Stokları Serelim

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #7,241
Yeni bir ürün değil ama güncelleme oldu :) iç kısma kullandığım spritz gibi ürünler için ufak ve atışı güzel bir şişe olarak kullanacağım artık, içindekileri başka şişelere boşalttım. @Detail 35 spritz tüketimi şimdi belli olacak,eski şişe sıvı atmıyormuş bile resmen :D

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3 senedir düzenli olarak spritz kullanıyorum şişenin yarısındayım her 2 haftada bir kullanırdım önceden şimdide ayda 4-5 kere kullanıyorum yani daha içinde 3/1 kadar falan vardır artı katacam bozuldu diye düşünüyorum :D

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Yeni bir ürün değil ama güncelleme oldu :) iç kısma kullandığım spritz gibi ürünler için ufak ve atışı güzel bir şişe olarak kullanacağım artık, içindekileri başka şişelere boşalttım. @Detail 35 spritz tüketimi şimdi belli olacak,eski şişe sıvı atmıyormuş bile resmen :D

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı olsun kankam. Bu başlıklar çok güzel mist şeklinde atıyor en sağlıklısı bu olur :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Evet arkadaşlar uzun zamandır burada paylaşım yapmadığımı farkettim :p

Trendyoldan verdiğim siparişlerde sipariş vermeme sebep olan temizleyici köpük dışında diğerleri geldi malum korona da varken güzel bir temizlik seremonisi ile açışışları yaptım :)

Görende youtube da kutu açılışı yapıyoruz sanar :p

Arkadaş nasıl paketledilerse bıçağa rağmen kaç dk uğraştım açmak için :)

Ve almanyadan uzuuun yollar tepmiş siparişlerim de bugün geldi @Tonyukuk07 sağolasın reis :)

gönül bahçemden bir de bonus :mutlu:

Son düzenleme:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Evet arkadaşlar uzun zamandır burada paylaşım yapmadığımı farkettim :p

Trendyoldan verdiğim siparişlerde sipariş vermeme sebep olan temizleyici köpük dışında diğerleri geldi malum korona da varken güzel bir temizlik seremonisi ile açışışları yaptım :)

Görende youtube da kutu açılışı yapıyoruz sanar :p

Arkadaş nasıl paketledilerse bıçağa rağmen kaç dk uğraştım açmak için :)

Ve almanyadan uzuuun yollar tepmiş siparişlerim de bugün geldi @Tonyukuk07 sağolasın reis :)

gönül bahçemden bir de bonus :mutlu:

Hayırlı olsun güle güle kullan reis :)

bu hss 2000’i sunroof temizliğinden sonra raylarda kullanabilir miyiz acaba?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Reis bende onun için aldım. Sıvı gres sürcektim toz tutar daha beter çamur gibi olur dediler i20 fb grubunda bunu önerdiler, toz tutmuyormuş. Bende o maksatla aldım, yakında uygulamasını paylaşırım :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Reis bende onun için aldım. Sıvı gres sürcektim toz tutar daha beter çamur gibi olur dediler i20 fb grubunda bunu önerdiler, toz tutmuyormuş. Bende o maksatla aldım, yakında uygulamasını paylaşırım :)
Oooo çok iyi denk geldi bak. :D
Bekliyorum uygulamayı. Ben oradaki plastik aksama da Koch MP uygulayacağım bakalım nasıl olacak. Sunroof temizleme aşamalarındaki hususlar konusunda irtibatta kalalım.

bu ürünü ben de alayım madem

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende açılır tavan passat variant var sıvı gresi hareketli parçalara ray zeminine ve fitillere silikon sprey kullanıyorum

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Oooo çok iyi denk geldi bak. :D
Bekliyorum uygulamayı. Ben oradaki plastik aksama da Koch MP uygulayacağım bakalım nasıl olacak. Sunroof temizleme aşamalarındaki hususlar konusunda irtibatta kalalım.

bu ürünü ben de alayım madem
Reis ben bunu baya araştırdım wd-40 ile yaptım uzun bir süre wd 40 uçucu olduğu için anlık çözüm gibi bir şey. Ya biraz alakasız ama sana ne anlatmayım ki bu sunroofu çevreleyen fitiller soğukta donup yapışmasın diye gecenin bir vakti sürecek birşey bulamayınca vazelin bile sürdüm :) konuya dönelim aradım taradım bunu buldum koşu bandı yağlama spreyi de olur decathlonda satılan o da çok iyi !

Bende açılır tavan passat variant var sıvı gresi hareketli parçalara ray zeminine ve fitillere silikon sprey kullanıyorum
Hocam benim araçta ki cam tavan kızakları tozlanmadan kaynaklı sürtünmeden zorlanıyor gibi ses yapıyor. Sıvı gres çok toz topluyor ve ilk başta çözmüş olarak görünse de zamanla daha kötü hale geliyor. Wd-40 desen uçucu haftİ20 grubunda bu konu çok tartışılıyor. Şu ana kadar bulunan en net çözüm bu ve decathlonda ki koşu bandı yağlama spreyi. Bir marka daha vardı önerilen HSW 100 dü hatırladığım kadarıyla

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Shirb13 @Tonyukuk07
Sunroof camındaki fitillere sonax fitil bakım ürünü kullanıyorum tavsiye ederim, açıp kaparken ses yapıyordu kesti. En önemlisi tabi temizlik. Toz varsa ses yapıyor. O kızaklardaki yağı temizlemek zor iş. Sunroof çevresini gazete gibi bişeyle maskeleyin ki tavana yağ bulaşmasın. İllaki bulaşıyor sonra temizlerken çiziliyor. Başıma geldi siz dikkat edin :)

Bide gider haznesine ceviz döküyorum 2 dk sonra da bol su döküyorum ki gider hortumları temizlensin. Hatta bakım zamanı geldi de kim uğraşacak şimdi onla..

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Shirb13 @Tonyukuk07
Sunroof camındaki fitillere sonax fitil bakım ürünü kullanıyorum tavsiye ederim, açıp kaparken ses yapıyordu kesti. En önemlisi tabi temizlik. Toz varsa ses yapıyor. O kızaklardaki yağı temizlemek zor iş. Sunroof çevresini gazete gibi bişeyle maskeleyin ki tavana yağ bulaşmasın. İllaki bulaşıyor sonra temizlerken çiziliyor. Başıma geldi siz dikkat edin :)

Bide gider haznesine ceviz döküyorum 2 dk sonra da bol su döküyorum ki gider hortumları temizlensin. Hatta bakım zamanı geldi de kim uğraşacak şimdi onla..
Peki biraz konuyla ilgili diye soruyorum. Arka bagajın plastik kapağından ses geliyor, çözümünü biliyor musunuz ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Peki biraz konuyla ilgili diye soruyorum. Arka bagajın plastik kapağından ses geliyor, çözümünü biliyor musunuz ?
Plastik trim sesinden bahsediyorsunuz sanırım. Bende de vardı, iki tane küçük kapak var bende o plastik üzerinde. Salladım baktım tık tık ses geliyor. Yapışkanlı keçeler var bauhausda satılan, saldalye ayağı falan için olanlar. Ondan incecik şerit kesip bıçakla sıkıştırdım ses kalmadı. Kendinden yapışkanı olduğu için orda yapışıp kalıyor. Hatta kapı içleri ıvır zıvır yerlerde de kullandım işe yarıyor. Silikonla da yapanlar var ama ben silikon spreyden yana değilim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Plastik trim sesinden bahsediyorsunuz sanırım. Bende de vardı, iki tane küçük kapak var bende o plastik üzerinde. Salladım baktım tık tık ses geliyor. Yapışkanlı keçeler var bauhausda satılan, saldalye ayağı falan için olanlar. Ondan incecik şerit kesip bıçakla sıkıştırdım ses kalmadı. Hatta kapı içleri ıvır zıvır yerlerde de kullandım işe yarıyor.
Demek istediğinizi anladım, teşekkürler. 2 hafta önce bağaj plastiğini açıp silgeç motorunun soketini tamir etmiştim. Herşey de olduğu orjinali gibi yerine oturmadı sanırım, illa arasına birşeyler sıkıştırmak gerekiyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Demek istediğinizi anladım, teşekkürler. 2 hafta önce bağaj plastiğini açıp silgeç motorunun soketini tamir etmiştim. Herşey de olduğu orjinali gibi yerine oturmadı sanırım, illa arasına birşeyler sıkıştırmak gerekiyor.
O zaman bez bant var o daha çok işini görür senin. Tırnaklara falan aralara göze takılan yerlere yapıştırıp bi denemek lazım

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

İbrahim, Atalay hocam merhaba,

Sıvı gres olarak hangi markanın ürününü ve modelini kullandılar bilmiyorum ama silikon içerikli olabilir. 2016 dan beri würth hhs grease kullanıyorum. Bulması biraz zordur. En sonunda geçenlerde aldım dayanamayıp würth Türkiye'yi aradım, normalde nihai kullanıcıya satış yapmıyoruz dediler. Bulamadım yardımcı olabilirmisiniz diye hayıflanınca kırmadılar hatta 2 tane aldım. Görüşmeden önce hatırlatırsan İbrahim yanıma alayım bir taraftaki kızağa istersen 2000 kullanırsın diğerine de grease kullanıp farkı görebiliriz ilerleyen zamanda.

Not: Daha önce hhs 2000 ile hhs grease arasındaki farkı sorduklarında paylaşmıştığım post.

Hocam aslında ürünlerin üzerindeki resimlere baktığınızda kullanım alanlarının ne olduğuna yönelik az çok fikir verir. Kısaca;

Hhs grease sıvı grestir, özellikle sunroof kızakları için idealdir. Koruması ve dayanıklılığı üst seviyededir. Fiyatlaması da ona göredir.

Tutunma özellikli yağlayıcı HHS® Gres (08931067) ürününü online satın al

Hhs 2000 yarı sentetik yağdır. Adı üzerinde yağlayıcıdır.

Tutunma özellikli yağlayıcı HHS 2000® (0893106) ürününü online satın al

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
hrs 2000 kac liraya aldınız
36 ₺ hocam.

@Shirb13 @Tonyukuk07

Berkay tavsiyelerin için teşekkür ederim :) Sunroof giderleri önemli, bende ne yapsam diye düşünüyordum gider için :) Sunroof camının fitillerini temizledikten sonra dressing uygulasak nasıl olur acaba ? Şu an elimde o sonaxın fitil bakım ürünü yok :(

İbrahim, Atalay hocam merhaba,

Sıvı gres olarak hangi markanın ürününü ve modelini kullandılar bilmiyorum ama silikon içerikli olabilir. 2016 dan beri würth hhs grease kullanıyorum. Bulması biraz zordur. En sonunda geçenlerde aldım dayanamayıp würth Türkiye'yi aradım, normalde nihai kullanıcıya satış yapmıyoruz dediler. Bulamadım yardımcı olabilirmisiniz diye hayıflanınca kırmadılar hatta 2 tane aldım. Görüşmeden önce hatırlatırsan İbrahim yanıma alayım bir taraftaki kızağa istersen 2000 kullanırsın diğerine de grease kullanıp farkı görebiliriz ilerleyen zamanda.

Not: Daha önce hhs 2000 ile hhs grease arasındaki farkı sorduklarında paylaşmıştığım post.
Erçin abi bilgilendirme için teşekkür ederim. Detay ruhunu fazlasıyla yansıtan gözden kaçması çok kolay bir farka dikkat çekmişsin. Ben bu farkın, farkında değildim. Sıvı gres olarak berner + kullananların yorumundan bahsediyorum, bende aynını kullanacaktım neredeyse dur sıkma deyip gelip elimden alacaklardı :) Würth'ün sıvı gresin içeriklerine göre tozu çekmeyebilir. Genel olarak sıvı greslerin problemi tozu çekip içeriğinde barındırması ve sonrasında temizliğinin çok zor olması. Bu yüzden tercih edilmiyorlar. Bakalım bende deneyip göreceğim.

Bu arada dediğini yapalım, bir gün buluştuğumuzda tekrar sunroof kızaklarını temizleyip bir tarafa HHS 2000 bir tarafada HHS Grease uygulayalım ve uzun dönem gözlem yapalım :)