Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #6,041
3 sene önce de aynı problem oldu abi. Orijinal radyatörde hararet nedir bilmezdik. Delindiğinde alüminyum taktılar. Şehir içinde en ufak sıkıştırmada hararet yükseliyor ve klima devre dışı kalıyordu. Sonrasında bakır takıldı. Orijinalin yerini tutmadı ama alüminyum kadar da berbat değildi. 3 yılda pes etti o da. Motordan yana problem yok. 75 hp yeterli benim için.
Özgür abinin demek istediği sanırsam 75 BG gücün klima+arabanın kendi ve yolcu ağırlığı+havanın sıcak olmasına yetmemesini ifade etmiş. Bana kalırsa da tam yetmiyor abi, performans olarak değilde bi 90 bg olsaymış baya rahatlarmış motor.

Düzenleme: Sohbet muhabbet konusunda devam etsek daha iyi gibi. :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Özgür abinin demek istediği sanırsam 75 BG gücün klima+arabanın kendi ve yolcu ağırlığı+havanın sıcak olmasına yetmemesini ifade etmiş. Bana kalırsa da tam yetmiyor abi, performans olarak değilde bi 90 bg olsaymış baya rahatlarmış motor.

Düzenleme: Sohbet muhabbet konusunda devam etsek daha iyi gibi. :)
Aynı motorun turbolusu(4D56T) 90 bg civarında fakat Türkiye'ye turbolu L300 getirmediler. İvmeli ve süratli kullanmadığım için bu bile yeterli geliyor bana. İşin içine turbo girdiğinde motorun ömrü de azalır bence. 460 bin kilometrede motor sağlığı gayet iyi şuan.

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Aynı motorun turbolusu(4D56T) 90 bg civarında fakat Türkiye'ye turbolu L300 getirmediler. İvmeli ve süratli kullanmadığım için bu bile yeterli geliyor bana. İşin içine turbo girdiğinde motorun ömrü de azalır bence. 460 bin kilometrede motor sağlığı gayet iyi şuan.
Servisten orjinal parça temin edilemiyor mu hocam?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
380 lira fan termiği + 600 lira radyatör. 1000 lira çöp oldu resmen. Eski hali çok çok daha iyiydi. Yokuş aşağı inerken hararet durumu bu şekilde. Hava da çok sıcak değil. Yüklüyken rampa tırmandığımda video çekip ustaya gideceğim.
Aslında görünürde öyle aman aman bir hararet yok. Ancak yarıyı geçmesi beni de tedirgin ederdi ve bunu istemezdim. Eğer sorun alüminyum radyatör ise çözümü basit ama neden böyle bir şey yapsın onu anlayamadım.

Civalı termik var ise bu araçta termiğin içindeki civa ısınmadığı sürece o fan krankın devrinde dönmeyecektir. Ancak direk kara düzen krank devrine bağlı ise sorun oradan da kaynaklanmaz.

Eğer tüm denemelere rağmen sorun çözülmez ise 2 devirli fan takılması sizi rahatlatır. Bu tip yüklü kullanımlarda sizin müdahale edebileceğiniz bir tuş ile fanın devrini yükselterek sorunu çözebilirsiniz.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aslında görünürde öyle aman aman bir hararet yok. Ancak yarıyı geçmesi beni de tedirgin ederdi ve bunu istemezdim. Eğer sorun alüminyum radyatör ise çözümü basit ama neden böyle bir şey yapsın onu anlayamadım.

Civalı termik var ise bu araçta termiğin içindeki civa ısınmadığı sürece o fan krankın devrinde dönmeyecektir. Ancak direk kara düzen krank devrine bağlı ise sorun oradan da kaynaklanmaz.

Eğer tüm denemelere rağmen sorun çözülmez ise 2 devirli fan takılması sizi rahatlatır. Bu tip yüklü kullanımlarda sizin müdahale edebileceğiniz bir tuş ile fanın devrini yükselterek sorunu çözebilirsiniz.
Can abi yük yokken yokuş aşağı bu hızda hararetin alt çeyreğin hafif üstünde olması lazım. Eski radyatörde bu şekilde oluyordu en azından. Hava çok sıcaksa maksimum ortaya kadar çıkması lazım. Bugün hava çok sıcak da değildi. Yarın yüklüyken rampada deneyeceğim. Muhtemelen çizgiye kadar yükselecek.

Fan termiği civalı. Boşu boşuna değiştiğini düşünüyorum. Eski radyatör ve eski termik takılıyken hararet bu durumda bu seviyelere çıkmıyordu.

Ekstradan fan eklenebilir mi emin değilim. Su radyatörünün önünde klima radyatörü ve klima fanı var. Alan biraz dar. Problem kolayca çözülür umarım. Çok canım sıkıldı. Güya bakım sonrası iç dış temizlik yapacaktım. Şuan marşa basasım bile yok.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Senin elinde turbolu motorda 460bin km'de saat gibi çalışırdı :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Estağfurullah Hakan abi, güzel düşüncen için teşekkür ederim :)
Olurda ileride evlenip çoluk çocuğa karışırsan benim gibi yapma. Ben eşim hamileyken rutin kontrollere hastaneye gidiyorduk, hastane otoparkında motoru kapatmadan 30sn bekliyordum :D :D Acil birşey olsa sen yine mi motoru, turboyu...vs'si bekleyeceksin dediğinde yok artık o zaman son 1km'yi 1.800d/d'yi geçmeden kullanırdım diye takılmıştım. :D :D Acil durumda motoru, turboyu tabiki sallamam :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Olurda ileride evlenip çoluk çocuğa karışırsan benim gibi yapma. Ben eşim hamileyken rutin kontrollere hastaneye gidiyorduk, hastane otoparkında motoru kapatmadan 30sn bekliyordum :D:D Acil birşey olsa sen yine mi motoru, turboyu...vs'si bekleyeceksin dediğinde yok artık o zaman son 1km'yi 1.800d/d'yi geçmeden kullanırdım diye takılmıştım. :D:D Acil durumda motoru, turboyu tabiki sallamam :)
:D :D
Amotsferik motoru daha çok seviyorum abi. Turbolu araçlar bilinçsiz kullanımda atmosferik kadar dayanıklı değiller. 1.33 Corolla'nın performansı pek beğenilmez mesela. Benim gözümde o araba uçuyor :D Sesi de çok güzel. Beklentiyi mi düşük tutuyorum acaba :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Can abi yük yokken yokuş aşağı bu hızda hararetin alt çeyreğin hafif üstünde olması lazım. Eski radyatörde bu şekilde oluyordu en azından. Hava çok sıcaksa maksimum ortaya kadar çıkması lazım. Bugün hava çok sıcak da değildi. Yarın yüklüyken rampada deneyeceğim. Muhtemelen çizgiye kadar yükselecek.

Fan termiği civalı. Boşu boşuna değiştiğini düşünüyorum. Eski radyatör ve eski termik takılıyken hararet bu durumda bu seviyelere çıkmıyordu.

Ekstradan fan eklenebilir mi emin değilim. Su radyatörünün önünde klima radyatörü ve klima fanı var. Alan biraz dar. Problem kolayca çözülür umarım. Çok canım sıkıldı. Güya bakım sonrası iç dış temizlik yapacaktım. Şuan marşa basasım bile yok.
Termikte de sorun olabilir Emre. Orijinal değil değil mi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Pazar gününden beri toplamda 3 tane ürün bitirdim. Özet olarak lastikler parlatıldı, trimler kendine getirildi (toplam 2 otomobil), jantlar temizlendi.
Bir tane ürünü maskesiz, gözlüksüz, eldivensiz kullanmayın diyor. Sağ elime biraz ürün değdi ve üst deri hafiften tahriş oldu :(
Açık havada olmama rağmen ürünün kokusu resmen kafa yapıyor. Keşke bez maske yerine üşenmeyip filtreli maskemi taksaydım. Neyseki sıkıp her seferinde koşarak uzaklaştım. An itibariyle de terden bitmiş durumdayım. :(
Bir ürünün zaten videosu var ve sizlerle paylaşmıştım. Diğerleri için de video çektim umarım faydalı olurlar. Bu hafta fırsat bulabilirsem evde düzenleyip youtube kanalıma yüklerim ve konularını açarım.
Bu ara ofiste de iş olmayınca otomobile sardırdım. İş olunca ayrı dert olmayınca ayrı dert.

P.S: Ürün alınca mutlu oluyorum birde bir daha almasam da olur dediğim ürünleri bitirince çok mutlu oluyorum. 2 tane ürüne çarpıyı koydum bir daha görsem ve almaya kalkışsam Jim Carrey gibi kendimi pataklarım :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bir akrabamın arabasında tampon neredeyse bembeyaz olmuş durumdaydı. KC PSS ile geldiği durum bu.

SM-G770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tampon plastiği sizlere ömür olmuş. Buna artık ne sürseniz bence bundan öteye zor gider. Ama bu tamponu akla gelecek her ürün için denek olarak kullanmak lazım.
Sihirli sünger, ısıtıcı, plasti dip, folyo...vs
Benim elime böyle tampon geçse depoda ne var ne yok değerlendirirdim :D

derossi

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çankaya
Tampon plastiği sizlere ömür olmuş. Buna artık ne sürseniz bence bundan öteye zor gider. Ama bu tamponu akla gelecek her ürün için denek olarak kullanmak lazım.
Sihirli sünger, ısıtıcı, plasti dip, folyo...vs
Benim elime böyle tampon geçse depoda ne var ne yok değerlendirirdim :D
Ammo nyc' nin bir videosunda cam filmleri için kullanılan sıcak hava tabancasıyla düzeltmişti..