Yine arındık

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed ellerinize saglik benim gibi ilk kez yapacaklar icin oldukca faydali oldu bu bilgiler tesekkur ederim. Bir soru olarak araci nasil taslara oturttunuz ilk kez yapacagim icin nelere dikkat etmeliyim? Nasil kriko kullanmaliyim? Biraz fazla soru sordum hakkinizi helal edin
:tesekkurr: ne demek tabi ki sorucaksınız :D
Kendi krikosuyla kaldırıp kriko takılan yere taşları dizip oturttum. Zaten kriko takılacak yerler araçlarda önceden belirlendiği için biraz daha etli üretilir ki daima kullanılacağı düşünülerek. Bu sayede şaseye, araca bir zarar vermezsiniz

Kriko açısı önemli timsah, tek makaslı(araçla beraber verilen) larda bu açının dik olması önemli.

Çünkü ilk iki taş koymada hiç problem yaşamazken son ikiyi koyup arabayı askıya alacakken açıdan dolayı yatma, kayma, yamulma krikoya aracın tüm yükü binmesi gibi durumlar da yaşanabilir.

Ki bu sonuncu en tehlikelisidir. Kriko kırılır mırılır tam o esnada böyle birşey kesinlikle istenmez.

Ne tip krikonuz olursa olsun dik olmasına ve krikonun ayaklarına destek olması amaçlı dümdüz bir taş, sağlam bir tahta ayarlamanız çok iyi olur. Ben altlık olarak bazalt kullandım mesela

Önce iş güvenliği ve sağlık. Çok dikkatli olmak lazım tek başınıza ve eldeki imkanlarla 1 tonu destekleyerek kaldırmaya çalışıyorsunuz ve siz 95kg siniz onu düşünmek önemli bu sayede dikkat 2-3 katına çıkıyor.

Aracı kaldırırken sadece yük oturtma esnasında krikonun oturduğu yere ve araç altına bakılmalı. Yüke biner binmez kafa ve vücut olabildiğince araçtan geri çekilmeli ve çıkabilecek muhtemel sesleri(çıtırtı, çatırtı, ezilme vb) dinleyerek aracın fgenel hattına bakarak lineer bir çizgide yükseldiğinden emin olmak gerekli.

Zaten bilirsiniz aracı krikoya almadan bijonlar gevşetilmeli krikoya aldıktan sonra aracı sarsacak kadar fazla güç uygulamadan işlemler tamamlanır. İndirirken de aynısı tekrar edilir. Araç krikodayken bijon anahtarı üstünde tepinmek nasıl birşey ola ki? Bu kısmı düşünmek bile istemiyorum

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
:tesekkurr: ne demek tabi ki sorucaksınız :D
Kendi krikosuyla kaldırıp kriko takılan yere taşları dizip oturttum. Zaten kriko takılacak yerler araçlarda önceden belirlendiği için biraz daha etli üretilir ki daima kullanılacağı düşünülerek. Bu sayede şaseye, araca bir zarar vermezsiniz

Kriko açısı önemli timsah, tek makaslı(araçla beraber verilen) larda bu açının dik olması önemli.

Çünkü ilk iki taş koymada hiç problem yaşamazken son ikiyi koyup arabayı askıya alacakken açıdan dolayı yatma, kayma, yamulma krikoya aracın tüm yükü binmesi gibi durumlar da yaşanabilir.

Ki bu sonuncu en tehlikelisidir. Kriko kırılır mırılır tam o esnada böyle birşey kesinlikle istenmez.

Ne tip krikonuz olursa olsun dik olmasına ve krikonun ayaklarına destek olması amaçlı dümdüz bir taş, sağlam bir tahta ayarlamanız çok iyi olur. Ben altlık olarak bazalt kullandım mesela

Önce iş güvenliği ve sağlık. Çok dikkatli olmak lazım tek başınıza ve eldeki imkanlarla 1 tonu destekleyerek kaldırmaya çalışıyorsunuz ve siz 95kg siniz onu düşünmek önemli bu sayede dikkat 2-3 katına çıkıyor.

Aracı kaldırırken sadece yük oturtma esnasında krikonun oturduğu yere ve araç altına bakılmalı. Yüke biner binmez kafa ve vücut olabildiğince araçtan geri çekilmeli ve çıkabilecek muhtemel sesleri(çıtırtı, çatırtı, ezilme vb) dinleyerek aracın fgenel hattına bakarak lineer bir çizgide yükseldiğinden emin olmak gerekli.

Zaten bilirsiniz aracı krikoya almadan bijonlar gevşetilmeli krikoya aldıktan sonra aracı sarsacak kadar fazla güç uygulamadan işlemler tamamlanır. İndirirken de aynısı tekrar edilir. Araç krikodayken bijon anahtarı üstünde tepinmek nasıl birşey ola ki? Bu kısmı düşünmek bile istemiyorum
Hocam cok tesekkur ederim dediginiz gibi once is guvenligi cesaretimi toplayip havalar da duzelirse insallah ben de deneyecegim olmadi tek tek ilerlerim :). Bilgilerin icin sagolun:tesekkurr:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi ellerine sağlık, sen artık detay işini aştın başka boyuta taşıdın maşallah :)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam cok tesekkur ederim dediginiz gibi once is guvenligi cesaretimi toplayip havalar da duzelirse insallah ben de deneyecegim olmadi tek tek ilerlerim :). Bilgilerin icin sagolun:tesekkurr:
Tecrübe yok ise aracın kendi krikosu ile denemeyin derim. Bizim arkadaş Golf’ü kaliper boyayacağım derken krikodan düşürmüş yardım için beni çağırmıştı araba disklerin üzerinde.Nasıl içim cız etmişti. Araç krikoda iken el freni yada vitesle kesinlikle oynamayın ve arabanın dengesini sarsacak hareketlerden sakının. Arkadaşın kriko marşpiyelide yamultmuştu. O günden sonra araçla beraber gelen krikolara güvenim azaldı.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Tecrübe yok ise aracın kendi krikosu ile denemeyin derim. Bizim arkadaş Golf’ü kaliper boyayacağım derken krikodan düşürmüş yardım için beni çağırmıştı araba disklerin üzerinde.Nasıl içim cız etmişti. Araç krikoda iken el freni yada vitesle kesinlikle oynamayın ve arabanın dengesini sarsacak hareketlerden sakının. Arkadaşın kriko marşpiyelide yamultmuştu. O günden sonra araçla beraber gelen krikolara güvenim azaldı.
Açısını tutturmak önemli. Yoksa güvenilmeyecek bir husus yok.
Şaseye krikoyu tutturduktan sonra yaklaşık ileri geri şeklinde 20cm hareket edebiliyor krikonun ayağı. Kendimize en yakın yere 0 dersek yaklaşık 11-12. Cm ler açıyı tutturmak için ideal.
He arabada şişe krikosu bulundurmakta ayrı bir tasarruf

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık efenim fevkalade bi iş olmuş,güzel bi ferahlama gelmiştir uygulamadan sonra. Anlatımda çok güzel rehber niteliğinde :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık hurşit çok güzel olmuş benim de jeepi bu tür bir uygulama yapmak gerekiyor. Konun iyi refarans oldu.

DENİZLİ

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Maşallah hocam elinize sağlık gerçekten emek verilerek yapılan çok güzel bir iş ve temizlik olmuş. Jantlar da tamamen sıfır kondisyonuna gelmiş :mutlu::nazar:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@Mentalfeed, bey elinize saglık çok güzel olmuş. ama daha önceki evde jant boyama çok çok tehlikeli bir ortam . hiç bir mazeret kabul etmez.

jant boyamada bi tüyo lastik kısımlarım maskelenmesinde bantların sonradan söküm esnasında sorun yaşamışdınız. lastik basıncını düşün birleşim yerlerinden daha rahan içe dogru bantı sokabilirsiniz ve iç bölüme ilk kat öncesi az bir yag sıkın sonra üst bantları o ilk bant üstnden devam edin. göreceksniz ki tek çekimde çıkacaktır.

kaliper boyamada diske gelmesi önemli degil ilk frende hepsi gider zati boyanın geldigi yerler.

yine kampana ve jant baglanması arası kaynama önleyici olarak bu iki ürünü öneririm. tabi tüm vidalarda balatada ve disk içinde.

bisiklet işinde biz macun anti seize kullanıyoruz . sürmesi zor olacagı için bu ikinci aerosol yapıda olan kampanada daha iyi iş görür.
bir videoda ekleyeyim ki açıklayıcı olsun yapacak arkadaşlara.

LIQUI MOLY Fren Ses Önleyici - Fırçalı 200 ml (3074)

Loctite 8151-anti Seize-alüminyum Montaj Pastası Sprey-300 Ml - n11.com

iyi detaylar.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık hurşit çok güzel olmuş benim de jeepi bu tür bir uygulama yapmak gerekiyor. Konun iyi refarans oldu.

DENİZLİ
:tesekkurr:Estağfurullah pîrim ne referansı

:tesekkurr:

Maşallah hocam elinize sağlık gerçekten emek verilerek yapılan çok güzel bir iş ve temizlik olmuş. Jantlar da tamamen sıfır kondisyonuna gelmiş :mutlu::nazar:
:tesekkurr: oh mis içim rahatladı yeminlen çıkıp çıkıp ona bakıyom :D

@Mentalfeed, bey elinize saglık çok güzel olmuş. ama daha önceki evde jant boyama çok çok tehlikeli bir ortam . hiç bir mazeret kabul etmez.

jant boyamada bi tüyo lastik kısımlarım maskelenmesinde bantların sonradan söküm esnasında sorun yaşamışdınız. lastik basıncını düşün birleşim yerlerinden daha rahan içe dogru bantı sokabilirsiniz ve iç bölüme ilk kat öncesi az bir yag sıkın sonra üst bantları o ilk bant üstnden devam edin. göreceksniz ki tek çekimde çıkacaktır.

kaliper boyamada diske gelmesi önemli degil ilk frende hepsi gider zati boyanın geldigi yerler.

yine kampana ve jant baglanması arası kaynama önleyici olarak bu iki ürünü öneririm. tabi tüm vidalarda balatada ve disk içinde.

bisiklet işinde biz macun anti seize kullanıyoruz . sürmesi zor olacagı için bu ikinci aerosol yapıda olan kampanada daha iyi iş görür.
bir videoda ekleyeyim ki açıklayıcı olsun yapacak arkadaşlara.

LIQUI MOLY Fren Ses Önleyici - Fırçalı 200 ml (3074)

Loctite 8151-anti Seize-alüminyum Montaj Pastası Sprey-300 Ml - n11.com

iyi detaylar.
:tesekkurr: abi yine gecenin yarısında ortalığı projeksiyon gibi aydınlattın Allah razı olsun.

Ne bileyim çok emek verdim ya diske falan gelmesin az uğraşayım istedim. Ki zaten adam akıllı maskeleyememişim bir daha sildim:confused:

Abi söz bir daha evde bişi boyamayacam kızma valla bak:utandim:

ReNeVaL

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri, Develi
Selamlar yeniden ve hayırlı cumalar

Jantlarımızın montajı işlemini gerçeleştireceğiz

Önce arabayı akşamdan parke taşının üstüne oturttum ve malzemelerimi hazırladım.

İlk hallerini çekmediğim için kusura bakmayın direk koch fb ile giriştim

Kurumadan üstüne saf ceviz ardından durulama

1:10 b33 ile detaylara giriştim. Kesinlikle karışımlarımı buldum önceden yok apc, yok degreaserle kendimi yoruyormuşum. Bu kombini buraya eklemiş olayım

Güzelce kuruduktan sonra maskeleme işlemlerine geçtim yaklaşık 2 saat sürdü maskelemesi bitirdi beni, günün en zor uğraşı idi.

Artık boyamaya başlayabiliriz. Poryalara ısıya dayanıklı boya, kaliperlere çinko sprey ve alüminyum çinko sprey uyguladım. Isıya dayanıklı boyaya mat vernik, kaliperlere parlak vernik uyguladım

İki kat boya, iki kat vernik şeklinde oldu yarım saat 45dk arayla katları attım kat atmadan hemen önce fön makinesiyle olabildiğince yardım ettim kurumasına

Maskeleyemediğim ve yanlışlıkla boyanan yerlere selülozik tinerle müdahale ettim

Bu aralarda çıkarttığım kışlıkları temizledim ve taşlarını çıkarttım

Davlumbaz ve lastik yanaklarına soft99 tire wax uygulaması hakkaten meşakkatli ve pis

Mekanın sahibi geldi

Bijon ve bijon kapaklarımızıda takalım ve artık yere inelim

Bravo kardeşim emeğine sağlık harika işçilik - mükemmel sonuç olmuş.

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hurşit hocam eline koluna sağlık. Kusura bakma daha yeni gördüm boyama işlerini. Eline koluna sağlık tekrar bu konu da çok iyisin :) Severek takip ediyorum.

Bizim forumu bir ekip haline getirsek bir tamirat tadilat ekibi olabiliriz sanırım :D

Mentalfeed

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Hurşit hocam eline koluna sağlık. Kusura bakma daha yeni gördüm boyama işlerini. Eline koluna sağlık tekrar bu konu da çok iyisin :) Severek takip ediyorum.

Bizim forumu bir ekip haline getirsek bir tamirat tadilat ekibi olabiliriz sanırım :D
:tesekkurr: kaç tane Edd China çıkar bizden:D