Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Bugün wax yenileme günüydü. Uygulama baştan sona yaklaşık 3.5 saat sürdü.
Magifoam ile ön yıkama
R1 ile jant temizliği
Bh autowash ile kova yıkaması
D.Breath ile demir tozu temizliği
Bh soft kil ile kil uygulaması
M700 ve arkasindan sonax seramik sprey kullandım jant ve dış aksama
Lastiklere sarp sürdüm 1.5 sene oldu maşallah dibini göremedim daha çok bereketli çıktı.
Sonax'ın yüzey hissiyatıni ve kokusunu beğendim.Uygulamasi bir nebze dikkat istiyor leke yapmaya çok müsait dikkatlice tüm yuzeyi parlatmak gerekiyor.Dayanimini merak ediyorum

Final fotoları

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Araç uzun süredir yıkanmıyordu, çamur yağmurlarının üstüne normal yağmur yağdığından dolayı yağmış olan sarı çamur kendi kendine gitmişti.

K2 Pro Bela'yı ilk kez deneyimledim. Araç bu kadar kirliyken magifoam kullanacaktım ancak tüm yaz tekrar bu kadar kirlenmek zor olacağından elde imkan varken Bela'yı denedim.
1:10 karışım oranı ile çok güzel köpürüyor, kokusu güzel. Fiyatına göre yıkama başı maliyet de oldukça düşük.
Kir sökme konusunda beklediğim gibi bir ürün, soft daha çok yazlık bir ürün. Fotoğrafta çok net çıkmamış ama ön yıkama sonrası peçetede baya kir vardı. Köpüğün yüzeyde kalma süresi olarak köpük yoğun da olsa Valet Pro ürünleri gibi çabuk akma eğiliminde. Yazları yüksek fiyatlı şampuanları harcamamak için kullanılır, kışları yetersiz kalır diye düşünüyorum.

İç temizlik olarak da oldukça tozlu ve kirliydi. Fotoğraf çekmedim.
Tüm plastiklere 1:15 Flowey i2 kullanarak bez ile tozunu aldım. Ardından K2 Pro Satina'yı denedim. Yine kokusu güzel bir ürün, rengi beyaz. İlk olarak dressing süngerine sıkıp uygulamayı denedim ancak yüzeye tam olarak dağılmadı. Daha sonra beze sıkarak sürüp kuru tarafı ile sildim. Ambalaj üzerinde yüzeye sıkıp bez ile fazlasını da alabileceğimiz yazıyor bagajda bir yerde denedim ancak ürün sarfiyatını çok arttırıyor. Beze sıkıp silmek daha avantajlı. MF aplikatörler ile de denemek istiyorum, sonraki yıkamada inşallah. Neyse, beze sıkıp kullandıktan sonra bir sorun yaşamadım. Ürün fazlasıyla mat bir görüntüsü var, parlaklık sevmeyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Uzun süredir KC TS uygulamasam da TS'den daha mat geldi. Sonax kullanmadığım için galiba şimdiye kadar kullandığım en mat ürün. Ürünü sürerken normal dressinglerdeki gibi hafif yağlı bir formu yok. Su gibi düşük viskoziteli, silerken hissedeceksiniz bir tık bezi tutuyor. Bazı yerlerde dikkat ettim çok ince ve homojen sürerseniz kendi kendine hemen kuruyor, kesinlikle yağlı bir tabaka bırakmıyor. Son hissiyat olarak gayet güzel herhangi bir sorunu yok, belki Sprtiz kadar bile kayganlığı yoktur. Düşük fiyatlı olduğu sürece yine tercih edilebilir. Şuan sadece tozlanma sürecini beklemekteyim, onun ile alakalı da daha önceden yapılan incelemelerde bir problemi yoktu diye hatırlıyorum. Yakın zamanda bir kaç ürün ile beraber test etmeyi planlıyorum.
Camlarda K2 Pro Nuta'yı denedim.
Benim cam silme anlayışım, yıkanmış temizlenmiş camdaki ufak tefek bez izleri, içeride oluşan yağlı yüzeyin sıvanmadan temizlenmesi ve arkasında iz bırakmamak olduğu için bu üründe de herhangi bir sorun yaşamadım. Koku olarak yine güzeldi, sirke kokulu Valet Pro'dan sonra hele hiç sormayın. :smilex: İçeride veya dışarıda ürün ile alakalı bir artı veya eksi durumu oluşmadı, işini yaptı. Tek şikayetim K2 Pro'nun kendi başlığı ürünü bıraz fazla dağıtıyor. Önceden kuaför tipi küçük şişe kullanıyordum, bu fısfısla kullanınca özellikle yan camlara içten sıkarken plastiklere fazla sıçrattı.

Final

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Araç uzun süredir yıkanmıyordu, çamur yağmurlarının üstüne normal yağmur yağdığından dolayı yağmış olan sarı çamur kendi kendine gitmişti.

K2 Pro Bela'yı ilk kez deneyimledim. Araç bu kadar kirliyken magifoam kullanacaktım ancak tüm yaz tekrar bu kadar kirlenmek zor olacağından elde imkan varken Bela'yı denedim.
1:10 karışım oranı ile çok güzel köpürüyor, kokusu güzel. Fiyatına göre yıkama başı maliyet de oldukça düşük.
Kir sökme konusunda beklediğim gibi bir ürün, soft daha çok yazlık bir ürün. Fotoğrafta çok net çıkmamış ama ön yıkama sonrası peçetede baya kir vardı. Köpüğün yüzeyde kalma süresi olarak köpük yoğun da olsa Valet Pro ürünleri gibi çabuk akma eğiliminde. Yazları yüksek fiyatlı şampuanları harcamamak için kullanılır, kışları yetersiz kalır diye düşünüyorum.

İç temizlik olarak da oldukça tozlu ve kirliydi. Fotoğraf çekmedim.
Tüm plastiklere 1:15 Flowey i2 kullanarak bez ile tozunu aldım. Ardından K2 Pro Satina'yı denedim. Yine kokusu güzel bir ürün, rengi beyaz. İlk olarak dressing süngerine sıkıp uygulamayı denedim ancak yüzeye tam olarak dağılmadı. Daha sonra beze sıkarak sürüp kuru tarafı ile sildim. Ambalaj üzerinde yüzeye sıkıp bez ile fazlasını da alabileceğimiz yazıyor bagajda bir yerde denedim ancak ürün sarfiyatını çok arttırıyor. Beze sıkıp silmek daha avantajlı. MF aplikatörler ile de denemek istiyorum, sonraki yıkamada inşallah. Neyse, beze sıkıp kullandıktan sonra bir sorun yaşamadım. Ürün fazlasıyla mat bir görüntüsü var, parlaklık sevmeyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Uzun süredir KC TS uygulamasam da TS'den daha mat geldi. Sonax kullanmadığım için galiba şimdiye kadar kullandığım en mat ürün. Ürünü sürerken normal dressinglerdeki gibi hafif yağlı bir formu yok. Su gibi düşük viskoziteli, silerken hissedeceksiniz bir tık bezi tutuyor. Bazı yerlerde dikkat ettim çok ince ve homojen sürerseniz kendi kendine hemen kuruyor, kesinlikle yağlı bir tabaka bırakmıyor. Son hissiyat olarak gayet güzel herhangi bir sorunu yok, belki Sprtiz kadar bile kayganlığı yoktur. Düşük fiyatlı olduğu sürece yine tercih edilebilir. Şuan sadece tozlanma sürecini beklemekteyim, onun ile alakalı da daha önceden yapılan incelemelerde bir problemi yoktu diye hatırlıyorum. Yakın zamanda bir kaç ürün ile beraber test etmeyi planlıyorum.
Camlarda K2 Pro Nuta'yı denedim.
Benim cam silme anlayışım, yıkanmış temizlenmiş camdaki ufak tefek bez izleri, içeride oluşan yağlı yüzeyin sıvanmadan temizlenmesi ve arkasında iz bırakmamak olduğu için bu üründe de herhangi bir sorun yaşamadım. Koku olarak yine güzeldi, sirke kokulu Valet Pro'dan sonra hele hiç sormayın. :smilex: İçeride veya dışarıda ürün ile alakalı bir artı veya eksi durumu oluşmadı, işini yaptı. Tek şikayetim K2 Pro'nun kendi başlığı ürünü bıraz fazla dağıtıyor. Önceden kuaför tipi küçük şişe kullanıyordum, bu fısfısla kullanınca özellikle yan camlara içten sıkarken plastiklere fazla sıçrattı.

Final
Kardesim eline emegine saglik Guzel uygulama olmuş Kullandigin Malzemeleri güzel yorumlamişsin tesekkur ederiz <3:)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Volvo’ya garaj girişinde ufak bir nazarlık yapmıştım :( Auto king’de mini onarımdan tamiratını yaptırdım. Bırakırken özellikle yıkamamalarını rica etmiştim saolsunlar yıkamamışlar :gulumsemex: Teslim aldığımda renkten dolayı çok belli olmasada epey kirlenmişti 4 saatlik bir yıkama ile kendine geldi :gulumsemex:

[/ur

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şarjlı polisaj makinem ile auto glym srp uyguladım. (Aracımın tamami ppf kaplı) srp folyoda inanılmaz iyi is çıkarıyor. Yaklaşık 1 saat en dusuk devirde uyguladım. Şarjımın yarısı yetti. Srp yi silmesi orta zorlukta bence. Carpro elixir ile ıslatarak sildim hatta uygularken de pede biraz fisfisladim havadan midir nedir çabuk kuruyordu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Şarjlı polisaj makinem ile auto glym srp uyguladım. (Aracımın tamami ppf kaplı) srp folyoda inanılmaz iyi is çıkarıyor. Yaklaşık 1 saat en dusuk devirde uyguladım. Şarjımın yarısı yetti. Srp yi silmesi orta zorlukta bence. Carpro elixir ile ıslatarak sildim hatta uygularken de pede biraz fisfisladim havadan midir nedir çabuk kuruyordu.
Kedi olsam otoparkta çıkacağım tek otomobil senin kara şimşek olurdu :D
Maşallah, çok güzel parlamış :) Emeğine sağlık :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Geçtiğimiz günlerde iç dış yıkama yaptım.

Öncelikle içle başlaıdm.

Plastik kısımlarda spritz kullandım. aracın içinde çoğu yerde alcantra mevcut. Kapı kolları, ön kapı göğüsleri, ön koltuklar, kol dayama vs alcantra. Direksiyonda deri olunca koch po ile buraları temizledim. Fırça olarak colourlock deri ve alcantra fırçasını kullandım. Direksiyonu ve vites deri kısmını koch ls ile korumaya aldım.

direksiyon koch po

Sonrası

Vites körüğü koch po sonrası

Direksiyon ve vites körüğü ls sonrası

Kapı alcantra bölüm öncesi

Koch po sonrası

İç uygulama sonrası

dış yıkama

İlk olarak araca komple valet pro foamula geçtim. Ardından jantlara flowey r1, lastiklere tw jet black temizleme spreyini, davlumbazlara koch gs kullandım. Flowey ev12 ile temaslı yıkama yapıp, son olarak lastiklere turuncu şişe ucuz yollu parlatıcı sürdüm. Camlara flowey s3 geçip, jantlara auto finesse mint wax uyguladım.

1 ay önce araca angelwax ın katı waxını uygulamıştım. Su kaydırıcılık ve parlaklık çok tatmin edici bir düzeyde iken boncuk düzeni çok iyi gelmedi. :)

temaslı yıkama sonrası boncuk düzeni

Angelwax katı waxın 1 ay sonraki su kaydırıcılığı

https://youtube.com/shorts/4p7XSyjgCw0?feature=share

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Başlamadan eklemek isterim ki sıralamayı paylaşımda değiştirdim. İlk olarak kaputta deneme, daha sonra komple demir tozu temizliği, ardından kil yapıldı. Kafa karışıklığı olmasın.
Tahmin ediyorum ki hiç demirtozu uygulanmamış bir araçtı, demirtozu çözücü olarak FB kullandım.

Marflo kil diskini denedim, kaydırıcı olarak da 3D Final Touch kullandım. Hem havalı zımpara makinesi hem de 15mm salınımlı orbital makine ile denedim. Genel anlamda yüzeydeki hışırtıyı kesinlikle alıyor. Bu kadar yoğun partikül bulunan araçta toplam 5-6 tane tanecik kalmıştır. Boya koruma kısmında özellikle inceledim. Ancak tabi cam dipleri vs. makinenin giremeyeceği bölgelerde kesinlikle temizlik istiyor. Ben genelde aracı bir kez hamur ile killeyip devamında periyodik kil eldiveni kullanıyorum. Hiç kil yapılmamış bir araçta direk olarak disk kullanmak yani çok aceleniz varsa iş görür ama çok daha temiz iş istiyorsanız yanınızda hamur da bulundurmanız gerekli.
Çizik konusuna gelirsek, elektrikli orbital makine çok daha az çizik bırakıyor. Hatta kaput dışında bir yerde ben görmedim. Havalı zımpara makinesi ile yaptığınızda çok daha yoğun olarak çiziyor. O yüzden ilk deneme sonrası havalıyı bırakıp komple elektrikli orbital makine ile yaptım.
İşlem yapmadan önce yüzeydeki çizik durumu

Havalıyı yaptıktan sonra kalan izler aşağı yukarı bu şekilde, fotoğrafı büyütüp yakınlaştırırsanız çok ince çizikleri rahat görebilirsiniz.

Elektriklide nispeten sorun yok diyebilirim.

Şimdi gelelim K2 Pro Roton vs Koch Chemie FB kısmına. Bu kısımda çok fazla fotoğraf olduğu için inşallah karıştırmam. Öncelikle kaputun solu K2 Pro Roton, sağ tarafta sarı şişede ise FB var. Öncelikle kaputta bir deneme yaptım devamında tüm araca FB sıktım. Gelelim kaputtaki denemelere.
1. Tur
Roton tarafı

FB tarafı

2. Tur

Roton tarafı

FB tarafı

Rotonda genel kızarıklık varken FB'de özellikle bu kısımda çok fazla kızarıklık vardı.

Komple araca FB yaptıktan sonra sağ arka çamurluğun üstüne ve kaputa roton sıktım. Kaputa zaten 2şer kat roton ve FB atılmıştı. Üstüne tekrar Roton sıktım. Ona rağmen hala kızarıklık vardı.

Arka çamurluk

Genel yorum olarak, Roton çok hızlı şekilde çalışmaya başlıyor, anında kızarmaya başlıyor ve çok daha fazla yerde kızarıklık görünüyor. FB ise daha az kızaran daha pembemsi bir renkte görünüyor ve çok daha az yerde görünüyor. Roton'u ben Flowey R10'a çok benzettim. Oda her aşamasında benzer bir performansa sahipti.
2. tur denemede Roton tarafında kızarmalar azalsa da genel anlamda mevcuttu. FB'de ise sağ üst köşe haricinde kızarma yoktu.

Bu deneyime binaen tüm araca FB yaptım. Konunun başında da gördüğünüz gibi aracın her yeri leş gibi demir tozu. Komple FB'den sonra arka çamurluğa Roton sıkmıştım, yukarıda fotoğraflarda da gördüğünüz gibi sayısı az olmasa da kalan demir tozları daha ince ve silik şekilde belli oluyor.

Bu arada merak ettim kil diskinden sonra sağ arka çamurluğa Roton sıktım, 1 tane nokta belirdi oda dokunduğum saniye yüzeyden ayrıldı.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, merak ettiğim bir üründü. Biraz fazla karmaşık olduğu için kusura bakmayın, yazarken benim daha çok kafam karıştı. :smilex:

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

İstediğim gibi bir bagaj havuzu bulamayınca babam kağıtlardan kalıp çıkartmış altı kaydırmaz bir halıdan kestirip overlock yaptırdık. Piyasadaki havuzlar sert plastikten ve köşeleri keskin içine istediğim gibi oturmuyordu. Bu şekilde hem daha düzgün hem de biraz stil sahibi oldu. Düz renk olmadığı için en uygun bu renk vardı.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Deri temizliğini autoglym leather cleaner ile yaptım fena bir ürün değil son demleri kalmıştı ucu ucuna yetti. Koruma olarak chemical guys i deniyorum kullanan arkadaşlar begenmislerdi bakalım nasıl bir sonuç bırakacak. Daha önce autoglym leather cream kullanıyordum onun kokusu daha baskın deri kokuyordu, chemical guys da o kadar baskin deri kokusu yoktu.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Geçen hafta 3 aşama polisaj yapıp S100 Wax yaptım. Sonunda piano black yapmayı öğrendik. :smilex: @Mugzy ustam sağolsun.
Ez davlumbaz fırçasını kendi aracımda ilk kez kullandım. Mothers fırçayla fırçalamama rağmen beyaz beyaz kalırdı normalde, EZ ile fırçalayınca tertemiz çıktı. :oops:
Ön ve arka tamponların boyasız yerlerinde Selsil lastik parlatıcıyı bu sefer silmeden kullandım gayet güzeldi, ilk denememde sildiğim için hiç ürün kalmamıştı.