Hocam aynı soruyu bende sormuştum
@omrslhmms Ömer abi ile aramızda ki muhabbet şu şekildeydi;
İbrahim: bu boncuklanma olayı var ya, waxtan veya seramikten sonra yada hızlı ciladan sonra su iticilik mevzusu bunun esprisini ben hala anlamış değilim, yani su üstünden kayıp gitmedikten sonra boncuklanmasının anlamı ne yada boncuklanma bana neyi ifade etmeli ?
Ömer: Beadinf and sheeting, Beading senin boncuklanma olayin. Bir de sheeting var o da akip gitmesi. Belli bir siddetin altindaysa su tutunamadigi icin beading olusturuyor. Sonra bu siddet arttikca sheetinge donusuyor. Yani boncuklanma yapan otomobil hareket ederse tum suyu rahatca atar uzerinden. Mesela ben arabayi yikamistim uzerinde turtle wax seal and shine sealent vardi. Sonra yola ciktim 15-20 dk falan kullandim. Park ettigimde hic su kalmamisti
İbrahim: yani boncuklanma varsa kurulamadan kullansan kurulanır gibi bir durum çıkıyor ortaya öyle mi
Ömer: Yani tam oyle anlama ama kurulamasi daha kolay oluyor. Blower olsa waxli ya da korumali aracta diyelim aninda atar suyu. Araba su tutmuyor diye buna deniyor. Su tutmamasi demek camurlu su da tutmamasi demek aslindaa
İbrahim: anladım camurlu su kaportyaya yapışmadan akıp gidecek temiz bir görüntü kalacak
Ömer: Daha gec kirlenmesi demek. Elbette kirleniyor. Ve kirlendiginde waxli ya da seramikli ayirt edemezsin Genelde temiz kaliyor daha gec kirleniyor. Ama bu demek degil ki kirlenmez
İbrahim: anladım abi eyvallah. yani ben waxlı yada seramikli arabayı kompresörle beze cok ihtiyaç kalmadan kolayca kurulayabilirim ?
Ömer: Evet koruma yeniyse bezsiz hava ile kurularsin