Dün VW Jetta ile Jeep Compass'ı yıkadım. Havalar düzeldi düzelecek derken Meteoroloji'den 5 gün yağışsız havayı görünce kendimi yıkamada buldum. Geçenlerde Ankara'da yağan tozlu yağmurdan sonra arabalar berbat durumdaydı. Bu vesileyle de yıkama sezonunu açtım denilebilir.
Jetta’ya ilk önce SFC2 ile giriştim, jantlara Flowey R1 uyguladım. Kova yıkamasını AF Lather ile gerçekleştirip Koch Chemie PW ve lastiklere Endurance uyguladım. İç temizlikte ise Spritz ve Soft99 Wash Mist kullandım. Kurulamada ShineMaster Maxshine havlu.
Ardından Compass'a geçtim. Ön yıkamada SFC2 ve kova şampuanı olarak CG Extreme Body Wash&Wax kullanıp, jant temizliği için R1 ile kirleri akıtıp Adam's Deep Wheel Cleaner ile demirtozu temizliğini yaptım. Kurulamayı Liquid Elements Black Hole ile gerçekleştirdim. CG Extreme Body Wash&Wax aslında cilalı bir şampuan. Özellikle siyah araçlarda çok güzel bir derinlik katıyor fakat işin fantezi kısmına geçip üstüne de bir de carnauba içerikli CG P40 Detailer uyguladım. Dış plastik kısımlarda tercihim Chemical Guys Silk Shine oldu, lastiklere de Adam's Super VRT kullandım.
Compass'ın ön ızgaraları temizlemek bile başlı başına bir zorluk. Hele ki Ramazan Ayında. Bir dahaki sefere sadece oralara yoğunlaşmayı düşünüyorum