Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #3,641
Sadece paspaslara uyguladım. Pedallara herhangi bir parlatıcı veya kimyasal sürmedim. Bazı paspaslarda sorun yaratabilir bu tip bakım ürünlerini sürmek tabii ki. Ancak benim kullandığım paspasların yapısından olsa gerek herhangi bir kayganlık vs. yapmıyor.
Kapı içlerinde ve pedallarda hangi temizleyiciyi kullandınız ve kapı aralarını nasıl duruladınız

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Ev tadilatı nedeniyle yaklaşık 2 aydır yıkanmayan aracımı yıkadım.

Aracın İçi dışından berbattı.

Önce kirliler

Bir önceki yıkamamda kauçuk paspaslara autoglym supersheen uygulamıştım. Etkisinin devam ettiğini gördüm

Daha sonra aracın dışıma kawazar ile flowey b33 - ceviz karışımı sıktım.

Araç çok kirlendiği için detaylar ile ilgilenmek önem arz etti

Çift kovanın ardından soft99 un kendi süngeri ile uygulanan temizleme ve çizik saklama özelliği olan şampuanı ile yıkadım. Aracın boyasında oluşan hafif lekelenmeleri giderdi. Küçük zift lekelerini çıkardı. Çizik saklama konusunda pek başarılı oldu diyemem. Ancak boya temizliği konusunda fena değil. Ardından da fazla vaktim olmadığı için sonax bsd uygulayıp bitirdim.

İç aksamlarda Auto finesse spritz kullandım. Kapı işleri vb yerlerde markasız fırçamı kullandım.
Bu arada jantlarda ve davlumbazları wheel wholies fırçalarımı kullandım. Şampuan olarak araç çok kirli olduğu için ve bsd uygulayacağım için korumayı öpen şampuan chemical guys maxi suds II kullandım. Billberry de sıkmayı ihmal etmedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

308 alasım geldi yine benim :) güle güle kirlet abi. Finaller fabrikasyon araçları kıskandırıyor :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Kapı içlerinde ve pedallarda hangi temizleyiciyi kullandınız ve kapı aralarını nasıl duruladınız
Kapı içlerinde flowey b33 - ceviz karışımını sıktım, su tuttum ve ardından tekrar karışımı sıkıp fırçaladım. Durularken hortum ile su tuttum.

Pedallarda ise valet pro classic all purpose cleaner sıkıp fırçaladım ve mikrofiber bez ile sildim.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkür ederim abi :)

@_CaN_ Ellerine sağlık, otomobili yine banttan yeni çıkmış gibi yapmışsın. :)
Sağol Hakan abi elimizden geldiğince yaptık işte :)

308 alasım geldi yine benim :) güle güle kirlet abi. Finaller fabrikasyon araçları kıskandırıyor :)
Sağolasın Can :) Sana dedim ben al bir 308 gti rahat rahat binerdin :komik:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye

Önce kirliler

Bir önceki yıkamamda kauçuk paspaslara autoglym supersheen uygulamıştım. Etkisinin devam ettiğini gördüm

Çift kovanın ardından soft99 un kendi süngeri ile uygulanan temizleme ve çizik saklama özelliği olan şampuanı ile yıkadım. Aracın boyasında oluşan hafif lekelenmeleri giderdi. Küçük zift lekelerini çıkardı. Çizik saklama konusunda pek başarılı oldu diyemem. Ancak boya temizliği konusunda fena değil. Ardından da fazla vaktim olmadığı için sonax bsd uygulayıp bitirdim.

İç aksamlarda Auto finesse spritz kullandım. Kapı işleri vb yerlerde markasız fırçamı kullandım.
Bu arada jantlarda ve davlumbazları wheel wholies fırçalarımı kullandım. Şampuan olarak araç çok kirli olduğu için ve bsd uygulayacağım için korumayı öpen şampuan chemical guys maxi suds II kullandım. Billberry de sıkmayı ihmal etmedim.

Kanka ellerine sağlık özlemişiz uygulamalarını.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana

Önce kirliler

@_CaN_ eline sağlık.konularini özlemiştik. böyle temiz beyaz renkli araba görünce içim gidiyor. Davlumbaz da ne kullanıyorsun koruma olarak.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Manuel olmasa çok istediğim bi araç abi bu f/p ortamında :D
GTİ da manuel candır :super:

@_CaN_
Ellerine sağlık kardeşim
Arabayı çok ihmal etmişsin ama sonunda hakkını vermişsin
Sağol abi. Arabayı çok ihmal ettim ancak hiç vakit yaratamadım inan ki :of:

@_CaN_ eline sağlık çok güzel olmuş tadilat işinede bol bol kolay gelsin çok zor işlemler Allah yardımcın olsun
Sağolasın. Tadilat işinden anladığın belli oldu hemen. Cidden çok zor iş. Vakit ve nakit harcamak gerek :of:

Kanka ellerine sağlık özlemişiz uygulamalarını.
Sağolasın dostum :)

@_CaN_
Her şey bir yana davlumbaz içi bir yana, muazzam :nazar:
Davlumbazlar zayıf noktam :komik:

Döktürüyordu yine detaycı @_CaN_ usta
Maşallah güle güle kirlet:nazar:
Sağolasınn :arkadass:

@_CaN_ eline sağlık.konularini özlemiştik. böyle temiz beyaz renkli araba görünce içim gidiyor. Davlumbaz da ne kullanıyorsun koruma olarak.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağolasın Turgay. Davlumbazda bare bones favorim. Arada sırada da autoglym super sheen kullanıyorum. Ancak en son chemical guys bare bones kullandım

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık kardeşim, arabanın detailer arabası olduğu belli ama 2 aydır yıkanmayan arabanın davlumbazlar bile çok kir tutmamış. Özlemiştik senin yıkamaları. Bsd uygulamışsın yakında trafik filmi olur bir yıkama daha gelir:alkisss:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Eline sağlık kardeşim, arabanın detailer arabası olduğu belli ama 2 aydır yıkanmayan arabanın davlumbazlar bile çok kir tutmamış. Özlemiştik senin yıkamaları. Bsd uygulamışsın yakında trafik filmi olur bir yıkama daha gelir:alkisss:
Sağol Onur abi. Davlumbazları düzenli temizlenen aracın farkı oluyor cidden.
Bu arada trafik filmi konusu hiç aklıma gelmemişti. Havalarda kötü malum. Gülü seven dikenine katlanır artık

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar merhaba,

Bu kez bacanağımın arabasına el attık Honda CR-V 2014 model 70.000km de. Köye gelmişti şarköyün yolunu tuttuk. Uygulama için gittiğimiz benzinlikte tek yıkama peronu olunca hızlı hareket etmek zorunda kaldık foto çekemedim. Sadece finaller var kusura bakmayın.

Uygulamada neler yaptığımızdan kısaca bahsedeyim. Jantlara vp dragons breathe ile başladık. Sonra benzinlik köpüğü uyguladık Wax ı tazeleyeceğimiz için. Biraz detaylara girdik. Çift kova yıkamada ad purple velvet kullandık. @onurçiko üstadın da dediği gibi zymöl, carpro reset, nanolex pure dan geri kalır yanı yok. Temizliği, kayganlığı ve yoğunluğu oldukça başarılı. Stoğunda şampuanı az olanlara duyurulur:fisilti: @MoonDance emre hocam a da tekrar teşekkür edelim kullanmamıza vesile olduğu için. Nerde kalmıştık :of: Vp dragons breathe i bu sefer tüm araca uyguladık uygulayalı 7-8 ay olmuştu bu sefer daha az demirtozu çıktı. Valet pro mavi ile kil i hallettik. Hafiften çizikler belirginleşti sanırım yaz öncesi polisaj şart oldu :para: . M700 ile son kez geçtik üzerinden kaportanın. Bilt hamber double speed waxı mızı uyguladık. Lastiklere nanolex tire ve dış plastiklere de Dr beasleys plastic sealant ile son dokunuşları yaptık:tesekkur2: