Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Öne çıkan konu #4,921
Bugün araca birşey yapamadık ama A4 kağıda aracımı çizdim :hava:
Bayadır çizim yapmıyordum, bu hobi bana zamanında hatırı sayılır harçlık bırakıyordu. Sonra iş güç evlilik derken baya uzak kalmıştım bu hobiden. Malum karantina günleri can sıkıntısıda fazlaca ve boş vakit olunca dedim hadi aracımı çizeyim. Detaycılık ruhumuz çizimde de devam ediyor. :mutlu:

Uzatmadan çizimi sizlerle paylaşıyorum.

Wax olarak ne kullandiniz? Boncuklanma nasil?
Elinize saglik gerceginden pek de farkli durmuyor :)

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bayadır çizim yapmıyordum, bu hobi bana zamanında hatırı sayılır harçlık bırakıyordu. Sonra iş güç evlilik derken baya uzak kalmıştım bu hobiden. Malum karantina günleri can sıkıntısıda fazlaca ve boş vakit olunca dedim hadi aracımı çizeyim. Detaycılık ruhumuz çizimde de devam ediyor. :mutlu:

Mükemmel çizim:alkis: Sol kapılardaki yansımalar fena:D Kesin waxlı bu:komik:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Hayran kaldım. O jantları nasıl yaptınız.. En zor kısmı olmalı. Anladığımdan değil sadece fikir yürütüyorum.
Hangi wax var arabada iyi parlamış :)

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye

üstadım aracın fotoğrafını çeksek bu kadar güzel çıkmaz,eline sağlık

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bir an shoplu fotoğrafa bakıyorum zannettim. Ellerinize sağlık çok mükemmel ve güzel olmuş.:)
Hocam çok teşekkür ederim.

Şahane olmuş gerçekten bayıldım. Elinize sağlık ama bence devam edin ve yine paylaşın bu eserleri de :)
İş güç derken çok çizemiyorum ama yeni bir konu altında önceki ve ileride yapacağım çalışmaları falan paylaşabilirim ☺️ Çok teşekkür ederim.

Çok iyi olmus elinize sağlık
Teşekkür ederim.

@es026, cok güzel olmus hatta boya korumasinda islak gorunumu bile var :alkis:
Hehe aynen hocam yeni cilalandı ☺️

Wax olarak ne kullandiniz? Boncuklanma nasil?
Elinize saglik gerceginden pek de farkli durmuyor :)

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Japon’a Japon mantığı ile Soft99 ürünleri kullanıyorum genelde ☺️

Mükemmel çizim:alkis: Sol kapılardaki yansımalar fena:D Kesin waxlı bu:komik:
Kivami var şu an ☺️ Teşekkür ederim.

Hayran kaldım. O jantları nasıl yaptınız.. En zor kısmı olmalı. Anladığımdan değil sadece fikir yürütüyorum.
Hangi wax var arabada iyi parlamış :)
Öncelikle teşekkür ederim. Jantlar en çok ayrıntı isteyen kısım doğru bildiniz. Uğraştırıyor ama sonrasında güzel bir iş çıkınca insan yorgunluğunu unutuyor ☺️ Wax olarak Kivami diyelim ☺️

üstadım aracın fotoğrafını çeksek bu kadar güzel çıkmaz,eline sağlık
Hocam teşekkür ediyorum.

@es026 bu yeteneği boş bırakmayın bence; elleriniz dert görmesin.
Elimden geldiğince zaman buldukça devamı gelecektir teşekkür ediyorum.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bisikleti yıkadım

DENİZLİ

Elinize sağlık. Üstüne hızlı cila geçseydiniz :)

Yıkarken ve yıkadıktan sonra nelere dikkat ettiniz ? Yıkama sonrası zinciri yağlayın diyorlar yada bisiklet yıkanmaz diyen var. Genelde apc ile temizliyorum ama bu sefer yıkanmaya ihtiyacı var.

Teşekkürler.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Yıkarken ve yıkadıktan sonra nelere dikkat ettiniz ? Yıkama sonrası zinciri yağlayın diyorlar yada bisiklet yıkanmaz diyen var. Genelde apc ile temizliyorum ama bu sefer yıkanmaya ihtiyacı var.

Teşekkürler.
Teşekkürler normal yıkama yaptım sonrasında binmeye başlayınca zincir yağlama işlemini yapacağım. Bisiklet yıkanmaz olayı düzgün yıkama ve kurulama yapıldıkdan sonra bana biraz saçma geldi.

DENİZLİ

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
@es026, eline sağlık, harika bir çizim olmuş. Ben böylesinin resmini çekemiyorum, konu açacağım zaman sana çizdireyim bari:) Devamını bekliyoruz.
Gel anlaşalım sen benim arabanın resmini çiz ben sana uygulama yapayım:)
Ah keşke Antalya’da olsaydım

@es026 Elinize sağlık, fotoğraftan farkı yok, harika olmuş. Ben plakayı bile çizemem herhalde :D
Hocam emin ol plaka bile çok uğraştırıyor ☺️

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar aracıma değil de bu ara gündemimizde olan spark kurulama havlusuna bir müdahale de bulundum.

Hepimiz bu bezlerin işlevinden memnunuz. Boyutuyla ilgili özellikle etek altı diye tabir edilen bölgelerde ki kullanımı sırasında yere değmesinden vs gibi problemlerden de şikayetçiyiz.

Bu düşünceden yola çıkarak işlevi mi önemli boyu mu önemli tartışmasını bir kenara bırakalım, bu bez zaten işleviyle takdirleri topluyor boyutuyla da kullanıcısını mutlu etsin istedim ve başladım.

Kapı içlerinde bagaj kapağının aralarında ve marşpiyel civarında gayet güzel ele oturuyor ve yere değmesinden korkmuyorsunuz arkadaşlar. İç kısımda da bu şekilde kullandım yıkadığım bir koltuğun nemini almak için çok iş gördü ve kullanımı bu şekilde çok rahattı. Ben bu şekliyle de Spark'ı beğendim.

Bezi bu hale nasıl getireceğiz ?

Yapmamız gereken ortadan ikiye büyük bir makasla kesmek, sonrasında bezin iki kat arası açılıyor. (Yazar notu: @technologyst Çağrı hocam tersinin cam da efsane olduğunu söylüyor :)) Overlock makinasının bezi çektirmemesi için beyaz şerit şeklinde ütü ile yapıştırılan bir şey var onu iki katın arasına ütü ile yapıştırıyoruz ve overlock makinesine kestiğimiz ucu veriyoruz. Bunu terzilerde rahatlıkla 5 tl karşılığında yapıyorlar.

Son düzenleme:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Detaya hasret kaldığımız bugünlerde ikame araca detay yaptım. Millet ikame aracı fırçalı yıkamaya sokar, gerçek detaycı ise çift kova yıkama yapar

Elinize sağlık, koca oğlan tertemiz olmuş. Maalesef ülkemizde kiralık, ikame, işverene ait yani özetle kişilerin kendilerine ait olmayan araçlara yaklaşımı tam bir facia. Oysa maalesef bu araçların hiçbirisini bizler üretmiyoruz dolayısıyla bu araçlara iyi bakılması, ekonomik ömürlerinin olabildiğince uzun tutulabilmesi ülkemizin milli serveti niteliğinde. Bu açıdan yaptığınız işi ayrıca tebrik ederim, aracınıza da en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah. :)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Geçtiğimiz gün evin ufaklığı Polo'nun bagaj kısmındaki plastik trim parçanın fazlaca ses yaptığını fark etmiştim. Nedir ne değildir diye söküp bakayım dedim ve maalesef bir önceki sök-tak işlemi yapılırken 9 tane olması gereken klipslerden sadece 4'ünün takıldığını gördüm :dusun: Aynı zamanda takılı olmayan klipslerin yuvalarının ise kimi kırık kimisi ise çatlaktı. Önce servisten 9 tane yeni klips sipariş ettim sonrasında ise çatlak ve kırık yerleri Sun-Fix kullanarak olabildiğince onarmaya çalıştım. Takmadan önce de ses/tıkırtı yapmaya müsait yerleri bez bant ile bantladım.. Testini yarın yapacağım, bakalım sonuç ne kadar başarılı olmuş :)

Son düzenleme:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

Teşekkürler.
Yıkamadan önce zinciri degreaser bir ürünle eski yağdan arındırın. Şu gibi zincir temizleme aparatı ürünler epey yardımcı oluyor etrafı kirletmeden temizlemek için. Aynı şekilde kasetlere de fırça ve degreaser ile müdahale edin. Yıkamada ise basınçlı su hele ki göbeklere kesinlikle tutmayın. Sonrasında tercihen Chain-l marka zincir yağı ile zinciri yağlayın.

Son düzenleme: