Tonyukuk uygulamaları

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Elinize sağlık çok güzel çalışma olmuş. Bu arada bana İzmir yolu gözüktü

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ooo hadi hayırlı olsun o zaman sizi de bekliyoruz İzmir tayfa büyüyor Detailforum izmir şubesi :D
Ellerine sağlık güzel bir temizlik olmuş. Tuga senin yorumlarından yola çıkarak iyi iş çıkaran bir ürüne benziyor. Bir de LS de hoşuma gitti. Tamamen mat bir sonuç görünüyor yanılmıyorsam.
Tuga benim Almanya’daki Favori ürünlerimden. Orada Shiny GARAGE olduğu için favorim o. Ancak Türkiye’de mevcut markalar arasında Tuga bence. Özellikle plastik temizleticisi zirve bana göre. Po ile temizlediğini direksiyonu Ls ile koruma altına aldım. Aslında PO’nun yarattığı o güzel matlığı birazcık kırdı. Po uygulaması sonrası çok daha mattı. İki kat uyguladım iki katı da emdi direksiyon. Aslında 3. Ve 4. Katı da uygulamam gerekirdi ama yapmadım.
Keyifle okudum; sanki kendi aracım temizlenmiş gibi hissettim :)
Teşekkür ederim Hakan abi beğenmene sevindim :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Evet çok iyi oldu birde ilçeler açıklanınca daha iyi olacak

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BSI

Usta Detaycı
Üye
Atalay hocam eline sağlık. Bende de Astra'nın kardeşi bir araç var... Aynı siyah trimlerden bende de bolca var ve benden önceki sahibi biraz hırpalamış... Benim önce bir polisaja ihtiyacım var. Hadi onu hallettik diyelim ama sonrasında zymölü nereden bulacağız? Mahvettin bizi.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Kutlu ve milli coşkuyla dolu bir 19 Mayıs akşamından herkese Esenlikler dilerim.
bugün gün boyu aracın detay ve koruma uygulamalarıyla uğraştım. Yine deneyimlerimi elimden geldiğince sizlere aktaracağım.

kirli resimlerimizle başlayalım:

Berbat haldeki davlumbazlar:

İmmün sorunu yaşayan bir dost canlısının organik imzası :D :

Kirimizi gördükten sonra yıkama adımlarına geçelim. Jantlarda 1:4 sulandırılmış Tuga Chemie Yeşil kullandım. Bu sulandırma oranına rağmen çok çok iyi iş çıkardı.

Jant ve davlumbaz detay kovasına şampuan olarak Vp konsantre şampuanı koydum.

Mothers jant fırçası ile jantlara girdim

Ardından Tchibo fırça ile ulaşamadığım yerlere girdim

Davlumbazlar için Asperox sarı güç sıktım ardından CG açılı davlumbaz fırçası ile detayına giriştim.

Ön yıkama olarak 1:10 oranında sulandırılmış ceviz:

Dış plastik aksama Koch Chemie Pss (Plast Star Silikonölfrei) silikonsuz koruyucu ürünü uygulayacağım için öncesinde plastik yüzeyleri Tuga plastik temizleyici ile güzelce temizledim:

Kova yıkamada Zymöl Auto Wash şampuan+ Klug İrlanda kuzusu postu eldiven eşlik etti

Kurulama aşamasında LE Black Hole havlu ile aracı kuruladım:

Camlarda Amway cam temizleyici ve cam bezinin kralı Carbon Cam bezi kusursuz iş başardı

Görselleyemediğim küçük detaylar da dahil temizlik evresini tamamlayıp koruma aşamasına geçtim. Tuga ile güzelce temizlediğim plastik aksamlara Koch chemie silikonsuz PSS uyguladım. Ürünün tüketimi çok ama çok az. 150-200ml dış aksamda çok rahat 15 uygulama çıkarır.

size elimden geldiğince 50:50 resimlerle ürünün marifetlerini göstereyim:

Pss uygularken aklıma iki çılgınlık geldi. :taraa:
davlumbaz ve lastiklere de Koch Chemie Pss uygulamaya karar verdim. :D
Davlumbaz:

Elle uğraşmak büyük süngerde o kadar da zorlamadı

Davlumbazlardan sonra gelelim lastiklere.
lastiği uygulama öncesi tekrar nemli bir bez ve ardından kuru bir bezle sildim:

Çok az ürünü süngere damlattıktan sonra lastiğe komple yedire yedire sürdüm.
Final fotoğrafı:

Yorum: Pss amacı lastik veya davlumbaz değil. Ancak ürünün bu bölgelerdeki davranışını kendi gözlemlerimle tecrübe etmek istedim. Bunu da elimden geldiğince sizlerle paylaşmak istedim.

gelelim boya koruma işlemine..
burada Wax Planet Obsidian Show Wax tercihim oldu.

Wax uygulama yorumum: Obsidian müthiş bir sakız kokusu var. Uygulama sırasında bu detay keyif veriyor. Tüketimi gayet az. Silmesi zor değil, çok kolay da değil.

bugünkü detay konusunu final fotoğrafları ile bitirelim;
Alanya hava durumu

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Elinize sağlık. PSS'i ben de lastiklerde kullanmayı düşündüm bir ara ama sen işi bir adım öteye taşıyıp davlumbazlara da kullanmışsın :) Dayanımı merak konusu :)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Yine döktürmüşsün Atalay abi, emeklerine sağlık. Kova şampuanı Zymöl Auto Wash'ı çok merak ediyorum ama bir türlü erişemedim veya bütçem olmadı inşallah yazın alacağım.:)
Teşekkür ederim kardeşim, valla benim de bitmek üzere kara kara düşünüyorum. :)
Atalay hocam elinize sağlık keyifle okudum:) yeteri kadar ve güzel fotoğraflanmış:foto:
Teşekkür ederim hocam elimden geleni yaptım 42 derece alanya sıcağında :D
Elinize sağlık. PSS'i ben de lastiklerde kullanmayı düşündüm bir ara ama sen işi bir adım öteye taşıyıp davlumbazlara da kullanmışsın :) Dayanımı merak konusu :)
Teşekkür ederim Erhan bey,
Dayanımı ne olur, izletip göreceğiz ama lastiklerde bıraktığı finaller tam istediğim tarzda hafif parlak ve doğal Satin meyilli. :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Harika uygulama olmus, eline emegine saglik abi. Pss'in davlumbazlardaki dayanamini cok merak ettim zira mükemmel görünüyor

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık Atalay, ne güzel yıkama olmuş maaşallah. Hala canlı ve parlak, senşn elinde bu dirilik hep devam eder, iyi bakıyorsun. Ama jantlara yaptığın uygulama hoşuma girmedi, ön yıkamayı sadece su ile mi yaptın, bir de jantların dış yüzeyine fırça vurma bence, eldiven daha iyi olur.

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık Atalay, ne güzel yıkama olmuş maaşallah. Hala canlı ve parlak, senşn elinde bu dirilik hep devam eder, iyi bakıyorsun. Ama jantlara yaptığın uygulama hoşuma girmedi, ön yıkamayı sadece su ile mi yaptın, bir de jantların dış yüzeyine fırça vurma bence, eldiven daha iyi olur.
Teşekkür ederim üstad, senin ellerinde hayata dönen boyaya imkan dahilinde bakmaya çalışıyorum ama yer yer hafif kılcallar başladı gibi. O da normal sanırım. :)

ön yıkama olayına gelirsek, orayı atladın sanırım 1:10 ceviz kullandım ve plastik aksama da Tuga plastik temizleyici ve detay fırçası ile giriştim akabinde kova yıkamasına daldım. Cevizi bu şekilde ön yıkama olarak kullanmak sakıncalı mı?

Jant için fırça konusunda da Mothers jant fırçası benim jantlar çok kollu olunca kolaylık sağlar diye düşünmüştüm. Bu tarz fırçalar çizik riski mi barındırıyor? Eğer öyleyse kullanmam bunu da :)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eline sağlık. Keşke hep böyle bakımlı kalsa ve rengi dikkat çekici.

Tavan yansıması çok iyi. :heyecan:
Teşekkür ederim Gökhan, evet renk bakım isteyen baktıkça kendini belli eden bir tona sahip. :) arabayı aldığımda kırmızı istemiştim ama bu nasip olmuştu. :)
Harika uygulama olmus, eline emegine saglik abi. Pss'in davlumbazlardaki dayanamini cok merak ettim zira mükemmel görünüyor

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim kardeşim , buradan zamanla güncellemeleri paylaşacağım takip edersin ben de senin gibi meraklıyım bakalım neler olacak. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Teşekkür ederim üstad, senin ellerinde hayata dönen boyaya imkan dahilinde bakmaya çalışıyorum ama yer yer hafif kılcallar başladı gibi. O da normal sanırım. :)

ön yıkama olayına gelirsek, orayı atladın sanırım 1:10 ceviz kullandım ve plastik aksama da Tuga plastik temizleyici ve detay fırçası ile giriştim akabinde kova yıkamasına daldım. Cevizi bu şekilde ön yıkama olarak kullanmak sakıncalı mı?

Jant için fırça konusunda da Mothers jant fırçası benim jantlar çok kollu olunca kolaylık sağlar diye düşünmüştüm. Bu tarz fırçalar çizik riski mi barındırıyor? Eğer öyleyse kullanmam bunu da :)
Ön yıkamadan kastım jantların ön yıkamasıydı kardeşim, yoksa boyada ki ön yıkada sıkıntı yok

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ön yıkamadan kastım jantların ön yıkamasıydı kardeşim, yoksa boyada ki ön yıkada sıkıntı yok
Üstad sadece tazyikli su ile davlumbaz ve janlara su tuttum kabasını aldım ardından kova ile detaya giriştim. Ön yıkama olarak tavsiyen nedir jantlarda?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık, güzel bir yıkama günü olmuş. :alkis:
Tchibo fırçanın uç kısmındaki plastik çok sıkıntılı bir sefer çıktı hep çıkıyor artık iç kısımları çizmeye çok meyilli o kısım

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Ellerine sağlık.
Kc Nmpc 3 haftadır davlumbazlarda taş gibi, su iticilik devam ediyor, matlık efsane. Klasik davlumbaz ürünlerinin çok çok ötesinde. 2 sefer de yağmur, bir seferde yıkama gördü:)