Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bugün yıkadım, geçen yağan çamur nasıl bir illetse 2 kere ön yıkama + kova yıkama yaptım ona rağmen silerken hala ufak izleri vardı.
Adams Deep Wheel Cleaner'i ilk defa denedim, ön yıkama mahiyetinde gayet güzel çalıştı. Yüzeyde FK olduğundan mı bilmem temassız temizliği de muadilleri gibi ama tatmin etti.

Daha çıkarken ezan okunduğundan doğru dürüst yetiştiremedim final fotoğrafı da bu kadar. :utandımx:

Dün direksiyonu boyattım, diş kalmadığı için özellikle üst kısımlarda fotoğrafta görünen delikler geçmedi. Öncesini de çekmek lazımdı tabi de sürekli kullanılan kısımlar diş yoktu diyeyim.
Orbital zımpara ile komple geçip arkasından sünger ile kalın bir astar sürüp arkasından mat siyah selülozik boya atıyorlar. Kusursuz ve profesyonel bir işçilik kesinlikle değil ancak işlem ücreti 100 lira ve 45-60 dakika arası işlem süresini varsayarsak F/P olarak makul diyebilirim. Sürülen astar da altın rengine yakın bir renk, üstteki boya ne zaman gider nasıl olur bende bilmiyorum ancak agresif davranırsanız hemen sökülür diye tahmin ediyorum.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ekim 2021 ayında motorun üzerine KC Motorplast koruması yapmıştım o zamandan beridir koruyor. 6 ay geçtikten sonra az kirleri ve tozları toplamıştır, artık temizlik vakti gelmiştir.

Kullandığım ürünleri ve yaptığım işlemleri.

-Einhell hava üfleme makinesi
-3D orange degraser 1:4
-KC motorplast

1) Motorun kirli halidir, ön hariç kapak plastikleri halen koruma etkisi devam ediyor :)

2) Temizlenmiş hali;

3) KC motorplast sıktıktan sonra koruma kürleşmesi için yarına kadar bıraktım.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ekim 2021 ayında motorun üzerine KC Motorplast koruması yapmıştım o zamandan beridir koruyor. 6 ay geçtikten sonra az kirleri ve tozları toplamıştır, artık temizlik vakti gelmiştir.

Kullandığım ürünleri ve yaptığım işlemleri.

-Einhell hava üfleme makinesi
-3D orange degraser 1:4
-KC motorplast

1) Motorun kirli halidir, ön hariç kapak plastikleri halen koruma etkisi devam ediyor :)

2) Temizlenmiş hali;

3) KC motorplast sıktıktan sonra koruma kürleşmesi için yarına kadar bıraktım.

Araç bu süreçte kaç km yaptı?

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Merhabalar,

Geçenler Abd de yaşayan kuzenime TurtleWax ın Ceramic Graphane Wax ını merak edip getirtmiştim. Soğuklardan uzun zamandır uygulayamamıştım.
Kardeşimin arabası yaklaşık 8 ay önce bi polisaj işlemi görmüştü, çizikler vs artmadan artık kolları sıvayayım dedim.

Sonucu çok beğendim, dayanıklılık denildiği gibi çıkacak mı , zaman göstericek.

Komple demir tozu temizliği yapıp, katkısız cilasız bi şampuanla yıkadıktan sonra uyguladım. (ikisi de divortexin

En sonunda Tw Ceramic Graphen Wax’ı uyguladım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhabalar,

Geçenler Abd de yaşayan kuzenime TurtleWax ın Ceramic Graphane Wax ını merak edip getirtmiştim. Soğuklardan uzun zamandır uygulayamamıştım.
Kardeşimin arabası yaklaşık 8 ay önce bi polisaj işlemi görmüştü, çizikler vs artmadan artık kolları sıvayayım dedim.

Sonucu çok beğendim, dayanıklılık denildiği gibi çıkacak mı , zaman göstericek.

Komple demir tozu temizliği yapıp, katkısız cilasız bi şampuanla yıkadıktan sonra uyguladım. (ikisi de divortexin

En sonunda Tw Ceramic Graphen Wax’ı uyguladım.

Akşam vakti olmasına rağmen parlamış :) Bende de var da bir türlü fırsat yaratıp uygulayamadım. Daha doğrusu kıyamadım desem yeridir :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
İst içi çok gezmiyoruz az biniyoruz ve bir kere kışta babam İst'tan nevşehire gidiş ve dönüş yaptı, bir kerede babam memleketim kastamona gidip gelmişti. Yaklaşık toplamı 2500km yaptı hocam. Aracım 98bin km
Az km yapılmış o süreçte ama 10bin fln yapsaydiniz motorplast ve motor izalasyonu baya iş yapmış diyecektim :) Maşallah bu arada:nazar:

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Akşam vakti olmasına rağmen parlamış :) Bende de var da bir türlü fırsat yaratıp uygulayamadım. Daha doğrusu kıyamadım desem yeridir :)
Ben çok beğendim hocam , hidrofobikliği de iyiydi ama karanlığa kalınca test için vidyo çekemedim , ilerleyen günlerde paylaşırım..

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Dün VW Jetta ile Jeep Compass'ı yıkadım. Havalar düzeldi düzelecek derken Meteoroloji'den 5 gün yağışsız havayı görünce kendimi yıkamada buldum. Geçenlerde Ankara'da yağan tozlu yağmurdan sonra arabalar berbat durumdaydı. Bu vesileyle de yıkama sezonunu açtım denilebilir.

Jetta’ya ilk önce SFC2 ile giriştim, jantlara Flowey R1 uyguladım. Kova yıkamasını AF Lather ile gerçekleştirip Koch Chemie PW ve lastiklere Endurance uyguladım. İç temizlikte ise Spritz ve Soft99 Wash Mist kullandım. Kurulamada ShineMaster Maxshine havlu.

Ardından Compass'a geçtim. Ön yıkamada SFC2 ve kova şampuanı olarak CG Extreme Body Wash&Wax kullanıp, jant temizliği için R1 ile kirleri akıtıp Adam's Deep Wheel Cleaner ile demirtozu temizliğini yaptım. Kurulamayı Liquid Elements Black Hole ile gerçekleştirdim. CG Extreme Body Wash&Wax aslında cilalı bir şampuan. Özellikle siyah araçlarda çok güzel bir derinlik katıyor fakat işin fantezi kısmına geçip üstüne de bir de carnauba içerikli CG P40 Detailer uyguladım. Dış plastik kısımlarda tercihim Chemical Guys Silk Shine oldu, lastiklere de Adam's Super VRT kullandım.

Compass'ın ön ızgaraları temizlemek bile başlı başına bir zorluk. Hele ki Ramazan Ayında. Bir dahaki sefere sadece oralara yoğunlaşmayı düşünüyorum :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Dün VW Jetta ile Jeep Compass'ı yıkadım. Havalar düzeldi düzelecek derken Meteoroloji'den 5 gün yağışsız havayı görünce kendimi yıkamada buldum. Geçenlerde Ankara'da yağan tozlu yağmurdan sonra arabalar berbat durumdaydı. Bu vesileyle de yıkama sezonunu açtım denilebilir.

Jetta’ya ilk önce SFC2 ile giriştim, jantlara Flowey R1 uyguladım. Kova yıkamasını AF Lather ile gerçekleştirip Koch Chemie PW ve lastiklere Endurance uyguladım. İç temizlikte ise Spritz ve Soft99 Wash Mist kullandım. Kurulamada ShineMaster Maxshine havlu.

Ardından Compass'a geçtim. Ön yıkamada SFC2 ve kova şampuanı olarak CG Extreme Body Wash&Wax kullanıp, jant temizliği için R1 ile kirleri akıtıp Adam's Deep Wheel Cleaner ile demirtozu temizliğini yaptım. Kurulamayı Liquid Elements Black Hole ile gerçekleştirdim. CG Extreme Body Wash&Wax aslında cilalı bir şampuan. Özellikle siyah araçlarda çok güzel bir derinlik katıyor fakat işin fantezi kısmına geçip üstüne de bir de carnauba içerikli CG P40 Detailer uyguladım. Dış plastik kısımlarda tercihim Chemical Guys Silk Shine oldu, lastiklere de Adam's Super VRT kullandım.

Compass'ın ön ızgaraları temizlemek bile başlı başına bir zorluk. Hele ki Ramazan Ayında. Bir dahaki sefere sadece oralara yoğunlaşmayı düşünüyorum :)
Abi ön ızgaraya Selsil Lastik Parlatıcı spreyle tavsiye ederim. Onur Abinin de favorisidir :)