Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi bayramlar detailforum ailesi:melekx:
Bayramda İstanbulun boş olmasını fırsat bilerekten 1400 km dir yıkanmayan uzun yolcu megane ı yıkadım. Araba şehir içi hiç kullanılmıyor neredeyse kaderi uzun yolmuş:D
Kirliler gelsin efenim

Jantlardan valet pro dragons breath ile başlıyoruz kurbanda kan akıtmazsak olmaz:)

Ön yıkamada Sam's detailing snow foam kwazar foamer ikilisi kullandım

Paspaslara da snow foam sıktım kova yıkaması sonrası kalan şampuanlı suyu da döküp temas etmeden temizledim

Temaslı yıkamda Gyeon Bathe kullandım çok sevdiğim bir şampuan. Çok sayıda yün/ mikrofiber eldiven eşlik etti

Emektar work stuff king ile kuruladım

Bayrama özel ışıltı için Chemical Guys Glossworkz Glaze attım

Kapı eşiklerini sonax cockpit matt effect ile hem temizleyip hem koruma altına aldım

Halıları benzinlik süpürgesi ile kabaca süpürdüm

Lastiklere bitmeyen Meguiars Endurance sürdüm

Sıra finallerde:kovboyyx:

hd resim

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Herkese iyi bayramlar detailforum ailesi:melekx:
Bayramda İstanbulun boş olmasını fırsat bilerekten 1400 km dir yıkanmayan uzun yolcu megane ı yıkadım. Araba şehir içi hiç kullanılmıyor neredeyse kaderi uzun yolmuş:D
Kirliler gelsin efenim

Jantlardan valet pro dragons breath ile başlıyoruz kurbanda kan akıtmazsak olmaz:)

Ön yıkamada Sam's detailing snow foam kwazar foamer ikilisi kullandım

Paspaslara da snow foam sıktım kova yıkaması sonrası kalan şampuanlı suyu da döküp temas etmeden temizledim

Temaslı yıkamda Gyeon Bathe kullandım çok sevdiğim bir şampuan. Çok sayıda yün/ mikrofiber eldiven eşlik etti

Emektar work stuff king ile kuruladım

Bayrama özel ışıltı için Chemical Guys Glossworkz Glaze attım

Kapı eşiklerini sonax cockpit matt effect ile hem temizleyip hem koruma altına aldım

Halıları benzinlik süpürgesi ile kabaca süpürdüm

Lastiklere bitmeyen Meguiars Endurance sürdüm

Sıra finallerde:kovboyyx:

hd resim

Maşallah

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Dexos 1 gen2 denediniz mi? Belki onunla yağ eksiltmez. Yada daha az eksiltir.
Cav kodlu 180tsi motorlarda eksiltmeme gibi bir durum söz konusu degil motor yağı harcıyor, liquimoly, castrol, shell, gm, motul hepsini denedim hepsine azalıyor hızlı kullanımda 5-30 biraz daha hızlı eksiliyor 5-40 biraz daha yavaş kalın yag daha az yanıyor. Arabayı alırken ben zaten 1000kmde 80litre benzin 1 litre yağ diye aldım :D

Erdoğan Kesgin

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cav kodlu 180tsi motorlarda eksiltmeme gibi bir durum söz konusu degil motor yağı harcıyor, liquimoly, castrol, shell, gm, motul hepsini denedim hepsine azalıyor hızlı kullanımda 5-30 biraz daha hızlı eksiliyor 5-40 biraz daha yavaş kalın yag daha az yanıyor. Arabayı alırken ben zaten 1000kmde 80litre benzin 1 litre yağ diye aldım :D
Aynı zamanda yağ sıcaklığına ulaşmadan sert kullanım da yağın eksilmesine neden oluyor. Sürekli olarak eksiliyorsa 180tsi için gömlekde çizik olup olmadığına baktırmanızı tavsiye ederim.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Aynı zamanda yağ sıcaklığına ulaşmadan sert kullanım da yağın eksilmesine neden oluyor. Sürekli olarak eksiliyorsa 180tsi için gömlekde çizik olup olmadığına baktırmanızı tavsiye ederim.
Yag sıcaklığı 85 olmadan hic gazlamam etmem klasik problemi bu motorun maalesef cozum yok :):)

Tutankhamun

Amatör Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Servislere vermem gereken ücretle alet edevat alıyorum hem daha çok içime siniyor bi kaç eksik parçam var onlarda gelsin inşallah ina marka triger setinide kendim değiştircem

VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi