Cumartesi sabah 5:30 itibariyle kalktım. 4 aylık oğlum sağolsun o saatte uyanınca anne de biraz yorgun olunca onu oyalama görevi bana düştü mecburen uyandık

. Oğlumla 7ye kadar vakit geçirdim ve uyuttum, nihayet sıra ikinci oğluma arabama geldi
Konularım genelde çok anlatım az fotoğraf gibi oluyor kusura bakmayın çok fotoğraf çekmek çok da zaman istiyor. Bunu yapan arkadaşları takdir ediyorum ama.
Hemen tüm malzemeleri, aletleri ve karışımları mixleri hazırladım polonun başına geçtim.
Arabayı 2 hafta 1 şeklinde bir rutinle yıkıyorum. Zamanım genelde çok dar olduğundan kısıtlı detay yapabiliyorum mesela bugün sadece dış yıkama yaptım.
Kirli hallerimiz böyle...
Önce jant,lastik ve davlumbaz bölgesine ön yıkama olarak 1/5 ceviz ile başladım. Davlumbazların durumu biraz sıkıntılı ziftler var haliyle araba 6 yıl boyunca davlumbaz temizliği görmemiş ama bu kadarı bile iyi daha kötülerini görünce
@onurçiko paylaşımlarında benim ki masum kalıyor

Ziftlere şimdilik müdahale edemiyorum, bir sonraki uygulamamda gaz yağı ile saldıracağım.
Elimde kalan ceviz ile komple ön yıkama işlemine geçiyorum.
Ceviz tüm araçtaki kirleri akıtırken, ön yıkaması tamamlanmış olan Jant-lastik-davlumbaz bölgesini su ile duruluyorum.
Aracın komple ön yıkama işlemini su ile durulama yaparak bitirdim.
Sıra geldi ön yıkaması biten jant-lastik-davlumbaz bölgesinin detayına. Alet edavatlar ve üstüne keyifle oturacağım chemical kova
İlk olarak sechodan sonraki ikinci pompam içinde zymöl şampuan karışımı var onu jant-lastik ve damlumbazlara püskürtüyorum. Bu pompayı @smtcglr kardeşimin yardımıyla yaptım. Bana yapması biraz zor geldi bir ara sıkıldım bıraktım sağolsun samet bıraktırmadı ve idare eder derecede köpüklü hale getirdik. Tabi içinde kova şampuanı olduğu için bu kadar köpük benim için yeterli b33 gelince ayar çekeriz.
Önce davlumbazları aliexpresten aldığım ve beğendiğim sarı kıllı fırça ile hırpalıyorum. Ardıncan çinli mavi jant fırçası ile jant aralarındaki kirleri meydana çıkarttım ve son olarak jantları su ile duruladım sonrasında eldivenle tekrar son müdahaleyi yapacağım.
Şimdi zymöl şampuan karışımını komple aracın üzerine tatbik ediyorum. Daha önceki konularımda belirtmiştim tek durulama kovası kullanıyorum ikinci bir şampuan kovası kullanmak yerine şampuanı bu pompa ile yüzeye püskürtüp eldiven ile üzerinden geçiyorum. Bu yöntem bana şimdilik daha pratik ve yükte hafif geliyor. Bu arada tam arkama kocaman bir nakliye kamyonu geldi ve zaten dar olan alanımı sağolsun iyice daralttı ama gölgesi fena olmadı güneş açısından
Panellerin şampuanlanması bittikten sonra Ufs yün eldivenle şampuanlı panelletin üzerinden geçiyorum. Her panelden sonra eldiveni su dolu kovada duruluyorum. Etek kısımlara ise ikinci bir eldivenle müdahale ediyorum. Yalnız ufs eldivenin ufak bir yeri delinmiş geçenki yıkamada olmuştu o nedenle dayanıklılığını beğenmedim şahsen.
Jantları da 6 yıllık meguiars wash mit eldivenle geçiyorum. Bu eldiven artık ölmüş o yüzden bu bölgeyi temizleme görevini verdim ona.
Aracımızın yıkanması bitti. Hemen kurulamaya geçmiyorum çünkü kil uygulayacağım.
Yüzeye tekrardan şampuan püskürttüm ve marflo kil eldiveniyle kil temizliğine başladım. Bu eldiveni çok beğendim uygulaması çok rahat ve etkili kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kil uygulaması bittikten sonra aracı su ile duruladım ve Wizard gloss havlu ile komple kuruladım bu havluya bayılıyorum. Demir tozu temizliği yapmaya çekindiğim için yapmadım çünkü yeterlş tazyiğim yok demir tozlarını gideremezsem kötü olurdu.
Aracımız yıkandıktan sonraki durumu bu şekilde. Siyahı seviyorum
Şimdi sıra en sevdiğin kısımda. Elimdeki ilk göz ağrım olan detay nedir bilmezken aldığım 6 yıllık Meguiars Nxt 2.0 waxı aracıma kırmızı 3d ped ile uygulayacağım. Mor renk wax bezi ise aliexpresten aldığım mjjc bez. Süleyman abinin önerisiyle aldığım bu bezi tavsiye ederim çok güzel ve çok yumuşak. Kesinlikle wax ve hızlı cila silmede number one
Yüzeye uyguladığım waxı sildikten sonra panelin durumu bu şekilde. Verdiği parlaklık kesinlikle quick waxlardan çok daha iyi
Hemen heyecanla bir boncuk testi yapmak istedim sonuç bu şekilde oldu yani idare eder seviyede bir koruma var. Zaten bu waxtan dayanıklılık adına çok bir beklentim yok carnauba alana kadar israf olmasın diye kullanıyorum.
Şimdi sıra geldi iki aydır hasretle temizlenmeyi bekleyen camlara. Flowey s3ü beklemekten artık yorulmuştuk. Tam Meguiars glass cleaner almayı planlarken floweyin kampanyası imdadımıza yetişti.
Önerilen karışım oranında yani 1/15 oranda su ile karışım yaptım ve camlara floweyin kendi canyon başlıklı şişesi ile uyguladım. Floweyin şişesi kesinlikle murat plastik şişeden daha iyi. Atım mekanizması rahat, eli yormayan bir yapısı var ayrıca püskürtme gücü harikulade. Kesinlikle parasının hakkını veren bir ürün.
S3 glass cleaner ise bence konsantre cam temizleyici olarak gayet başarılı bir ürün. Temizleme performansını çok mükemmel buldum veya bulamadım diye yorum yapamayacağım. Daha doğrusu tam anlayamaım iç camlarda izler vardı onları elimle zorlayarak gidermeye çalıştım umarım gitmiştir arabanın için havasız olduğunda çıkıyorlar ortaya iz şeklinde. Ancak s3 ün camlar verdiği o parlaklık kesinlikle mükemmel diyebilirim altta örnek bir fotoğraf koyuyorum kıyaslamak için. Üstteki fotoğraf hiç s3 kullanmadığım durum, alttaki fotoğraf ise s3 uyguladıktan sonraki durum. Farkı anlatmaya gerek yok fotoğraf gayet net.
Simdi elimdeki 1/4 ceviz karışımla fısfıs şişe ile kapı ve bagaj aralarındaki bölgeleri temizliyorum.
Sonlara doğru yorulduğumdan lastik parlatıcı kullanmıyorum endurance etkisi az da olsa devam ediyor.
Ve final fotoğraları...
Bu da aynamız
Detaile merak sardığımdan beri uygulamalarım sonucu çevredeki insanlardan arabayı yeni mi aldın vs gibisiden tepkiler alıyorum bu da işin güzel yanı kaymağı olsa gerek emeğimin sonucunu görmek beni sevindiriyor ancak daha çok eksiğimiz var