Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Öne çıkan konu #8,661
Yeni makineyi Keir otoya bakıma götürdüm
2016 model 46500 km de 1.2 turbo edc icon donanım makyajlı kasa
Liqui moly toptec 4100 5w40 tam sentetik yağ
Mais yağ filtresi
Mais polen filtresi
Mais hava filtresi
Mais ön disk takımı
Mais ön balata
Mais alternatör kayışı seti( V kayışı)
Mais buji takımı
Mais kışlık cam suyu:)
Bosch silecek takımı( orjinal bulamadım listeden anlaşıldığı üzere:basx:)
Antifiriz değişti
Kampana bakımı ve boyanması
Rot balans ayarı

i hızlı resim

Hayırlı olsun hocam kazasız belasız kullanın :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
bende dün gece eşime arabayı otoparka bırakıp geleceğim diye 10.30 da çıkıp sonra bir su tutayım diye haber verdikten sonra 1 de eve geri döndüm :)Haftasonu mesaisi yaptık peşine de gyeon cure uyguladım.

Sonra eve giremedin, otelde kaldın, ertesi gün kahvaltı ikram ettin. Yani, bende böyle durum olsa, geceyi başka yerde geçirmem lazım :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Lastiklerle uğraşmaktan final fotoğrafı çekmemişiz kusura bakmayın. :sussx:

Ön yıkama sonrası
K2 Pro Bela'yı ilk seferde yoğun kış kirinde denediğimde memnun kalmamıştım. Tüm yaz 1:10 foam lance ile kullandım yaz boyu memnuniyetle kullandım. Tekrar kış geliyor bir kere daha kış kirinde deneyeceğim.

Bu arada Reset çok güzel köpürdü. Tazyik vs. de tutmadım sadece görüldüğü şekilde kovayı doldurdum. Normalde 20L kovaya 40 ml koyuluyor. 30ml koymuştum böyle köpürdü.
https://youtube.com/shorts/qBqi7Y9LLFU

Gelelim lastik parlatıcı konusuna. Meguiars Endurance, Autokit(Sarp), Turtle Wax Wet N Black, 3D Magic dressing karşılaştırmasına. Turtle haricinde hepsinin su itişini vs. görmüşüzdür diyerek hiç yapmadım. Sadece dayanım toz çekme, kullanım kolaylığı, parlaklık konusunu değerlendireceğim.
Meguiars Endurance
Önce

Sonra

Kuruma sonrası

Autokit
Önce

Sonra

Kuruma Sonrası

Turtle Wax Wet N Black
Önce

Sonra

Kuruma Sonrası

3D Magic Dressing
Önce

Sonra

Kuruma Sonrası

Parlaklık olarak Meg ve Sarp çok parlak kalıyor, yarı parlak olarak da Turtle ve 3D diyebiliriz.

Sürme kolaylığı olarak Sarp'ı sürerken aplikatör lastiğe çok yapışıyor, sürmesi kesinlikle zor. Meg'de ise kesinlikle yapışma yok sadece yedirmek için biraz uğraşıyorsunuz. Turtle Wax'ın kıvamı Meg'den daha cıvık öyle olduğu için çok daha rahat sürülüyor. Ancak ürün yağlı değil ve aplikatöre sıvanmıyor. Hatta bir noktada aplikatördeki ürün tamamen bitti ve tekrar ürün aldım. Yani tüketimi jel ürünlere göre biraz daha fazla olabilir. Gelelim Magic Dressing'e, bu ürün biraz karışık uzun süreli kullanımda süngeri batırdığı için janta vs. değse anında simsiyah oluyor. Sürmesi kolaydır ancak kesinlikle eldiven giymelisiniz. Kokusu mazot gibidir yani rahatsız eder. 1 galona yakın kullanmış olmama rağmen hem nefret ederim hem severim. Başlık katili olması da cabası. :smilex:

Bu ara çok fazla yol yapmasam da toz çekme ve dayanım konusunda mesajı alıntılayarak bilgi paylaşacağım, teşkkürler.
22 gün sonra son durum.
Meguiars Endurance

Sarp

TW Wet'n Black

3D Magic Dressing

Magic 2 hafta önce falan bir kaç kez sudan geçince çamur oldu hala duruyor, ilk magic ve tw kötü oldu TW'nin sıkıntısı fazla toz çekmesi. Bir kere de ürünü uyguladıktan sonra silip denemek lazım.
Toz çekme konusunda en çok toz çeken TW sonra Endurance oldu.
Ömür konusunda da Sarp tartışmasız lider arka lastikte olmasının da etkisi olmuştur ancak bugün hala mis gibi duruyor. En zayıf olarak da Magic Dressing diyebiliriz.
Neticede hiç bir ürün yüzeyden ayrılmış yok olup gitmiş değil ancak görüntü itibariyle en güzeli sarp duruyor ve performansını koruyor. Diğer ürünlerin üzeri toz veya kirle kaplanmış olsa da suya girsek hepsi hidrofobik olacaktır.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
2014 model corolla aracımın farlarında puslanma ve bol miktarda kılcal çatlak vardı. Artık farlar geceleri de iyi aydınlatmıyordu. Bugün sabah aracı DBY detailing bıraktım. Far temizliği ve sonrasında folyo yapıldı. Gercekten cok memnun kaldim. Sanki sifir far takilmis gibiydi. DBY detailing sahibi Berkay Bey de cok iyi niyetli ve yardimsever birisi. Sagolsunlar araci da yikayip tertemiz teslim ettiler. Kendileri ile far ile baslayan bir iletisimimiz oldu bndan sonraki her turlu detailing hizmeti icin de kendilerini tercih edecegim. Oncesi ve sonrasi resimleri asagida gorebilirsiniz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
2014 model corolla aracımın farlarında puslanma ve bol miktarda kılcal çatlak vardı. Artık farlar geceleri de iyi aydınlatmıyordu. Bugün sabah aracı DBY detailing bıraktım. Far temizliği ve sonrasında folyo yapıldı. Gercekten cok memnun kaldim. Sanki sifir far takilmis gibiydi. DBY detailing sahibi Berkay Bey de cok iyi niyetli ve yardimsever birisi. Sagolsunlar araci da yikayip tertemiz teslim ettiler. Kendileri ile far ile baslayan bir iletisimimiz oldu bndan sonraki her turlu detailing hizmeti icin de kendilerini tercih edecegim. Oncesi ve sonrasi resimleri asagida gorebilirsiniz.

Farlara özel hastanede katarakt ameliyatı yaptırmışsınız :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
22 gün sonra son durum.
Meguiars Endurance

Sarp

TW Wet'n Black

3D Magic Dressing

Magic 2 hafta önce falan bir kaç kez sudan geçince çamur oldu hala duruyor, ilk magic ve tw kötü oldu TW'nin sıkıntısı fazla toz çekmesi. Bir kere de ürünü uyguladıktan sonra silip denemek lazım.
Toz çekme konusunda en çok toz çeken TW sonra Endurance oldu.
Ömür konusunda da Sarp tartışmasız lider arka lastikte olmasının da etkisi olmuştur ancak bugün hala mis gibi duruyor. En zayıf olarak da Magic Dressing diyebiliriz.
Neticede hiç bir ürün yüzeyden ayrılmış yok olup gitmiş değil ancak görüntü itibariyle en güzeli sarp duruyor ve performansını koruyor. Diğer ürünlerin üzeri toz veya kirle kaplanmış olsa da suya girsek hepsi hidrofobik olacaktır.
Vay Sarp vay (iyi bir şey derken de küfür ederek söylüyoruz ya o hesap :D :D )

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İşten güçten fırsatını buldum ve kolları sıvadım aracıma biraz uygulama yapma fırsatım oldu yıkama ve kontamine aşamalarını fotoğraflamayı unuttum :keyifsizx:

Benzinlikte magifoam ve üzerine ad citrus wash 1/30 sulandırarak ön yıkama,sonrasında nanolex pure ve slopes wash mitt le temaslı yıkama akabinde kil uygulaması ve k2 roton la sulandırmadan kaporta ve jantlara demir tozu temizliği yaptım.aracı tekrar temaslı olarak yıkadıktan sonra valet pro glass cleaner ve sams waffle bez ikilisiyle camlar iç,dış temizlendi.
wax atmak için avm otoparkına gittim kaporta uygulama yapmak için harika duruma gelmişti.

Vonixx hybrid carnauba wax,ekstra ve kalıcılık ve hidrofobi içinde üzerine vonixx ceramic ve carnauba spray wax uyguladım

Lastiklere valet pro classic tyre dressing uyguladım finishi güzel ilk etapta parlak görünmesine rağmen kısa süre içerisinde mat saten görünümü bırakıyor lastiklerde kalıcılık ve hidrofobisi orta düzeyde

Dashboard ve trimlerde leraton ıq detailer kullandım toz çekmemesi güzel finishi mat hem temizleme hem koruma ürünü ama bildiğim kadarıyla uv koruması yok antistatik bir ürün

türkçe ücretsiz hosting

Buyrun finaller çok kapsamlı foto çekmek isterdim baştan sona ama birdahaki sefere artık :kovboyyx:

Son düzenleme:

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
İşten güçten fırsatını buldum ve kolları sıvadım aracıma biraz uygulama yapma fırsatım oldu yıkama ve kontamine aşamalarını fotoğraflamayı unuttum :keyifsizx:

Benzinlikte magifoam ve üzerine ad citrus wash 1/30 sulandırarak ön yıkama,sonrasında nanolex pure ve slopes wash mitt le temaslı yıkama akabinde kil uygulaması ve k2 roton la sulandırmadan kaporta ve jantlara demir tozu temizliği yaptım.aracı tekrar temaslı olarak yıkadıktan sonra valet pro glass cleaner ve sams waffle bez ikilisiyle camlar iç,dış temizlendi.
wax atmak için avm otoparkına gittim kaporta uygulama yapmak için harika duruma gelmişti.

Vonixx hybrid carnauba wax,ekstra ve kalıcılık ve hidrofobi içinde üzerine vonixx ceramic ve carnauba spray wax uyguladım

Lastiklere valet pro classic tyre dressing uyguladım finishi güzel ilk etapta parlak görünmesine rağmen kısa süre içerisinde mat saten görünümü bırakıyor lastiklerde kalıcılık ve hidrofobisi orta düzeyde

Dashboard ve trimlerde leraton ıq detailer kullandım toz çekmemesi güzel finishi mat hem temizleme hem koruma ürünü ama bildiğim kadarıyla uv koruması yok antistatik bir ürün

türkçe ücretsiz hosting

Buyrun finaller çok kapsamlı foto çekmek isterdim baştan sona ama birdahaki sefere artık :kovboyyx:

Emeğine sağlık hocam.:kalplix::kalplix:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli

türkçe ücretsiz hosting

Seviyorsunuz beyazın hakkını vermeyi :)

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

türkçe ücretsiz hosting

Emeğine ellerine sağlık hocam