Herkese merhabalar, bugün biraz deli dürttü soğuk filan dinlemeden detaylı yıkamanın ardından fussoyu yeniledim.

Baştan uyarayım biraz
kota düşmanı bir paylaşım olacak

Önce yine kirli hallerimiz: 2 Haftadır yıkanmıyor ve 1000 km'ye yakın yol yaptık
Kamu Spotu: İlk önce kendi sağlığımız için eldivenlerimizi takarak başlıyoruz. Hemde soğuk havalarda ellerimiz fazla ıslanmamış oluyor
Ön yıkamada wax yenileceğim için combo 2'yi kullandım. Maalesef daha şarjlı kompresör tayfaya katılamadım pompalamaya devam

Yine panel panel aşağıdan yukarıya doğru kuru araca sıkıyorum.
Bu sefer panele sıktıktan sonra detayı yapıp diğer panel öyle geçtim. Fakat pek memnun kalmadım kafa karıştırıcı oluyor.

Komple aracı dönüp detaylara sonra girmek daha iyi.
Yeni fırçaları bende ilk kez kullandım ve çok hoşuma gitti nasıl tarif etsem bilemedim fakat vp. fırçalara göre fırçalamak daha yumuşak ve zevkli.
Durulamanın ardından korumamız: Son 2 yıkamadır can çekişen fussonun üzerine uyguladığım 1:1 bsd hala kendini gösteriyor
Kova yıkamadan önce green star ile kapı içleri bagaj aralarına girip Secho ilede duruluyorum, yeni fırçalarıma bu aralarda kıyamadım eski star fırçalar ile devam
Ardından jant ve davlumbaz temizliğine girdim bu sefer kovayı getirmeye erindim. Kovasız sık fırçala şeklinde temizledim. Araç kova yıkamasının en sonunda jantlarıda tekrar geçtim.
Fırçayı bu şekilde yere koyarak hata ettim fırça baya battı
Normal yıkama günlerimde de ilk durulamanın ardından jant davlumbaz detayı vs. yapardım ama üzerinde su şampuan lekesi kalmazdı.Bu sefer özellikle camlarda baya bir leke kaldı. Combo 2 yi bu yüzden pek beğenmedim. Neyse ki 5lt nin tamamını ben almadım

Bu wax yenilemelerinde b33 daha çok hoşuma gidiyor.

Kova yıkamada yine zymöl tabiki. Ekstra olarak kalan waxıda sökmek için her panele önce billbery sıktım.
Kurulamada yeni favorim wizard blue marlin. Herkesin kline geçtiği bu dönemde ben buna yeni geçiyorum çünkü bildiğiniz gibi bu detay işi bi yerden sonra nefis meselesi benimde ilk başladığımdan beri hep almak istediğim bez olduğu için bunu aldım

Herneyse önceki gyeon ilk kullanımdan beri azda olsa su lekesi bırakıyor, tekrar geçmek gerekiyordu. Bu tek geçişte leke bırakmadan kuruluyor. Çift taraflı olmasıda büyük bir avantaj.
Dış kaportayı kuruladıktan sonra lastiklere sarp süreceğim için kapı içlerinden önce lastikleri kuruladım.Elimdeki en eski bezi tercih ettim
Ardından kapı içlerini kurulamada emektar ilk kurulama havlum olan gyeon silk'in küçük havlusunu kullandım.
Lastiklerede sarp uyguladım. İyice kurumasını beklemek için erken uyguladım, önceden lastik parlatıcıları son adımda uygular basar giderdim ama bu meret öyle yapınca jant ve davlumbazları batırıyor. Uyarmanıza rağmen önceki yıkamamda bunu tecrübe ettim.

Sarp için forumda tabiki üstatlarında yorumları var benimde nacizane görüşüm: çok çok iyi

apc degraser vs. ile lastik yanağını iyi fırçaladıktan sonra baya kalıcı oluyor ve parlaklığıda başlarda biraz ıslak gibi olsada kuruyunca tam kıvamına geliyor. Hemde fiyatıdan ötürü buda yeni favorim
Sarp'ın nazarı work stuffun süngerinden çıktı. Sünger sapından ayrıldı
Paspaslarıda çıkartıp green star ile fırçalayıp secho ile duruladım.
Bu aşamadan sonra aklımın mantıklı tarafı bas bsd'yi git işte bu soğukta yeter dedi

Onu dinlememek için kısa bir mola verdim

5 dklık molanın ardından m600 ile maskelemeden risk alarak her paneli sildim

Çok şükür plastiklerde fitillerde bir solma vs. yapmadı.
Yargıç fusso
Bu sefer fusso için kullandığım uygulama süngerini evden çıkmadan ıslatıp sıkabildiğim kadar suyunu sıktım. Uygulamaya geçtiğimde sünger nemliydi. Fussoyu silmek bu şekilde daha kolay oldu.
Sadece fusso uygulama açlığımı doyurmadı. Kapı içlerinede bu işlerde yeniyken yapı marketten aldığım brillantcare premium wax uyguladım. Kalıcılığı fazla olmasada güzel su iticilik yapıyor. Test videosunu paylaşcam.
Uygulamasını içinden çıkan kendi süngeri ile yapıyorum. Fazla kurusa bile silmesi kolay. Zaten uygulama alanım 1 karış yer
Jantlara da koruma olarak faydasını pek göremesemde parlaklığını sevdiğim için cg wheel guard uyguladım. Korumasını da alt zemin hazırlığını pek yapamadığım için göremiyorum herhalde.
Camlarıda vp ile rossman beziyle sildim. Bezi dolapta görüp bi süredir niye kullanmıyorumki ben bunu diyerek aldım ve niye kullanmadığımı hatırladım. Bez sürekli takılıyor ve acayip sinir ediyor şimdi anlatırken bile tekrar sinirlendim
Dış plastiklere ve fitillerde vp black to the future uyguladım.
Fitillere uygularken camı tekrar batırdığım için beze,cam temizleyici sıkarak tekrar geçtim
Camları, far ve stoplarıda 1:1 bsd ile geçtim.
Davlumbazlarada favorim magic dressing uyguladım.
Magic dressing bildiğiniz gibi şişe katili. Ben bu şişede uzun bir süredir kullanıyorum fakat çoğunlukla son fıslatmada şişe başlığını çıkartıp hortumdakini sıkıyorum.Başlık bu şekilde uzun bir süre dayanabiliyor.
İç plastikleride hızlıca spritz ile geçiyorum. Biraz toz topladığı için fazla sevmesemde böyle zamanlarda güzel iş yapıyor. Ayrıca kokusuda çok hoş.
Koltuklarıda sadece fırçalayıp araç süpürgesi ile süpürüyorum.
ve iç final dokunuşda en çok sevdiğim parfümüm, kokusu çok güzel fakat pek kalıcı değil o yüzden parfümü arabada bırakıyorum inip binerken çoğunlukla sıkıyorum.
Buraya kadar okuyan gören herkese teşekkürler

Finaller de bir sonraki mesajda geliyor