Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Flowey İ2 ve Motorplast birlikteliği...

Eline sağlık güzel iş çıkarmışsın lakin dikkatimi genleşme kabındaki antifrizin rengi cekti sanki soğutma sistemindeki antifriz özelliğini kaybetmeye ve hafiften renk pasdan dolayı kahverengine çalmaya başlamış gibime geldi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkeze Merhabalar bugun @Mehmet 51 kardesimle beraber Haftasonu araç yikamasi yapalim dedik kendi capimizda birde benim yardimcim var :)

Vonixx in ömrünü tamamlamasinin ardindan Leraton S2 Carnauba Quik Detailer ürünü finalde uyguladim çok begendim Lastiklere de Dinojob un Lastik Parlaticisini kullandim bana basarili geldi ve Yardimcim (Kizim) da begendi :terlisırıtan:

Yikama Ekipmanlari

Auto Brite Magifoam
Auto Brite Citrus Pearly
Coklu Lucullan Eldiven Cift AD Cift Kova
Angelwax Demirtozu
Leraton S2
Dinojob Amber Lastik Parlatici

@Mehmet 51 kardesim arabayi da ayni sekilde yikadik koruma olarak Zymöl Creame vardi 1 ay oldu hala canli ve boncuklar cok guzel

Hiç durmuyoz valla İçimiz dışımız detay oldu 7/24 365 gün detay :)

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık güzel iş çıkarmışsın lakin dikkatimi genleşme kabındaki antifrizin rengi cekti sanki soğutma sistemindeki antifriz özelliğini kaybetmeye ve hafiften renk pasdan dolayı kahverengine çalmaya başlamış gibime geldi
Haklı olabilirsin, 2 sene önce değiştirilmiş, 35.000 km. Olmuş. Değiştirsem iyi olacak

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haklı olabilirsin, 2 sene önce değiştirilmiş, 35.000 km. Olmuş. Değiştirsem iyi olacak
Benim aracımda Aynı durumdaydi 95 bin km de passat variant 1.4 TSİ ben genleşme kabı dahil değiştirttim komple suyu boşalttırıp soğutma sisteminide tertemiz yaptırıp öyle saf su ve antifrizi koydurdum aracın gidişi bile değişti

ScazY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Utrecht

Arkadaşımın oto yıkama yerinde bugün 4 saat süren iç temizlik yaptım. Hava karardığı için iç detayların fotoğraflarını çekemedim, lakin koltuk bakımına kadar yaptık hamdolsun :)

Yeni biryer olduğu için prof. yıkama makineleri'de yeni makineye almadan önce; jant temizliği, ön yıkama şampuanı ve tazyikli su ile araç kirlerden arındırılıyor (ön şampuanı uygulayan oğlum:) ve makineye teslim ediliyor. Buradaki amaç çizme riskini minimuma indirmek, yani temizleyen zıbırtının altı üstü her yeri çok temiz. Yumuşak çok hafif bir maddeden yapılmış ismini bilmiyorum, ama bunun araca zarar verme olasılığı çok ama çok düşüktür diye düşünüyorum. Sonuç itibari ile içi benim, dışı onların şeklinde bakıma devam edeceğim inşallah.

Son düzenleme:

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşımın oto yıkama yerinde bugün 4 saat süren iç temizlik yaptım. Hava karardığı için iç detayların fotoğraflarını çekemedim, lakin koltuk bakımına kadar yaptık hamdolsun :)

Yeni biryer olduğu için prof. yıkama makineleri'de yeni makineye almadan önce; jant temizliği, ön yıkama şampuanı ve tazyikli su ile araç kirlerden arındırılıyor (ön şampuanı uygulayan oğlum:) ve makineye teslim ediliyor. Buradaki amaç çizme riskini minimuma indirmek, yani temizleyen zıbırtının altı üstü her yeri çok temiz. Yumuşak çok hafif bir maddeden yapılmış ismini bilmiyorum, ama bunun araca zarar verme olasılığı çok ama çok düşüktür diye düşünüyorum. Sonuç itibari ile içi benim, dışı onların şeklinde bakıma devam edeceğim inşallah.
Hocam merhaba.
Şimdi o yıkama makinesinin yıkayan yerleri çok temiz ve yumuşak olabilir. Ama bu yine de çizmez diyemeyiz. Çünkü dakikada o ipler her cm kareye kaç vuruş yapıyor, ne kadar şiddette bir vuruş gerçekleştiriyor veya bir vuruşta aldığı kiri temizlemeden ikinci vuruşa taşıyorsa? İşte bu yüzden bu makinede çizer.

Biz temaslı yıkamada yumuşak eldivenlerle gayet hassas bir şekilde kaportayı seviyoruz, okşuyoruz. Topladığı kiri hemen arındırıyoruz. Bu makineler detay anlayışına o nedenle uymuyor ne yazık ki.

Siyah aracın bir paneline polisaj yapın. Sonra bu makineye girin. Sonra bakın bakalım o panel çizilmiş mi çizilmemiş mi? Bu şekilde deneyebilirsiniz.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Albay'ı yıkadım:)
Jant: Vp dragons breath
Ön yıkama:Alta foam 2000 ile 40 ml vp ansf kullandım. Alta sağlam köpük yapıyor 40 ml bile biraz fazla sanki 30 35 ml daha ideal olacak gibi
Çift kova: Gyeon Bathe
Af rejuvante+ tac shine wax ın dibindekini sıkıp bitirdim. Elimdeki glaze, af rejuvante gibi birkaç koruma ürünü bitesiye kadar kullanıp sonra birkaç boya, göçük işi ve seramiğe geçeceğim inş:gulumsemex:

img webme

Alta foam minik bir videosu:

https://youtube.com/shorts/pKh8-ZNtsBI?feature=share

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Double Speed uygulamasından 20 gün sonra tekrar yıkadım. Kaput tavan diğer parçalara göre %20 civarında performans kaybı var ancak onlar da fazlasıyla tatminkar.
Boşa çıkan Kwazarı 1:3 Flowey R1 ile kullanmaya başladım. Kullanımı biraz daha rahatlattığını söyleyebilirim çalışması daha zevkli oluyor. :lezzetlix:
Ufak bir çamur yağmuru ve doğal kirlenme dışında bir kir yoktu.

VP Formula 1 ve Concentrated için @Sefa46 teşekkürler. Stoğunu sermeyi unutup dolaba atmıştım o gün öyle kalmış. :D
Valet Pronun foam lance için önerdiği karışım oranı 3/10, 500 ml karışım için 150ml ürün 350 ml su ekledim. Şimdiye kadar aldığım en iyi köpüktü galiba, ayrıca en maliyetlisi. :sussx: Foam lance atarken zorlandı perdeyi tam açamadı galiba. O an şaşkınlıktan ayarı kısmamışım. 125'e 375 denemeyi düşünüyorum sonraki seferde. Ön yıkama sonrası temizdi, köpüğün kokusu güzeldi. Fiyat olarak uygunsa alınabilir.

Finalleri yine karanlığa bıraktık, telefonun karanlık modu sağolsun hafiften yağlı boya usulü final fotoğrafları.