Vw Polo detailing uygulamaları

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
@Polonur bu sistemde çizilmenin az olması için kova yıkamasını uzun tüylü tek taraflı koyun yünü eldiven kullanıp her panelde şampuanlı kovadan bol su alarak yapabilirsin.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Koyun yünü eldiven siparişi vermiştim 2 ay oldu gelmedi para iadesi alacağım. Planlarım arasında tek kova çoklu eldiven yöntemine geçmek var. Bunun için aliexpresten 4 eldiven sipariş etmeyi planlıyorum. 2-3 tanesi 7-8 tllik yün ped eldiven diğeri mjjc mikrofiber eldiven. En güvenli yöntem bu heralde:)

Ellerinize sağlık anlatım resimler hevesiniz gayet güzel. Uygulama ve sonuçlar da iyi olmuş. Demirtozu için 3 ay beklemenize gerek yok zaten nxt birkaç yıkama sonrası yüzeyden oldukça gidecektir eğer araç garajda kalmıyorsa. Nxt yenileyeceğiniz zaman Demirtozu kil ve m600 yapıp güzel bir uygulama daha yapmış olursunuz.
Teşekkürler:) M600 plastiğe zarar verebiliyor diye aklımda m700 var. M700 uygulanması demir tozu-kil ardından mı yapılıyor. Diyelim m600-700 uygulaması yapmadım yüzeye tekrar wax attım sıkıntı olur mu yani çok gerekli midir?
Teşekkürler

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
M600 bulmadı daha kolay ondan tercih edilebilir dikkat ederseniz plastiğe gelmez zaten aracın boyalı yüzeyini eski waxtan temizlemek için kullanacaksınız. M600 ya da m700 şart değil elbette ama eski waxı yüzeyden silmeniz lazım yenisi daha iyi tutunsun diye. Bunun için etkili şampuan ön yıkama şampuanı orbital makine veya el ile temizleyici m600 tarzı yüzey temizleyici birşey kullanmanız en sağlıklı yöntemdir. Nasıl ki Demirtozu kil uygulamadan wax atmak en ideal durum değil ise eski waxı fa yüzeyden sökmeden wax atmak en ideal durum değildir. Umarım açıklayıcı olabilmiştir keza bu durum hala kafa karıştırıcı olacak ki bazı kişiler hala ipa veya bulaşık deterjanı ile wax söküyor.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
M600 bulmadı daha kolay ondan tercih edilebilir dikkat ederseniz plastiğe gelmez zaten aracın boyalı yüzeyini eski waxtan temizlemek için kullanacaksınız. M600 ya da m700 şart değil elbette ama eski waxı yüzeyden silmeniz lazım yenisi daha iyi tutunsun diye. Bunun için etkili şampuan ön yıkama şampuanı orbital makine veya el ile temizleyici m600 tarzı yüzey temizleyici birşey kullanmanız en sağlıklı yöntemdir. Nasıl ki Demirtozu kil uygulamadan wax atmak en ideal durum değil ise eski waxı fa yüzeyden sökmeden wax atmak en ideal durum değildir. Umarım açıklayıcı olabilmiştir keza bu durum hala kafa karıştırıcı olacak ki bazı kişiler hala ipa veya bulaşık deterjanı ile wax söküyor.
Anladım nuri bey teşekkürler. Demirtozu ve m600 olayı önemli waxın tutunumu açısından. Şimdilik kaydedeğer bir waxın olmadığından bunları es geçtim düzgün bir wax aldığım zaman malzememi genişleteceğim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Senin şartlarında en güvenli yol 2 adet de olabilir bol suya daldırılmış uzun tüylü koyun yünü eldiven olur mikrofiber eldiven işine hiç girme.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Senin şartlarında en güvenli yol 2 adet de olabilir bol suya daldırılmış uzun tüylü koyun yünü eldiven olur mikrofiber eldiven işine hiç girme.

2 adet koyun yünü vehemo tarzı yeterli mi olur diyorsun o zaman şuanki yıkama sistemimi(tek kova+pompa) hiç bozmadan bir tane koyun yünü alayım ufs nin yanına.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
En azından hortumla yıkama şansın olsa çok daha iyi olurdu aslında. Ucuna bir aparat takıp kullanbilsen.
İstesem onu da yaparım ev 2.katta hatta elektrikli yıkama makinası da takarım aynı anda 2.kattan priz çekip ki süpürge için uzatma kablosu zaten kullanıyorum. Sadece çok abartmak istemiyorum site vs insanlar o gürültüden vs sabah rahatsız olmasın dikkatim üzerime çekmeyeyim diye düşünüyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İstesem onu da yaparım ev 2.katta hatta elektrikli yıkama makinası da takarım aynı anda 2.kattan priz çekip ki süpürge için uzatma kablosu zaten kullanıyorum. Sadece çok abartmak istemiyorum site vs insanlar o gürültüden vs sabah rahatsız olmasın dikkatim üzerime çekmeyeyim diye düşünüyorum.
Ez Jet Water Cannon Basınçlı Deterjanlı Oto Yıkama...
Hortumun ucuna böyle bir aparat kullanıp sessizce halledenilirsin işini. Ben kullandım bu üründe işi i görür rahatlıkla senin.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Polomun detaylı iç temizliğini en son 3 ay önce yapmıştım. O günden bugüne fırsat olmadı ve bugün bayram öncesi detaylı bir iç temizlik yapalım dedik. Temizlik yapmayalı dip köşe yerlerde biraz kir birikmiş haliyle.

Bu iç temizliğe koltuklar ve taban halıları dahil değil:)(biraz daha kirlensinler onların icabına carpet cleanerla bakacağım) Genel olarak araç içindeki tüm plastik aksam temizlendi, yenilendi ve korumaya alındı.

Kullanılan malzemelerimiz şöyle;

-Arçelik toz torbalı süpürge
-Valet pro Apc(1/10)
-Ceviz Prewash(1/4)
-Sonax cockpit reiginier
-Valet pro detay fırçası
-Aliexpres detay fırçası
-Superclean microfiber bezler
-Superclean microfiber ped

Aracımızın kirli halleri böyle;

Önce işe elektrik süpürgesiyle başladık. Araç içindeki koltuklarda, taban halılarında ve bagajd bulunan tozları ve çalı çırpıyı arçeliğin toz torbalı süpürgesi %90 oranında temizledi. Kalan %10 taban halısının arasına girmiş ve süpürge ile çıkmayan toz taneleri.

Süpürge bittikten sonra, şimdiye kadar(yani 6 yıl diyeyim:p) hiç temizlik yüzü görmemiş ve oldukça kirli durumda olan gaz-fren-debriyaj pedalları ve ayak basma kısımlarını temizlemeye başlıyorum.

Elimdeki ilk silahım Valet pro Apc’yi kullandım ancak apc(1/10) pedallardaki kirleri sökmede malesef başarılı olamadı biraz soft kaldı. O nedenle ikinci silahım olan ceviz prewashı(1/4) pedallara ve diğer kirli kısımlara sıktım ve 6 yıllık kirlerin mücizevi şekilde akıp gitmesini izledim tabi hemen akabininde valet pro detay fırçası ile de combo yaparak bitirici darbeyi vurdum. Pedallar mis gibi oldu.(bu arada pedallarımın siyah renk olduğunu bilmiyordum ilk kez bu renk halini gördüm sanırım unutmuşum o temiz halini aracı 0 km aldığımdan beri:))

Valet pro başarısızlığı sonrası Ceviz müdahalesi;(kirlere dikkat yeşil bezin üstüne akıyor.)

Bu işlemler sürerken malesef ara vermek zorunda kaldım bir yere kadar gitmek gerekti araçla, haliyle araç tabanı süpürgeden sonra birazcık tozlandı yine ama öyle bıraktım mecburen.

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Evin önüne akşama doğru tekrardan gelince yarım kalan işime devam ettim. Detay fırçamız ve apc ile araçtaki tüm plastik aksamları kirlerden arındırmaya devam ettim.

Apc ile temizleme işlemlerimiz son bulduktan sonra sıra geldi kirlerden arınan yüzeyleri sonax cockpit reiginier ile koruma altına almaya. Microfiber pede sıkıp sonra konsola uyguladım. Ürün fena bir ürün değil, verdiği mat finish güzel ancak acayip toz çekiyor. O nedenle bittikten sonra bir daha alırmıyım bilmiyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bende polo var, süpürgede aynı kıyas yapıyor insan ster istemez. Maşallah tertemiz olmuş. Ellerine sağlık.
Göstergelere bir el atmanın zamanı gelmiş çiziklere veda için.
AliExpress yeni deri kolçağı ve arka koltuk altını da ekleseydin çok güzel tamamlıycaktın :komik: şaka şaka çok şukela bol resimli :alkis:

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Elinize sağlık tertemiz olmuş,paspaslar dikkati mi çekti orjinal paspaslari mı.

Fatih Şahin

Polonur

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Bende polo var, süpürgede aynı kıyas yapıyor insan ster istemez. Maşallah tertemiz olmuş. Ellerine sağlık.
Göstergelere bir el atmanın zamanı gelmiş çiziklere veda için.
AliExpress yeni deri kolçağı ve arka koltuk altını da ekleseydin çok güzel tamamlıycaktın :komik: şaka şaka çok şukela bol resimli :alkis:
Teşekkürler dostum. Göstergeler çizik içinde ama polisaj makinam da yok öyle kalacak oralar malesef. Aliexpress deri kolçak zaten tertemiz idi, bir de deri direksiyona dokunmadım özel deri temizleyicim olmadığı için. Hiç bu kadar fotoğraf çektiğimi hatırlamıyorum bu ufacık arabada:p

Elinize sağlık tertemiz olmuş,paspaslar dikkati mi çekti orjinal paspaslari mı.

Fatih Şahin
Hayır n11den ya da hepsiburadadan almıştım geçen sene. Ancak şoför kısmındaki paspaslar çabuk deforme olduğundan yenilemem gerekecek paspasları yine. Fabrika çıkışı paspaslar da aynı şekilde yıpranmıştı.

@Polonur elinize sağlık bol detaylı bayram temizliği olmuş, güle güle kirletin.
Teşekkürler detayı fotosu bol olsun dedik bir kaç aydır paylaşım yapmadığımızdan.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık detaylı güzel temizlik olmuş.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Polonur, bey elinize sağlık güzel bayram temizligi olmuş. .Fırça ufak kalmış böyle geniş kapı vb alanlarda daha büyük ve geniş fırça kullanırsanız zaman ve enerji tasarrufu ssglamış olur. Paspasların degişim zamanı gelmiş.
Bi ip ucu: Kapı açma vb yerlerdeki kumaş yüzeylerdeki pamuklanmayı jiletle tıraş ederek sorunsuzca temizleyebilirsiniz . Açık jilete eliniz yatkın degilse mach3 kullanımı en güvenlisi . sadece varsa iplik yumaklarına (dügüm gibi olur ele gelir batan öbek ) dikkat ve az baskı tabi gergi uyguluyarak güzel gönünüşe kavuşturabilirsiniz. İyi detaylar.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık. İnce detaylar ayrıntılı foto bayram temizliği güzel olmuş. Arayı çok uzatmayın derin temizliğe gerek kalmasın detaycıya yakışmaz. ;)
@ege üstad güzel tüyo vermiş tavsiye ederim. Aynı yöntemi ben alkantarada uyguladım. Pamuklanmış kıyafetler için kullanılan makinelerden de yararlanabilirsiniz en pratik yolu. ;)
Screenshot_20190604-214732_Samsung Internet.jpg

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ellerinize sağlık. İnce detaylar ayrıntılı foto bayram temizliği güzel olmuş. Arayı çok uzatmayın derin temizliğe gerek kalmasın detaycıya yakışmaz. ;)
@ege üstad güzel tüyo vermiş tavsiye ederim. Aynı yöntemi ben alkantarada uyguladım. Pamuklanmış kıyafetler için kullanılan makinelerden de yararlanabilirsiniz en pratik yolu. ;)
Ekli dosyayı görüntüle 11627
Teşekkürler @nuriksari bey siz zaten mutlaka biliyorsunuzdur. Bu yöntemi zati uygulamışsınızda. Aklın yolu bir.
Lakin. Ben bu aleti önermedim çünkü riskli bölgelerde telafisi zor alanlarda ani ip çekçesi ve kesme olasılıgı olur diye. Birden durdurmak zor olur ki alt dönen bıçakların temas esnasında ne yaptıgı görünmüyor. Onun için elle manuel kontrol altında yavaş çalışmak için jilet daha mantıklı. Yoksa kazak vb alanlarda bu alet biçilmiş kaftan. Bende kullanıyoruz .İyi detaylar

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler @nuriksari bey siz zaten mutlaka biliyorsunuzdur. Bu yöntemi zati uygulamışsınızda. Aklın yolu bir.
Lakin. Ben bu aleti önermedim çünkü riskli bölgelerde telafisi zor alanlarda ani ip çekçesi ve kesme olasılıgı olur diye. Birden durdurmak zor olur ki alt dönen bıçakların temas esnasında ne yaptıgı görünmüyor. Onun için elle manuel kontrol altında yavaş çalışmak için jilet daha mantıklı. Yoksa kazak vb alanlarda bu alet biçilmiş kaftan. Bende kullanıyoruz .İyi detaylar
Makine risksiz merak etmeyin ama kontrol sizde manuel olursa her zaman daha güvenli elbet. Jilet bu işin en ucuz ve en iyi yolu ama ona da birazcık el yatkınlığı lazım detaycının elinden kurtulmaz. :)