Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Video açılmadı maalesef. Bende de İlposan Maxi (5 lt) var. Ağustos 2018'de 115 TL'ye almıştım. Merak ettiğim iki şey var:
1) Xiaomi hava pompası 5 litrelik köpük makinası için zayıf kalır mı?
2) Siz neden yan taraftan delik açtınız? Üzerinden delik açsanız (emniyet sibobunun bulunduğu seviyeden) daha iyi değil mi?
Hangi seviyede açtığınızın 2 tane dikkat edilmesi gereken yer var;
1. Düz bir zemin olması gerekiyor sibop kenarlarından hava kaçırmaması amacıyla.
2. Sıvı seviyesi sibop seviyesinden aşağı kalmalı. Sibop Xiaomi takıldığında açılıyor ve Xiaomi kapandığı zaman içine basınç okuyucusuna sıvı geliyor.
Son olarak Xiaomi koskoca lastikleri şişiryor bu ilaç pompaları basit kalıyor. Köpüklemeye başlamadan 25 psi civarı başlanırsa çok rahat ettirir.

trbvm

Çaylak Detaycı
Üye
ben 3 lt su ve 40 ml valet pro snow foam ile kullanıyorum. yine bu ölçülere kullanırım ki sibop seviyesine gelmez herhalde. Xiaomi ile henüz kullanmadım bu haftasonu deniycem. İlk havayı kendim basıp, Xiaomi'yi 3 barda çalıştırayım diyorum. Nasıl olur sizce?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
ben 3 lt su ve 40 ml valet pro snow foam ile kullanıyorum. yine bu ölçülere kullanırım ki sibop seviyesine gelmez herhalde. Xiaomi ile henüz kullanmadım bu haftasonu deniycem. İlk havayı kendim basıp, Xiaomi'yi 3 barda çalıştırayım diyorum. Nasıl olur sizce?
Elinize sağlık video çekip atmanızı rica edebilir miyim ?:) 3 litre kimyasal yetiyor mu sizce ?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karışım oranına bir şey diyemeyeceğim kullanmadığım bir ürün.
Pompaya ben psi değerinden kullanıyorum. Hem Xiaomi çalışıp hemde elimle pompalarayarak 25 psi olduğunda Xiaomi ye bırakarak köpüklemeye başlıyorum. Aracı baştan sona 20 psi altına inmeden ve hiç durmadan dönüyorum. Sanırım aradaki basınç kaybı depodaki ürünün boşalması ile açılan hava boşluğu dolayısı ile oluyor.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
arkadaşlar burada evin etrafında bisiklet tamiri yapan yerler var onlara gidip sibop var mı diye soracağım. o siboplar olur mu ?
bir tek sibop eksiğim var gibi. daha pompa gelmedi ama. internet ile uğraşmayayım dedim

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
arkadaşlar burada evin etrafında bisiklet tamiri yapan yerler var onlara gidip sibop var mı diye soracağım. o siboplar olur mu ?
bir tek sibop eksiğim var gibi. daha pompa gelmedi ama. internet ile uğraşmayayım dedim
Olur, motorsiklet tamircisi varsa daha garanti olur. L seklinde olanlari var onlardan alirsaniz daha rahat baglanti icin isiniz kolaylasir. Yoksa sart degil

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Olur, motorsiklet tamircisi varsa daha garanti olur. L seklinde olanlari var onlardan alirsaniz daha rahat baglanti icin isiniz kolaylasir. Yoksa sart degil
motor tamircisi gibi birşey var . Kwazar 2 lt var silindir şeklinde pompa aldım. xiaomi almadım.. L bunun içinde iyi olur mu ?

çıkma olur mu motor tamircisinde ? kaç para ister tahmini ?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
motor tamircisi gibi birşey var . Kwazar 2 lt var silindir şeklinde pompa aldım. xiaomi almadım.. L bunun içinde iyi olur mu ?

çıkma olur mu motor tamircisinde ? kaç para ister tahmini ?
Ac goz bir esnaf degilse maksimum 10 lira ister. Ama ederi 5 lira.

Kwazar ise L seklinde almaniza luzum yok. Onun acma kulbu dokunmuyor siboba.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms, teşekkürler. piyasasını öğrenmiş oldum ))
Yani internette 20-30 lira 4 tanesi. Bunlarin bazisinda ucuzdur bazisinda pahali bilemedim. Bir de bisikletci ya da motor tamircisinden dhaa cok oto lastikci vardir cevrenizde. Onlara bakabilirsiniz.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar selamlar,

Bu Xiaomi pompası olup da uzun hortum bulabilen oldu mu? Kendi standart hortumu kısa biliyorsunuz, iki katı kadar uzun olsa süper olurdu. Ben internetten 2 farklı hortum aldım ama ikisinin de giriş kısmı uymadı.

Böyle bir alım yapan varsa link verirse çok sevinirim.

Faydası olsun ve konu bütünlüğü bozulmasın diye buradan soruyorum.

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selamlar,

Bu Xiaomi pompası olup da uzun hortum bulabilen oldu mu? Kendi standart hortumu kısa biliyorsunuz, iki katı kadar uzun olsa süper olurdu. Ben internetten 2 farklı hortum aldım ama ikisinin de giriş kısmı uymadı.

Böyle bir alım yapan varsa link verirse çok sevinirim.

Faydası olsun ve konu bütünlüğü bozulmasın diye buradan soruyorum.
El pompaları & aksesuarlar - VALF RAKORU VE ADAPTÖRLER
Bu uyarsa uzatma yapılabilir belki

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Alta foam'da dik bağlantı yapılamıyor,hortum kırılacak gibi oluyor, yan koyunca da içinde az sıvı varken devriliyor. Uzun olsa istediğim yere bağlarım.
Peki hortumu kesip nipel gibi bir malzemeyle araya ek atılamazmı? Düz hortum mantığı

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Peki hortumu kesip nipel gibi bir malzemeyle araya ek atılamazmı? Düz hortum mantığı
Orjinali bozmak istemiyorum ama dusunulebilir cok mantikli. Bisikletciye ugradim yol uzeri, uzay mekigi gibi bakiyor kompresore. Uymayan hortumu uydurmaya calisiyor.

Aslinda ek yapmak icin de bence ara parca olmali ya. Yani bir tarafi disi bir tarafi erkek bir parca.