., temizledikten sonra Koch Chemie Felgenblitz Säurefrei neden iz bırakıyor..? böyle bir yorumunuz olmuş bizi aydınlatabilirmisiniz.? Saygılar..

Ozgur_gs_91

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
forzaGilles' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Bir diğer konu temizlikten sonra koch chemie bekletirseniz yıkamadan kendi izlerini bırakıyor ayrıca fazla bekleyince çamur gibi bir hal alıyor ama temizleniyor.
Özgür hocam merhaba., Yaptığınız jant temizleyicileri testinde bu cümlenizi anlamakta biraz zorluk çektim., temizledikten sonra Koch Chemie Felgenblitz Säurefrei neden iz bırakıyor..? böyle bir yorumunuz olmuş bizi aydınlatabilirmisiniz.? Saygılar..
Ürünü yüzeyde fazla bekletirseniz, iz yapıyor kırmızı kırmızı yüzeye yapışıyor fırça müdahalesi gerekiyor. Fazla bekleyincede rengi çamura dönüyor ürünün.

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Merak ediyorum 4 jant icin ortalama ne kadar urun harciyorsunuz?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
ersin' Alıntı:

Belli olmuyor sadece demir tozu sökücü kullanırsam 0.7 litre gidiyor 4 janta.

razumuhin

Amatör Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Ozgur_gs_91' Alıntı:
ersin' Alıntı:

Sulandırma yapıyormusunuz? elimde nigrin var ama sulandırma hakkında bir bilgim yok.

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Eline sağlık özgür hocam test çok kaliteli

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ozgur_gs_91

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
ersin' Alıntı:
Ozgur_gs_91' Alıntı:

Sulandırma yapıyormusunuz? elimde nigrin var ama sulandırma hakkında bir bilgim yok.
Yok sulandırmıyorum saf halde kullanıyorum genelde.
Nigrin 1:1 sulandırma yapılabiliyor. Diğer ürünlerde aynı şekilde 1:1 sulandırılır ama etkisi zayıflıyor biraz.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ciddi bir oran. Bende bir enteresanlık var demek ki çok sıkı elim wax tan şampuandan pasta ciladan alışkanlık herhalde. Honu hortlayacak ama Nigrin ile ilgili yorum ararken denk geldim eskiden görmemişim. Kullanan varsa fikirlerini alayım özellikle fiyat performans açısından koch fb ye karşı

Ozgur_gs_91

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Ciddi bir oran. Bende bir enteresanlık var demek ki çok sıkı elim wax tan şampuandan pasta ciladan alışkanlık herhalde. Honu hortlayacak ama Nigrin ile ilgili yorum ararken denk geldim eskiden görmemişim. Kullanan varsa fikirlerini alayım özellikle fiyat performans açısından koch fb ye karşı
Kokusu çok kötü nigrinin kullanmak istemiyorum bende var hala 3 litre.
Koch daha iyi nigrine göre.

multispace

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
samsun
İnceleme için sağol özgür.

0.7 lt 4 jant için çok fazla değil mi ?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@multispace @Ozgur_gs_91 ben detaylı uygulama yaparken araca ve jantlara toplam ne kadar ürün harcadığımı hiç yazmim en iyisi. ;) miktar ve kullanı şekli sıklığı kişisel elbet ama ben jantları fırçalamadan, aracı eldivenle üstünden geçmeden demirtozu sökücü uygulamam ve senede 3-4 kereden fazlası da bence gereksiz maliyet ve jantlar için sağlıksız olur. Detay işi kişiseldir neticede belli ana kurallar dışında zevk tercih meselesidir yanlış anlaşılmasın. Test için de teşekkürler tekrar @Ozgur_gs_91 ellerine sağlık. Demirtozunda tercihim koch fb şimdilik fiyat performans açısından ama nigrin 1:1 sulandırılınca da iş görüyorsa fırçayla o da ekonomik olabilir. Fakat fb litresi 45 -50 TL iken kalkıp da ne rrr ye 65 TL ya da dragons veyahut magma ya 90-95 TL vermek bana uymuyor örneğin. Ha kalkıp da Soft99 varken 100-150TL ye gidip Zymöle 500-600 TL veririm o ayrı. Sonuçta çok kişisel gerçekten.

Ozgur_gs_91

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
@multispace @Ozgur_gs_91 ben detaylı uygulama yaparken araca ve jantlara toplam ne kadar ürün harcadığımı hiç yazmim en iyisi. ;) miktar ve kullanı şekli sıklığı kişisel elbet ama ben jantları fırçalamadan, aracı eldivenle üstünden geçmeden demirtozu sökücü uygulamam ve senede 3-4 kereden fazlası da bence gereksiz maliyet ve jantlar için sağlıksız olur. Detay işi kişiseldir neticede belli ana kurallar dışında zevk tercih meselesidir yanlış anlaşılmasın. Test için de teşekkürler tekrar @Ozgur_gs_91 ellerine sağlık. Demirtozunda tercihim koch fb şimdilik fiyat performans açısından ama nigrin 1:1 sulandırılınca da iş görüyorsa fırçayla o da ekonomik olabilir. Fakat fb litresi 45 -50 TL iken kalkıp da ne rrr ye 65 TL ya da dragons veyahut magma ya 90-95 TL vermek bana uymuyor örneğin. Ha kalkıp da Soft99 varken 100-150TL ye gidip Zymöle 500-600 TL veririm o ayrı. Sonuçta çok kişisel gerçekten.
Demirtozu sökücü janta bir zararı yok hatta daha iyi olabiliyor jant için, boyasına demir tozu saplanıp kalmıyor, ben senede 30-40 bin km kullandığımdan fazlaca demir tozu kullanıyorum 2-3 ayda bir kaportaya bile demir tozu sökücü kullanıyorum ki her sefersinde kızarma fazlasıyla oluyor. Bunda bulunduğun bölgenin de etkisi yok değil. Nigrin şuan gelmiyordu türkiye ye ama buluraan sonax da iyi bir tercih olur.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Demirtozu sökücü janta bir zararı yok hatta daha iyi olabiliyor jant için, boyasına demir tozu saplanıp kalmıyor, ben senede 30-40 bin km kullandığımdan fazlaca demir tozu kullanıyorum 2-3 ayda bir kaportaya bile demir tozu sökücü kullanıyorum ki her sefersinde kızarma fazlasıyla oluyor. Bunda bulunduğun bölgenin de etkisi yok değil. Nigrin şuan gelmiyordu türkiye ye ama buluraan sonax da iyi bir tercih olur.
Janta zararı yok evet ama belirli yerlerde paslanma ihtimalini artırır sık kullanım ve maliyet olarak yüksek olur örneğin her ay uygulamak. Dediğim gibi bu kişisel bir tercihtir kullanım şartlarına ortama bağlıdır vs vs. Kaportaya bile 2-3 ayda bir uygulamak doğrudur bile kelimesine gerek yok her kil uygulaması öncesi bence iyi olur dediğim gibi senede 3-4 kere bana uyan periyot. Amacım eleştirmek değil keza yol göstermek estağfurullah hiç değil yanlış anlaşılmasın. Örneğin ben kaportaya uyguladığım hiçbir zaman kızarma göremedim farkedilir bir şekilde ama gene de senede 3-4 uygularım. Kaliperler ön arka brembo ve demirtozu haliyle normalden daha fazla ama sürüş sitilim sakindir ve her hafta düzenli yıkanır korumaya alınır o yüzden elim herzaman gitmez demirtozu sökücüye ama 3 ayda 1 uygular morartır kızartırım ama kaliper kapakları bijonlar şu bu sibop falan için paslanma riskini artırır geş gör ki hiçbir kimyasal o demirtozunu öyşe sökemez orası ayrı mümkün mertebe araçta ve jantta kir yapışık yerleşik kalmamalıdır kanımca da. Fazla uygulama yapmak az yapmaktan ya da hiç yapmamaktan çok daha iyidir. Yoksa kendi aracıma örneğin 6 ayda 1 senede 2 kere keçe ve h8 pasta ile girişmem. ;) ama girişilmesini gerektirecek duruma da getirmem izin vermem mesela. Acaba jantlara uygulanan koruma demirtozuna etli ediyor mu? Yani daha çok oluşmasını yüzeyde saplı kalmasını engelliyor mu acaba?
Ben carpro iron x; vp dragons; af iron out ve koch fb kullandım Sonax ve Nigrin tecrübem yok ama her ürün için fırça ile girişirim ve bence çok fark yok aralarında o yüzden tercihim koch fb o fiyata başka ürüne bakmam.