İnceleme ADBL Sentetik Spray Wax İncelemesi

Safaks

Çaylak Detaycı
Üye
Ürün elime ulaştı, Daha deneme fırsatı bulamadim. Hediye olarak adbl Magic sponge diye bı sünger gondermisler. Tavan kumaslarini vs silmek için galiba. Elimde hiç apc yok. Evden en uygun neyle kullanılır acaba bu. Cam kenarlarindaki döşemeleri sileyim.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sefa hocam ürünü geçen yıl da alıp kullanmıştım, şimdide aldım dün kullandım. Halihazırda 4-5 aydır vonixx blend spray wax kullanıyordum. Adbl yi uygularken cila bezim kaportada kaymıyor, cila beziyle yayıp buffing bez ile tekrar üzerinden geçiyorum ancak ne cila bezi nede buffing bez kaportada kaymıyor. Ürünün içeriğinden kaynaklımı anlamadım, vonixx i uyguladıktan sonra elimi bile kaportaya sürtünce pamuk gibi hissiyat oluyordu, adbl de o hissiyat da olmuyor.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam ürünü geçen yıl da alıp kullanmıştım, şimdide aldım dün kullandım. Halihazırda 4-5 aydır vonixx blend spray wax kullanıyordum. Adbl yi uygularken cila bezim kaportada kaymıyor, cila beziyle yayıp buffing bez ile tekrar üzerinden geçiyorum ancak ne cila bezi nede buffing bez kaportada kaymıyor. Ürünün içeriğinden kaynaklımı anlamadım, vonixx i uyguladıktan sonra elimi bile kaportaya sürtünce pamuk gibi hissiyat oluyordu, adbl de o hissiyat da olmuyor.
Hocam iceriginden dir biri Si02 digeri sentetik ürün.

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Hocam blend ile kiyaslayinca nasil peki? Bende native kullaniyorum, dediğin gibi pamuk gibi bir hissiyat oluyor. Sürmesi silmesi ugrastiriyor mu? Parlaklik, hidrofobi nasil blende göre? Native bitmek üzere aklimda adbl vardi ama sentetik plastiklerde beyazlatma yapar mi diye düşünüyorum açıkçası?

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam iceriginden dir biri Si02 digeri sentetik ürün.
Anladım hocam, benlik bi durum değil demekki. Teşekkür ederim

Hocam blend ile kiyaslayinca nasil peki? Bende native kullaniyorum, dediğin gibi pamuk gibi bir hissiyat oluyor. Sürmesi silmesi ugrastiriyor mu? Parlaklik, hidrofobi nasil blende göre? Native bitmek üzere aklimda adbl vardi ama sentetik plastiklerde beyazlatma yapar mi diye düşünüyorum açıkçası?
Hocam blend den çok memnundum, adbl yi geçen sene çok kısa süre kullanmıştım sonra arkadaşıma hediye etmiştim :) Şimdi kullananların tecrübelerine göre blend e yakın performansı olduğunu varsayıyorum. Blendin fiyatı yüksek olduğu için adbl tercih ettim ancak bugün adbl nin stokları bitse yine blend e devam ederim.

sajmora98

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Bugün sizin yaşadığınız aynı durum yaşandı. Synthetic wax uyguladıktan sonra 2. aşama Buff yapmak istedim ama 500gsm oluşundan mı ipliklerin uzunluğundan mıdır yani bezle mi alakalı bilmiyorum kesinlikle kaymadı direkt yapışıyor ve zorla silersek bez çiziği gibi hare yapıcaktı silemedik kabasını. Bu ürünün olayı mı bu yoksa daha kısa iplikli bir bez ile mi denemeliyiz @Sefa46 hocam var mıdır öneri tavsiye :)

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün sizin yaşadığınız aynı durum yaşandı. Synthetic wax uyguladıktan sonra 2. aşama Buff yapmak istedim ama 500gsm oluşundan mı ipliklerin uzunluğundan mıdır yani bezle mi alakalı bilmiyorum kesinlikle kaymadı direkt yapışıyor ve zorla silersek bez çiziği gibi hare yapıcaktı silemedik kabasını. Bu ürünün olayı mı bu yoksa daha kısa iplikli bir bez ile mi denemeliyiz @Sefa46 hocam var mıdır öneri tavsiye :)
Hocam ben meg xpress veya vonix blend de de aynı bezleri kullanmama rağmen sadece adbl de bu sorunu yaşadım. Zaten dediğim gibi uyguladıktan sonra vonixx deki gibi kaporta yüzeyinde pamuksu bi hissiyat almıyorum adbl de. Ancak su iticilik ve parlaklık bakımından vonixx le kafa kafaya, uygulama zorluğu tek eksisi benim deneyimlerime göre

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kisa tuylu bez le silelim :) Uzun Tuylu olanlar yapisiyor olabilir ben normal baldwipe bezle sildim bir sorun yasamadim

sajmora98

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Hocam ben meg xpress veya vonix blend de de aynı bezleri kullanmama rağmen sadece adbl de bu sorunu yaşadım. Zaten dediğim gibi uyguladıktan sonra vonixx deki gibi kaporta yüzeyinde pamuksu bi hissiyat almıyorum adbl de. Ancak su iticilik ve parlaklık bakımından vonixx le kafa kafaya, uygulama zorluğu tek eksisi benim deneyimlerime göre
Aynı şekilde bu zamana kadar sıvı ürün katagörisinde Tr de satılan hatta satılmayan bir kaç üründe dahil hepsini deneyimledik böyle Buff kısmında hepsi kolay siliniyor bez kayıp gidiyordu sadece katı waxların bazılarında benzer durumu görmüştük. Ama ürünü uygularken çok kolay uygulanıyor silmesi zorluk yaratmadı sadece 2. kat parlatma aşamasını gerçekleştiremedik ama sefa hocamın önerisini deneyeceğim bir sonra ki sefer :D