Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Motoru yıkadım güzelce. Bir süredir aklımdaydı. Cuma günü bakım da yaptırdım. Bakım sırasında karter koruma söküldüğü için onu da yıkattırmıştım.

Önce 1:1 ceviz sıktım. Motor soğuk olduğu için 20 dk kadar bekledim. Üstüne b33 ve megifoam karışımı ile köpük yaptım. Jant fırçası ve bilimum fırçalar ile köpük üzerinde çalıştım. Sonrasında tazyikli suyu çok yaklaştırmadan duruladım.
Arkasından hava ile motoru kaba suyundan arındırdıktan sonra motorplast sıktım ve kaputu kapattım. Yarım saat kadar çalıştırdığımda kupkuru olmuştu. Suyu emen yüzeyler henüz tam kurumadı. Onlarda aracı kullanırken kuruyacaktır bugün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Motoru yıkadım güzelce. Bir süredir aklımdaydı. Cuma günü bakım da yaptırdım. Bakım sırasında karter koruma söküldüğü için onu da yıkattırmıştım.

Önce 1:1 ceviz sıktım. Motor soğuk olduğu için 20 dk kadar bekledim. Üstüne b33 ve megifoam karışımı ile köpük yaptım. Jant fırçası ve bilimum fırçalar ile köpük üzerinde çalıştım. Sonrasında tazyikli suyu çok yaklaştırmadan duruladım.
Arkasından hava ile motoru kaba suyundan arındırdıktan sonra motorplast sıktım ve kaputu kapattım. Yarım saat kadar çalıştırdığımda kupkuru olmuştu. Suyu emen yüzeyler henüz tam kurumadı. Onlarda aracı kullanırken kuruyacaktır bugün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eline sağlık hocam. Gayet güzel uygulama olmuş :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@_CaN_ hocam eline saglik cok guzel olmus.

birsey fark ettim , yikamadan once keceyi sokmussunuz sanirim. Keceyi yikamak zarar verir mi :) ben gecen serviste motor temizligi yaptirmistim, uzaktan keceyi de yikadilar :)

BarisSamsunlu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok fazla fotoğraf çekemedim aracı önce k2 bela ile ön yıkamasını yaptım benzinlikte alta foam kullanarak daha sonra üzerinde sitenin otoparkından kaynaklı sanırım tam çözemedim fazlasıyla demir tozu ve reçine vardı onları auto fitness'ın demir tozuyla kille birlikte temizledim 3D'nin pink şampuanıydı sanırım onunla birlikte yıkadıktan sonra soft99 kiwami ile korumaya aldım parlaklığı en belirgin bu fotoğrafta alabildim.
Yeni başladığım için önerilerinizi de paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
22 gün sonra son durum.
Meguiars Endurance

Sarp

TW Wet'n Black

3D Magic Dressing

Magic 2 hafta önce falan bir kaç kez sudan geçince çamur oldu hala duruyor, ilk magic ve tw kötü oldu TW'nin sıkıntısı fazla toz çekmesi. Bir kere de ürünü uyguladıktan sonra silip denemek lazım.
Toz çekme konusunda en çok toz çeken TW sonra Endurance oldu.
Ömür konusunda da Sarp tartışmasız lider arka lastikte olmasının da etkisi olmuştur ancak bugün hala mis gibi duruyor. En zayıf olarak da Magic Dressing diyebiliriz.
Neticede hiç bir ürün yüzeyden ayrılmış yok olup gitmiş değil ancak görüntü itibariyle en güzeli sarp duruyor ve performansını koruyor. Diğer ürünlerin üzeri toz veya kirle kaplanmış olsa da suya girsek hepsi hidrofobik olacaktır.
Hocam ürünleri uyguladıktan sonra fazlalığı almak için sildin mi yoksa öylece bıraktın mı?

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Yaptığımız işten dolayı hafta sonu dahi tatilimiz olmadığı için akşamları araba ile ilgilenme fırsatı buluyorum güneşliklere bir el atayım dedim kirli değillerdi ama burada paylaşmak istedim K2 Apc neutral pro ve detay fırçası ile temizledim ardından satina uyguladım. Ortam karanlık olduğu için telefonun flaşı ile ancak bu kadar belirgin fotoğraf alabildim :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@_CaN_ hocam eline saglik cok guzel olmus.

birsey fark ettim , yikamadan once keceyi sokmussunuz sanirim. Keceyi yikamak zarar verir mi :) ben gecen serviste motor temizligi yaptirmistim, uzaktan keceyi de yikadilar :)
Eğer keçeyi aracın üzerinde yıkarsanız sarkma yapabilir. Çünkü kendi ağırlığının belki 10 katına çıkıyor suyu emdiğinden. Bu sebeptendir ki bazı yerlerinde yırtılmalar, kopmalar ve sarkmalar olabilir.
En sağlıklısı söküp sert bir zeminde yıkamaktır. Arkasından da ıslak kuru makine ile suyunu çektirirseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız .

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tüm ürünleri öylece bıraktım. TW'yi silip denemek istiyorum bir de.
Hepsini birde silerek denesen belki daha az toz toplsr veya daha uzun ömürlü olabilir.

Yada tekerin yarısını silme sadece diğer yarısını silerek de deneyebeilirsin. Daha iyi fikir verir hocam.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
farlar çok iyi olmuş, aydınlatmada ufakta olsa bir zayıflama var mı?
Çok teşekkürler ben de gözüm alıştıkça çok sevdim :) aydınlatmadan yana hiç bir sıkıntı yok, %3-5 minimal bir kayıp vardır belki ama ben hiç bir şey fark etmedim. Bugün memlekete gidiyorum, bi 10 gün sonra falan döneceğim; isterseniz o zaman size video atabilirim gece ışıksız alanda durumunu.

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP

standart DSG topuzunu aliexpressten aldığımla değiştirdim bugün.

TRY 455.53 42%OFF | Otomatik vites topuzu DSG kırmızı LED elektronik vites kolu hentbol Golf 6 7 Passat CC B7 Jetta tiguan Touran
23.03US $ 42% OFF|Automatic Gear Shift Knob Dsg At Red Led Electronic Shift Lever Handball For Golf 6 7 Passat Cc B7 Jetta Tiguan Touran - Gear Shift Knob - AliExpress soran olursa diye link bıraktım. anlamadığım şey, vites körüğüne bağlı plastik parçayı çıkardığımda içeri susam vb ufak ufak birşeyler doluydu. nasıl giriyor hayret. elektrikli süpürge başlığı girmeyince bant yardımıyla temizledim.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arabada değil ama bilgisayarda çok ilginç ve güzel bir değişiklik yaptım bugün :D Geçen sene bilgisayarın üstünde çizimler yapmıştım, dolayısıyla ekranın üstü parmak izi vs. İle dolmuştu. Yaz boyu da bilgisayarı çok az kullandığımdan ekranla ilgilenmemiştim. Bu sene okul başladığında ekranın inanılmaz kötü olduğunu fark ettim. Her yer parmak iziydi ve kesinlikle çıkmıyordu. En kral gözlük temizleyici spreyler, carbon bezler vs kullandım olmadı. En son apple’a götürdüm bilgisayarı. Orda anlattığımda şaşırdılar ve hemen hallederiz diye bez ve sprey getirdiler. Ve çok çok az müdahale edebildiler. Çoğu kaldı parmak izlerinin. Bugün arabayı temizledikten sonra K2’nin ekran temizleyicisi geldi aklıma, bi deneyeyim dedim. Sonuç; Muhteşem

Sanki K2 reklamı yapıyormuşum gibi hissettim kendimi :D ama o kadar şaşırdım o kadar mutlu oldum ki anlatamam size :) keşke önceki halinin fotoğrafı da olsaydı. Baya umutsuz bir halde denedim sonuç verince şok oldum. :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arabada değil ama bilgisayarda çok ilginç ve güzel bir değişiklik yaptım bugün :D Geçen sene bilgisayarın üstünde çizimler yapmıştım, dolayısıyla ekranın üstü parmak izi vs. İle dolmuştu. Yaz boyu da bilgisayarı çok az kullandığımdan ekranla ilgilenmemiştim. Bu sene okul başladığında ekranın inanılmaz kötü olduğunu fark ettim. Her yer parmak iziydi ve kesinlikle çıkmıyordu. En kral gözlük temizleyici spreyler, carbon bezler vs kullandım olmadı. En son apple’a götürdüm bilgisayarı. Orda anlattığımda şaşırdılar ve hemen hallederiz diye bez ve sprey getirdiler. Ve çok çok az müdahale edebildiler. Çoğu kaldı parmak izlerinin. Bugün arabayı temizledikten sonra K2’nin ekran temizleyicisi geldi aklıma, bi deneyeyim dedim. Sonuç; Muhteşem

Sanki K2 reklamı yapıyormuşum gibi hissettim kendimi :D ama o kadar şaşırdım o kadar mutlu oldum ki anlatamam size :) keşke önceki halinin fotoğrafı da olsaydı. Baya umutsuz bir halde denedim sonuç verince şok oldum. :)
Elinize saglik hocam güzel ürün, bir ürünü tanitmak ve yorumlari paylasmak malesef bazilari icin reklammis gibi geliyor.

Ben İnsanlari Anlamiyorum Bir Ürün ü ben veya bir başkasi tanitmazsa veya bilgi vermezse nerden bilinecek nedir ne ise yaradiği ,bugün en ucuz detailing ürünü 150₺ den başliyor. Forumdaki üyelerimizin bende dahil olarak çoğunluğun ultra lüks bir yasam standarti yok.Sizlere Tanitilan ürünleri ücretiyle temin ediyoruz kimse kimseye ücretsiz ürün vermiyor :) Firma veya Sahis 500₺ ürünü alin Test edin diyecek hali yok :) Emege Saygi Lutfen Bazi Seyler lütfen reklam algisi gibi gözükmesin özümüzü bilelim Bir Pahali Zevkimiz Detay var onada küsmeyelim:)

İyi Detaylar :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Elinize saglik hocam güzel ürün, bir ürünü tanitmak ve yorumlari paylasmak malesef bazilari icin reklammis gibi geliyor.

Ben İnsanlari Anlamiyorum Bir Ürün ü ben veya bir başkasi tanitmazsa veya bilgi vermezse nerden bilinecek nedir ne ise yaradiği ,bugün en ucuz detailing ürünü 150₺ den başliyor. Forumdaki üyelerimizin bende dahil olarak çoğunluğun ultra lüks bir yasam standarti yok.Sizlere Tanitilan ürünleri ücretiyle temin ediyoruz kimse kimseye ücretsiz ürün vermiyor :) Firma veya Sahis 500₺ ürünü alin Test edin diyecek hali yok :) Emege Saygi Lutfen Bazi Seyler lütfen reklam algisi gibi gözükmesin özümüzü bilelim Bir Pahali Zevkimiz Detay var onada küsmeyelim:)

İyi Detaylar :)
Çok sağolasın sefa ağabey, temiz bir açıklama olmuş eline sağlık :)