Stokları Serelim

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Öne çıkan konu #7,721
Sonu yok ben yeni başladığımda autoglym wax ve Srp cilası, İpa, Multiwash tfr, bir ön yıkama şampuanı bir eldiven. iç mekan için spritz ve valet pro fırça almıştım. 3 sene fln tuttum kendimi bişi almadım öle ön yıkama yuzey hazırlama ve wax yapıyordum. ama artık tutmuyorum :D koptu gidiyor ayşeeeee sağ kulvardan.
Valla hocam bizde 2 araba var. Her ay yıkatıyorum aylık 70 tl :yazik:

Bu paraya her ay malzeme alsam 1 seneye full çeyizim olur :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Kova ve spreye katıyorum ben, spreye 1:3 doldurdum kovaya 3 damla civarında. Hazırladığım spreyden bir arabay yaklaşık 250 ml falan gitti ama ben biraz fazla kullandım sanki. Tasarruflu kullanırsak 200ml gider. diablo 473ml 1:3 oranda sulandırsak toplamda 1892ml yapar. Her araca 200 ml uygulasak yaklaşık 9-10 araba yapar. Tabi jantlar temiz ise 1:5 sulandırma oranı bile yapılabilir, benim aracım 1.5 aydır yıkanmıyordu 1:3 yaptım.
Kullanım miktarı biraz fazla gibi geldi. 1:5 temiz jantta baya idare eder gibi :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Abi parasınıda geçtim eğer 35 tlye araba yıkatıyorsanız arabada kalıcı hasarlar meydana gelebilir. sizde biliyorsunuzdur yıkamacıları.
Sercan kesinlikle öyle artık içim el vermiyor.

Hele o torpidoya sürülen bez yere atılıp basınçlı suyla temizlenmesi yok mu:rulet:

Kapalı garajım suyum elektriğim halı yıkamam var. Artık garaj detailing yapmaya başladım.

Basınçlı makinam yok ama basınç yapan başlık var mıdır?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan kesinlikle öyle artık içim el vermiyor.

Hele o torpidoya sürülen bez yere atılıp basınçlı suyla temizlenmesi yok mu:rulet:

Kapalı garajım suyum elektriğim halı yıkamam var. Artık garaj detailing yapmaya başladım.

Basınçlı makinam yok ama basınç yapan başlık var mıdır?
Kesinlikle doğru karar almışsınız.:)

Bu linkde basınç yapan makine mevcut eğer aracınız çok kirli ise benzinlikden 1 kere tayzikli su tutup sonrasında eve gelip ön yıkama çift kova uygulamalarını yaparsanız daha güzel olur. Hortum taktığınız çeşmede diş olursa yani çamaşır makinesi musluğu olursa basınç yapan başlığın stop özellikli kafası çamaşır makinesi çeşmesine takılarak güvenli bir ortam oluşturuyor. Basınç yapan başlığın tetiğine basmadığınız sırada hortumun içine su gelmiyor çeşmeyi tıkıyor.

Neptun DY2323 5 Parça Sulama Seti

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu

Bu linkde basınç yapan makine mevcut eğer aracınız çok kirli ise benzinlikden 1 kere tayzikli su tutup sonrasında eve gelip ön yıkama çift kova uygulamalarını yaparsanız daha güzel olur. Hortum taktığınız çeşmede diş olursa yani çamaşır makinesi musluğu olursa basınç yapan başlığın stop özellikli kafası çamaşır makinesi çeşmesine takılarak güvenli bir ortam oluşturuyor. Basınç yapan başlığın tetiğine basmadığınız sırada hortumun içine su gelmiyor çeşmeyi tıkıyor.

Çok teşekkürler Sercan buna benzee bişey var A101 fen almıştım.yarın tekrar deneyeceğim.

Evet dediğin gibi benzinlikte su tutuyorum önce ardından çift kova yapıyorum.

Ön yıkama için bişey yapamıyorum şimdilik. Secho yada ilposan alsak. Flowey b33 ile benzinliğe gitmeden ön yıkamayı tamamlayabilir miyim ki:mutlu:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Benzinlikteki su kireçli olduğu için kireç izi kalır. Çok kirli arabayı basınçla temizlemeye çalışmak da verniği yoran bir uygulama. Uygun kimyasalla ve o linkteki başlıkla rahatlıkla yıkanır. Bir musluk bir de o başlıktan bulsam benzinliğe falan gitmem ben :)

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Benzinlikteki su kireçli olduğu için kireç izi kalır. Çok kirli arabayı basınçla temizlemeye çalışmak da verniği yoran bir uygulama. Uygun kimyasalla ve o linkteki başlıkla rahatlıkla yıkanır. Bir musluk bir de o başlıktan bulsam benzinliğe falan gitmem ben :)
Berkay hocam şöyle bi başlık lazım sanırım :)

Ön yıkamada kirleri secho ve flowey b33 ile akıtabilir miyiz ki:dusun:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Çok teşekkürler Sercan buna benzee bişey var A101 fen almıştım.yarın tekrar deneyeceğim.

Evet dediğin gibi benzinlikte su tutuyorum önce ardından çift kova yapıyorum.

Ön yıkama için bişey yapamıyorum şimdilik. Secho yada ilposan alsak. Flowey b33 ile benzinliğe gitmeden ön yıkamayı tamamlayabilir miyim ki:mutlu:
Eğer flowey veya ceviz var ise zaten ön yıkamayı evde de tamamlarsınız benim aracımda aşırı çamur olduğu için basınçlı su vurdum. En az 2 haftada bir arabayı yıkıyacağımızı düşünürsek benzinliğe gerek kalmaz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Gittiğim benzinlikde arıtma sistemi var hem pompacılara sordum su temizleniyormu diye hemde yıkamadan sonra aracın üstünde kireç göremedim. Diğer benzinlikde arıtma yok sanırım araca su tuttukdan sonra kireçler gözüküyordu.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Eğer flowey veya ceviz var ise zaten ön yıkamayı evde de tamamlarsınız benim aracımda aşırı çamur olduğu için basınçlı su vurdum. En az 2 haftada bir arabayı yıkıyacağımızı düşünürsek benzinliğe gerek kalmaz.
Bu valetpronun citrusun şişeden sıkıp beklesek işe yaramaz mı :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli