Bıcı Bıcı Zamanı

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
esstel' Alıntı:
Plastik trim için revive kullanıyorum yıkamaya bağlı olarak değişir..sizin ilk üç favori ürün söyler misiniz? Emeğinize sağlık...
Ben Koch chemie magiplast ı bu konuda tek geçerim.Üstüne yok bence.parlaklık olarak beğendiğim Chemical guys premium shine dressing i de beğeniyorum.

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Onur hocam ellerine sağlık,bir pro yıkama da senden gelmiş.Araç beyaz olmasına rağmen inci gibi olmuş Maşallah

Meg hyper dressing i ben sormuştum,dediğin gibi çok pahalı.tavsiyeni dinleyip 3d magic dressing edinicem,tek tereddütüm kimyasal/silikon bazlı olduğu aşırı toz tutarmı?meg hyper dressing su bazlı bildiğim kadarıyla.

Gtecniq gwash içinde yorum yapayım.Uygulamanda herhangi bi hata olduğunu sanmıyorm,keza yaklaşık 1,5-2 yıldır kullanıyorm artık baya bi eminim,gwash boncuklanma ve su kaydırma olayını çok fena baltalıyor.Waxı söktüğünü yada zayıflattığını çok düşünmüyorm ama sanırım yüzeyde kalıntı bırakarak beading&sheeting i perdeliyor.Yalnız enteresan şekilde parlak bi finish i oluyor,sanki cilalı şampuan kullanmışsın.O bakımdan hakkını vereyim.Sırf bu yüzden bırakamıyorm

Bu arada bi sorum daha olacak,ceviz varken davlumbazlar için fulcron edinmeye gerek varmı sizce :)

Uygulama için tekrar elinize sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
muratyz' Alıntı:
Onur hocam ellerine sağlık,bir pro yıkama da senden gelmiş.Araç beyaz olmasına rağmen inci gibi olmuş Maşallah

Meg hyper dressing i ben sormuştum,dediğin gibi çok pahalı.tavsiyeni dinleyip 3d magic dressing edinicem,tek tereddütüm kimyasal/silikon bazlı olduğu aşırı toz tutarmı?meg hyper dressing su bazlı bildiğim kadarıyla.

Gtecniq gwash içinde yorum yapayım.Uygulamanda herhangi bi hata olduğunu sanmıyorm,keza yaklaşık 1,5-2 yıldır kullanıyorm artık baya bi eminim,gwash boncuklanma ve su kaydırma olayını çok fena baltalıyor.Waxı söktüğünü yada zayıflattığını çok düşünmüyorm ama sanırım yüzeyde kalıntı bırakarak beading&sheeting i perdeliyor.Yalnız enteresan şekilde parlak bi finish i oluyor,sanki cilalı şampuan kullanmışsın.O bakımdan hakkını vereyim.Sırf bu yüzden bırakamıyorm

Bu arada bi sorum daha olacak,ceviz varken davlumbazlar için fulcron edinmeye gerek varmı sizce :)

Uygulama için tekrar elinize sağlık

Teşekkür ediyorum;
Hyper su bazlı evet sulandırıp kullanılıyor, fakat emin olki kokusu hariç magic dressingden daha memnun kalırsın.Toz tutma da olmuyor.
Gwash artık rütin yıkamalarım içinde ki yerini bu özelliğiyle kaybetti.Uygulama yenilemerinden önce kullanırım ancak bundan sonra.
Ceviz varken Fulcron kullanmana kesinlikle gerek yok, fulcron kullanman 2-3 kat maliyetli olur sadece.Öncelikle cevizden önce ben Fulcronun büyük bir fanatiğiydim.Bütün yıkama konularında da vazgeçilmezim olarak belirtmiştim.Evde de oldukça fazla fulcron stoğum vardı, şu anda son 1 şişem var daha kullanılmamış.Yalnız konunun içinde bahsetmiştim şişenin içindeki ceviz zaten :blush:

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Onur hocam tam detayci tarzi yikama konusu oldu magifoam blue icin benimde gorusum cok ekstrasi olan bi urun degil reklam urunu gibi magifoam da kullaniyorum arkadaslara tavsiyem urunu fazla uzun bekletmesinler yuzeyde sonra kir ile kaportaya yeniden yapisiyor

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@muratyz ayni durumu zymol auto wash ta ben de yasiyorum. En sevdigim sampuanim zymol auto wash ancak bahsettiginiz gibi kendi icindeki parlaklik veren maddelerde dolayi boncugu bozuyor. Ancak yikama sonrasinda beyaz araba da bile muhtesem bir parlaklik veriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Ellerine sağlık detaylı bir yıkama olmuş her zamanki gibi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Dün sabah uyku tutmadı, kalkayım 2 saat hızlıca arabayı yıkayayım dedim.Acele etmem gerekiyordu çünkü hatunu bir yere götürecektim.Maazallah geç kalırsak çenesinden kurtulmak imkansız.
Hemen malzemeleri alıp aşağı indim;

Öncesiyle başlayalım adet üzere;

Vee jantlaara VP dragon uyguladım.Temizlik özelleği en üstün ürünlerden biri olduğu için zamandan taşarruf edeyim dedim.Benim gibi jant, lastik temizlemeye doymayan bir adamın biraz önünü kesiyor bu ürün.

Davlumbaz için yine Arexons Fullcron kullandım.Davlumbazlarda muhteşem çalışıyor bu ürün.En azından Ceviz kadar iyi.Fırçalamadan indirdi bütün kirleri.

Jant ve davlumbaza su tutup duruladıktan sonra hemen ceviz pre-wash ile ön yıkama işlemimize başlıyorum.
Üstüne hiç durulamadan AD Magifoam ile snow foam uyguluyorum.bir şampuan bu kadar güzel köpürür arkadaş.Beni mest ediyor.

Köpüğün çalışmasını beklerken yine tatmin olmayarak jantlara söyle bir wooly ile bir dalıverdim.Temizleyici olarak Tutlewax ın bir jant temizleyicisini kullandım.Fena ürün değil de hani.İş yapıyor.

Durulanıp kova yıkamasına geçiyorum..Şampuan olarak bu sefer Adams car wash u tercih ettim.

Yine panel panel eldiven değiştirerek yıkamamı yaptım.

Duruladım, aracın artık sünger vurulacak kadar temiz olduğuna kanaat getirince Soft99 un Kiwami li şampuanı ile bir tur yıkadım.Kendi süngerine şampuanı döküp döküp araca yedirdim.Sonrasında tekrar duruladım.Boncuklaamanın azaldığı yerlere tekrar canlılık getirdi ve güzel bir boncuklama sağladı.Bu ürünü alalı neredeyse 1 sene oldu yeni sıra geliyor.Ama oldukça beğendim.Biterse bir daha alırım yani.Deneyeceğim bir şampuanı daha var bakalım ona ne zaman sıra gelecek.

Artık finaller.Bu arada hatun aradı, saatin farkında mısın dedi.Ben bir telaşla toplandım.Daha lastik parlatmadım, plastik aksama girmedim, davlumbaz parlatılmadı falan ...neyse artık diyerekten görevi ifa etmeye gittim.

Bitti mi bitmedi, işimizi bitirip eve dönünce ben işe geç kalma pahasına lastiklere parlatıcı sürmeden gitmem diyerekten Würth lastik parlatıcı ile aşağı koşaraktan indim.Yalnız arkadan bu adamı psikoloğa götürecem diye bir homurdanma duydum :D
Lastikler ürünü sürüp eve çıktım, duş alıp üstümü değiştirdim.Aşağıya indiğimde karşılaştığım manzara :mad:

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
onurçiko' Alıntı:
Dün sabah uyku tutmadı, kalkayım 2 saat  hızlıca arabayı yıkayayım dedim.Acele etmem gerekiyordu çünkü hatunu bir yere götürecektim.Maazallah geç kalırsak çenesinden kurtulmak imkansız.

Vee jantlaara VP dragon uyguladım.Temizlik özelleği en üstün ürünlerden biri olduğu için zamandan taşarruf edeyim dedim.Benim gibi jant, lastik temizlemeye doymayan bir adamın biraz önünü kesiyor bu ürün.

Davlumbaz için yine Arexons Fullcron kullandım.Davlumbazlarda muhteşem çalışıyor bu ürün.En azından Ceviz kadar iyi.Fırçalamadan indirdi bütün kirleri.
Jant ve davlumbaza su tutup duruladıktan sonra hemen ceviz pre-wash ile ön yıkama işlemimize başlıyorum.
Üstüne hiç durulamadan AD Magifoam ile snow foam uyguluyorum.bir şampuan bu kadar güzel köpürür arkadaş.Beni mest ediyor.
Köpüğün çalışmasını beklerken yine tatmin olmayarak jantlara söyle bir wooly ile bir dalıverdim.Temizleyici olarak Tutlewax ın bir jant temizleyicisini kullandım.Fena ürün değil de hani.İş yapıyor.
Durulanıp kova yıkamasına geçiyorum..Şampuan olarak bu sefer Adams car wash u tercih ettim.
Duruladım, aracın artık sünger vurulacak kadar temiz olduğuna kanaat getirince Soft99 un Kiwami li şampuanı ile bir tur yıkadım.Kendi süngerine şampuanı döküp döküp araca yedirdim.Sonrasında tekrar duruladım.Boncuklaamanın azaldığı yerlere tekrar canlılık getirdi ve güzel bir boncuklama sağladı.Bu ürünü alalı neredeyse 1 sene oldu yeni sıra geliyor.Ama oldukça beğendim.Biterse bir daha alırım yani.Deneyeceğim bir şampuanı daha var bakalım ona ne zaman sıra gelecek.
Artık finaller.Bu arada hatun aradı, saatin farkında mısın dedi.Ben bir telaşla toplandım.Daha lastik parlatmadım, plastik aksama girmedim, davlumbaz parlatılmadı falan ...neyse artık diyerekten görevi ifa etmeye gittim.
Bitti mi bitmedi, işimizi bitirip eve dönünce ben işe geç kalma pahasına lastiklere parlatıcı sürmeden gitmem diyerekten Würth lastik parlatıcı ile aşağı koşaraktan indim.Yalnız arkadan bu adamı psikoloğa götürecem diye bir homurdanma duydum :D  
Lastikler ürünü sürüp eve çıktım, duş alıp üstümü değiştirdim.Aşağıya indiğimde karşılaştığım manzara  :mad:
Honda candır ?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık abi , biz yıkayamıyoruz ama okuyunca kendim yıkamış gibi oldum.. :D Yağmuru hesaba katmak lazım kötü olmuş ..

farukakgun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık, araç çok güzel bende bir önceki kasasından vardı severek kullanmıştım, sizdeki kasanın otomatiği olsaydı gözümü kırpmadan bunlardan alabilirdim.

akhisar

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
elinize saglik herzamanki gibi detaylı güzel yıkama olmuş hanımlar hep aynı benimkide ne var şu garajda indi mi eve çıkmak bilmiyorsun diyor bana

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İdris' Alıntı:
onurçiko' Alıntı:
Dün sabah uyku tutmadı, kalkayım 2 saat  hızlıca arabayı yıkayayım dedim.Acele etmem gerekiyordu çünkü hatunu bir yere götürecektim.Maazallah geç kalırsak çenesinden kurtulmak imkansız.

Artık finaller.Bu arada hatun aradı, saatin farkında mısın dedi.Ben bir telaşla toplandım.Daha lastik parlatmadım, plastik aksama girmedim, davlumbaz parlatılmadı falan ...neyse artık diyerekten görevi ifa etmeye gittim.
Lastikler ürünü sürüp eve çıktım, duş alıp üstümü değiştirdim.Aşağıya indiğimde karşılaştığım manzara  :mad:
Honda candır ?
Evet, ben normalde Alfacıyım ama Honda da Candır:)
technologyst' Alıntı:
Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz @onurçiko
Mikemmell görüyorsunuz:) :)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
_CaN_' Alıntı:
Eline sağlık abi.

Keşke 1 gün gitseydi :)
Ben yıkadığımdan beri durmadı neredeyse yağmur, bereket getirdik maaşallah :)
Pro' Alıntı:
Ellerine sağlık abi , biz yıkayamıyoruz ama okuyunca kendim yıkamış gibi oldum.. :D Yağmuru hesaba katmak lazım kötü olmuş ..
Teşekkür ederim kardeşim, ben yıkarken güneşliydi neyse kirlensin de bir daha yıkayalım.
akhisar' Alıntı:
elinize saglik herzamanki gibi detaylı güzel yıkama olmuş hanımlar hep aynı benimkide ne var şu garajda indi mi eve çıkmak bilmiyorsun diyor bana

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ediyorum, belki işin daha cazip kılan kadınların bu durumlarının kim bilir:)
Eraycan' Alıntı:
@onurçiko abi su benim arabaya da bir el at yahu :)
Ramazan da Ankara'ya gidecem kısmet olursa, atla gel yıkayalım kardeşim.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar;
Aslında yarın yıkamayı planlıyordum fakat kuş pisliklerini görünce yıkama kaçınılmaz oldu. @ege nin dün saydığı çeşitlerden üç tanesini arabanın üstünde görünce malzemeleri alıp kapıya dayandım.İftara kadarda güzel vakit geçti.
DSC_0065.jpg

Kirli ve boklu halimiz:)

DSC_0066.jpg
DSC_0067.jpg
DSC_0068.jpg
DSC_0069.jpg
DSC_0070.jpg
DSC_0071.jpg
DSC_0072.jpg
DSC_0073.jpg
DSC_0074.jpg

DSC_0076.jpg
DSC_0077.jpg

Her zaman oldupğu gibi davlumbaz ve jant temizliği ile başladım.Davlumbazlara Arexons Fulcron kullandım.Jantlara VP Dragons kullandım.Güneş bulutlaın arasına bir girip bir çıkıyordu.Jantın birinde Dragons kurudu.fakat suyu vurunca hemen kendini bırakıyor.

DSC_0075.jpg
DSC_0078.jpg
DSC_0079.jpg

Sonrasında durulayıp, davlumbaz ve jantlara detaylı temizliğini yaptım.Köpük olarak Cg Diablo ve biraz turtle wax wheel cleaner kullandım.

DSC_0080.jpg

Bu arada çinli wheel wolly lerden biri de aramızdan ayrıldı.Bu kendisini son görüşümüz olacak.Kaldı 4 parça.

DSC_0081.jpg
DSC_0082.jpg

Geçiyoruz ön yıkama safhasına, Ceviz ve AD Magifoam ile köpük deryası.

DSC_0084.jpg
DSC_0083.jpg

Cevizin kuş pisliklerine haddini bildirişi;

DSC_0085.jpg
DSC_0086.jpg
DSC_0087.jpg

Kova yıkamasına 7 eldiven ve Cg Gloosworks şampuan ile yapıyorum.Glossworks çok güzel bir şampuan, muhteşem köpürüyor.Eldiven sürekli köpüklü, sürdükçe daha çok köpürüyor.Eldiveni elinden bırakasın gelmiyor.Arabayı 3-4 tur yıkadım heralde.Temizleme kabiliyeti hakkında fazla yorum yapamayacağım çünkü araçta zaten çok bir kir kalmamıştı lakin sezilerim olumlu yönde.Final parlaklığı da oldukça güzel.Tek eksi yönü çok çabuk kuruyor.Beni kırmayıp denemem için bana şampuanın gönderen @mindthegap özellikle teşekkür ederim.Bu şampuanı denemeyi çok istiyordum.

DSC_0088.jpg
DSC_0100.jpg
DSC_0089.jpg

Sonrasında araç ıslakken AD Top Gloss ile geçtim.Seviyorum bu tarz ürünleri özellikle yorguken.Koch PW daha başarılı ama bence.
DSC_0091.jpg

Long pile twisted ile arabayı kuruladım.Bu bez ile araba kurulamak büyük rahatlık.

@ege nin tavsiyesi ile stoklara kattığım Turtlewax ın tampon parlatıcısını denedim. Oldukça prati bir ürürn.Tavsiye ederim.Ki Ege tavsiye etti ise benim daha birşey dememe gerek bile yok.

DSC_0095.jpg

Davlumbazlara parlaklığı çok güzel olan ve koruma etkiside aynı ölçüde hoşuma giden CG barebones kullandım.

DSC_0094.jpg

Lastik parlatıcı olarak bu sefer Williams tercih ettim.

DSC_0097.jpg
DSC_0098.jpg
DSC_0099.jpg

Plastik aksam için AF Revive kullandım.

DSC_0096.jpg

Finallerrr Beylerr;

DSC_0101.jpg
DSC_0102.jpg
DSC_0103.jpg
DSC_0104.jpg
DSC_0105.jpg
DSC_0107.jpg

Aslında aklımda wax tazelemek vardı ama bu yıkamada gözüm yemedi.Bir daha ki sefere İnşaallah.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Allah esirgeye bizim burda bebeleri arabanin basindan kovaliyorum kendimize bakacaz diye siraya giriyor abartiyor hatta ustune tirmaniyorlar. Imreniyorum bole konulara. Ama insan heryerde insan. Egitim sart, parlak arabada solgun araba gibi normal karsilanmali vehatta detay olayida. Dedim ya aman Allah esirgesin cumleyi ve oyuncaklarimizi
Selametle