Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #9,181
Teşekkür ederim, cam krom çıtalarına uygularken kaportaya temas etmemesi için bant tarzı birşey çekmekde fayda varmı yoksa kaportaya temas etme durumunda temizlesek sorun teşkil edermi.
Bunu daha tecrübeli forumdaşlar cevaplasa daha iyi olur :) Ya da bizzat kaynağına soralım @DetayDeposu :cool:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Geçen gün soru-cevap kısmında paylaşmıştım arabanın her yerinde yıkayıp kurulayamadığım için kireç lekeleri olmuştu. Daha sonrasında düzgünce yıkamama rağmen kireç lekelerinde en ufak gelişme olmadı :) elixir sürdüm ipa sürdüm bana mısın demedi :) ben de hemen koştum @Sefa46 abime. :) Meguiars WaterSpot ve 3in1 wax önerdi. Sağolsun ürünler çok iyi iş gördü. Bunlar yıkama sonrası uygulama öncesi hali;

Önce 3in1 wax’ı küçük bir alanda denedim. Çözünce WaterSpot’u karıştırmadım artık. Buyrun finaller;

Sadece ppf’li kaputta 3in1 yetersiz geldi. Orada önce WaterSpot’la tüm kaputu elden geçirdim. Sonrasında ipa ve 3in1’i uyguladım. Çok temiz oldu. Bu arada waterspot’la beraber ppf’den baya kir çıktı :|

Dün çok yorulunca (gece 2’de bitmişti kaporta kısmı) detayları atlamışım. Bugün de kalan ince detayları hallettim. Piano black detaylarda 3in1 göz kamaştırıyor :)

3in1’i değerlendirecek olursam ilk wax uygulamamdı. Diğerlerine göre uygulaması nasıldır bilemeyeceğim ama beni çok zorlamadı; silmesi falan oldukça kolaydı. Kayganlığı elixirden sonra beni çok etkilemedi ancak parlaklık muazzam. Çizikleri kusurları (Özellikle kireç lekelerini :D) vs. Baya kapattı o yönden de çok memnun kaldım. İlerleyen zamanlarda dayanımını da görmüş olacağız :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Geçen gün soru-cevap kısmında paylaşmıştım arabanın her yerinde yıkayıp kurulayamadığım için kireç lekeleri olmuştu. Daha sonrasında düzgünce yıkamama rağmen kireç lekelerinde en ufak gelişme olmadı :) elixir sürdüm ipa sürdüm bana mısın demedi :) ben de hemen koştum @Sefa46 abime. :) Meguiars WaterSpot ve 3in1 wax önerdi. Sağolsun ürünler çok iyi iş gördü. Bunlar yıkama sonrası uygulama öncesi hali;

Önce 3in1 wax’ı küçük bir alanda denedim. Çözünce WaterSpot’u karıştırmadım artık. Buyrun finaller;

Sadece ppf’li kaputta 3in1 yetersiz geldi. Orada önce WaterSpot’la tüm kaputu elden geçirdim. Sonrasında ipa ve 3in1’i uyguladım. Çok temiz oldu. Bu arada waterspot’la beraber ppf’den baya kir çıktı :|

Dün çok yorulunca (gece 2’de bitmişti kaporta kısmı) detayları atlamışım. Bugün de kalan ince detayları hallettim. Piano black detaylarda 3in1 göz kamaştırıyor :)

3in1’i değerlendirecek olursam ilk wax uygulamamdı. Diğerlerine göre uygulaması nasıldır bilemeyeceğim ama beni çok zorlamadı; silmesi falan oldukça kolaydı. Kayganlığı elixirden sonra beni çok etkilemedi ancak parlaklık muazzam. Çizikleri kusurları (Özellikle kireç lekelerini :D) vs. Baya kapattı o yönden de çok memnun kaldım. İlerleyen zamanlarda dayanımını da görmüş olacağız :)
Meg 3 in 1 Wax =Digerleri olarak adlandirabilirsin en yakin rakibi Vonixx All in one dir.

Dayanimi cok iyidir,Temizler,Hafif kusurlari kapatir ve korur.

Meg Water Spot Remower Sprey Rakiplerinin hepsinden iyidir ne marka olursa olsun farketmiyor sebebi icerisinde az da olsa asindirici vardir.

Eline saglik gecmesine sevindim,tekrar kirec lekeleriyle karsilasmaman dilegiyle :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Meg 3 in 1 Wax =Digerleri olarak adlandirabilirsin en yakin rakibi Vonixx All in one dir.

Dayanimi cok iyidir,Temizler,Hafif kusurlari kapatir ve korur.

Meg Water Spot Remower Sprey Rakiplerinin hepsinden iyidir ne marka olursa olsun farketmiyor sebebi icerisinde az da olsa asindirici vardir.

Eline saglik gecmesine sevindim,tekrar kirec lekeleriyle karsilasmaman dilegiyle :)
Çok sağolasın abi her türlü yardım ve tavsiye için, hakkın ödenmez :)

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep

Ağa çok iyi sonuç almışsın :):alkıssx:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Corollanın bujilerini değiştirdim.

İridyum takıcaktım ama denso bulamadım. NGK vardı ama babamı ikna edemedim. Çünkü daha önce hem ngk hem de bosch standart buji denemiştik ancak zamanlama sorunu olmuştu. O yüzden Denso’dan devam :)

Soldaki yeni sağdaki ise çıkan. 30 bin km olmuştu. Beklediğimden az yıpranmış. Araçta LPG yok ve düzenli olarak shell v power yakıt alınıyor (3 depoda 1 petrol ofisi)

Denso taktığımıza sevindim çünkü yıllar boyu dünya ralli şampiyonasında Toyota’ya yol arkadaşlığı yaptı. Hala da oem olarak denso kullanılıyor sanırım.

Okuduğunuz için teşekkürler :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
18 gün sonra Vonixx Blend Wax'ın ilk yıkamasını yaptım. Genel olarak bir kaç kez çamur yağdığı için boncuklarda bozulmalar başlamıştı. Yıkama sonrası performansı, daha yeni olduğu için tatminkar ama ilk bir kaç gün oluşan boncuklar daha yuvarlakken daha 18. günde bile bozulmaya başlaması can sıkıyor.
K2 Pro Alot'u denedim. 1:5 sulandırdım, köpürmeye yatkın ürün bunu foamerle son baharda yoğun kirde deneyeceğim. Lastiklere sıktığımda da sararma da mevcuttu.
Aslında R1 ve Alot'u karşılaştıracaktım, jantın iki yanına ürünleri sıktım bi duruladım peçete sürdüm iki tarafta da peçetede en ufak kir bile yoktu. Başka janta sadece su tuttum peçete sürdüm ilginç şekilde oda tertemiz çıktı. Jantlar yeterince kirli değilmiş demekki. Sonbaharda jantlar kirliyken tekrar kir sökücülüğü ile alakalı karşılaştırmayı daha net olarak yapayım.
Kirli Hali

Yıkama sonrası boncukların durumu

Buda PSS boncuklaması

Final

Bu ara paspaslar için dressing soran arkadaşlar vardı. Meg Hyper Dressing 1:4 olarak sulandırılmış olarak fıslayıp kuru bez geçiyorsunuz. Benim paspaslar kauçuk gibi olduğundan herhangi bir kayma sorunu oluşturmuyor. Bir ton renk koyulaştırıyor. Eskiden kirler tam çıkmıyordu beyaz lekeler kalıyordu onu maskelemek amaçlı kullanıyordum orada da iş görüyordu. Sahler gibi yeni tip paspaslarda nasıl olur bilemiyorum denemek lazım.
Temiz kuru hali

Uygulayıp sildikten sonra

Dressing kuruduktan sonra

50/50

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
18 gün sonra Vonixx Blend Wax'ın ilk yıkamasını yaptım. Genel olarak bir kaç kez çamur yağdığı için boncuklarda bozulmalar başlamıştı. Yıkama sonrası performansı, daha yeni olduğu için tatminkar ama ilk bir kaç gün oluşan boncuklar daha yuvarlakken daha 18. günde bile bozulmaya başlaması can sıkıyor.
K2 Pro Alot'u denedim. 1:5 sulandırdım, köpürmeye yatkın ürün bunu foamerle son baharda yoğun kirde deneyeceğim. Lastiklere sıktığımda da sararma da mevcuttu.
Aslında R1 ve Alot'u karşılaştıracaktım, jantın iki yanına ürünleri sıktım bi duruladım peçete sürdüm iki tarafta da peçetede en ufak kir bile yoktu. Başka janta sadece su tuttum peçete sürdüm ilginç şekilde oda tertemiz çıktı. Jantlar yeterince kirli değilmiş demekki. Sonbaharda jantlar kirliyken tekrar kir sökücülüğü ile alakalı karşılaştırmayı daha net olarak yapayım.
Kirli Hali

Yıkama sonrası boncukların durumu

Buda PSS boncuklaması

Final

Bu ara paspaslar için dressing soran arkadaşlar vardı. Meg Hyper Dressing 1:4 olarak sulandırılmış olarak fıslayıp kuru bez geçiyorsunuz. Benim paspaslar kauçuk gibi olduğundan herhangi bir kayma sorunu oluşturmuyor. Bir ton renk koyulaştırıyor. Eskiden kirler tam çıkmıyordu beyaz lekeler kalıyordu onu maskelemek amaçlı kullanıyordum orada da iş görüyordu. Sahler gibi yeni tip paspaslarda nasıl olur bilemiyorum denemek lazım.
Temiz kuru hali

Uygulayıp sildikten sonra

Dressing kuruduktan sonra

50/50
Kardesim eline saglik guzel olmus temizlik uygulamasi

Meguiars Hyper Dressing Candir.

Sahler ve Rizzline Paspaslarda kullaniyoruz sorun olmuyor ancak fiyat politikasindan dolayi alternatif olarak Atas Plak 2 Plastik Parlaticiyi kullanmaya başladik 1/3 Sulandirip kullaniyoruz suan ondan da memnunuz.

Vonixx in Black olan versiyonunu mu kullandin anlayamadim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kardesim eline saglik guzel olmus temizlik uygulamasi

Meguiars Hyper Dressing Candir.

Sahler ve Rizzline Paspaslarda kullaniyoruz sorun olmuyor ancak fiyat politikasindan dolayi alternatif olarak Atas Plak 2 Plastik Parlaticiyi kullanmaya başladik 1/3 Sulandirip kullaniyoruz suan ondan da memnunuz.

Vonixx in Black olan versiyonunu mu kullandin anlayamadim
2018'de 250 ml 30TL'ye bölünmüş sprey şişe dahil almışım. :smilex: Onun için güncel fiyatlarını hiç bilmiyorum. 1:4 sulandırılmış halde yıllardır dayanmış hiç bozulmamış ona şaşırdım.
Evet, black edition almıştım metalik gride bir sorunu yok şimdilik 2. uygulayışım. Beyaz araçlarda da deneyeceğim de denk gelmedi daha.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
2018'de 250 ml 30TL'ye bölünmüş sprey şişe dahil almışım. :smilex: Onun için güncel fiyatlarını hiç bilmiyorum. 1:4 sulandırılmış halde yıllardır dayanmış hiç bozulmamış ona şaşırdım.
Evet, black edition almıştım metalik gride bir sorunu yok şimdilik 2. uygulayışım. Beyaz araçlarda da deneyeceğim de denk gelmedi daha.
Kanka Acaba diyom Black Versiyon senin gri renktemi is yapmiyor onu koyu aracta deneyip.kiyaslaman lazim.

Hyper dressing 4000₺ suan

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kanka Acaba diyom Black Versiyon senin gri renktemi is yapmiyor onu koyu aracta deneyip.kiyaslaman lazim.

Hyper dressing 4000₺ suan
Maşallah güzel zam yemiş. :smilex:
Dolduruculukta, leke bırakmada vs. sorun yaşasam anlayacağım da boncuğu çabuk bozuyor. S100'de de aynı olay vardı. O normal carnauba kategorisinde ama Authentic 3 hafta gidiyor çok daha güzel boncukluyor, S100 5-6 hafta gidiyor ama boncuklar çabuk bozuluyor. Bu meret de öyle, mesela benim double speed 40 gün dedi mi ben gidiyorum der 55-60 güne hiç kimse kalmaz. Yağışsız yaz havasında 70-80 gidecek herhalde ama 30 günden sonra boncuk inanılmaz bozacak gibi geliyor geçen sefer öyle olmuştu. Hatta şuan kapı ve kaput farkından da anlaşılabiliyor zayıflamaya başlamış ama belli bi raddeye kadar acayip bozulacak, ondan sonra yüzeyde bi 30-40 gün daha yamuk yumuk boncuklarla gider. Deneyecek koyu renk araç var da onu düzgün yıkayıp takip edecek durum yok.

BarisSamsunlu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araçta çok fazla demir tozu ve reçine vardı bu yüzden kirli olmasada arkadaşımın garajını ayarlayıp yıkama fırsatı buldum.
İlk başta valet pro citrus pre wash
Demir tozu olarak Auto Finesse Iron Out kullandım.
Temaslı yıkama için gyeon bathe+
Wax: Kiwiami
Lastik parlatıcım bitmişti tavsiye edeceğiniz ürünlere açığım.
Kirli olmadığı için sadece demir tozunun fotoğrafını ve sonuç kısmının fotoğraflarını çektim.

cat photos free download