Merhaba rica ederim,
Sonax BSD QD değil.
Qw de değil.
Susuz yıkama şampuanı da değil.
Spray&Seal da değil.
Sonax BSD bunların hepsi

Çok enterasan üründür kendisi hakkını vermek lazım. Sonax BSD'yi 1'e 3 sulandırınca susuz yıkama şampuanı oluyor, videosunu izledim bizzat denemedim.
Aracı yıkadıktan sonra sıkınca spray&seal gibi kaportaya yapışıyor. Araç ıslakken sıkıp kurulama yapınca da etki ediyor. Kirli, tozlu yüzeye sıkınca kiri tozu alıyor, ki asıl yapması gereken bu. Parlaklığı iyi. Lastik parlatıcı ile karıştırınca lastikte inanılmaz güzel bir etki yapıyor, yarı mat yarı parlak. Sanırım forumdan Can hocam paylaşmıştı yanlış hatırlıyor olabilirim.
Genel olarak Detay aleminin en garip ürünlerinden biri olabilir. Sadece bizim için değil, benim gördüğüm yabancılarda kendi aralarında çokça şakasını yapıyor bu ürünün.

(Kaportasında derin çizik oluşmuş rötuş için tavsiye isteyen birine BSD sık eminim eskisinden iyi olacaktır gibi yorumlar vb. )Eksileri de var. Biraz toz topluyor, özellikle kış aylarında sanki araçta trafik filmi oluşturuyor gibi yorumlar mevcut. Ben toz toplama sorununu ıslakken sıkarak, veya AB project 32 ile karıştırarak üstesinden gelmiştim.
Ben kendisini aracımda Zymol Titanium varken denemiştim. Genelde benzinlik yıkama sonrası bunu sıkıyordum, sonrasında bir sonraki yıkamada araca benzinlik köpüğü sıktığımda zymol değil BSD gitsin diyerek. Gerçekten QW ler kadar dayanıklı bir ürün olduğunu o zaman anlamıştım.
Alttaki korumaya eller mi. Şimdi bu göreceli bir konu. Alttaki koruma zaten biz ne yaparsak yapalım bir süre sonra kaybolacak, bunu kabul edelim öncelikle. Saf suyla düzenli yıkasak hiç bir deterjan kullanmadan yine bir süre sonra gidecek o koruma. Suyun kendisi de çözücü en nihayetinde. Sonax BSD veya benim geçmişte tecrübe ettiğim QD ler benim gördüğüm alttaki korumaya aman aman ellemiyorlar. Sadece AF Finale den emin değilim. Elliyor diyemem ama ben de biraz şüphe uyandırmıştı. Çok az kullandığım için kesin elliyor diyemem. Zaten içlerinde de çok ciddi temizlik yapan maddeler bulunmuyor QD lerin. Sonuçta araç şampuanı gibi kullanılan ürünler değil. Ama her yıkama sonrası aracın komple yer yerini bu ürünler ile geçerseniz, bunu bilemem. Her yıkama QW de QD de gereksiz olabilir zaten.
Ben benzinlikte yıkama yaptığım sürece QD kullanmaya devam edeceğim, bunu söyleyebilirim. Bir önceki mesajımda bahsettiğim yıkama sonrası oluşan pus ve kireç lekeleri sebebiyle. Siz direk Meg Ceramic Liquid Wax için sormuşsunuz, bu soruya en iyi cevabı
@Sefa46 hocam verecektir. O cevap versin.
Bu arada Sonax BSD'yi imkanınız varsa kendi şişesinde kullanmayın, eğer Sonax bir güncelleme getirmediyse, başlığı sinir bozucuydu.
Saygılar.