Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün de yaz lastiklerine geçiş yaptık, Arabanın jantları kış döneminde alındığı için yaz lastiği yoktu. Bir kaç günlük araştırma sonrası Pilot Sport 5’de karar kıldım. Umarım memnun kalırım :)

Lastikler hakkında ilerleyen dönemlerde kullandıkça fikir sahibi olurum şimdilik bir şey diyemem ama yanak deseninden bahsetmeden duramayacağım. Gerçekten bir lastikte gelmiş geçmiş en iyi yanak deseni olabilir. Metrelerce uzaktan kendi belli edebilecek bi yakışıklılığa sahip çok hoşuma gitti :)

Bu arada octavia’nın bagajı gerçekten beni her seferinde şaşırtmaya devam ediyor devasa bir kapasite söz konusu :) 4 lastik sığdı hala da yer vardı

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sonax Seramik şeyli hızlı cilası sonrası
Sonax in Quick Detailer i Vasat Malesef Acaip Tozlanma oluyor etkisi zayif İstenen sonucu vermiyor.

Sonax Ceramic Spray Wax inida Test ettim begenmedim.Kalicilik yok istenen seviyede degil Parlaklik pek istedigim gibi degil (Maks.2 Yikama Ömrü)

Meguiars Ceramic Spray Wax inida Begenmedim Kalicilik Hic yok İstenen seviye de kesinlikle degil uygulamasi meşakatli bir ürün o paraya degmez.(Maks.1 Yikama Ömrü)

Turtle Wax Ceramic Spray Wax Sonax ve Meguiars tan 1 Tik Daha iyi seviyede Uygulama Kolayligi ve Parlaklik 2 sinden de iyi Net Tecrübe (Maks.2 Yikama Ömrü)

Ama sunu net söyleyeyim Vonixx Ceramic Spray Wax Hepsinden Daha Basarili Daha uygun fiyatli,Daha uzun ömürlü (Mak.1 Ay 4 Yikama Ömür)

Bu Yazdiklarimi gözlemledigim Tecrübeye istinaden yazdim arkadaşlar.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Sonax in Quick Detailer i Vasat Malesef Acaip Tozlanma oluyor etkisi zayif İstenen sonucu vermiyor.

Sonax Ceramic Spray Wax inida Test ettim begenmedim.Kalicilik yok istenen seviyede degil Parlaklik pek istedigim gibi degil (Maks.2 Yikama Ömrü)

Meguiars Ceramic Spray Wax inida Begenmedim Kalicilik Hic yok İstenen seviye de kesinlikle degil uygulamasi meşakatli bir ürün o paraya degmez.(Maks.1 Yikama Ömrü)

Turtle Wax Ceramic Spray Wax Sonax ve Meguiars tan 1 Tik Daha iyi seviyede Uygulama Kolayligi ve Parlaklik 2 sinden de iyi Net Tecrübe (Maks.2 Yikama Ömrü)

Ama sunu net söyleyeyim Vonixx Ceramic Spray Wax Hepsinden Daha Basarili Daha uygun fiyatli,Daha uzun ömürlü (Mak.1 Ay 4 Yikama Ömür)

Bu Yazdiklarimi gözlemledigim Tecrübeye istinaden yazdim arkadaşlar.
vonixx blend black edition mu , sio2 pro mu acaba memnun kaldığınız ? her iki spreyde de seramik ifadesi var tercihimizi o yönde kullanalım,
benim için toz tutmaması ve parlaması ön planda.

sonax, meguiars , turtle wax tecrübeleriniz için sağolun. carpro elixir nano ve sams detailing ceramic boost hakkında fikriniz var mı ?
teşekkürler.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
vonixx blend black edition mu , sio2 pro mu acaba memnun kaldığınız ? her iki spreyde de seramik ifadesi var tercihimizi o yönde kullanalım,

sonax, meguiars , turtle wax tecrübeleriniz için sağolun. carpro elixir nano ve sams detailing ceramic boost hakkında fikriniz var mı ?
teşekkürler.
Ceramic Boost ta kullandim hocam iyi Fiyat olarak digerlerinden guzel seviyede ürün güzel ancak Kalicilik yok.

Vonixx Blend Ceramic in Black olanida var düz diger renkler olanida var Her iki üründe basarili Araciniz Koyu Renk ise Black olani tercih edin acik renk ise düz olani tercih edin.Si02 Pro da güzel ben begenmistim bunlarin test leri var hocam Vonixx Klasorunden de bakabilirsiniz.

İnceleme - Vonixx SİO2 Pro Seramikli Hidrofobik Hizli Cila İncelemesi

Sio2 Pro icin konu icinde Yorumlamam vardir Okudugunuz kafanizda daha cok netlesir :)

Carpro Elixir i henuz Test etmedim.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Ceramic Boost ta kullandim hocam iyi Fiyat olarak digerlerinden guzel seviyede ürün güzel ancak Kalicilik yok.

Vonixx Blend Ceramic in Black olanida var düz diger renkler olanida var Her iki üründe basarili Araciniz Koyu Renk ise Black olani tercih edin acik renk ise düz olani tercih edin.Si02 Pro da güzel ben begenmistim bunlarin test leri var hocam Vonixx Klasorunden de bakabilirsiniz.

İnceleme - Vonixx SİO2 Pro Seramikli Hidrofobik Hizli Cila İncelemesi

Sio2 Pro icin konu icinde Yorumlamam vardir Okudugunuz kafanizda daha cok netlesir :)

Carpro Elixir i henuz Test etmedim.
Çok teşekkür ediyorum sefa hocam hemen okuyorum . :begenixx:

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

teşekkürler.
Elixir i ben kullanıyorum oldukca memnunum yıkamadan sonra kuru araca uygulayıp siliyorum. 3 4 yıkama kadar gidiyor.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli

teşekkürler.
Elixir kullanıyorum, bence çok iyi ürün. En başta fiyatından dolayı canım yanmıştı ama gerçekten çok az kullanılıyor uygulama yaparken. @lampsy ’in de dediği gibi 3-4 yıkama gidiyor dolayısıyla çok uzun bir kullanım ömrü söz konusu şişenin.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
elixirin parlaklığı ve toz tutma durumu nasıldır acaba dostlar, @fserterr , @lampsy . ben dayanıklılıktan ziyade bunlara önem veriyorum da. ıslakken mi sıkıyorduk yoksa kuru araca sık sil parlat şeklinde mi

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
elixirin parlaklığı ve toz tutma durumu nasıldır acaba dostlar, @fserterr , @lampsy . ben dayanıklılıktan ziyade bunlara önem veriyorum da. ıslakken mi sıkıyorduk yoksa kuru araca sık sil parlat şeklinde mi
Kuru araca sık sil şeklinde oluyor. Parlaklık bence muazzam, aracım siyaha yakın lacivert renkte, çok güzel bir doygunluk katıyor. Toz tutma konusunda ben memnunum, belki en iyisi değildir ama beni üzmüyor en azından.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
eyvallah hocam benimki de lacivert :) vinoxx ile elixir eleye eleye en merak ettiğim üründü , mutlaka her ikisini de deneyeceğim. autoglym rapid sprey waxım var yarım şişe , sonraki ürünler belli oldu .

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
eyvallah hocam benimki de lacivert :) vinoxx ile elixir eleye eleye en merak ettiğim üründü , mutlaka her ikisini de deneyeceğim. autoglym rapid sprey waxım var yarım şişe , sonraki ürünler belli oldu .
Toz tutma olayı fazla olmadı gözlemlediğim kadarıyla benim araç açık mavi tonunda renge hem doygunluk hem de şu itişi konusunda oldukça iyi. bu arada autoglym rapid aqua wax i ben de denemiştim fakat hiç memnun kalmadım. Fiyatına göre dayanım çok kötüydü.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
İskender usta yapımı egzoz sistemimizi taktık. Performans amaçlı düşünmem sebebiyle ve 4 susturuculu olmasından kaynaklı tercih ettim. Ses olarak çevreye rahatsızlık verecek seviyede yüksek bir ses olmaması nedeniyle tam istedigim gibi oldu.

Hocam ne kadara mal oluyor iskender egzoz? Ben de egzozdan bazı şikayetlerim var revize ya da komple değişiklik düşünüyorum ama korkuyorum bi yandan gitmeye

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam ne kadara mal oluyor iskender egzoz? Ben de egzozdan bazı şikayetlerim var revize ya da komple değişiklik düşünüyorum ama korkuyorum bi yandan gitmeye
şu an sıfır krom komple sistem 20-30 bin arası değişiyor ustasına göre. (downpipe + frontpipe dahil) ben bir arkadaştan aldım sıfır değil.
yeni fidex egzozda bir arkadaş yaptırmış denk geldim. 20 bin tl tutmuş. iskender daha pahalı yapacaktır büyük ihtimal. araca görede yine rakamlar değişebilir fakat krom malzeme çok pahalılandı herşey gibi.
yine istanbulda uygun fiyatla yapan iyi bir ustada biliyorum. buralara yolunuz düşerse o çok daha uygun yapacaktır.
beykoz engin usta

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
şu an sıfır krom komple sistem 20-30 bin arası değişiyor ustasına göre. (downpipe + frontpipe dahil) ben bir arkadaştan aldım sıfır değil.
yeni fidex egzozda bir arkadaş yaptırmış denk geldim. 20 bin tl tutmuş. iskender daha pahalı yapacaktır büyük ihtimal. araca görede yine rakamlar değişebilir fakat krom malzeme çok pahalılandı herşey gibi.
yine istanbulda uygun fiyatla yapan iyi bir ustada biliyorum. buralara yolunuz düşerse o çok daha uygun yapacaktır.
beykoz engin usta
Çok teşekkür ederim, not aldım