Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #3,621
Eline sağlık kardeşim, öncelikle kitaplık çok güzel, insanın en iyi dostlarıdır kitaplar.
Bir de şu Sonax turuncuyu kullanmasan diyorum.
Abi teşekkür ederim. Kitaplar konusunda ortak düşüncelere sahip olduğumuz için ayrıca sevindim :)

Sonax turuncu 2 yıldır bitmesi desem yeri var abi bitsin daha kullanmam yerine ne alayım ? Ne önerirsin ? :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi teşekkür ederim. Kitaplar konusunda ortak düşüncelere sahip olduğumuz için ayrıca sevindim :)

Sonax turuncu 2 yıldır bitmesi desem yeri var abi bitsin daha kullanmam yerine ne alayım ? Ne önerirsin ? :)
Zymöl, Adams, Carpro reset, Cg glossworks, Ad Purple velvet favorilerim.Seç içinden artık.Seçenek çok:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Eline sağlık kardeşim şampuan güzel parlatmış.
Teşekkürler abi Evet masterım çok güzel parlatıyor bir o kadar da boncuk beklerdim ama olmadı. Sırada kovaya 15ml conci + 5-10ml pw deneyeceğim. Havalar soğuk olunca bu tarz alternatifleri seçiyorum. Yaz geleydi amigolar açılaydı iiydi:mutlu:

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Abi ben yapilmamistir diye dusunuyordum yani en azindan sarjli kompresor ile yoktur diye tahmin ediyordum. Varmis megersem :)

Bugun urun ile denedim gayet basarili. Pompaya bosa laf soylemisim. Biraz insaf etmek gerekiyormus sadece ben hurraaa kullanmıştım.

En kisa zamanda puf noktalari ile bir konu acarim. Video da cekmeye calisirim.

Bu da fragmani olsun :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elinize sağlık hocam şarjlı pompayla verimli ise ben de alabilirim merakla bekliyorum konunuzu

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Eveeett projenin tamamlanmis halini buraya birakiyorum.

Fakat saniyorum pompa kaynakli istedigim verimi alamadim. Sivi ile denemesini yapmadigim icin henuz kesin konusamiyorum. Eger basarili bir sonuca ulasirsam konusunu acip detaylari paylasacagim.

Kullandigim malzemeler,
pompa xiaomi mijia,
basincli pompalar secho benzeri ve alta foam 2000,
celik sibop,
matkap,
misina :)

Düzenleme:
şişeler boşken pompanın basıncı sıfırdan 2 bar basınca getirmesi elle pompalamaktan daha uzun sürüyor. Ve basınç çok çabuk düşüyor, alet ayarlanan basınçta tutma özelliği olsa da basınç düştükçe tekrar 2 bar basınca çıkarmaya yetişemiyor.

Bunun sebebi tahminim;
1) pompanın gücünün yetmemesi,
2) içlerinde sadece hava olması.

Ürün ile denemesini yapmadım, bir de güvenlik açısından 2 bardan fazla basınç vermedim.

Eğer testler sonucu başarılı bir sonuç alırsam ki sanmıyorum, konuyu detaylı açacağım.

@ege Bey sizden destek ve tavsiye rica ediyorum. Hem bisiklet ilginizden dolayı bu tarz pompaları iyi bileceğinizi düşünüyorum, hem de manuel sprey pompalarında ne kadar tecrübeli olduğunuzu biliyorum.
Neyi yanlış düşünüyorum, ya da neyi yanlış yapıyorum? Aldığım şarjlı kompresör kaynaklı bir sorun mudur yaşadığım?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşekkürler etiketlemeler nedense bildiri olarak gelmiyor. şans eseri olarak gördüm.

ellerinize saglık. çok güzel olmuş . hali hazırda dünya genelinde çeşitli denemelerini bende izledim. açıkçası pek ilgimi çekmedigi için hiç kalkışmadım. o zamalarda tr de bu tarz pompada bulmak zordu (4-5 yıl gibi ) fiyatlarıda çok yüksek olunca astarı yüzü hesabı oldu.

bisiklet ayrı bi dünya orda da zati pompa işi giderek yok olma yolunda ilerliyor. özel sıvılarla dolgu ve patlama önleyiciler gelişti . bilinenin aksine alan daraldıkça basınç düzeyi artmaktadır. bisiklet lastikleri araçlara göre çok daha fazla psı degeri kullanılarak şişirilir.

bunundışında bu el pompalarında azami deger 3 bar olarak verilir. bunun üstü tehlikeli bir güvenlik hava tahliye valfinin açılmaması durumunda patlamaya kadar gidebilir.

pompa sıvı doldukça hava girişi azalacak aynı ters oranlı basınç artacaktır. ilk tam dolu halini elle valf açılana kadar pompalama kolundan geri tepme oranını kontrol ederek başlayın. özellikle alta foam 2000 güvenlik tahliye valfi yok diyebiliyorum .bu pompaylaa çok dikkatli kullanın.

mi ürünlerini begenmemekle birlikte bu ürün degerlerini ve performansını bilmiyorum. ama bu küçük psı degerli için iş görür gibi .

zati bir sonraki msj da sonunları çözmüş gibisiniz.
konusunu açmanızı bekliyorum. güzel günlerde kullanın .

iyi detaylar.

bir sonraki msj da

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Yeni aldigim LE Black Hole havluyu deneme firsatim oldu. Tek seferde lekesiz kuruluyor , dusunen varsa kacirmasin :saskinn:

Tabiki rutin yikama sonrasi komple Gyeon Cure ile dolandik. Lastiklere CG Tire/Trim Gel uyguladim. Olumsuz hava sartlarina haziriz :)
Beğenmenize çok sevindim, ben 2 seneyi aşkındı sadece beyaz sirke ile 30 derecede yıkıyorum. Herhangi bir performans kaybını görmedim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Volvo'nun adblue rezervi 2 lt kalınca haliyle bugün adblue alıp doldurduk. (ne çabuk bitti bu zıkkım ya, daha 10.795 km oldu adblue neredeyse bitti :( )

P.S : Dün Volvo uzun yol yaptı. Biraz tuza bulanmış o nedenle de plansız ve hesapsız şekilde su lekesi riskini de göze alarak sadece su tuttum. :(

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ev tadilatı nedeniyle yaklaşık 2 aydır yıkanmayan aracımı yıkadım.

Aracın İçi dışından berbattı.

Önce kirliler

Bir önceki yıkamamda kauçuk paspaslara autoglym supersheen uygulamıştım. Etkisinin devam ettiğini gördüm

Daha sonra aracın dışıma kawazar ile flowey b33 - ceviz karışımı sıktım.

Araç çok kirlendiği için detaylar ile ilgilenmek önem arz etti

Çift kovanın ardından soft99 un kendi süngeri ile uygulanan temizleme ve çizik saklama özelliği olan şampuanı ile yıkadım. Aracın boyasında oluşan hafif lekelenmeleri giderdi. Küçük zift lekelerini çıkardı. Çizik saklama konusunda pek başarılı oldu diyemem. Ancak boya temizliği konusunda fena değil. Ardından da fazla vaktim olmadığı için sonax bsd uygulayıp bitirdim.

İç aksamlarda Auto finesse spritz kullandım. Kapı işleri vb yerlerde markasız fırçamı kullandım.
Bu arada jantlarda ve davlumbazları wheel wholies fırçalarımı kullandım. Şampuan olarak araç çok kirli olduğu için ve bsd uygulayacağım için korumayı öpen şampuan chemical guys maxi suds II kullandım. Billberry de sıkmayı ihmal etmedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ev tadilatı nedeniyle yaklaşık 2 aydır yıkanmayan aracımı yıkadım.

Aracın İçi dışından berbattı.

Önce kirliler

Bir önceki yıkamamda kauçuk paspaslara autoglym supersheen uygulamıştım. Etkisinin devam ettiğini gördüm

Daha sonra aracın dışıma kawazar ile flowey b33 - ceviz karışımı sıktım.

Araç çok kirlendiği için detaylar ile ilgilenmek önem arz etti

Çift kovanın ardından soft99 un kendi süngeri ile uygulanan temizleme ve çizik saklama özelliği olan şampuanı ile yıkadım. Aracın boyasında oluşan hafif lekelenmeleri giderdi. Küçük zift lekelerini çıkardı. Çizik saklama konusunda pek başarılı oldu diyemem. Ancak boya temizliği konusunda fena değil. Ardından da fazla vaktim olmadığı için sonax bsd uygulayıp bitirdim.

İç aksamlarda Auto finesse spritz kullandım. Kapı işleri vb yerlerde markasız fırçamı kullandım.
Bu arada jantlarda ve davlumbazları wheel wholies fırçalarımı kullandım. Şampuan olarak araç çok kirli olduğu için ve bsd uygulayacağım için korumayı öpen şampuan chemical guys maxi suds II kullandım. Billberry de sıkmayı ihmal etmedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinize sağlık hocam temizlik çok güzel olmuş yanlış mı anladım paspaslara ve pedallara parlatıcı mı uyguladınız. Bu işlemlerin güvenlik olarak zararlı olduğunu söylemişlerdi.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Elinize sağlık hocam temizlik çok güzel olmuş yanlış mı anladım paspaslara ve pedallara parlatıcı mı uyguladınız. Bu işlemlerin güvenlik olarak zararlı olduğunu söylemişlerdi.
Sadece paspaslara uyguladım. Pedallara herhangi bir parlatıcı veya kimyasal sürmedim. Bazı paspaslarda sorun yaratabilir bu tip bakım ürünlerini sürmek tabii ki. Ancak benim kullandığım paspasların yapısından olsa gerek herhangi bir kayganlık vs. yapmıyor.