Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #3,041
Teşekkürler araçta çok büyük eksiklik değil ama verdiğiniz parayı haketmeyen ufak eksiklikler ve kronik sorunlar mevcut.
Tampon da boya atması
Krom aksamlarda paslanma
Direksiyon milinde ağır derecede paslanma
Sadece Şöför camı otomatik
Kapıları otomatik kilitlemiyor
Eğer üzerinde fabrikanın taktığı akü mevcut ise bir anda boşalabiliyor baktırmanız %90 değiştirmeniz gerekiyor
Plastik aksamda rahatsız edici şekilde gıcırtı sesi (Slikon spreyle 2 ayda bir yenileyince çözüm olabiliyor)
Stop ettikten sonra camlara elektrik kesiliyor
Debriyaj pedalı sert İstanbulda trafiğinde bacak ağrısı yapıyor (balata ile bir sıkıntı olmasa bile sert)
Yani bu saydıklarımın çoğu benim günlük kullandığım ticari doblo da mevcut olam özellikler yüzden ben eksiğini fazla hissettim yani sinekte küçüktür ama mide bulandırır hesabı araçta maddiyat olarak zorlamaya başlayınca gözden çıkartıyorsunuz. Tek artısı gösterişli cam tavanlı :)

Ben en çok böyle bir arabada (Avrupa'da ve Türkiye'de en çok satılan SUV modeli) arkada havalandırma kanalı olmamasına şaşırmıştım. Yanlışım varsa düzeltin, bayide test aracı Skypack'ti fakat o donanımda bile arkada havalandırma yoktu, bana çok garip geldi, o zamanki fiyatı 168 bindi, şimdi kim bilir kaçtır. Kapılar sanki kapatırken elinde kalacakmış gibi bir his veriyordu.

Hakkınızda hayırlısı olsun daha iyilerine binersiniz inşallah.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bir kaç değişiklik yaptım öncelikle diskleri balataları değiştirip, davlumbaz temizliği ve koruması, daha sonra dış yıkama yaptım, zamanım yetmedi wax için polisaj yapıp devam edeceğim. Tabi sökmüşken jantlarıda detaylıca temizledim, seramik vardı, işimi kolaylaştırdı.
7B83B718-A54D-40F0-8695-949645F8D446.jpeg AE048474-4805-46E7-9207-BEF684FBDA10.jpeg FD9F0CEB-7F76-42E0-BC2C-53EC5EC783E3.jpeg 9A52798F-83A6-46E5-93E4-9DA07157413B.jpeg 821CC359-E0C7-4B84-8EE1-1A3FD7A6751F.jpeg B5B147CC-5B69-450B-AD5F-78D0E49A65C8.jpeg AF982C16-BD84-4830-A3A2-0EFDE6990F01.jpeg
Daha sonrasında koch chemi nanoplast ugulayıp üstüne cg barbones sıktım. 95A5636A-37BB-4BB7-B1F1-C96C0DA1DF85.jpeg
Balatalarımız bunlar. 6EB43630-8DE8-40BE-8552-E456C18DADCC.jpeg
Dışı için demir tozu ve kil uygulayıp bıraktım gece saat geç olunca.
Jantlarımızı ceviz ve naturel snow foam attım. Secho pompa ile.

1148BB72-AC7C-4376-AEB7-291EDF184859.jpeg
Kaportada baya demir tozu çıktı.
Bayadır yapmıyordum.
2CC40852-1A80-449A-B60F-0C1F42A7D524.jpeg 2AC4C6C0-9753-4049-8CA4-C5765627E88A.jpeg 105DDA1B-A4C8-47B1-BC9C-133371E910CA.jpeg
Daha sonra durulamadan üstüne köpük atıp öyle durulama yaptım.
Sonrasında kil eldiven ile kil geçip sonlandırdım.
2D36B0E8-644D-4099-8B9A-8C1850179320.jpeg

Son düzenleme:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben en çok böyle bir arabada (Avrupa'da ve Türkiye'de en çok satılan SUV modeli) arkada havalandırma kanalı olmamasına şaşırmıştım. Yanlışım varsa düzeltin, bayide test aracı Skypack'ti fakat o donanımda bile arkada havalandırma yoktu, bana çok garip geldi, o zamanki fiyatı 168 bindi, şimdi kim bilir kaçtır. Kapılar sanki kapatırken elinde kalacakmış gibi bir his veriyordu.

Teşekkür ederim :) Evet bizim araç black Edition paketti yine arkada havalandırma kanalı yoktu.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
3D Bdx ile demir tozu temizliği yaptım.
Temiz ve kuru araçta 1 dakika sonra bu şekilde morarma oldu. 2-3 dakika sonra boya resmen mor renge döndü :) Boyanın resmen rengi açıldı. Demir tozları %80 temizlendi. Süngerle ovalasam daha iyi sonuç alırdım belki ama bu hali bile yeterli oldu.
IMG_20190731_210727.jpg
IMG_20190731_210730.jpg
IMG_20190731_210731.jpg
IMG_20190731_212345.jpg

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
3D Bdx ile demir tozu temizliği yaptım.
Temiz ve kuru araçta 1 dakika sonra bu şekilde morarma oldu. 2-3 dakika sonra boya resmen mor renge döndü :) Boyanın resmen rengi açıldı. Demir tozları %80 temizlendi. Süngerle ovalasam daha iyi sonuç alırdım belki ama bu hali bile yeterli oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 13031
Ekli dosyayı görüntüle 13032
Ekli dosyayı görüntüle 13033
Ekli dosyayı görüntüle 13034
3d bdx e güvenemiyorum ürünün rengi zaten mor hileli gibi geliyor sizdeki mor değil miydi yoksa

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana

Ben şöyle görüyorum Nissan bu arabayı bence c segment hatchback arabayı yükseltmiş SUV görüntüsü vermiş olarak görüyorum.Nissan Qashqai bana göre aile için altı yüksek bir araba herhangi bir SUV duygusu sezemedim maalesef :(

furkanaykac

Acemi Detaycı
Üye
İl
Çorum
Uzunca bir haftayı özet geçeceğim Bizimkilerle Sakarya’ya seyahat etmemiz gerekti, bu görevi ben üstlenince bakım zamanıda yaklaşmıştı, önce bakıma girelim dedik.

Ardından bakım bittikten sonra ertesi gün yola çıkmadan önce aracın cam suyunu orjinal renault cam suyu ile doldurduk

Yolculuğun 40 km sinde dk 1 gol 1, sol ön lastik basınç sensörü arıza uyarısı verdi.

Bir kaç defa resetleyerek düzeltmeye çalıştım. Düzeldi bir süre ama geri bozulması fazla zaman almadı.

Yolculuk bittikten sonra hazırladığım cirtus pre wash ile sineklere elveda ettik

3 gün sonra geri döndüm memlekete. Geldiğimde eve geçmeden direk ofisime gittim. Araçtan inip sağını solunu kontrol edeyim derken ön ızgarada kopmuş bir kanat görünce kafam durdu resmen. Küçük bir kuşa çarpmışım hiç farkında bile değilim. kanadı ızgarada kendi tampon ile radyatör arasında kalmış
Saatlerce uğraş sonucu onu ordan çıkardım

sonunda lastik basınç sensörüyle ilgilenmeye geldi sıra yerinden çıkıp dönmüş durmuş lastik içinde haliyle bozulmuş bu arkadaş hiç yoktan yere 160 lira masraf çıkardı. Servise sorduğumuzda 300 lira fiyat verilince malesef uğraşmadım

kışlık jantlar içinde bu sensörlerden lazımdı hatta planım ağustosta 2 eylülde 2 şeklinde almaktı. Fakat birşey fark ettim bunun 2 tipi var bendekinin kodu 0B internette 150 ye bulduğumu. 0A uyup uymama konusunda tereddütlerim var

Kışlıklarıda kontrol ederek günü kapadım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Uzunca bir haftayı özet geçeceğim Bizimkilerle Sakarya’ya seyahat etmemiz gerekti, bu görevi ben üstlenince bakım zamanıda yaklaşmıştı, önce bakıma girelim dedik.

Ardından bakım bittikten sonra ertesi gün yola çıkmadan önce aracın cam suyunu orjinal renault cam suyu ile doldurduk

Yolculuğun 40 km sinde dk 1 gol 1, sol ön lastik basınç sensörü arıza uyarısı verdi.

Bir kaç defa resetleyerek düzeltmeye çalıştım. Düzeldi bir süre ama geri bozulması fazla zaman almadı.

Yolculuk bittikten sonra hazırladığım cirtus pre wash ile sineklere elveda ettik

3 gün sonra geri döndüm memlekete. Geldiğimde eve geçmeden direk ofisime gittim. Araçtan inip sağını solunu kontrol edeyim derken ön ızgarada kopmuş bir kanat görünce kafam durdu resmen. Küçük bir kuşa çarpmışım hiç farkında bile değilim. kanadı ızgarada kendi tampon ile radyatör arasında kalmış
Saatlerce uğraş sonucu onu ordan çıkardım

sonunda lastik basınç sensörüyle ilgilenmeye geldi sıra yerinden çıkıp dönmüş durmuş lastik içinde haliyle bozulmuş bu arkadaş hiç yoktan yere 160 lira masraf çıkardı. Servise sorduğumuzda 300 lira fiyat verilince malesef uğraşmadım

kışlık jantlar içinde bu sensörlerden lazımdı hatta planım ağustosta 2 eylülde 2 şeklinde almaktı. Fakat birşey fark ettim bunun 2 tipi var bendekinin kodu 0B internette 150 ye bulduğumu. 0A uyup uymama konusunda tereddütlerim var

Kışlıklarıda kontrol ederek günü kapadım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun hızlı bir anlatım güzel olmuş:D

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
hayırlı olsun uygulamaları bekliyoruz da linea almanız bana tuhaf geldi :)
Teşekkür ederim :) Eski aracı satınca yenisi için 55-60 bütçe ayırmıştık o aralıkta da model km ve donanım olarak en mantıklı bu araç geldi. Daha önce lounge paket linea bindiniz mi bilmiyorum ama gayet konforlu ve donanımlı araç. Kadife koltuk, 4 hava yastığı, yokuş kalkış desteği, far ve yağmur sensörü hız sabitleyici vs. Eski aracımda olmayan ufak eksiklerin birçoğu bunda yok birde :)

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Teşekkür ederim :) Eski aracı satınca yenisi için 55-60 bütçe ayırmıştık o aralıkta da model km ve donanım olarak en mantıklı bu araç geldi. Daha önce lounge paket linea bindiniz mi bilmiyorum ama gayet konforlu ve donanımlı araç. Kadife koltuk, 4 hava yastığı, yokuş kalkış desteği, far ve yağmur sensörü hız sabitleyici vs. Eski aracımda olmayan ufak eksiklerin birçoğu bunda yok birde :)
Binmedim ama donanımlı bir araba olduğunu biliyorum linea olarak yanlış anlamayın küçümsemedim qashqai den sonra focus astra falan bekledim ama tabi Linea da kötü değil güzel araba güle güle binin kazasız belasız inşallah.Gönlünüzce olsunda gerisi önemli değil :)

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Binmedim ama donanımlı bir araba olduğunu biliyorum linea olarak yanlış anlamayın küçümsemedim qashqai den sonra focus astra falan bekledim ama tabi Linea da kötü değil güzel araba güle güle binin kazasız belasız inşallah.Gönlünüzce olsunda gerisi önemli değil :)
Tekrar teşekkür ederim ve estağfurullah küçümsemediğinizi anladım. Dediğiniz araçlar biraz zorlayacağı için böyle bir tercih yaptık yani. Aslında herşey duygusala :paraa: bağlı yani :)

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
20190731_200941.jpg

Radyatör su deposunu porçözle temizledim ama tortunun %50si anca gitmiştir. Fırçayla her bölmeye ulaşılamadığından bazı bölümlerde tortu halen mevcut.
Var mıdır bu işin çözümünü bilen?