Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@omrslhmms hocam merhaba.isteğiniz üzere sırasıyla resimlemeye çalışayım.

10 lt. ilposan

iç hortumu ile başlarsak.resimlerde net belli oluyormu bilemiyorum ama iç orjinal hortumu olan siyah.onu iptal ettim yerine çapı daha geniş bir hortum taktım.

iç hortumun ucuna bez süzgeç bantladım.kabzeye geçelim:

kabzenin arka ucunda yani hortumun bittiği yerde giriş kısmı normalde orda plastik parça var geçiş alanını daraltıyor azda olsa onu yok ettim tam geçiş sağladım.

kabzenin iç kısmına paslanmaz bulaşık teli koydum sonrasında 6 kat ince keçe koydum.keçe sayısı daha fazlaydı öncesinde.nedenide az ürünle çok köpük almak.baktımki çok cimriliğe gidiyor sayıyı düşürdüm:)

ön uca iki kat ince keçe iki katda kalın keçe koydum.

yine ön uca süzgeç koydum nozulun ucu tıkanmaması için.

nozulu seramarketimden aldım 8 no
ve benim açımdan gördüğüm kadarıyla en can alıcı noktada şurası oldu köpük açısından.:

kabzenin ön uc içine eski çamaşır mak. filtresi geçirdim ve noktayı koydu.aynı filtreden aramadığım tamirci kalmadı ama malesef o incelikte bulamadım.bulduklarım kalındı ve içine direkt girmedi.elimdeki ilk ve son filtre anlayacağın :nazar:

biraz karışık olmuş olabilir kusuruma bakmayın..bu pompadan tıraş köpüğü kıvamıda köpük rahat alabiliyorum.fakat basınç faktöründen dolayı çok koyu köpük için ürün kullanmıyorum.videodaki pompada 2.7 lt su ve içinde 50 ml işe yaramayan newmix şampuan vardı.:Delimde patladı şampuan bende böyle denemelerde vs kullanıyorum.böyleliklede iyi olan ürünleri harcamıyorum.
Baya emek harcamışsınız, teşekkürler güzel notlar için.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sıfırdan topladığım ürünleri koymak için yaptırdığım dolap 70×70

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeri burası değil biliyorum. Normalde 75 mesaj lazım satış konusu açmak için ama bilgi verme amacıyla yazayım istedim.

1 Haziran gibi Alta foam getirteceğim. Uygun fiyatlı olacağını tahmin ediyorum. Netleşince bilgi veririm.
Fiyat özelden yaz duruma göre bana ayır bir tane.

Fiyatları genelden yazarsak hep birlikte görmüş oluruz. Sonrasında ürünler geldiğinde duruma göre ilan açılabilir.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@omrslhmms abi ben bu konuyu nasıl atlamışım anlamadım. Ellerine sağlık. Benim aklıma bir şey takıldı. Sıvı seviyesini ne kadar az tutar kabın boş kısmı ne kadar çok olursa basın o kadar uzun dayanır diye düşünüyorum.

@Çaylak16 detaylı anlatım için ayrıca teşekkürler. Elinize sağlık.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms abi ben bu konuyu nasıl atlamışım anlamadım. Ellerine sağlık. Benim aklıma bir şey takıldı. Sıvı seviyesini ne kadar az tutar kabın boş kısmı ne kadar çok olursa basın o kadar uzun dayanır diye düşünüyorum.

@Çaylak16 detaylı anlatım için ayrıca teşekkürler. Elinize sağlık.
Ya bu isi hala adam akilli çözebilmiş degilim. Normalde atiyorum 1800 ml doldurdun diyelim sise hacmi 2000 ml. Hava cabuk dolar hemen basinc yukselir cunku zaten alan yok sıkışmış. Su azalinca da tam bu nedenden gec doluyo. Yani az inik lastigi mi sisirmek daha kolay yoksa janta inmis lastigi mi hesabi. Bu sebeple de basinc da inik de olsa sisik de olsa ayni gidiyor gibi. Arada nefes aldirip calisirsan pompa iyi ama ben basip gececem dersen pompa onu kaldirmiyor. Daha dogrusu yine kaldirir ama ben ilk bastigim andaki aci ile atmasindan hoslaniyorum. Dar aci atinca hem cok daha yogun kopuk oluyor ki ben istemiyorum bunu, hem de daha cok alani taraman gerekiyor.

Bilmem aciklayabildim mi :) ama her turlu bu pompa kurtarici

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Video açılmadı maalesef. Bende de İlposan Maxi (5 lt) var. Ağustos 2018'de 115 TL'ye almıştım. Merak ettiğim iki şey var:
1) Xiaomi hava pompası 5 litrelik köpük makinası için zayıf kalır mı?
2) Siz neden yan taraftan delik açtınız? Üzerinden delik açsanız (emniyet sibobunun bulunduğu seviyeden) daha iyi değil mi?
zayıf kalıyor denedim sürekli çalışmasını sağlayamıyor bunun nedeni ilposanın havayı boşaltma hızının xiaominin hava basma hızından fazla olması ilposan 4 bara kadar ki ben denedim basınç ölçümü var dayanıyor sonrasında bir yerlerden hava filan kaçırıyor. ama şunu yapıyor bakın ilposana taktınız çalıştırdını siz aracı şampuanlıyorsunuz bu arada pompalama istediği oldu ya işte 20-30 pompa basacağınıza 10 pompa ile kuratıyorsunuz işi yani destekliyor ama başa çıkamıyor.

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Ya bu isi hala adam akilli çözebilmiş degilim. Normalde atiyorum 1800 ml doldurdun diyelim sise hacmi 2000 ml. Hava cabuk dolar hemen basinc yukselir cunku zaten alan yok sıkışmış. Su azalinca da tam bu nedenden gec doluyo. Yani az inik lastigi mi sisirmek daha kolay yoksa janta inmis lastigi mi hesabi. Bu sebeple de basinc da inik de olsa sisik de olsa ayni gidiyor gibi. Arada nefes aldirip calisirsan pompa iyi ama ben basip gececem dersen pompa onu kaldirmiyor. Daha dogrusu yine kaldirir ama ben ilk bastigim andaki aci ile atmasindan hoslaniyorum. Dar aci atinca hem cok daha yogun kopuk oluyor ki ben istemiyorum bunu, hem de daha cok alani taraman gerekiyor.

Bilmem aciklayabildim mi :) ama her turlu bu pompa kurtarici
1500 ml üstüne çıkmayın basınçta performans düşmesi olur yıllardır pompa işiyle uğraşıyorum ilposanla. suyu fazla doldurursanız daha hızlı basınç düşmesi oluyor 1000 ml altında da su yetmiyor genelde. o yüzden şöyle yapın optimum noktanızı bulmalısınız yani sizin için yeterli su miktarını ayarlayın.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
1500 ml üstüne çıkmayın basınçta performans düşmesi olur yıllardır pompa işiyle uğraşıyorum ilposanla. suyu fazla doldurursanız daha hızlı basınç düşmesi oluyor 1000 ml altında da su yetmiyor genelde. o yüzden şöyle yapın optimum noktanızı bulmalısınız yani sizin için yeterli su miktarını ayarlayın.
Benim verdiğim değerler alta foam 2000 için, ilposan ile hiç uğraşmıyorum, ne zaman girişsem yeni bir derdi çıkıyor ortaya :D saldım artık onu

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kaç zamandır bende nereden nozul bulsam diye google'da dolanıp duruyordum seramarketim sayfasına bir bakayım.
Sadece nozul o uç kısmına uyuyor mu yoksa nozul ile birlikte uyumlu parçayı da mı almak lazım. (Üşendim şimdi depoya bakmaya ama bende bu vesile ile ilposanın canını alayım diye niyetlendim :D :D )
@Çaylak16

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kaç zamandır bende nereden nozul bulsam diye google'da dolanıp duruyordum seramarketim sayfasına bir bakayım.
Sadece nozul o uç kısmına uyuyor mu yoksa nozul ile birlikte uyumlu parçayı da mı almak lazım. (Üşendim şimdi depoya bakmaya ama bende bu vesile ile ilposanın canını alayım diye niyetlendim :D:D )
@Çaylak16
Abi şu linkteki 22 numarayı alman gerekli, sadece nozül işe yaramaz, nozüle uygun başlık pompanın kendisinde yok. Ha o seramarketim öyle kit olarak satıyorsa bilemem ama sadece nozülü takabileceğin bir yeri yok pompanın. Hazne de gerekli.

Veta Vt16a Şarjlı Akülü İlaçlama Pompası Yedek Parçaları - n11.com

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi şu linkteki 22 numarayı alman gerekli, sadece nozül işe yaramaz, nozüle uygun başlık pompanın kendisinde yok. Ha o seramarketim öyle kit olarak satıyorsa bilemem ama sadece nozülü takabileceğin bir yeri yok pompanın. Hazne de gerekli.

Veta Vt16a Şarjlı Akülü İlaçlama Pompası Yedek Parçaları - n11.com
Hah işte bende tam bunu demek istemiştim. O zaman ne yapıyoruz, kucak dolusu teşekkür ediyoruz ve verilen linke tıklıyoruz :D

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
Sadece nozul o uç kısmına uyuyor mu yoksa nozul ile birlikte uyumlu parçayı da mı almak lazım. (Üşendim şimdi depoya bakmaya ama bende bu vesile ile ilposanın canını alayım diye niyetlendim :D:D )
@Çaylak16
bu nozul bütün kafalara cuk die oturuyor.ilposanın kafası duruyorsa hiç gerek yok kafa almaya.linkinide ekleyeyim seramarketimin:

NOZUL UCU-LECHLER MEME ST 08

edit: sanırım ben başlık boluğundada karıştırmış olabilirim.ilposanın başlık haznesi uzun. omsrslhmms hocam olmasa uyanmayacaktım.elinizde başka pompa var sa iki litrelik felan ilposan tarzı onların haznesi de olabilir.örneğin ilposanın 2.5 lt reliğindeki uç hazne boydan daha uzun dolayısı ile keçeyi fazlalaştırmak için vs iyi oluyor.

Son düzenleme:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
arkadaşlar merhaba.2 lt kwazarı lastik şişirme komp. ile nasıl çalıştığını göstermek adına ve belki bir fikir verir niyetiyle bir video çektim.öncelikle 1.5 lt su ve 50 ml şamp. kullandım.burda sizlere göstermek istediğim asıl amaç araç komp basınç düşmüyor.videodanda göreceğiniz gibi 2.5 barda kwazara bir bastım tetiğe içindeki 1.5 litre sıvı bitene kadar hiç çekmedim ve basınç ta 2.5 da sürekli kaldı.en son sıvı bittiğinde basınç düştü.videodanda belli olacaktır sonunda.

ilposan 5-10 lt reliktede olsa bu basınç düşmeyecektir.kwazarın nozul iç açısı çok geniş.seramarketimdeki 8 no nozula göre .yukarıdaki paylaşmış olduğum 10 lt ilposanda kwazarın nozulunu denedim birkaç saniye sonra püskürtme hızı düşüyor.ama videodaki nozulda düşmüyor.çünki açı dar.

kwazarı tam doldurduğum zaman bu seferde basınç fazla geliyor kapatmak zorunda kalıyorum komp. o yüzden 1.5 lt ideal oldu benim için.burda tek olumsuz taraf 1.5 lt. aracı komple dolanmaya yetmeyeceği için tekrardan bir dolum daha yapmak.tabi ben bunu öylesine keyfe keder yaptım.genelde 10 lt liği kullanıyorum.
@omrslhmms basınçla ilgili bir sıkıntı var seninde anladığım kadarıyla.nozul çapını küçültürsen basınç biraz daha az çıkacak ve pompa yeterli gelebilir sürekli yüksek püskürtmeye.tabi bu seferde çıkan köpük hacim derecesi incelecektir .kalın köpük değilde biraz ince köpük atar.

bu arada komp araç çakmaklığından çalışıyor.ben evde adaptöre bağladım elektirikle çalıştırdım.herkeze sevgiler.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
arkadaşlar merhaba.2 lt kwazarı lastik şişirme komp. ile nasıl çalıştığını göstermek adına ve belki bir fikir verir niyetiyle bir video çektim.öncelikle 1.5 lt su ve 50 ml şamp. kullandım.burda sizlere göstermek istediğim asıl amaç araç komp basınç düşmüyor.videodanda göreceğiniz gibi 2.5 barda kwazara bir bastım tetiğe içindeki 1.5 litre sıvı bitene kadar hiç çekmedim ve basınç ta 2.5 da sürekli kaldı.en son sıvı bittiğinde basınç düştü.videodanda belli olacaktır sonunda.

ilposan 5-10 lt reliktede olsa bu basınç düşmeyecektir.kwazarın nozul iç açısı çok geniş.seramarketimdeki 8 no nozula göre .yukarıdaki paylaşmış olduğum 10 lt ilposanda kwazarın nozulunu denedim birkaç saniye sonra püskürtme hızı düşüyor.ama videodaki nozulda düşmüyor.çünki açı dar.

kwazarı tam doldurduğum zaman bu seferde basınç fazla geliyor kapatmak zorunda kalıyorum komp. o yüzden 1.5 lt ideal oldu benim için.burda tek olumsuz taraf 1.5 lt. aracı komple dolanmaya yetmeyeceği için tekrardan bir dolum daha yapmak.tabi ben bunu öylesine keyfe keder yaptım.genelde 10 lt liği kullanıyorum.
@omrslhmms basınçla ilgili bir sıkıntı var seninde anladığım kadarıyla.nozul çapını küçültürsen basınç biraz daha az çıkacak ve pompa yeterli gelebilir sürekli yüksek püskürtmeye.tabi bu seferde çıkan köpük hacim derecesi incelecektir .kalın köpük değilde biraz ince köpük atar.

bu arada komp araç çakmaklığından çalışıyor.ben evde adaptöre bağladım elektirikle çalıştırdım.herkeze sevgiler.

Benim alta ile problemim yok gayet memnunum :) genis acili atmasini istiyorum zaten ben. Bu sebeple de herhangi bir modifiye ihtiyacim yok. Kompresor biraz yetersiz onu da bir yikama boyunca 10-15 saniye bekleyerek cozuyorum. Suan sikintim yok yani. Ilposan ile de ugrasmayi biraktim artik bana 1.8 litre karisim fazlasiyla yetiyor.

Eline saglik bu arada, paylasim icin de tesekkurler.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir

Eline sağlık. Kwazarin nozul önünde veya arkasında keçe vb bişey varmı yoksa direk kwazarin kendi nozul kafasimi?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çaylak16

Çaylak Detaycı
Üye
Eline sağlık. Kwazarin nozul önünde veya arkasında keçe vb bişey varmı yoksa direk kwazarin kendi nozul kafasimi?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim.kwazarın kafa ve nozul kendisinin.içini boşalttım sadece keçe koydum.kendi malzemeleriyle sulu atım sağlıyor.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Teşekkür ederim.kwazarın kafa ve nozul kendisinin.içini boşalttım sadece keçe koydum.kendi malzemeleriyle sulu atım sağlıyor.
vayyyy deneyeceğim kendi malzemesinin önüne ben keçe koydum eh işte istediğim kıvam oldu biraz ama içine sadece keçe koymak hiç aklıma gelmemişti deneyelim bakalım teşekkür ederim.