İnceleme ADBL Sentetik Spray Wax İncelemesi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ürünü bölünmüş olarak litresini 350-400 tl gibi bir fiyata almıştım. Şu zamana kadar kullandıgım en fp ürünlerden biri olabilir. Parlaklık konusunda tercih edilebilir diyemem ama hidrofobi yani yıkamayı kolaylaştırması açısından cok cok iyidir. Aracın kaput kısmına dikey 3 fıs sıkıyorum yani yukarıdan aşağı tek seferde çekiyorum bezede 2 fıs hafif nemlendirmesi için sıkıyorum o dikey sıktığım 3 fısı yatay hareketle yüzeye yediriyorum. Bezin tersi ile kabasını alıyorum. Kullandığım bez Gentleman dedigimiz bir tarafı kısa tüylü diğer tarafı uzun tüylü. Tüm aracı hızlı cila ile geçtikten sonra bezin tüylü kısmı ile parlatma aşamasına geçiyorum. Tek bez ile bu hızlı cilayı kolayca uygulayabiliyorum. Diğer hızlı cilaların birçoğunda çift bez gerekiyor. Vonix blend gibi hızlı cilalara göre uygulamasıda cok kolay. Boyalı parça olsun orjinal parça olsun herhangibi puslanma gibi bir sorun yaşamadım. Sanırım iş bezde bitiyor. Uygulama şekli ile alakalı olacağını sanmam bizde herkes gibi dairesel hareketlerle hızlı cilayı yedirip tersiyle kabasını alıyoruz. Özetle Ürünü severek kullanıyorum kaliteli bez ile sorunsuz kullanılıyor

Safaks

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam iki bez kullanin gerekirse bir silme bir parlatma bezi eger takilma yapiyorsa kullandiginiz bez ile.alakali olabilir uzun tüylü bez kullaniyorsaniz onunla.olmaz.kisa tuylu bez ideal.olur.

Bez konusunda secenek cok ama.en makul secenek @SuperClean in silme bezi 400 gsm olan cok iyi www.mikrofibermarket.com veya alisveris platformlarindan bulup.alabilirsiniz.
Hocam normal marketlerde satılan MF bez kullanmıştım. Sanırım sonra attım. Bu onerdiginiz sitede bir çok 400gsm bez var kafam karıştı :) Bana tam olarak bir silme ve birde parlatma bezi linki verirmisiniz. Wax ve buff olarak iki ayrı bez çeşidi var bunlar mı acaba?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ürünü kaputa 5 6 fıs olarak sıkınca baldwipe bezle sildiğimde geride ufaktan kalıntı kalıyor gibi. İlk sildiğim baldwipe bezin tersi ile o kalıntıyı alıyorum. Burada kalıntı dediğim şey katı waxı sürünce kuruduğunda oluşan mumsu cila ile aynı şey. Bazı seferlerde onu silmeden öylece bıraktım açıkçası, yaptığım ilk yıkamada kolaylıkla çıktı gitti o izler.

Uygulamayı yaparken kaput+tavan gibi büyük panelleri yapınca bezin bi yüzeyi ıslanıyor cila ile. Diğer panellerde bu cilalı ıslak yüzle silerek mi ilerlemek iyidir yoksa kuru yüzeyle mi? Genelde ıslak yüzüyle siliyorum ki cila daha çok yayılmasını sağlar belki diye ama bu sefer de kalıntı durumu oluyor.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam normal marketlerde satılan MF bez kullanmıştım. Sanırım sonra attım. Bu onerdiginiz sitede bir çok 400gsm bez var kafam karıştı :) Bana tam olarak bir silme ve birde parlatma bezi linki verirmisiniz. Wax ve buff olarak iki ayrı bez çeşidi var bunlar mı acaba?
Aslinda şu tek basina yeterli cok guzel bir ürün
MİKROFİBER CİLA HAVLUSU 800 GSM - SuperClean Mikrofiber

Diger bahsettigim ürün ise MİKROFİBER ULTRS LÜKS CİLA BEZİ 400 GSM - LAZER KESİM (40X40 CM) - SuperClean Mikrofiber

Bu urun hocam kalitesi güzeldir.

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ürünü kaputa 5 6 fıs olarak sıkınca baldwipe bezle sildiğimde geride ufaktan kalıntı kalıyor gibi. İlk sildiğim baldwipe bezin tersi ile o kalıntıyı alıyorum. Burada kalıntı dediğim şey katı waxı sürünce kuruduğunda oluşan mumsu cila ile aynı şey. Bazı seferlerde onu silmeden öylece bıraktım açıkçası, yaptığım ilk yıkamada kolaylıkla çıktı gitti o izler.

Uygulamayı yaparken kaput+tavan gibi büyük panelleri yapınca bezin bi yüzeyi ıslanıyor cila ile. Diğer panellerde bu cilalı ıslak yüzle silerek mi ilerlemek iyidir yoksa kuru yüzeyle mi? Genelde ıslak yüzüyle siliyorum ki cila daha çok yayılmasını sağlar belki diye ama bu sefer de kalıntı durumu oluyor.
bezin çok.islanmasinin sebebi kivami cok yogun nerdeyse baslik bile zor atiyor geride mumlu yuzey birakmasi cok normal avrupada sulandirip kullaniyorlar daha pratik olsun diye aslinda islak bezle yayip kuru bir bezle silme ekstra faydasi olur diye dusunuyrum kardesim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
bezin çok.islanmasinin sebebi kivami cok yogun nerdeyse baslik bile zor atiyor geride mumlu yuzey birakmasi cok normal avrupada sulandirip kullaniyorlar daha pratik olsun diye aslinda islak bezle yayip kuru bir bezle silme ekstra faydasi olur diye dusunuyrum kardesim.
Bana da öyle geldi abi. Hani bezin ıslaklığı sudan değil sonuçta, üründen kaynaklanıyor. O şekilde ıslak tarafıyla silince ürünün az gittiği yer olmuyor denebilir. Sulandırıp denemedim hiç ama denenebilir. özellikle şişe dibinde kalanlar epey yoğun oluyor. İlerleyen zamanlarda bir de sulandırıp deneyeyim

Safaks

Çaylak Detaycı
Üye

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Dostlar Merhaba

Test Konuğumuz ADBL Sentetik Spray Wax yani bir nevi Hizli Cila olarak veya Sprey Cila olarak da degerlendirebililirsiniz.

Fiyatlari 350/400₺ arasindadir.

Test Ekipmanlari

Meguiars M122 Surface Prep Uygulama öncesi Yüzey Temizleyici

*Gri Bez 450 GSM Superclean

Adbl Sentetik Spray Wax Kokusu Bubble Gum hoş bir kokusu var mavi renkli.

*Pembe 400 GSM ADBL Pinky Silme Bezi

Uygulama sonrasi Parlatma bezi 500 GSM Mor Buffing Bez Koreli

Aracim yikandi ve yüzey hazirligi tamdir.

Meguiars Prep le yüzey komple temizlenmiştir, Neden? Koruyucu ürünün yüzeye daha iyi tutunmasini sağlayabilmek için.

Uygulama Parlaklik Finali

Uygulama Videosu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim 3 Farkli Su Testi yaptim :)

Test sona erdi degerli dostlar.

Ürün ün silmesi çok rahat kaliteli bir bez kullanirsaniz rahat edersiniz,Su iticilik Si02 icerikli yani seramik içerikli ürünleri sollamiş durumda Parlaklik çok iyi seviyede profesyonel bircok ürüne şapka cıkarttiracak seviyede Stoklara girerse mutlaka alin aldirin.

Kendi aracima uyguladim 4 ncü kez yikama yaptim ve hala su iticilik çok iyi seviyedeydi Aslinda ADBL markasinin Reklam yüzü bu ürün. Tahminim 6/7 Yikama rahat dayanacak bir ürün

Şu resimle sizi selamliyor bir sonraki testimizde görüşmek üzere.

Eline sağlık Sefa Abi araçta wetproof seramik var sanırım ürün onunla daha iyi bir uyum sağlamış.Aynı ikiliyi bende kullanacağım.