Yeni Araca Yapılan Uygulamalar

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Soğuklar İş Okul derken uzun zamandır detay yapmıyordum iki aracada bugun hazır fırsat bulmuşken bu aracın motor kısmını temizleyeyim dedim. Yıllardır temizlenmediği için kirler katmanlaşmış artık kaputun iç kısmı siyahlaşmıştı.
Kullandığım malzemeler :
Adbl Greengine 1:5
Kahverengi Sert Torpido Fırçası
Smartbee Rufus 3’lü Bez
Koch Chemie MP
Adbl Greengine’i yeni kullandım gerçekten çok beğendim yılların kirini tek fırçalamada çıkarttı köpürmesi temizliği vs harika. Apc ile uğraştırıyordu iyiki almışım bu ürünü.
Heryeri temizledikten sonra en son hızlı bir şekilde yüzeysel olarak tekrar temizleyip 15 dk kurumaya bıraktım sonrasında Koch Chemie Mp yi heryere eşit şekilde sıkıp aracı çalıştırıp bıraktım araç ısınana kadar Mp iyice işledi motor sıcaklığı 90 dereceye geldiğinde stop edip fazlalık Mp leri silip motor kısmını bitirdim.
Kirli Halleri :

Adbl Greengine Sonrası Bıraktığı Görüntü:

Koch Chemie Mp Sonrası Finish :

Finaller bu şekilde içime sindi müsait zamanda aracı yıkarken iç kısımdaki keçeyi söküp yıkayacağım foam lance ile ön yıkama şampuanı sıkıp davlumbaz fırçasıyla fırçalarım muhtemelen, keçeyi söktükten sonra altını güzelce fırçalarım kuruduktan sonra tekrar yerine takarım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Soğuklar İş Okul derken uzun zamandır detay yapmıyordum iki aracada bugun hazır fırsat bulmuşken bu aracın motor kısmını temizleyeyim dedim. Yıllardır temizlenmediği için kirler katmanlaşmış artık kaputun iç kısmı siyahlaşmıştı.
Kullandığım malzemeler :
Smartbee Rufus 3’lü Bez
Koch Chemie MP
Adbl Greengine’i yeni kullandım gerçekten çok beğendim yılların kirini tek fırçalamada çıkarttı köpürmesi temizliği vs harika. Apc ile uğraştırıyordu iyiki almışım bu ürünü.
Heryeri temizledikten sonra en son hızlı bir şekilde yüzeysel olarak tekrar temizleyip 15 dk kurumaya bıraktım sonrasında Koch Chemie Mp yi heryere eşit şekilde sıkıp aracı çalıştırıp bıraktım araç ısınana kadar Mp iyice işledi motor sıcaklığı 90 dereceye geldiğinde stop edip fazlalık Mp leri silip motor kısmını bitirdim.
Kirli Halleri :

Finaller bu şekilde içime sindi müsait zamanda aracı yıkarken iç kısımdaki keçeyi söküp yıkayacağım foam lance ile ön yıkama şampuanı sıkıp davlumbaz fırçasıyla fırçalarım muhtemelen, keçeyi söktükten sonra altını güzelce fırçalarım kuruduktan sonra tekrar yerine takarım.
Emirhan eline saglik Motor kaputunun siyah golge lekesi tek seferde ciktimi green gine ile

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullandığım malzemeler :
Smartbee Rufus 3’lü Bez
Koch Chemie MP
Kirli Halleri :

Emirhan eline sağlık harika olmuş.Gireengine yi bende almayı düşünüyordum güzel iş çıkarmış aliyim hemen :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan eline saglik Motor kaputunun siyah golge lekesi tek seferde ciktimi green gine ile
Abi teşekkürler. Evet tek seferde cıktı vallahi çok şaşırttı kaputu ilk açtığımda “eyvah bu beni cok ugrastırıcak bu sogukta uğraşılırmı” dedim ama tef seferde cıkarttı

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@emirhaneness ellerine saglik cok guzel olmus. 2 sorum olcak, temizlik sonrasi su tuttun mu yoksa sadece nemli bez ile mi sildin? 2. Sorum ise bu mp nin kullanma sekli snn yaptigin gbi mi? Daha once sanki 1 gun motor calistirilmamali gbi bir durum okumustum

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
@emirhaneness ellerine saglik cok guzel olmus. 2 sorum olcak, temizlik sonrasi su tuttun mu yoksa sadece nemli bez ile mi sildin? 2. Sorum ise bu mp nin kullanma sekli snn yaptigin gbi mi? Daha once sanki 1 gun motor calistirilmamali gbi bir durum okumustum
Abi cok teşekkürler. Temizlik sonrası su tutmadım aslında kaputun iç kısmına petrolde hava su bölümünden su tutucaktım yalıtım keçesini yıkayacağım için şuan tutmadım keçeyi yıkadıktan sonra kaputa su tutup motoru kısmını tekrar temizleyeceğim. Koch Mp yi henüz düzgün uygulama şeklini öğrenemedim eskiden kuru yüzeye eşit şekilde püskürtüp 5-10 dk bekleyip temiz bezle siliyordum internette sıkıp aracı çalıştırıp motor sıcaklığıyla kuruduktan sonra sildiklerini gördüm bu sefer öyle denedim herhangibi farklılık göremedim finishler aynı. Toz tutma ve dayanımına ileride bakıcam.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Abi cok teşekkürler. Temizlik sonrası su tutmadım aslında kaputun iç kısmına petrolde hava su bölümünden su tutucaktım yalıtım keçesini yıkayacağım için şuan tutmadım keçeyi yıkadıktan sonra kaputa su tutup motoru kısmını tekrar temizleyeceğim. Koch Mp yi henüz düzgün uygulama şeklini öğrenemedim eskiden kuru yüzeye eşit şekilde püskürtüp 5-10 dk bekleyip temiz bezle siliyordum internette sıkıp aracı çalıştırıp motor sıcaklığıyla kuruduktan sonra sildiklerini gördüm bu sefer öyle denedim herhangibi farklılık göremedim finishler aynı. Toz tutma ve dayanımına ileride bakıcam.
Mp yi yüzeye fıslayıp ertesi gün bile silsen olur, yeterki yüzeye tamamen nufus etsin. Genelde mp yi işlemin en son adımı olarak uygular ve otoparka çekerim. Ertesi gün müsaitlik ayarlayıp kabasını bez ile silince oldukça iyi görünüyor

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Mp yi yüzeye fıslayıp ertesi gün bile silsen olur, yeterki yüzeye tamamen nufus etsin. Genelde mp yi işlemin en son adımı olarak uygular ve otoparka çekerim. Ertesi gün müsaitlik ayarlayıp kabasını bez ile silince oldukça iyi görünüyor
Diğer araçtada bu yöntemi deneyeceğim abi bilgilendirme için teşekkürler

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cuma ve Cumartesi günü aracın polisaj işlemlerini tamamladım. Araç zaten temizdi direk k2 bela ile temaslı yıkama yapıp demirtozu kil ve zift temizliği yaptım. Ön farlara 800-1000-1500-2500 Sulu zımpara yapıp yıkadıktan sonra güzelce kurulayıp maskelemesini yaptıktan sonra garaja aldım. Arkadaki A3 ve 1.4T yazısını misine ipi ile söktüm sonrasında a3 yazısının oldugu yerin kalıbını aldım. Rotaryde ağır kesimini yapıp ara kat ve hareyi orbitalle hallettim. Aracın yarısında rotarynin keçesi doldu cok fazla keçe hasarı bırakıyordu aracın yarısından sonra kalın kesimi orbitalle yaptım.
Ön cama rotary makine ve cam keçesi ile Adbl Glass Polish ile camdaki hafif çizikleri ve kireç izlerini aldım. Yan camlara ve arkaya Carpro cam küpü ile uyguladım. İşlemler bittikten sonra ortalığı toplayıp makineleri kaldırıp aracı ilk önce su ile yıkayıp sonrasında K2 pro bela ile temaslı yıkayıp fitilleri fırçalayıp kuruladım tekrar garaja aldım. Aracı komple K2 Klinet ile silip Odk Concours wax uyguladım. Camlara Adbl Hybrid Glass uyguladım. Krom Detaylara ve egzoz kısmına K2 Aluchroom uygulayıp parlattım. Kalıbını aldıgım yere Sline logosunu yapıştırdım. Jantlara korumasını yapıp lastik ve davlumbazlaro parlatıp işlemleri bitirdim. Ertesi gün rotüşlük yerleri yapacaktım şansıma yağmur yağdı yapamadım aracı tekrar yıkadıgımda rotusluk yerleride halledeceğim.

Araç yüzeyi gerçekten cok çizikti eski sahibi sürekli otomatik fırçalı yıkamaya sokmuş heryerde makinenin hasarı vardı yaşı ve km si gereği kaputta taş izleri, ön ve arka tamponda sürtmeye baglı çizikler vardı. Ön arka tampon boyansa temizlik açısından cok daha iyi olur. Camlarda anlam veremediğim çizikler vardı özellikle ön camda bitik sileceği uzun süre kullanmış sanırım silecek izleri belli belirsiz duruyor. Aracın yüzeyi şuan cok güzel temiz oldu camlarda kireç izleri yok ve filmsiz cam oldugu için cok temiz bi görüntü var baktıkça mutlu oluyorum :) Kaliper ve disk sıyırıcılarında ufaktan paslanmalar var onlarada ince zımpara astar boya yapılsa daha güzel bir görüntü olur en yakın zamanda onlarıda yapacağım inşallah. Yapılacak cok şey var sırayla hepsini yapacağım inşallah.
Kullandığım Malzemeler :
K2 Pro Bela
Flowey R1 1:6
K2 Apc Strong
Soft Detay Fırçası
Work Stuff Thypoon Jant Fırçası
Lastik Fırçası
Nasiol Eldiven
Purestar Eldiven
Adbl Vampire Light
Adbl Wash And Clay
Riwax Kil
Auto Brite Just The Tonic
Q1 Premium Maskeleme Bandı
Liquid Elements Black Hole Evo
Purestar Duplex Twist Towel
Smartbee Queendry
Adbl Kalın Pasta
Adbl Hare Giderici Pasta
Sonax Excut 5/5 Pasta
K2 Klinet
Odk Concours Carnauba Wax
K2 Baldwipe Bez
Adbl Glass Polish
Adbl Hybrid Glass
Cam Bezi
Flexipeds Cam Keçesi 125mm
Carpro Cam Keçesi
Le Orbital Sünger Set
160mm Keçe
Adbl T1 Bez
Adbl T3 Yeşil Bez
Nasiol Bez
Buff Bez
K2 Aluchroom
Poorboys Wheel Sealant
Meguiars All Season Dressing
Meguiars 40
App Plaka
Audi Sports Plakalık
Sline Siyah Logo
Ly9C Kodlu Rotüş Boyası
Mikro fırça
Çelik Rotüş

Polisaj Öncesi Genel Durum :

Yüzey Hazırlığı :

Polisaja Geçmeden Önce :

Polisaj Aşaması :

Finaller :
upload generator

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ellerine saglik @emirhaneness , ben okurken yoruldum :) masallah :) arabaya resmen hayat opucugu olmussun :)
Abi teşekkür ederim. İlk gün sabah 9 dan akşam 10a kadar ikinci gün öğlen 1 den akşam 9 a kadar uğraştım anca bitti. Baya uğraştırdı ama finalde temiz ve parlak yüzeyi görmek hepsine bedel :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Emirhan eline emeğine sağlık. Vag grubu araçlar düzgün bakılmazsa gerçekten çok fena yıpranıyor. Ama yıllar sonra böylesine kıymetli dokunuş yapınca bir o kadar kendine geliyor ve araç kendini gösteriyor.
Tek kapı A3 cazibesi şimdi gelmiş araca :) kazasız belasız sürüşler olsun.
Wax uygulamasını bırakalı epey zaman olmuştu, sıvı ürünleri hızlı ve pratik diye tercih eder olmuştum. Geçenlerde poorboys white diamond sürüp kadife gibi yüzeyi görünce bu kaygan yüzeyi özlediğimi farkettim. Senin fotolarda waxlı fotoyu da görünce o güzel yüzey kafamda canlandı :) güle güle kirlet şimdiden :D

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan eline emeğine sağlık. Vag grubu araçlar düzgün bakılmazsa gerçekten çok fena yıpranıyor. Ama yıllar sonra böylesine kıymetli dokunuş yapınca bir o kadar kendine geliyor ve araç kendini gösteriyor.
Tek kapı A3 cazibesi şimdi gelmiş araca :) kazasız belasız sürüşler olsun.
Wax uygulamasını bırakalı epey zaman olmuştu, sıvı ürünleri hızlı ve pratik diye tercih eder olmuştum. Geçenlerde poorboys white diamond sürüp kadife gibi yüzeyi görünce bu kaygan yüzeyi özlediğimi farkettim. Senin fotolarda waxlı fotoyu da görünce o güzel yüzey kafamda canlandı :) güle güle kirlet şimdiden :D
Abi teşekkürler. Aslında bakımsızlık her araçta çok kötü. Bakarsan bağ bakmazsan dağ oluyor. Şuanlık yüzeydeki kayganlık pürüssüzlük cok güzel. Bi aksilik olmazsa bendeyken inşallah devam edicektir bu durum. Katı waxlar uğraştırsada bence katı waxların başka bi parlaklığı var. Kış ayları hariç genelde hep katı wax kullanıyorum o yüzden. Tekrardan teşekkürler abicim

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Abi teşekkürler. Aslında bakımsızlık her araçta çok kötü. Bakarsan bağ bakmazsan dağ oluyor. Şuanlık yüzeydeki kayganlık pürüssüzlük cok güzel. Bi aksilik olmazsa bendeyken inşallah devam edicektir bu durum. Katı waxlar uğraştırsada bence katı waxların başka bi parlaklığı var. Kış ayları hariç genelde hep katı wax kullanıyorum o yüzden. Tekrardan teşekkürler abicim
Abi kullandığın wax hangisi acaba

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sağdaki stop lambasının ampulu kesmişti ampulu değiştirmek için komple farı sökmek gerekiyormuş bir tane plastik vida ve 2 tane tırnak tutuyordu stopları söküp yuvaları güzelce temizledim. Stopla duyu birbirinden ayırıp patlak ampulu sağlamıyla değiştirdim. Geçenlerde aldığım Osram diadem ampulleri sinyallere taktım. Duyun içini ve dışını güzelce temizleyip stopa geçtim. Stopuda güzelce temizledikten sonra soketi bağlayınca çalışmadı çünkü duyu ıslak bırakmışım ve sigorta atmış. Aracın kitapçığından arka stopların sigortasını bulup tak çıkart yapınca stoplara elektrik geldi ve sorunsuz çalıştı.

Stop kısmı bittikten sonra Plakalık lambasının sağ tarafı çalışmıyordu. Eski ledleri söküp yenisini takıyorum bi türlü led çalışmıyordu. Sağdaki çalışmayınca soldakide 5-6 sn calısıp sol tarafın ışığıda gidiyordu. Denemediğim yöntem kalmamıştı hiçbir yerde sorunla ilgili bişey bulamadım. Işığın iç kısmındaki metal yerleri zımparaladım telin ucunu zımparaladım bi türlü sorunu çözemedim. Normal halojen ampul takınca sorunsuz çalışıyordu ledi takınca sadece sol taraf çalışıyor sistem arızaya düşünce sol tarafta gidiyordu. Sol tarafta led takılı iken sağ tarafa halojen ampul takıp sistemden arızayı sildim. Sonrasında aracın farlarını komple kapatıp arabayı kitlediktek sonra led ampulu tekrar takıp plakalık lambalarını sorunsuz calıstırdım. Bu kadar basit bi sorun için 2 haftadır ugrasıyordum :)

emirhaneness

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu sabah aracı basmak için Hedef Amortisörde önlere coil taktırdım. Normalde arkalarada soğuk press yaptırıp arkayıda basıcaktım ama araçta orjinal S3 spor yay olduğu için biraz basıklığı vardı suanlık bence güzel duruyor o yüzden arkalara bişey yaptırmadım. Yarın sabah arkalara 2 Cm spacer taktırıcam inşallah . Spacerları taktırırken ön arka kaliper ve disk tutuculara zımpara, astar yapıp gümüş gri rengine boyamayı düşünüyorum. Yarın tekrar güncellerim son durumu.
Şuanlık şartların elverdiği en basık halde. Araçta 45 yanak lastik olduğu için önler pek basık gibi durmuyor. Yaza doğru jant lastik alırsam önlere 35 arkalara 40 yanak lastik düşünüyorum 35 yanaklarla ön kesinlikle daha iyi durucaktır. Belki lastiklerin yanak ölçüsü değişince arkayı soguk pressle basabilirim. Şuanlık gözlemlediğim kadarıyla yol tutuşunda bi kayıp yok spor yaylar takılıyken girdiğim virajlara coille aynı hızda girebiliyorum tabi ani durumda reflex gösterince tepkileri nasıl olur onu bilmiyorum.
Araca genel anlamda yapılacak cok şey var yavas yavas elimden geldiğince bütçem elverdikçe yapmaya calısıyorum emek gösterdikçe güzelleşiyor ve bu beni cok mutlu ediyor :)