Kutlu ve milli coşkuyla dolu bir 19 Mayıs akşamından herkese Esenlikler dilerim.
bugün gün boyu aracın detay ve koruma uygulamalarıyla uğraştım. Yine deneyimlerimi elimden geldiğince sizlere aktaracağım.
kirli resimlerimizle başlayalım:
Berbat haldeki davlumbazlar:
İmmün sorunu yaşayan bir dost canlısının organik imzası

:
Kirimizi gördükten sonra yıkama adımlarına geçelim. Jantlarda 1:4 sulandırılmış Tuga Chemie Yeşil kullandım. Bu sulandırma oranına rağmen çok çok iyi iş çıkardı.
Jant ve davlumbaz detay kovasına şampuan olarak Vp konsantre şampuanı koydum.
Mothers jant fırçası ile jantlara girdim
Ardından Tchibo fırça ile ulaşamadığım yerlere girdim
Davlumbazlar için Asperox sarı güç sıktım ardından CG açılı davlumbaz fırçası ile detayına giriştim.
Ön yıkama olarak 1:10 oranında sulandırılmış ceviz:
Dış plastik aksama Koch Chemie Pss (Plast Star Silikonölfrei) silikonsuz koruyucu ürünü uygulayacağım için öncesinde plastik yüzeyleri Tuga plastik temizleyici ile güzelce temizledim:
Kova yıkamada Zymöl Auto Wash şampuan+ Klug İrlanda kuzusu postu eldiven eşlik etti
Kurulama aşamasında LE Black Hole havlu ile aracı kuruladım:
Camlarda Amway cam temizleyici ve cam bezinin kralı Carbon Cam bezi kusursuz iş başardı
Görselleyemediğim küçük detaylar da dahil temizlik evresini tamamlayıp koruma aşamasına geçtim. Tuga ile güzelce temizlediğim plastik aksamlara Koch chemie silikonsuz PSS uyguladım. Ürünün tüketimi çok ama çok az. 150-200ml dış aksamda çok rahat 15 uygulama çıkarır.
size elimden geldiğince 50:50 resimlerle ürünün marifetlerini göstereyim:
Pss uygularken aklıma iki çılgınlık geldi.

davlumbaz ve lastiklere de Koch Chemie Pss uygulamaya karar verdim.

Davlumbaz:
Elle uğraşmak büyük süngerde o kadar da zorlamadı
Davlumbazlardan sonra gelelim lastiklere.
lastiği uygulama öncesi tekrar nemli bir bez ve ardından kuru bir bezle sildim:
Çok az ürünü süngere damlattıktan sonra lastiğe komple yedire yedire sürdüm.
Final fotoğrafı:
Yorum: Pss amacı lastik veya davlumbaz değil. Ancak ürünün bu bölgelerdeki davranışını kendi gözlemlerimle tecrübe etmek istedim. Bunu da elimden geldiğince sizlerle paylaşmak istedim.
gelelim boya koruma işlemine..
burada Wax Planet Obsidian Show Wax tercihim oldu.
Wax uygulama yorumum: Obsidian müthiş bir sakız kokusu var. Uygulama sırasında bu detay keyif veriyor. Tüketimi gayet az. Silmesi zor değil, çok kolay da değil.
bugünkü detay konusunu final fotoğrafları ile bitirelim;
Alanya hava durumu