Tekrardan selamlar
Kış sezonu açıldı tabi ona göre yardımcı kimyasallar ve ekipmanlar gerek,
Ekli dosyayı görüntüle 16082
Aracı aldığımdan beri eksik olan yangın tüpünğ olması gerektiği gibi yerine koyduk yan tarafına cırtlı bagaj cebi aldım pekte hoşuma gitti.
Ekli dosyayı görüntüle 16094
Ekli dosyayı görüntüle 16095
Arka stoplarımız artık başına gelenlerden sonra ölmüştü, bende orjinale muadil bir ürünü tercih ettim, umarım bu mutluluk kısa sürmez.
Ekli dosyayı görüntüle 16080
Ekli dosyayı görüntüle 16085
Ekli dosyayı görüntüle 16083
Öncelikle aracımızı çalıştırıp normal sıcaklığa gelmesini sağladık üzerine Engine Flushu ekleyip 10dk daha çalıştırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 16091
Alttan tapayı açıp pis yağı akıttık ilk defa bu motordan böyle bir renkte yağ çıktığını görüyorum. Önceki aracımda aynı motor İbizaydı.
Ekli dosyayı görüntüle 16087
Ekli dosyayı görüntüle 16084
3.5 lt yağ aldığı için 1litre PO 400-500ml Mobil ESP ile yarımın hemen altında ki yağ seviyesiyle 5 dk duruladım. Tapayı açıp içindeki yağıda iyice akıttıktan sonra Mahle marka yağ filtresiyle eski Fil Filteri değiştirdim. Yeni yağı ekledim.
Ekli dosyayı görüntüle 16090
Ekli dosyayı görüntüle 16088
Burada Engine Flush için durulama ibaresi yok, tamamen zevk meselesi
(gereksiz) olduğunu defaatle söylüyorlar, yanlışı tercih etmiş olabilirim, lakin içimi rahatlatmak için bu durulama yöntemini uyguladım. Hatta eksik yağ koyduğum için kafam kurtlu ama Turbo falan gibi nazik işlem isteyen parçalarım olmadığı için içim rahat.
(Durulamada sıralama
1 eski yağ+flush
2 tahliye+yeni filtre
3 yeni yağ+tahliye
4 yeni filtre+yeni yağ
5 5000km kullanım+yine filtre dahil yağ değişim) Baya maliyetli, 50₺ filtreyi,180₺ yağı aldığımız yerde hele
Antifrizi artık kullanmalıyız, önceden malum Mardinde yaşadığımızdan en fazla 1-2°c ye düşüyordu ihtiyaç duyulmuyordu. En iyi dyd duyduğum Mobil konsantre arkadaşı manuel yöntemle yarısını sisteme dahil ettim. Derece ölçümü yaptıktan sonra kalanı ilave edebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 16092
Sileceklerimizi Bosch ile değiştirdik. Hava filtremizi değiştirdik. Erol abimin önceki polosundan çıkan Goodyear UG8 kışlık tekerlerimizi takıp uygun ebatta zincirde aldığımızda şimdilik işlemler tamamdır. Zincir için plastik zincirler var neler söylersiniz kullanan arkadaşlar bu zincirler için.
Ekli dosyayı görüntüle 16089
Ekli dosyayı görüntüle 16086
Bir iki işi kaldı genel olarak projemiz bitti sayılır. İçindeki ufak değişiklik ile final yapalım. 120.000de görüşürüz rutin bakım
Ekli dosyayı görüntüle 16081