Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Enx

Çaylak Detaycı
Üye
sibop seçerken dikkat ettiğiniz bişey var mı xıaomı yı bende sepete ekledım beklıyorum, ne beklıyorsam ılahı bı aydınlanma fılan olacak sanırım :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
sibop seçerken dikkat ettiğiniz bişey var mı xıaomı yı bende sepete ekledım beklıyorum, ne beklıyorsam ılahı bı aydınlanma fılan olacak sanırım :)
Hepsiburada üzerinden yorumu iyi olana bakıp aldım. Çelik olması yeterli normalde :) Hayırlısı bakalım.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam fiyatı uygun olan siboplar sibop deliğinden sızdırma yapıyor ama kapağını kapattığınız için sıkıntı çıkarmıyor. Kaliteli siboplar sızdırma yapmaz ama onlar da çok pahalı o yüzden standart Çelik sibop alıp geçebilirsiniz

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir arkadaş konuda paylaşmıştı, L şeklinde sibop alırsanız daha rahat edersiniz. Pompa tutacağı ile sibop birbirini dürtmez. Ama bir başka arkadaş da su seviyesi sibop seviyesini geçse de sorun çıkartmıyor demişti. Bu nedenle de aslında çok da önemli değil. Benim aldığım sibop en ucuzundandı. Contasını değiştirdikten sonra sıvı ya da hava sızması yaşamadım. Ömrü daha kısa olabilir belki bilemiyorum.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
En kısa zamanda :) portable oasser peşindeyim, olmazsa da xiaomi ile devam :)
Oasser gelirse iyi olur aslında karşılaştırmalarını da yaparız böylece. Konu ilerisi için tam bir klavuz olur.

Bu arada 3 barlıkmış alta foamlar, senin dediğin gibi :)

Son düzenleme:

Kerim07

Acemi Detaycı
Üye
Secho muhadili ile de yapmışsınız o yüzden acaba ben de yapabilirmiyim elimdeki mevcut sechola diye düşünmüştüm et kalınlığı önemli tabi sonuçta bir basınç oluşacak içerde neyse kalite kaçınılmaz alta foam 2000 alırsak yapabiliriz belki ilerde verdiğiniz cavaplar için teşekkür ederim deneme videosunu merakla bekliyorum

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Secho muhadili ile de yapmışsınız o yüzden acaba ben de yapabilirmiyim elimdeki mevcut sechola diye düşünmüştüm et kalınlığı önemli tabi sonuçta bir basınç oluşacak içerde neyse kalite kaçınılmaz alta foam 2000 alırsak yapabiliriz belki ilerde verdiğiniz cavaplar için teşekkür ederim deneme videosunu merakla bekliyorum
Ben aslında şunu söylemek istedim, tabii ki sechoyla veya köpük atan herhangi başka bir şişeyle de yapabilirsiniz. Amaç manuel pompa yerine kompresör ile içeri hava basmak. Benim turuncu secho benzeri şişeyle başarılı olmadı, başarılı olmama nedeni de havaya direnci veya et kalınlığı değil. Sadece ben o pompayla güzel köpük alamıyordum zaten öncesinde de. Yani sizin modifiye ettiğiniz secho güzel köpük veriyorsa sistem işler. Sıkıntı yok. Sonra da basınca daha az dayanıklı oldukları için daha kontrollü deneyin demek istedim.

Rica ederim. Bu hafta sonu kısmetse videoları çekeceğim.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Seçolarda emniyet valfi var
Sıkıntı olacağını sanmıyorum

Enx

Çaylak Detaycı
Üye
lastıkcı bır arkadasım var olmadı ondan bır tane sıbop alıyım sızıntı olursa contasını değıstırırım aslında kafama takılan husulardan bırıde sıbopdan sıvı sızıntısı olabılırmı dırek cıhazın ıcın gıtme gıbı bı durum oradan basınclı bı hava gelıyor ama aynı zamanda ıcerıde de bı dırenc var gercı konu ne olursa olsun ben kafaya koydum da ınsan dusunuyor yardımcı olan arkadaslarıma tesekkur edıyorum

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık arkadaşlar. Kesinlikle ilerisi için klavuz niteliğinde çalışmalar olmuş. Yapan arkadaşların videolarını merakla bekleyenler arasındayım :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bu tarz çalışmaları youtube da izliyordum. genelde 3-4 tane adam var ALMAN , hep onlar yapmış hep onların yaptığı videoları gördüm. bir tanesi şarjlı pompa değilde kocaman hava kompresoru hortumu yapmış, pahalı bi spor araba yıkadı kwazar 2lt ile.
diğerleri gloria veya alfa foam vs pompası kullanıyor. ve çubuk şeklinde şarjlı pompa kullanıyorlar.

Bende 2lt kwazar var. 1.5lt suya 100ml valetpro koydum ( 25ml combo2-25mladvanced-50ml natural foam) gayet yeterliydi. 10 dk sürdü arada bir durup pompalamama rağmen. beni tatmin etti. köpük vs uygulaması. ama kompresör takıp yapması baya bi farkettirir.

o yüzden bende kafaya koydum yapacağım.
bir tane pompa var video'larda kullanılan pompa onu aliexpress ten sipariş vereceğim. türkiyede birtek xaiomi var. başka bulamadım.

2lt kwazar ve şarjlı pompa taşınabilir ve yer kaplama açısından bi tık daha iyi ayrıca pompa ihtiyacım genel olarak var.
aslında 6 lt şarjlı büyük pompalar tabiki daha güzel ve ekonomik oluyor. ama yerim yok.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Mi marka pompa yı inceledim . Çin’den mi alsam. Mi mi alsam bilemedim . Mi nin ucunda iğne gibi birşey ver değişir mi benim işime mani olur mu bilmem .

sizce hangisini seçeyim .
Çin’den alacağım. Video saki gibi şekli güzel . Ve fiyatı daha ucuz .
eksi tarafı. Kaç para vergi gelir belli değil . 15 lira + 40 lira vergi Aradaki fiyat farkı azaltır . Aynı para

Mi ‘nin artısı. Hemen alabiliyorum bekleme yok . Marka garantisi var . ama tipi bozuk .

hangisi daha iyi sizce ?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese selamlar,

Tripodumu oğlumun kırması sebebiyle amatör bir çekim yapabildim. Fikir vermesi açısından yine de yayınlamak istedim.

Video

Aklınıza takılan soru olursa cevaplayabilirim. Ben cihazdan memnun kaldım. Son halini de fırsat bulunca paylaşacağım, kendi çapımda bir housing yaptım alete.

30 ml ansf ve 1600 ml su ile köpük performansını da görebilirsiniz.

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Ben bu projeye başka soluk getiricem. Elimde 5 lt ilaç pompasından yaptığım faomer var. Ona çakmaktan çalışan pompayı bağlıyacağım. Elektriği ise ups aküsüyle seyyar hale getiricem. Bakalım nasıl sonuçlanacak
Merakla bekliyoruz abi
Böyle insanın kendi yaptığı icatlar insanın hoşuna gidiyor birde güzel olursa insan çocuk gibi seviniyor :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Normalde istediğiniz bara ayarlayıp surekli çalışması gerekiyor. Tabii o süreçte de köpik atması. Imm. Benimki gelsin hele bi :) Kafama yatmadı pek.

Bu arada o zorluklarla o videoyu çekmişsiniz, şahsım adına teşekkür ederim.