Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
hocam prova buysa gerçeğini düşünemiyorum,çok iyi gözüküyor.:) ayrıca garajınızın girişi hakkında teknik bilginiz var mı(eğim vs)?Aracımın altı alçak olduğu için arka koltukta birisi olması durumunda hemen altı sürtüyor ya da çıkarken tampon sürtüyor.Giriş dar olduğu için pek çapraz da giremiyorum.Ben de böyle bir proje içerisindeyim de bilgi topluyorum.
Tam bitirmesekte ilk provamızı aldık :)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam prova buysa gerçeğini düşünemiyorum,çok iyi gözüküyor.:) ayrıca garajınızın girişi hakkında teknik bilginiz var mı(eğim vs)?Aracımın altı alçak olduğu için arka koltukta birisi olması durumunda hemen altı sürtüyor ya da çıkarken tampon sürtüyor.Giriş dar olduğu için pek çapraz da giremiyorum.Ben de böyle bir proje içerisindeyim de bilgi topluyorum.
Teşekkür ederim hocam:) Sizin projenizde hayırlısıyla biter inşallah. Benim provadaki amacımda tam olarak eğimde bir sıkıntı var mı onu kontrol etmekti şükür ki sıkıntı çıkmadan sorunsuzca girebildim :sırıtan1:. Eğim konusunda ne kadar bilgi sahibi olsanızda maalesef bizim ülkemizde usta eline kalıyorsunuz verdiğiniz projeyi tam olarak yerine getirmiyorlar. Benim araştırmalarımda eğim olarak %20 üstüne çıkılmaması gerektiği ve geçiş rampaları için bu oranın yarısına düşülmesi gerektiği yönünde idi. Benim eğim oranım %20 nin biraz üstünde kaldığı için çift kırılımla aşağıdaki resimdeki gibi bir çözüm ürettik ve sorun yaşamadım. Ama maalesef bu rampa 2 kere sökülüp tekrar yapıldı :( yani sizin garaj durumunu bilmiyorum fakat %10 bir eğim yakalama şansınız varsa ve geçiş rampasında %5 civarı ayarlanırsa bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Teşekkür ederim hocam:) Sizin projenizde hayırlısıyla biter inşallah. Benim provadaki amacımda tam olarak eğimde bir sıkıntı var mı onu kontrol etmekti şükür ki sıkıntı çıkmadan sorunsuzca girebildim :sırıtan1:. Eğim konusunda ne kadar bilgi sahibi olsanızda maalesef bizim ülkemizde usta eline kalıyorsunuz verdiğiniz projeyi tam olarak yerine getirmiyorlar. Benim araştırmalarımda eğim olarak %20 üstüne çıkılmaması gerektiği ve geçiş rampaları için bu oranın yarısına düşülmesi gerektiği yönünde idi. Benim eğim oranım %20 nin biraz üstünde kaldığı için çift kırılımla aşağıdaki resimdeki gibi bir çözüm ürettik ve sorun yaşamadım. Ama maalesef bu rampa 2 kere sökülüp tekrar yapıldı :( yani sizin garaj durumunu bilmiyorum fakat %10 bir eğim yakalama şansınız varsa ve geçiş rampasında %5 civarı ayarlanırsa bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum :)

Girişe döşenen taş kayma açısından çok mantıklı olmuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Teşekkür ederim :) Taşları 1cm dişle döşedik kayma riskini azalmak için.
maşallah çok güzel görünüyor.

ama burda olsa ( ege) gözümde patinalı ( eskitme ) serbest boy denizli traverten döşenmiş canlanırdı.
ustalarda pek bi hamarat degilmiş. o su gideri nereye gidiyor acaba .gülücük.

güzel günlerde olsun inşallah. çogu gitmiş azı kalmış. allah içinize sindirsin.

iyi detaylar.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
maşallah çok güzel görünüyor.

ama burda olsa ( ege) gözümde patinalı ( eskitme ) serbest boy denizli traverten döşenmiş canlanırdı.
ustalarda pek bi hamarat degilmiş. o su gideri nereye gidiyor acaba .gülücük.

güzel günlerde olsun inşallah. çogu gitmiş azı kalmış. allah içinize sindirsin.

iyi detaylar.
Teşekkür ederim :) Ankara olunca Bazalt ile idare ediyoruz artık :sırıtan1: Yürüyüş yolları ve cephedede aynı taşı kullandığımız için bütünlüğün bozulmasını istemedim. Su gideri oluğun bitim yerinden 45 derece ile sağa döndürüldü. Duvarla taş arasına 8 cm alçak döşeme yapılarak garaj ızgarasına verildi :sırıtan1:. Bu arada çok dikkatlisiniz fotoğraflara öylesine değilde gerçekten inceleyerek bakıyorsunuz buda her konuda detaycı olduğunuzun kanıtı

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
%10 hedefim aynen öyle ama sanki %15 olacak gibi gözüküyor.
Gerçekten öyle bakalim ustayla konuştum durumu anlattim ne olacak göreceğiz.
Bu arada çift kırılım fikri cok iyiymis gerçekten aşırı beğendim.
Güle güle kullanın:)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
%10 hedefim aynen öyle ama sanki %15 olacak gibi gözüküyor.
Gerçekten öyle bakalim ustayla konuştum durumu anlattim ne olacak göreceğiz.
Bu arada çift kırılım fikri cok iyiymis gerçekten aşırı beğendim.
Güle güle kullanın:)
Teşekkür ederim sizinde sorunsuz sıkıntısız yapılır inşallah :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
hocam bezleri ne ile yıkadınız hangi derece yada program cıncık gibi çıkmış valla ..

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim taktik uzun ama bence en iyisi.
En kirlileri apc, degreaser ve granül sabunla en sıcak ve en hızlı sürede yıkatıyorum. Sonra iç aksam, eldiven ve cila bezlerini atıyorum tek ölçek perwol mavi yada sarı ile yine hızlı programda ama 40° da yıkatıyorum.
En son bu aşamalar bitip içindeki pis suyu ve muhtemel yumuşatıcı artıklarını attıktan sonra havluları atıp 1 saatlik programda ilave durulamalı perwolle yada mf deterjanlarla yıkatıp sirkeyi yumuşatıcı gözüne koyuyorum.
Aşırı kirlilerde bu da yetmiyor kaynar suyu kovaya koyup beyaz sabunla çitileye çitileye lekeleri çıkartıp makineye atıyorum.
Sonrası belli zaten en güçlü şekilde sıktırıp çıkınca bol bol çırpıp asıyorum sabaha hazır oluyorlar. Yaklaşık 2 haftalık aralıklarla yıkıyorum. Havlu 4-5 kullanıma bir yıkanmış oluyor.
Beğenmenize ayrıca sevindim. Aslında çokta güncel bezler değil. Doğru kullanım ve temizlik ön plana çıkıyor. Şaka maka açık ara en sevdiğim bez en öndeki su yeşili af aquadeluxe ama üretim amacı gibi kurulama değil wax bezi olarak:terlisırıtan::smilex:

Tutankhamun

Amatör Detaycı
Üye
İl
Istanbul
arka silecek camına su basan hortum bağlantı noktasından çıkınca suyu olduğu gibi tabana aktarmış neyseki ihmal etmeyip sorunu tespit edip daha güvenli hale getirdim ..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
arka silecek camına su basan hortum bağlantı noktasından çıkınca suyu olduğu gibi tabana aktarmış neyseki ihmal etmeyip sorunu tespit edip daha güvenli hale getirdim ..

Emeğine sağlık Serkan bu parçaları söküp takmak bile ustalık isteyen bir iş.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aracımın içini temizledim. Süpürdüm, plastik aksamları sonax extreme ile temizledim-koruma altına aldım, koltukları da Valet pro carpet cleaner ile şöyle bir sildim.

Ön göğüste bir test yapmıştım zamanında. O testten sonra meguiars trim detailer çıkmak bilmedi. 2 kere apc ile temizledim, kaç kere spritz geçtim hatırlamıyorum.

Meguiars trim detailer görüntüsü

Bu görüntüyü sonax extreme torpido temizleyici ve koruyucu giderdi. Evet ben de çok şaşırdım. Apc nin üstesinden gelemediği lekeyi giderdi.

Temizlenmiş görüntüsü

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aracımın içini temizledim. Süpürdüm, plastik aksamları sonax extreme ile temizledim-koruma altına aldım, koltukları da Valet pro carpet cleaner ile şöyle bir sildim.

Ön göğüste bir test yapmıştım zamanında. O testten sonra meguiars trim detailer çıkmak bilmedi. 2 kere apc ile temizledim, kaç kere spritz geçtim hatırlamıyorum.

Meguiars trim detailer görüntüsü

Bu görüntüyü sonax extreme torpido temizleyici ve koruyucu giderdi. Evet ben de çok şaşırdım. Apc nin üstesinden gelemediği lekeyi giderdi.

Temizlenmiş görüntüsü

İstermisin şimdi bende flowey yüzünden zebra gibi gezineyim :D :D