Bugün ilk kez mazot tabancasını denedim, kendi aracımdan önce neredeyse hiç temizlenmemiş bir araçta 1:20 şişede duranı boşaltıp bastım, sağda soldaki yağ lekeleri ne var ne yok sildi süpürdü, öyle olunca gaza gelip kendi aracıma da yaptım.

Kirli hali
Temizlik sonrası
Koch Chemie MP Sonrası
Finaller
Keçe kısmında ürünü çok kısık şekilde kullandım tam kuruyunca ne olur bilemiyorum ama yeterli derecede temizlemiş gibi duruyordu, zaten çok fazla kusma vs. kirlilik yoktu. Boyalı yüzeylerde nispeten daha fazla kullanıp bezle geçtim genel olarak yeterliydi ama kesinlikle orada fırçalama istiyor.
Motor içine gelince, çok agresif sulandırma olmadan, degreser veya jant temizleyici kullanmadan sadece apc püskürterek temizlik nispeten mümkün. Motor çok kötü durumda değilse sadece tozlanmalardan kaynaklı kirler varsa büyük ihtimal fırçalamadan iş görür.
Ben çamur ve kalıntı haline gelmiş yağlı bölgelerde (arkadaşımın aracında) de 1:20 GS'nin bile havanın etkisiyle yağı kaldırıp attığını gördüm.
Çubuk dibe ulaşmadığından haznenin dibine tam inemiyor, miktar olarak daha fazla ve daha agresif bir karışımla çok daha kolay yapabilirdim ama biraz acemiliğime geldi diyebilirim. Tam nozül ayarını çözememiştim açıkçası.
İlk turu geçtikten sonra arada biraz fırçaladım devamında 2. turu da yapıp hava tutup kuruladım. Daha sonrasında ise MP ve tekrar hava tutup fazla kalan yerleri kurulama şeklinde uyguladım.
Çok kötü olmayan bir motorda 1:5 yada 1:10 sulandırıp bol ürün püskürtecek kıvama getirip olabildiğince kaba pisliği atıp ardından dozajı düşürerek daha çok havayla çalışmasını sağlayacak hale getirirseniz yeterli olur.
1.6 HDi motorlarla aynı olduğu için bunda da turbo hortumlarda yağlanma problemi mevcut. Hortumdaki yağa 1:10 GS sıkmam yeterli oldu ancak fırçalanmadığı için kelepçe araları gibi yerlerde kalıntı kaldı. Bayramdan sonra kirli motor bulup daha detaylı denemesini yaparım.