Dün standart bir yıkama yaptım. İç temizliğini yaptığımdan beri hiç marş basmamıştım 10 gündür öylece yatıyordu yani. Marş bastım, marş basıyordu ama çalışmadı, Kapatıp 1-2 dk sonra 2.yi denedim çalışmadı ekranda dizel yakıt sensörü yazdı devamını göremedim, tam o sırada kontağı kapattım. Direkt beni bir korku saldı.

Bakım için gittiğim ustayı aradım aküden yapmıştır takviye ile çalıştırmayı dene dedi. Dedemin araçla takviye yaptık çok şükür çalıştı. Sonra oto elektrikçiye gidip aküyü ölçtürdüm akü taş gibi bir sıkıntı yok 10 gündür hiç çalışmadığı için yapmıştır dedi. Akü değerlerini sormak hiç aklıma gelmedi.
Şuan marş basarken hiç sıkıntısız tek marşta çalışıyor ustaya gitmedim ama aklım o dizel yakıt sensörü yazısına takıldı, sizce bir sıkıntı varmıdır abilerim, dostlarım. Yoksa akü yattığı için tam güç vermediğinden o an sensör uyarısı yapmış olabilir mi ?
Canımı biraz sıktıktan sonra yinede benzinliğin yolunu tuttum, zaten üstündeki koruma can çekiştiği için; hızlı cilaya da zemin hazırlasın diye veta da 100ml b33 ile ön yıkama yaptım. Ardından kova yıkama ve kurulama ile jant davlumbaz detayı yapmadan yıkamayı bitirdim. Lastiklere bile birşey uygulamadım. Aracın üzerine koruma olarak yeni aldığım Turtlewax Sealant Hydropobic Waxı uyguladım.
Hızlı cila çok güzel bir derinlik kattı renge. Bsd ile kıyaslarsam bsd biraz daha parlaklık veriyordu. Bu turtle wax ise daha farklı tarzda ıslak ve derin bir görünüm bıraktı. Ayrıca benim bsd de hiç göremediğim çok güzel bir kayganlık bıraktı. Ürünün çokda güzel bir kokusu var sırf o yüzden ürün sarfiyatı biraz artabilir sıktıkça sıkasım geldi

Uygulama olarakta bsdye göre daha sıvı kıvamda olduğu için daha kolay bir uygulaması var. Ayrıca uygularken @ege Üstadın da tavsiye ettiği şekilde bezin diğer tarafıyla veya farklı bir bezle tekrar silmek gerekiyor çünkü asıl derinliği o zaman veriyor. Kısacası ürün şuanlık çok hoşuma gitti bakalım kalıcık ve kir tutma nasıl olacak.
Zaten Masterımızın çok güzel testi var ama bende ürün hoşuma gittiği için üstatlarımız kadar olmasa da naçizane görüşlerimi paylaşmak istedim.
Aslında amacım bol fotoğraflı bir yıkama ve paylaşımdı ama maalesef başta canım sıkıldığı için hiç fotoğraf çekmedim. Kusuruma bakmayın.