Bir Benzinlikçinin Detay Maceraları

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Kzmsefa Keyifle okudum :) Bu yıkama seansı kaç saat sürdü :) Ben bu kadar uğraştığımda Subaru'nun dışını 2-3 saat'te yıkıyorum o ara benim kayıp ilanımı basmaya başlıyorlar :D :D

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben de teşekkür ederim sağolasın.

Tchibo fırçan var mı? O da hem fiyat hem performans olarak harika bir fırça, ek olarak yumuşak, bir de o tel kısımlar plastik kaplı yani daha güvenli. Sıçrama harala hurala çalışmazsan olmuyor ama acele edince oluyor :)

Benzinlik için çok planlı olmak gerekli söylediğin gibi bakalım nasipte ne çıkacak.
Tchibo benzeri çinli mjjc fırçam vardı onunda sapı kırıldı. Ben biraz sert, dediğin gibi harala hurala çalışanlardanım abi o yüzden fazlaca sıçrama oluyordu mjjc de. Ama bir ara tchibo eklemeyi düşünüyorum yinede çeyize o zaman önerini dikkate alır biraz daha sakin çalışmaya çalışırım :komik:

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kzmsefa Keyifle okudum :) Bu yıkama seansı kaç saat sürdü :) Ben bu kadar uğraştığımda Subaru'nun dışını 2-3 saat'te yıkıyorum o ara benim kayıp ilanımı basmaya başlıyorlar :D:D
Ahahah kayıp ilanı güzelmiş :kop: ve Teşekkür ederim, yıkama aşamasında ve daha çok sonrasında arkadaşda yardım ettiği için bu sefer 2 saati pek geçmedi tek başıma olunca 3 saati rahatlıkla buluyor, evdekilerde alıştı artık gidince ne zaman geliceğimi anlıyorlar :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ahahah kayıp ilanı güzelmiş :kop: ve Teşekkür ederim, yıkama aşamasında ve daha çok sonrasında arkadaşda yardım ettiği için bu sefer 2 saati pek geçmedi tek başıma olunca 3 saati rahatlıkla buluyor, evdekilerde alıştı artık gidince ne zaman geliceğimi anlıyorlar :)
Evdekiler benim bu manyaklığıma halen alışamadılar. Yıkamanın en fazla 30dk süreceğini düşünmeye devam ediyorlar :D :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline vücuduna sağlık, kendi konumda bahsettiğim fedakarlık bu işte, benzilikte de yıkasan, sokakta da yıkasan, garajın da olsa bu iş fedakarlık ister. Bahanelere yer yok :)

Taşınma ihtimalim var, baktığım evlerin hiçbirinde ortam hortum çekip, elektrik çekip makine kurmaya müsait değil. Ben de benzinlik tayfaya doğru yavaş yavaş adımlıyorum :)

Bugün kısmetse Alta Foam geliyor bana, epocam da var, bir gün buluşup kwazar, epoca alta foam yan yana karşılaştırması yapalım :) XaronFR'dan eksiğimiz ne :p Bir de Gloria'lı katılırsa tadından yenmeyen bir konu olur :)

Bu arada jant arası fırçan 3D mi? Yamaçlardan mı aldın? Bende de aynısı var, kılları sert ama asıl çizen kısmı kılları değil, kılları sıkıştıran bürgülü yapıdaki demiri çiziyor. Dikkatli kullanmak gerek. Benim jantta bir ufak hatıra bıraktı ben de emekliye ayırdım. Motor temizliğinde ya da egzoz temizliğinde kullanıyorum.
Hepsini denemiş ve kullanmış biri olarak diyebilirim ki en kullanışlısı gloria, köpük açısından en iyisi alta, en kötüsü kwazar, en ekonomiği epoca.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hepsini denemiş ve kullanmış biri olarak diyebilirim ki en kullanışlısı gloria, köpük açısından en iyisi alta, en kötüsü kwazar, en ekonomiği epoca.
Abi ben varsayılan nozül olarak epocayı beğenmedim, köpük yoğunluklarından bahsetmiyorum ama kwazar basıncı çabuk düşse de daha stabil atıyordu. Bahsetmek istediğim basınç biterken atım açısının incelmesi. Epoca ip gibi atıyor sonlara doğru. Kwazar en azından ürünü fazla koyarsan kolunu yoruyordu ama işini görüyordu. Alta izlediğim kadarıyla çok beğendim, gloriadan da ziyade marolexi çok merak ediyorum. Bir gün sahip olmak isterim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi ben varsayılan nozül olarak epocayı beğenmedim, köpük yoğunluklarından bahsetmiyorum ama kwazar basıncı çabuk düşse de daha stabil atıyordu. Bahsetmek istediğim basınç biterken atım açısının incelmesi. Epoca ip gibi atıyor sonlara doğru. Kwazar en azından ürünü fazla koyarsan kolunu yoruyordu ama işini görüyordu. Alta izlediğim kadarıyla çok beğendim, gloriadan da ziyade marolexi çok merak ediyorum. Bir gün sahip olmak isterim.
Alta çok iyi ama çok yoruyor, yani pompalama sayısı çok fazla, gloria en iyisi. En çok gloriayı beğendim. Onu da kırdım:(

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam merhaba, Avrupa yakasında koltukları sildikten sonra süpürge ile vakumlayabileceğimiz bir akaryakıt istasyonu var mı ?
Merhabalar benim bildiğim yok ve olduğunu da sanmıyorum hepsinde normal süpürge mevcuttur. Olurda bulursanız haber verirsiniz :D

Kzmsefa

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tekrar merhabalar yine bir yıkama günü ile karşınızdayım ama bu sefer uygulama fotoğraflarını çekemedim kusura bakmayın.:rolleyes:
Son yıkamanın üzerinde tam 28 gün geçmiş mahallemizde altyapı çalışmaları olduğundan araç bi hayli kirlendi yıkasam tekrar hemen batacağı için çalışmaların bitmesini bekledim. :confused:

Ön yıkamada yine ceviz+ansf. Davlumbaz ve lastik ön yıkaması için benzinlik şampuanı. Detaylı jant ve davlumbaz temizliğinde cg signature + 3d orange degraser. Kova yıkamada zymöl autowash. Kurulama da gyeon silk dryer. Camlara vp glass cleaner ve üzerine sonax bsd. Fussonun üzerine de koruması olarak fukupika spray advance. Davlumbazlara 3d magic dress lastiklere Sarp. Dış plastiklerede vp black to the future uyguladım :)

Bu yıkamada ilk kez kullandığım sarpı parlaklık olarak beğendim. Ama yıkama peronundan çıkarken lastikler, birazını benim bıraktığım ve öncesinden kalan kumlara bulandığı için pek güzel bir uygulama olmadı :(

Lafı fazla uzatmadan fotoğrafları bırakıyım şuraya :)
İlk fotoğraf mahallemizin hali:(

IMG_20191213_134856.jpg
Kirlilerimiz;
kirli (5).jpg
kirli (6).jpg
kirli (7).jpg
kirli.jpg
kirli (3).jpg
kirli (4).jpg
kirli (2).jpg
kirli (10).jpg
kirli (8).jpg