Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Aracımda navigasyonlu nbt vardı fakat carplay mevcut değildi. Çin’den bunun için modül getirttim

Ekranın görüntüsünü baya değiştirdi ve çok kullanışlı. Kablosuz olarak çalışıyor
Hocam bmw lerde bu nbt ekran ne oluyor? Orginal de değil sanırım?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Aracın içinde olduğum her an gözümü tırmalayan bir kusura bu gün son verdim. Koruyucu tabaka olan ekranların kronik sıkıntısı aracımda da vardı. Hatta beni detailinge başlatan yıkamacı!!! arkadaşımızdan Allah razı olsun ki bu hobiye Merak saldık daha doğrusu virüse yakalandık diyelim :) ekranın eski resmî yok ancak referans olması açısından böyle bir resim bırakayım. Bundan çok daha kötü haldeydi. Ne ile sildilerse ekranın yer yer korucu mat tabakası kalkmıştı.

Kullandığım malzemeler Meguiars plastx. Amatör kullanıcılar için harika bir ürün. Farlarımı sıfır ayarına getirmiştim geçen sene. Ek olarak bim mikrofiber bez. Toplamda 10 dakka sürdü.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eline sağlık @afkazankayaa Benim de aracı servise bakıma verdim, geri aldığımda yıkama yapılmış teslim aldım. Arkadaş kadranı neyle sildiyseler dairesel çiziklerle dolu. Araştırıyorum, bende içerilere bir girişeceğim :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Eline sağlık @afkazankayaa Benim de aracı servise bakıma verdim, geri aldığımda yıkama yapılmış teslim aldım. Arkadaş kadranı neyle sildiyseler dairesel çiziklerle dolu. Araştırıyorum, bende içerilere bir girişeceğim :)
Sizi çok iyi anlıyorum hocam. İnşallah çözüm bulursun probleminize. Aracın içini güzelleştirmek daha çok hoşuma gidiyor. Dış detayı sürekli göremiyoruz ancak içeride sürekli bulunduğumuz ortamın gözümüze güzel gelmesi daha önemli bence :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam geçmiş olsun. Ben özellikle servis danışmanına söylüyorum aracım yıkanmasın diye hem de not bırakıyorum yıkanmaması için.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracın içinde olduğum her an gözümü tırmalayan bir kusura bu gün son verdim. Koruyucu tabaka olan ekranların kronik sıkıntısı aracımda da vardı. Hatta beni detailinge başlatan yıkamacı!!! arkadaşımızdan Allah razı olsun ki bu hobiye Merak saldık daha doğrusu virüse yakalandık diyelim :) ekranın eski resmî yok ancak referans olması açısından böyle bir resim bırakayım. Bundan çok daha kötü haldeydi. Ne ile sildilerse ekranın yer yer korucu mat tabakası kalkmıştı.

Kullandığım malzemeler Meguiars plastx. Amatör kullanıcılar için harika bir ürün. Farlarımı sıfır ayarına getirmiştim geçen sene. Ek olarak bim mikrofiber bez. Toplamda 10 dakka sürdü.

Ellerinize sağlık. Plastx güzel bir üründür. Ben de severek kullanıyorum.

Eğe elinde plastx varsa direk girişebilirsin. Yoksa hafif aşındırıcı ile de alabilirsin o çizikleri.

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Hem denemek istediğim Turtle Wax Jet Black Tire Coat'ı denedim.

Lastiğin Kirli Hali

Temizlik aşaması, elimiz değmişken jantlarada şöyle bir dokundum @Mentalfeed fırçalar harika hocam tekrar eline sağlık. Kwazar 2lt pompa ile B33+3d orange degreaser ile ilk kiri döktüm. Fırça Mothers'dan

Duruladıktan sonra kitin içinden çıkan lastik temizleyici ile bir kat daha geçildi.

İlk kat uygulama. İçinden çıkan sünger ile uygulamayı yaptım lakin koruma sıvısı etrafa çok bulaşıyor eldiven giymeden çalışmayın bu ürünle. Gerçi bulaşsa da su ile yıkayınca kolay çkıyor.

Buda ikinci kat uygulama sonrası hali

Son olarak güneş altında görünüşü böyle. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl davranış gösterecek.
gif resim yükle

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Geçen gün Yağ Bakımını Yaptım.
34.000 km oldu. Son kez castrol yağ kullanıyorum. Ne kadar uzun ömürlü olduğu söylesede 15.000 kmde yağ su gibi olmuş.

bende 1.4 tsi dsg aracım servise kendim götürdüm sürekli yağımı. liqui moly toptec4200 kullandım sürekli çok memnunum. bir daha ki sefere onu da deneyebilirsiniz sizin spesfikisasyona uygun olan liqui moly yağı.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bende 1.4 tsi dsg aracım servise kendim götürdüm sürekli yağımı. liqui moly toptec4200 kullandım sürekli çok memnunum. bir daha ki sefere onu da deneyebilirsiniz sizin spesfikisasyona uygun olan liqui moly yağı.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim araç 1.2 tsi 110 hp. Ama araştırmalarım üzere toptec4300 uyuyor diye biliyorum ama mutlaka kullanıcam. Motor içindeki eski Castrol kalıntıLarını temizlemek için engine flush yapıcam tertemiz olarak liqui moly geçiçem.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Hocam orijinale göre daha geniş ekran oluyor. Ayrıca ana ünite de farklı oluyor navigasyon vs de eklenmiş oluyor. Hatta bazı modellerde direk carplay ile geliyor
Eskileri yok mu hocam peki? Android ekranlar gibi yavaşlama donma vs. Aracın tüm ekran bilgilerini destekliyor mu?

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
Benim araç 1.2 tsi 110 hp. Ama araştırmalarım üzere toptec4300 uyuyor diye biliyorum ama mutlaka kullanıcam. Motor içindeki eski Castrol kalıntıLarını temizlemek için engine flush yapıcam tertemiz olarak liqui moly geçiçem.
Engine flustan sonra ucuz bir yag ile durulama yapip, liqui moly yag ve ceratec oneririm abi cok faydasini gordum bu kombinasyonun.

Khan

Acemi Detaycı
Üye
Aracımda navigasyonlu nbt vardı fakat carplay mevcut değildi. Çin’den bunun için modül getirttim

Ekranın görüntüsünü baya değiştirdi ve çok kullanışlı. Kablosuz olarak çalışıyor
Çok güzel olmuş, ben de A5 için aynı modülden almayı düşünüyorum. Siz ne kadara aldınız? Ne kadar vergi çıktı gümrükte? Bir de hangi kargo ile kaç günde geldi acaba?

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Eskileri yok mu hocam peki? Android ekranlar gibi yavaşlama donma vs. Aracın tüm ekran bilgilerini destekliyor mu?
Hocam bu modül aracın orijinal ekranı ile orijinal ana ünite arasına bağlanıyor ve bypass mantığı ile çalışıyor. Yani carplay açıkken aslında arkaplanda ana ünite de çalışıyor menü tuşuyla arada kanal değiştirir gibi geçiş yapıyorsunuz. Yani işletim sistemi android ekranlar gibi değil sizin telefonunuzu kullanıyor. Bağlantı Wi-Fi bağlantısı olduğu için çok hızlı şimdilik bir donma vs yaşamadım

Çok güzel olmuş, ben de A5 için aynı modülden almayı düşünüyorum. Siz ne kadara aldınız? Ne kadar vergi çıktı gümrükte? Bir de hangi kargo ile kaç günde geldi acaba?
Ben 1800 TL’ye aldım 12 günde geldi 370 TL vergi çıktı. DHL Kargo ile yolladılar DHL hızlı ama PTT ile gelse vergi çıkmayabilirdi. DHL Kargo ruhsat bilgilerime kadar istedi. Aramex Kargo için rica ederseniz orda daha hızlı geliyor sanırım