Polomun dış yıkamasını dün yapmıştım hem yağmur hem de zaman yetersizliği nedeniyle iç temizliğini yapamamıştım.
Bugün fırsat buldum ve bir kaç saat başlangıç niteliğinde basit bir iç temizlik yaptım.
Temizlikte kullandığım ürünler Valet pro Apc(1/10), Carpex araç içi temizleyici, Meguiars suprimeshine koruma ve valet pro detay fırçaları...
İç temizliğe geçmeden önce motor bölümüne bir göz attım en son 1 ay önce temizlik gördüğünden kontrol ettim ve kaputu kapattım şimdilik nispeten temiz görünmekte. Bahara doğru bir motor temizliği yapmayı düşünüyorum.
Paspasları araçtan çıkarttım ve elbise fırçasıyla fırçaladım ancak vaktim yine kısıtlı olduğundan sadece tozlarından arındırdım. Fakat bulunduğum yer site ve sitede bir çok ağaç olduğundan arabamın olduğu yer ağaç yaprak ve tüyleriyle dolu olduğu için arabamın içine her girişimde paspaslar çalı çırpıdan leş gibi oldu tekrardan fotoğraflarda da belli oluyor.
Temizlik öncesi konsolun genel görünüşü bu şekildeydi...
Temizliğe kapı eşiklerinden başladım bu bölgeler için elimde fazladan bulunan ve çok iddialı olmayan Carpex araç içi temizleyici kullandım. Apcyi konsol ve diğer iç plastik aksamda kullanacağım.
Daha sonra konsol bölümüne geçtim ve bu bölümde Valet pro Apcyi detay fırçaları yüzeye uyguladım. Fırçalar hafif tüy döküyor malesef ayrıca büyük fırçayı pek beğenmedim köpürtmüyor, küçük fırça ise ideal köpürtme ve temizleme sağlıyor her yerde.
İç temizlikten sonra araç konsolunun görünümü bu şekildeydi...
Şimdi sıra geldi konsolu ve iç plastik aksamları korumaya almaya ve biraz daha parlak görüntü vermeye. Bunun için eskiden kalma ve beğendiğim Meguiars Suprimeshine kullandım. Ama bitince bunun yerine Autofinesse spritz almayı düşünüyorum.
Torpido koruma işlemi de bittikten sonra aracımızın içi bu şekide oldu. Böylece hızlı bir iç temizlik yaparak günü kapatmış olduk.