İnceleme ADBL Sentetik Spray Wax İncelemesi

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Uzun iplikli buffing bezim var sorun yaşamıyorum. Sadece bazen baldwipe ile alamadığım kısımlar kalmış ise buffing ile onun üzerinden geçmeye çalışırsam bez o zaman takılıyor. buffing bezin tersiyle kalan cilayı temizleyip diğer tersiyle bufflamaya devam ediyorum öyle olunca. Özetle bez takıldığında yüzey kontrolü yapılıp temiz ise biraz daha ovalamaya fayda var çünkü büyük ihtimalle baldwipe yada ilk turda alamadığınız cila kalıntıları kalmış olabilir. biraz ovaladıkça buffing bezinde kaymaya başladığını görüyorsunuz. Ben bu yöntem ile bir çizilme vs. yaşamadım açıkçası, yüzey ve bez temiz ise bir çizme de yaşanmaz. yani yaşanır ama min. seviyede göz ile fark edilemeyecek seviyede yaşanır o da zaten yüzeye parmağımızı bile değdirsek oluşabilir cinsten bir çizik olur.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yılbaşından önce haftaya sitemiz aktif olacak demiştiniz bir gelişme var mı acaba? @ADBL

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sprey waxi satın aldım yanındaki hediyeler için çok teşekkür ederim, acaba kaç yıkamada bir yenilemek gerekir cilayı.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sprey waxi satın aldım yanındaki hediyeler için çok teşekkür ederim, acaba kaç yıkamada bir yenilemek gerekir cilayı.
Hocam ürünün dayanimi basarili 5/6 yikama duzenli kullanimda gider eger yuzey kotuyse benzinlik kopugu vs kullaniyorsaniz 2/3 yikama zor gider.

Rutinde 4 Yikamadan sonra ideal olur illaki zayiflama olur.

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hah ben de diyorum camlarda niye leke kaldı :D

cila müthiş yalnız var ya gece yağmur yağmış sabah olunca bi baktım arabaya boncuk boncuk damlalar. Bi hoşuma gitti bi hoşuma gitti anlatamam. Teşekkürler Sefa.

Safaks

Çaylak Detaycı
Üye
Bu ürünü kuru kaportaya sıkıyorum, sonra mf bezle siliyorum. Ama bez çok takılıyor. Biraz zorlarsamda sanki puslu bir iz bırakıyor. Sonra tekrar sıkıyorum, hiç bekletmeden bezle siliyorum, ancak o zaman o iz azalıyor. Bu yüzden kullanasim gelmiyor. Bu iş için ucuz yollu bez veya havlu tavsiyesi olan varmı ? Birde ppf üzerine olurmu acaba deneyen oldumu. Yukarıdaki bir arkadaş sormuş ama cevap gelmemiş.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu ürünü kuru kaportaya sıkıyorum, sonra mf bezle siliyorum. Ama bez çok takılıyor. Biraz zorlarsamda sanki puslu bir iz bırakıyor. Sonra tekrar sıkıyorum, hiç bekletmeden bezle siliyorum, ancak o zaman o iz azalıyor. Bu yüzden kullanasim gelmiyor. Bu iş için ucuz yollu bez veya havlu tavsiyesi olan varmı ? Birde ppf üzerine olurmu acaba deneyen oldumu. Yukarıdaki bir arkadaş sormuş ama cevap gelmemiş.
Hocam iki bez kullanin gerekirse bir silme bir parlatma bezi eger takilma yapiyorsa kullandiginiz bez ile.alakali olabilir uzun tüylü bez kullaniyorsaniz onunla.olmaz.kisa tuylu bez ideal.olur.

Bez konusunda secenek cok ama.en makul secenek @SuperClean in silme bezi 400 gsm olan cok iyi www.mikrofibermarket.com veya alisveris platformlarindan bulup.alabilirsiniz.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ppf.uzerindede.kullanilir bir sorun teskil.etmez.hocam zaten koruyucu bir ürün.

Safaks

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam iki bez kullanin gerekirse bir silme bir parlatma bezi eger takilma yapiyorsa kullandiginiz bez ile.alakali olabilir uzun tüylü bez kullaniyorsaniz onunla.olmaz.kisa tuylu bez ideal.olur.

Bez konusunda secenek cok ama.en makul secenek @SuperClean in silme bezi 400 gsm olan cok iyi www.mikrofibermarket.com veya alisveris platformlarindan bulup.alabilirsiniz.
Sefa hocam, cevap için teşekkür ederim. Acaba ben azmı sıkıyorum ürünü, çünkü çift bez kullanmayı da denedim. Bazı yerler koyu renk kalıyor bazı yerler açık renk, dolu dolu mu sıkmak gerekiyor. Aslında kaportaya sıkınca zaten kaportadan akan kayan bir sıvı oluyor. Bezide üstüne koyunca büyük ihtimal bez emiyor diye düşünüp, çok dolu dolu sıkmadım.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa hocam, cevap için teşekkür ederim. Acaba ben azmı sıkıyorum ürünü, çünkü çift bez kullanmayı da denedim. Bazı yerler koyu renk kalıyor bazı yerler açık renk, dolu dolu mu sıkmak gerekiyor. Aslında kaportaya sıkınca zaten kaportadan akan kayan bir sıvı oluyor. Bezide üstüne koyunca büyük ihtimal bez emiyor diye düşünüp, çok dolu dolu sıkmadım.
Hocam ne kadar az kullanip ürünü yüzeye uygularsaniz her zaman daha iyi sonuc alinir cok.kullanmakla az kullanmak arasinda bir etkileyici bir fark.yok kullandiginiz bezin resmini atin bir inceleyelim.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben ilk kez kullandım ve bir sorun teşkil etmedi. Ürünü kısa tüylü bir mikrofiber üzerine sıktım (kaportaya değil) ve kaportaya uyguladım. Daha sonra bezin arka kısmı ile de fazlalıkları aldım. Sorun olmadı. Yanımda buffing bez yoktu olsaydı sürdükten sonra onunla parlatsam daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

enesbkds

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ürünü yüzeye uyguladıktan sonra iki kere mi silmemiz gerekiyor yada iki kere sildiğimizde daha iyi bi sonuç mu alırız

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
ürünü yüzeye uyguladıktan sonra iki kere mi silmemiz gerekiyor yada iki kere sildiğimizde daha iyi bi sonuç mu alırız
Iki kere silmekten kastiniz : ilkini sürme ikincisini de parlatma olarak düşünürseniz daha iyi sonuç alırsınız , genelde wax , cila urunlerini once surup sonra buffing tarzi bir bez ile parlatiyoruz.

enesbkds

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Iki kere silmekten kastiniz : ilkini sürme ikincisini de parlatma olarak düşünürseniz daha iyi sonuç alırsınız , genelde wax , cila urunlerini once surup sonra buffing tarzi bir bez ile parlatiyoruz.
teşekkür ediyorum peki bende adbl neon bezi var onla uygulamıştım waxı bezde de wax için kullanılır yazıyordu uygulama ve parlatma olarak adbl neon yeterli midir yeterli değilse parlatma için nası bi bez önerirsiniz birde parlatma işlemini waxı arabaya komple sürdükten sonra mı yapmamız lazım yoksa kapıya wax sürdük sildik sonrada parlatma bezi ile tekrar mı silmemiz lazım biraz uzun bi soru oldu tekrar teşekkür ederim şimdiden

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
teşekkür ediyorum peki bende adbl neon bezi var onla uygulamıştım waxı bezde de wax için kullanılır yazıyordu uygulama ve parlatma olarak adbl neon yeterli midir yeterli değilse parlatma için nası bi bez önerirsiniz birde parlatma işlemini waxı arabaya komple sürdükten sonra mı yapmamız lazım yoksa kapıya wax sürdük sildik sonrada parlatma bezi ile tekrar mı silmemiz lazım biraz uzun bi soru oldu tekrar teşekkür ederim şimdiden
Önce Adbl neon bez ustune ürünü sıkınız, sonrasında kaportaya güzelce sürünüz, elinizin altında aynı türden ya da buffing bez tarzı uzun tüylü bir parlatma bezi de bulunsun. Onu da fazlalıkları alma ve parlatma amacıyla kullanın. Böylece sonuç daha güzel olacaktır. Parça parça uygulamak daha kolay olur.