Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #3,601
Dün hava iyi olunca yıkadım.

Acilen ağır bakım yapılması gerekiyor. Gözlemlediğim eksikler şunlar;
5 bin kilometrede bir değişmesi gereken yağ ile yaklaşık 10 bin km yol yapmışız. Yağ seviyesi f harfinin 2 mm altına inmiş. Motor sesli ve titreşimli çalışıyor zaten.
Yedek su haznesinde 1 hiç su kalmamış. Radyatördeki suda da 600-700 ml eksilme vardı. Şimdilik içme suyuyla tamamladım.
Direksiyon hidroliğinde eksilme var.
Fren hidroliğinde eksilme var( Balatalar 40 bin km önce değişmişti. Muhtemelen aşındıkları için hidrolik seviyesi düştü)
Rot ayarı bozuk.
Motor soğuk olmasına rağmen fan sürekli çalışıyor. Hararet ibresi yokuş çıkarken olması gereken noktaya geliyor, yokuş aşağı inerken altlara düşüyor ve bu durum kaloriferin performansını etkiliyor. Termostattan şüpheleniyorum. Şuana kadar hiç değiştirmedik. Açık kalmış olabilir.
Kriko kapağını tutan plastik parça kayıp. Parçacılarda bulamadım. Çıkmacılara kaldık yine :)
Babam aracı geçenlerde komşuya emanet vermişti. Sağ arka davlumbaz yamulmuş ve paçalık kaybolmuş. Yan sanayi paçalıklar çok dandik. Çıkmacılara bakacağım mecburen. Ya da soldakini de sökeceğim.
Alternatör ve direksiyon pompası kayışları çatlamaya başlamış. Trigeri değiştireli de 90 bin kilometre oldu. Muhtemelen o da yıpranmıştır.
Youtube'dan takip ettiğim, videolarını faydalı bulduğum ve samimiyetini beğendiğim bir usta var. Aracı ona götürmeyi düşünüyorum.

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Dün hava iyi olunca yıkadım.

Acilen ağır bakım yapılması gerekiyor. Gözlemlediğim eksikler şunlar;
5 bin kilometrede bir değişmesi gereken yağ ile yaklaşık 10 bin km yol yapmışız. Yağ seviyesi f harfinin 2 mm altına inmiş. Motor sesli ve titreşimli çalışıyor zaten.
Yedek su haznesinde 1 hiç su kalmamış. Radyatördeki suda da 600-700 ml eksilme vardı. Şimdilik içme suyuyla tamamladım.
Direksiyon hidroliğinde eksilme var.
Fren hidroliğinde eksilme var( Balatalar 40 bin km önce değişmişti. Muhtemelen aşındıkları için hidrolik seviyesi düştü)
Rot ayarı bozuk.
Motor soğuk olmasına rağmen fan sürekli çalışıyor. Hararet ibresi yokuş çıkarken olması gereken noktaya geliyor, yokuş aşağı inerken altlara düşüyor ve bu durum kaloriferin performansını etkiliyor. Termostattan şüpheleniyorum. Şuana kadar hiç değiştirmedik. Açık kalmış olabilir.
Kriko kapağını tutan plastik parça kayıp. Parçacılarda bulamadım. Çıkmacılara kaldık yine :)
Babam aracı geçenlerde komşuya emanet vermişti. Sağ arka davlumbaz yamulmuş ve paçalık kaybolmuş. Yan sanayi paçalıklar çok dandik. Çıkmacılara bakacağım mecburen. Ya da soldakini de sökeceğim.
Alternatör ve direksiyon pompası kayışları çatlamaya başlamış. Trigeri değiştireli de 90 bin kilometre oldu. Muhtemelen o da yıpranmıştır.
Youtube'dan takip ettiğim, videolarını faydalı bulduğum ve samimiyetini beğendiğim bir usta var. Aracı ona götürmeyi düşünüyorum.
Abi ya süper olmuş içinide görmek istiyoruz
kesinlikle bu araç bence dünyada tektir :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Eveeett projenin tamamlanmis halini buraya birakiyorum.

Fakat saniyorum pompa kaynakli istedigim verimi alamadim. Sivi ile denemesini yapmadigim icin henuz kesin konusamiyorum. Eger basarili bir sonuca ulasirsam konusunu acip detaylari paylasacagim.

Kullandigim malzemeler,
pompa xiaomi mijia,
basincli pompalar secho benzeri ve alta foam 2000,
celik sibop,
matkap,
misina :)

Düzenleme:
şişeler boşken pompanın basıncı sıfırdan 2 bar basınca getirmesi elle pompalamaktan daha uzun sürüyor. Ve basınç çok çabuk düşüyor, alet ayarlanan basınçta tutma özelliği olsa da basınç düştükçe tekrar 2 bar basınca çıkarmaya yetişemiyor.

Bunun sebebi tahminim;
1) pompanın gücünün yetmemesi,
2) içlerinde sadece hava olması.

Ürün ile denemesini yapmadım, bir de güvenlik açısından 2 bardan fazla basınç vermedim.

Eğer testler sonucu başarılı bir sonuç alırsam ki sanmıyorum, konuyu detaylı açacağım.

@ege Bey sizden destek ve tavsiye rica ediyorum. Hem bisiklet ilginizden dolayı bu tarz pompaları iyi bileceğinizi düşünüyorum, hem de manuel sprey pompalarında ne kadar tecrübeli olduğunuzu biliyorum.
Neyi yanlış düşünüyorum, ya da neyi yanlış yapıyorum? Aldığım şarjlı kompresör kaynaklı bir sorun mudur yaşadığım?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam @omrslhmms

Bende de aynı xiaomi pompa ve alta foam var. Geçen hafta modifiyesini gerçekleştirdim. Hatta benzinlikte yıkamasını yaptım. Fakat videosunu imkansızlıktan çekemedim.

Öncelikle 2 bara kadar şişirip bekleyin bir kaçak var mı diye. Fıss sesi geliyor mu?
XaronFr bir videosunda deneme yapmıştı alta foam kaç bara kadar dayanıyor diye. Sonuç 3.5 bara kadar güvenliydi diye hatırlıyorum.

Siz de yıkamadan önce 3 bara ayarlayıp arada panel geçişlerinde anlık durarak pompanın yetişmesini bekleyebilirsiniz.
Bir de dediğiniz gibi 2.0lt boş şişeyi şişirmesi zaman alıyor. Şişeyi doldurunca hızı fena değil.

Xiaomi pompa XaronFr'ınki kadar hızlı şişirmiyor gibi geldi bu bir gerçek ama işimizi görecek kadar yeterli bence. Ben memnun kaldım açıkçası.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selam @omrslhmms

Bende de aynı xiaomi pompa ve alta foam var. Geçen hafta modifiyesini gerçekleştirdim. Hatta benzinlikte yıkamasını yaptım. Fakat videosunu imkansızlıktan çekemedim.

Öncelikle 2 bara kadar şişirip bekleyin bir kaçak var mı diye. Fıss sesi geliyor mu?
XaronFr bir videosunda deneme yapmıştı alta foam kaç bara kadar dayanıyor diye. Sonuç 3.5 bara kadar güvenliydi diye hatırlıyorum.

Siz de yıkamadan önce 3 bara ayarlayıp arada panel geçişlerinde anlık durarak pompanın yetişmesini bekleyebilirsiniz.
Bir de dediğiniz gibi 2.0lt boş şişeyi şişirmesi zaman alıyor. Şişeyi doldurunca hızı fena değil.

Xiaomi pompa XaronFr'ınki kadar hızlı şişirmiyor gibi geldi bu bir gerçek ama işimizi görecek kadar yeterli bence. Ben memnun kaldım açıkçası.
Merhaba, bahsettiğiniz videoyu ben de izledim. Hatta konuyla ilgili diğer videolarını da izledim, artık aşmışlar :) hatta o eğik siboplardan da baktım ama tanesi 100 tl olunca vazgeçtim :)

Kaçak yok görünüyor, hatta gece elle pompalayıp sabah kalktığımda havasını boşalttım hala hava geliyordu spreyden. 3 bar ve ürün ile kullanmayı deneyeceğim.

Siz içerisinde sıvı varken kaç bar ile başlıyorsunuz? Benzinlikte olmasa da evde müsait bir alanda bir video paylaşır mısınız?
Bir de deliği tam olarak nereden açtınız?

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Eveeett projenin tamamlanmis halini buraya birakiyorum.

Fakat saniyorum pompa kaynakli istedigim verimi alamadim. Sivi ile denemesini yapmadigim icin henuz kesin konusamiyorum. Eger basarili bir sonuca ulasirsam konusunu acip detaylari paylasacagim.

Kullandigim malzemeler,
pompa xiaomi mijia,
basincli pompalar secho benzeri ve alta foam 2000,
celik sibop,
matkap,
misina :)

Düzenleme:
şişeler boşken pompanın basıncı sıfırdan 2 bar basınca getirmesi elle pompalamaktan daha uzun sürüyor. Ve basınç çok çabuk düşüyor, alet ayarlanan basınçta tutma özelliği olsa da basınç düştükçe tekrar 2 bar basınca çıkarmaya yetişemiyor.

Bunun sebebi tahminim;
1) pompanın gücünün yetmemesi,
2) içlerinde sadece hava olması.

Ürün ile denemesini yapmadım, bir de güvenlik açısından 2 bardan fazla basınç vermedim.

Eğer testler sonucu başarılı bir sonuç alırsam ki sanmıyorum, konuyu detaylı açacağım.

@ege Bey sizden destek ve tavsiye rica ediyorum. Hem bisiklet ilginizden dolayı bu tarz pompaları iyi bileceğinizi düşünüyorum, hem de manuel sprey pompalarında ne kadar tecrübeli olduğunuzu biliyorum.
Neyi yanlış düşünüyorum, ya da neyi yanlış yapıyorum? Aldığım şarjlı kompresör kaynaklı bir sorun mudur yaşadığım?

Selam @omrslhmms

Konularınızı videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Aynı kombinasyonu kendi altama yapmayı düşünüyordum. Elle altayı pompalamak eziyet olmaya başladı.

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, bahsettiğiniz videoyu ben de izledim. Hatta konuyla ilgili diğer videolarını da izledim, artık aşmışlar :) hatta o eğik siboplardan da baktım ama tanesi 100 tl olunca vazgeçtim :)

Kaçak yok görünüyor, hatta gece elle pompalayıp sabah kalktığımda havasını boşalttım hala hava geliyordu spreyden. 3 bar ve ürün ile kullanmayı deneyeceğim.

Siz içerisinde sıvı varken kaç bar ile başlıyorsunuz? Benzinlikte olmasa da evde müsait bir alanda bir video paylaşır mısınız?
Bir de deliği tam olarak nereden açtınız?
Ben sıvı varken 2-2.5 bar bastım ama iyiydi spreylemesi. Bir dahaki sefere 3bar civarı basmayı düşünüyorum. Siz yine de dikkat edin yavaş yavaş dikkatli dikkatli çıkın ne olur olmaz.

Ben biraz daha yukarıdan açtım gibi ama çok farkedeceğini sanmıyorum. Akşam eve gidince video ve fotoğraf atmaya çalışacağım. @Muratcan

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selam @omrslhmms

Ben 1 yıldır kwazar pompamı bu şekilde modifiye edili şekilde kullanıyorum. Bende 5 yıllık lastik şişirme pompası var analog göstergeli olduğu için basınç ayarlanmıyor falan analog göstergede 40 psi basınca gelince kwazarın koruma valfi devreye giriyor herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel iş görüyor. Tek sıkıntı çakmaklıktan elektrik aldığı için kablo olayı var

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ben 1 yıldır kwazar pompamı bu şekilde modifiye edili şekilde kullanıyorum. Bende 5 yıllık lastik şişirme pompası var analog göstergeli olduğu için basınç ayarlanmıyor falan analog göstergede 40 psi basınca gelince kwazarın koruma valfi devreye giriyor herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Gayet güzel iş görüyor. Tek sıkıntı çakmaklıktan elektrik aldığı için kablo olayı var
Düşen basıncı anında telafi edebiliyor mu? Yani sürekli aynı basınçta kalabiliyor mu pompa?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar bende uzun bir süre sonra kendi aracıma vakit ayırabildim, çokta ihtiyacı yoktu açıkçası :D

Önce yerimizi aldık :)

Sonra ortak alım ile aldığımız nanolex interior cleaner aşkımın yarısını sonax'ın genel temizleyicisinden boşalan sprey şişeye aktardım ve aracımı ödüllendirmeye başladım. (gerçi kokusu ile kendimi ödüllendirdiğimi düşünüyorum) Sırf kokusu için bile alınır bir ürün :) ardından her yeri fırçaladım. Sonrasında mazgalları @omrslhmms abimin denemem için hediye ettiği Valet Pro köpük çubuğu kullandım. Sonrasında yeni aldığım Koch Chemie Top Starı spreyle sık sil şeklinde uyguladım. En son Sonax leather care'ı kolçak vites topuzu ve direksiyona uyguladım.

Son durum;

Dıştan bir duruladım ve sonra Sonax turuncu şampuanla geçtim son olarak Divortex hızlı cila ve lastik parlatıcı ile de günü bitirdim :)

Foam lance'i garajda bırakmaya gönlüm el vermedi :D Evin benim için en kıymetli bölümünde gönlümün baş köşesine kondurdum :)

(Kamu Sporu Geçelim :))

Kitaplığımın bir bu kadar kısmı da sol tarafta var. Lise de üniversiteye hazırlanırken öğretmenimin tavsiyesi üzerine kitap okumaya başladım sonrasında bu benim için detailing gibi bir zevk ve sadece insana hobileri sorulduğunda söylenen bir şey olmaktan çıkıp uygulamaya geçti. Liseden beri her okuduğum kitabı kitaplık oluşturma hedefim doğrultusunda parasını verip alırım. Çok faydasını gördüm öneririm arkadaşlar.

Eline sağlık kardeşim, öncelikle kitaplık çok güzel, insanın en iyi dostlarıdır kitaplar.
Bir de şu Sonax turuncuyu kullanmasan diyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bugün korumalı ve korumasız arabalarda Autobritedirect Banana glossu denedim
Buyurun uygulamaya:)

Kirliler

İki tane yıkanacak araba var, mesele uzun hava soğuk:confused: polonun üstünde bişiler var koruma olarak ama corolla çırılçıplak.

Teçhizatı hazırladık ön yıkama olarak kendi hazırladığım hidrojen peroksitli karışım:)
Şahane kir söküyor ve tutunuyor bu meret. Korumaya hala elleyecek 8.5ph ile:D

Ön yıkamayı bitirdikten sonra geçtik bananaya

İlk hali

Buda direk korumalı aracın üstündeki hali
https://photos.app.goo.gl/g6iyqemFzmEssGwV7

Karışık finallere geçmeden yazayım

10-15lt su 15ml şampuan

Banana şampuan sheetingi seven bir ürün. Suyu nispeten hızlı kaydırıyor. Boncuklaması az. Kokusu hafif daha fazla koksun isterdim. Kovadaki suda nms gibi renk bırakmıyor. Kayganlığı ortanın bir üstü. Parlaklık bariz derecede nmsden daha iyi. Köpük miktarını az buldum.

Soft99 şampuanları gibi eldivene döküp uygulandığında daha kaygan ve köpüklü oluyor final etkileri değişmiyor.

Tek seferlik posedion, nms, proteo idi sanırım (newmix, prowax, autoexpress, gojo, carpex gibi numune furyasında denediğim ürünleri saymıyorum bu markanın yanında) cilalı şampuan olarak kullandıklarım en iyi bulduğum bu banana oldu.
Kışın sıcak suyla zevkli ve pratik oluyor yıkarken hem parlatmak hem korumak.:atess:

Tamam vurmayın :boxing:sustum

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Kirliler

İki tane yıkanacak araba var, mesele uzun hava soğuk:confused: polonun üstünde bişiler var koruma olarak ama corolla çırılçıplak.

Teçhizatı hazırladık ön yıkama olarak kendi hazırladığım hidrojen peroksitli karışım:)

İlk hali

10-15lt su 15ml şampuan

Banana şampuan sheetingi seven bir ürün. Suyu nispeten hızlı kaydırıyor. Boncuklaması az. Kokusu hafif daha fazla koksun isterdim. Kovadaki suda nms gibi renk bırakmıyor. Kayganlığı ortanın bir üstü. Parlaklık bariz derecede nmsden daha iyi. Köpük miktarını az buldum.

Soft99 şampuanları gibi eldivene döküp uygulandığında daha kaygan ve köpüklü oluyor final etkileri değişmiyor.

Tek seferlik posedion, nms, proteo idi sanırım (newmix, prowax, autoexpress, gojo, carpex gibi numune furyasında denediğim ürünleri saymıyorum bu markanın yanında) cilalı şampuan olarak kullandıklarım en iyi bulduğum bu banana oldu.
Kışın sıcak suyla zevkli ve pratik oluyor yıkarken hem parlatmak hem korumak.:atess:

Hacım Banana Gloss parlaklık olarak gerçekten güzel bir ürün. O konuda beğenmene sevindim. Tam kışlık şampuan.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@esselcuk, @omrslhmms, oldukça uzun zamandır bekliorduk bunun uygulanmasını , videolarınızı bekliyoruz dostlar.
Abi ben yapilmamistir diye dusunuyordum yani en azindan sarjli kompresor ile yoktur diye tahmin ediyordum. Varmis megersem :)

Bugun urun ile denedim gayet basarili. Pompaya bosa laf soylemisim. Biraz insaf etmek gerekiyormus sadece ben hurraaa kullanmıştım.

En kisa zamanda puf noktalari ile bir konu acarim. Video da cekmeye calisirim.

Bu da fragmani olsun :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Kirliler

İlk hali

10-15lt su 15ml şampuan

Eline sağlık kardeşim şampuan güzel parlatmış.