Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #8,401
Maşallah araca elinize emeğinize :sırıtan1:sağlık . Garaj herkesin hayali ama Adams Garage ürünleriyle dolu garaj hayal ötesi arkadaki turuncular :kalplix:
Teşekkür ederim :gulumsemex: Allah isteyen herkese gönlüne göre garaj nasip etsin İnşallah. Sen garajı ayarla Adams Garage ürünleri basit o iş bende :sırıtan1:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
En son 12 Şubatta yıkayıp ölü fussonun üstüne BSD + V07 yapmıştım, kova yıkamasından sonra boncuklayamasa da su itmeye devam ediyordu. Hangisi kaldı nasıl oldu bilmiyorum ama iyi dayanmış yine o kadar tuza.
Cumartesi günü de içeriyi temizledim. Paspaslarda bile bol bol tuz mevcuttu. Onları da GS + matkap fırçayla temizledim. Geçenlerde kemere uyguladığım sprey yüzünden oluşan benekler ve genel toz çamur vs. yerlere i2 geçtim. i2'nin alamadığı ufak tefek yerlere de tekrar GS geçip en son Sprtiz uyguladım. Aracın taban halısını da 1 kez normal 1 kez de fırçalayıp süpürdüm herhalde içerden bi 200 gr toz çıktı. :smilex:
Yine çok kirliyiz :oops: yüzeyde çok daha fazla tuz vardı ancak bir kaç gün üst üste kar yağıp eriyince nispeten azalmıştı.

İlk kez Combo 2 denedim, VP resmi sitesinde FL için 1:3 önermiş bizde aynı karışımı yaptık. Çok güzel kıvamı var ancak çabuk iniyor, biraz tereddütte bıraksa da kısa sürede yeterli çalışabiliyormuş Fotoğrafta çok net olmasa da ton farkından durulama sonrası ne kadar kir söktüğü belli oluyor.

Fark

Klasik hatchback problemi, arkada türbülans olduğundan tüm çamur vs. de arkaya yapıştığı gibi demir tozları da ağırlıklı arkadan çıkıyor. Araçtan uzun süredir bu kadar fazla demir tozu çıkmamıştı. Malum kış şartları bu sene yoğun geçti, normalde beklediğimden belki 2-3 kat fazla bekledim iyice çözülmesi için.

Kil eldiveni, ipa sonrası camlara G5 (ön cam 2 kat) lastiklere magic dressing boyaya da double speed uyguladım.
Plastikler için de PSS kullanıyorum ancak aplikatörün ulaşamadığı yerler için de Selsil lastik parlatıcı temin etmiştim. Her uygulama öncesi fırçalamama rağmen çıkmayan ufak çamurları selsil malesef maskeleyemedi. Daha düz panellerde de arkasından bezle geçince de hafif gölgeli gibi iz göründü, belki ürünü sıktıktan sonra biraz süre vermek gerekebilir. Bu sefer davlumbazlara girecek mecalim kalmadı.

Finaller (yine akşama kaldık yine pek anlaşılmıyor. :sussx:)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Fiyatlar bu denli yüksek olunca dibine kadar kullanıyoruz
almayı düşünenler varsa Autoglym Leather Conditioner ürününü ben beğendim uzun süre gidiyor temizlikten sonra deriyi yumuşatıp koruyor. ve uzun süre yumuşak kalmasını sağlıyor. Autoglym in Magma dışındaki diğer işe yarar ürünü budur benim için.

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Uzun zamandır cc yi yıkayamıyordum. En son üzerindeki tuz gitsin diye havalar soğukken yıkamacıda istemeye istemeye yıkatmıştım.

2 yıl olacak Gtechniq CSL + exo v3 vuralı.

Normalde Autoglym Polar Blast ile yıkıyordum ama daha ağır kirlerde seramiğede zarar vermeyecek alternatif şampuan arayışımı bu forum sayesinde buldum sanırım. (Şampuan sohbetlerini izledim geçen.)

Ön yıkamada AutoBrite Magifoam kullandım. Çok memnun kaldım, favorim artık.

Çift kovada ise AutoBrite Purple Velvet almıştım. Yine forumda okuduğum kadar seramiği perdelemediğinsen bahsediliyordu. Kayganlığı, telefon çaldığı için bekledi duruladım iz yapmaması müthiş.
İki şampuanıda detailforum ten tedarik ettim, teşekkür ederim.

Son olarak Sefa abinin ara ara yap diye önerdiği Gyeon Ceramic Detailer ile bakım yaptım.

Artık yaza içim rahat girebilirim :smilex::smilex:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Geçen cumartesi yazlık jantları taktım, lastiklerin kuruda tutuşu geçen seneye göre biraz daha azalmış. Bu yıl yazlık lastiklerin 4. yılı Kormoran 215/55/16 ıslakta tutuş çok zayıf olsa da kuruda daha tatmin ediciydi.
Bugün yağ bakımı ve triger seti değişimi yapıldı. 5 yıl veya 100.000 km de değişmesi gereken kayış 9 yıl 95.000 km de değişti. Çıkan kayışa baktım tertemiz vallahi bende şaşırdım. Tersine bastırmama rağmen en ufak çatlak yırtık vs. yoktu. Devirdaim de çok çok ufak kaçırmaya başlamış sökülünce gördük. Motor kayışımız gerçekten bitmiş çatlaklar vs. mevcuttu, tabi avare bilyası da değişti. Triger eurorepar marka takıldı, devirdaimi ilk kez duyduğum bir marka olduğundan şuan hatırlamıyorum, Pierburg olabilir OEM üreticisi de olabilir biraz baktım da. O kadar iş yapmışken genleşme kabı kapağını da değiştirdim, kapağın parça kodu değişmedi dendi ancak kapakta ufak da olsa değişmiş. Çıkışta eve gelirken yaklaşık 15 km boyunca 3000 devir üstü gelip partikül temizliği de yapmaya çalıştım. Kalorifer açınca bir ses geliyordu, polen filtresinin kapağı oturmamış, biraz uğraş sonucu onu da takabildim ve ses kesildi.
3000 devir üzerinde biraz isteksizlik vardı fark edilir düzelme mevcut büyük ihtimalle yağ değişiminden. Motor yağı uyumlu olan Mobil 1 Super 3000 yerine de ESP koydum, önceden de kullanmıştım ancak onay olmadığından hem de daha pahalı olduğundan tercih etmiyordum bu sefer ESP denk geldi değiştirmeye de tekrar uğraşmadım. Antifriz de B44D onaylı olması lazım (kodu tam hatırlamıyorum) Opet koyduk yani bildiğiniz kırmızı organik, bagajda malzemelerin yanındaki saf su görmeyip çeşme suyu koymuşlar da neyse önemli değil. :smilex:
Parçacıdan telefon edip istenildiğinde yan sanayi filtreler, uyumsuz yağ ve antifriz gelmesini istemiyorsanız ufak araştırıp gidip önden bazı parçaları almanızı tavsiye ederim. Zaten sıkıntı yaratabilecek malzemelerde ustanız parçacı da yollasa sizin onayınız olmadan pek kabul edeceğini sanmıyorum. Ama yine de dediğim gibi filtre yağ gibi malzemeleri kısa vadede gözle görülebilir sorunlara yol açma ihtimali düşük olacağı için onlar da uğraşmıyor, tabi bir de talep meselesi. Karter tapası, genleşme kabı kapağı gibi ufak malzemeleri de genelde sanayide pek arıza oluşturmadığı veya deforme olmadığı sürece pek değiştirmezler, tabi bu daha çok sizi düşündüklerinden ama biraz kılsanız periyoduna bakıp değiştirmenizde fayda var.

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
Aracımı aldığımdan beri rline tampon alt ızgaranın plastik oluşu hoşuma gitmiyordu.Boyatmaya kalksam çok petek dokulu işçiliği istediğim gibi olmayabilirdi.Birde tamponu söktür ızgarayı söktür boyat tekrar toplat görüntü içime sinmezse boşuna kürek çekmek olacaktı.İlk karar verdiğimde alsaydım maliyet yarı fiyatına gelmiş olacaktı ama benim karar vermem uzun sürdü.Servise sipariş geçtik ertesi gün geldi parçalar.Sadece orta ızgara değişince rline tampondaki sislerin etrafındaki piano black çıtalar tamamlamıyor ızgarayı.Bir parmak boşluk kalıyor,oyüzden yapmışken tam olsun deyip onları da aldım. Fiyat merak edenler alt ızgara 1900 civarındaydı yan piano parçalar 824x2.Bu sabah montajını yaptırdım ve istediğim görüntüyü aldım keşke daha önce değiştirseydim.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni buhar makinesi alınca denemek için duramadım doğru köye geldim, hem iftara kadar zaman geçer, hem bir kaç videoda çekecektim onlarıda hallederim bahanesi ile... Susuz motor temizliği yaptım buhar makinesi yardımı ile epey faydasını gördüm, apc ve tuga motor temizleyici kullandım. Uygulamaya başlarken kayıttan çıkmış telefon, videosuz oldu.

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Waxımızı yeniledik :) Zymöl Ital uyguladım, ıslaklığı ve derinliği oldukça tatminkar.. Yansımalara bakalım akşam uygulama sonrası ve sabah erken saatlerde çektim fotoları..

Hocam İtal ve Glasuru denemis biri olarak Vonixx Blend ve Meg Liquid Ceramic wax jn verdigi Beyaz araçlarda Parlakligı maleaef zymoller veremedi cok buyuk beklentiler var ama o paralara degmiyor malesef

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam İtal ve Glasuru denemis biri olarak Vonixx Blend ve Meg Liquid Ceramic wax jn verdigi Beyaz araçlarda Parlakligı maleaef zymoller veremedi cok buyuk beklentiler var ama o paralara degmiyor malesef
Merhaba hocam,

Keşke yorumunu almadan önce gorseymisim :) belki bir sonraki aracı renklilerden seçeriz :) tabi ürünleri denemek gerek, kullanıcı yorumları her zaman en değerli..

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bugün ilk kez mazot tabancasını denedim, kendi aracımdan önce neredeyse hiç temizlenmemiş bir araçta 1:20 şişede duranı boşaltıp bastım, sağda soldaki yağ lekeleri ne var ne yok sildi süpürdü, öyle olunca gaza gelip kendi aracıma da yaptım. :smilex:
Kirli hali

Temizlik sonrası

Koch Chemie MP Sonrası

Finaller

Keçe kısmında ürünü çok kısık şekilde kullandım tam kuruyunca ne olur bilemiyorum ama yeterli derecede temizlemiş gibi duruyordu, zaten çok fazla kusma vs. kirlilik yoktu. Boyalı yüzeylerde nispeten daha fazla kullanıp bezle geçtim genel olarak yeterliydi ama kesinlikle orada fırçalama istiyor.
Motor içine gelince, çok agresif sulandırma olmadan, degreser veya jant temizleyici kullanmadan sadece apc püskürterek temizlik nispeten mümkün. Motor çok kötü durumda değilse sadece tozlanmalardan kaynaklı kirler varsa büyük ihtimal fırçalamadan iş görür.
Ben çamur ve kalıntı haline gelmiş yağlı bölgelerde (arkadaşımın aracında) de 1:20 GS'nin bile havanın etkisiyle yağı kaldırıp attığını gördüm.
Çubuk dibe ulaşmadığından haznenin dibine tam inemiyor, miktar olarak daha fazla ve daha agresif bir karışımla çok daha kolay yapabilirdim ama biraz acemiliğime geldi diyebilirim. Tam nozül ayarını çözememiştim açıkçası.
İlk turu geçtikten sonra arada biraz fırçaladım devamında 2. turu da yapıp hava tutup kuruladım. Daha sonrasında ise MP ve tekrar hava tutup fazla kalan yerleri kurulama şeklinde uyguladım.
Çok kötü olmayan bir motorda 1:5 yada 1:10 sulandırıp bol ürün püskürtecek kıvama getirip olabildiğince kaba pisliği atıp ardından dozajı düşürerek daha çok havayla çalışmasını sağlayacak hale getirirseniz yeterli olur.
1.6 HDi motorlarla aynı olduğu için bunda da turbo hortumlarda yağlanma problemi mevcut. Hortumdaki yağa 1:10 GS sıkmam yeterli oldu ancak fırçalanmadığı için kelepçe araları gibi yerlerde kalıntı kaldı. Bayramdan sonra kirli motor bulup daha detaylı denemesini yaparım. :smilex:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Merhaba hocam,

Keşke yorumunu almadan önce gorseymisim :) belki bir sonraki aracı renklilerden seçeriz :) tabi ürünleri denemek gerek, kullanıcı yorumları her zaman en değerli..
Beyaz araçlarda sentetik bazlı ürünler daha camsı parlaklık verdiği için göze daha goş gelen bir parlaklık çıkıyor doğal carnauba ürünler koyu renk araçlara daha çok yakışıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün ilk kez mazot tabancasını denedim, kendi aracımdan önce neredeyse hiç temizlenmemiş bir araçta 1:20 şişede duranı boşaltıp bastım, sağda soldaki yağ lekeleri ne var ne yok sildi süpürdü, öyle olunca gaza gelip kendi aracıma da yaptım. :smilex:
Kirli hali

Temizlik sonrası

Koch Chemie MP Sonrası

Finaller

Keçe kısmında ürünü çok kısık şekilde kullandım tam kuruyunca ne olur bilemiyorum ama yeterli derecede temizlemiş gibi duruyordu, zaten çok fazla kusma vs. kirlilik yoktu. Boyalı yüzeylerde nispeten daha fazla kullanıp bezle geçtim genel olarak yeterliydi ama kesinlikle orada fırçalama istiyor.
Motor içine gelince, çok agresif sulandırma olmadan, degreser veya jant temizleyici kullanmadan sadece apc püskürterek temizlik nispeten mümkün. Motor çok kötü durumda değilse sadece tozlanmalardan kaynaklı kirler varsa büyük ihtimal fırçalamadan iş görür.
Ben çamur ve kalıntı haline gelmiş yağlı bölgelerde (arkadaşımın aracında) de 1:20 GS'nin bile havanın etkisiyle yağı kaldırıp attığını gördüm.
Çubuk dibe ulaşmadığından haznenin dibine tam inemiyor, miktar olarak daha fazla ve daha agresif bir karışımla çok daha kolay yapabilirdim ama biraz acemiliğime geldi diyebilirim. Tam nozül ayarını çözememiştim açıkçası.
İlk turu geçtikten sonra arada biraz fırçaladım devamında 2. turu da yapıp hava tutup kuruladım. Daha sonrasında ise MP ve tekrar hava tutup fazla kalan yerleri kurulama şeklinde uyguladım.
Çok kötü olmayan bir motorda 1:5 yada 1:10 sulandırıp bol ürün püskürtecek kıvama getirip olabildiğince kaba pisliği atıp ardından dozajı düşürerek daha çok havayla çalışmasını sağlayacak hale getirirseniz yeterli olur.
1.6 HDi motorlarla aynı olduğu için bunda da turbo hortumlarda yağlanma problemi mevcut. Hortumdaki yağa 1:10 GS sıkmam yeterli oldu ancak fırçalanmadığı için kelepçe araları gibi yerlerde kalıntı kaldı. Bayramdan sonra kirli motor bulup daha detaylı denemesini yaparım. :smilex:
Çok emek var miss gibide olmuş güle güle kirlet

Bahar temizliği…

iç:
VP - Apc Motor Temizliği
Koch Chemie NanoMagicPlastCare - Motor Koruma
Auto Finesse Spritz - İç Detay/
VP Carpet Cleanet - Döşeme temizliği
Würth - Klima Bombası

Dış
Hassas yıkama - Divortex Berry şampuan
Sonax Bsd

Emeğine sağlık nanomagic plast ilk çıktığı zaman almanyadan getirtmiştim sonuçları çok güzel bir üründür.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi