Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #9,481
Bugun araca yalıtım uygulamaya başladım. Bisiklet lastik sökme aparatıyla birazda güçle kapıları söktüm muhtemelen ilk defa sökülüyor diye aşırı zor çıktı tırnaklardan ayrılmadı bi türlü baya uğraştırdı.Kapı içine toz almasın diye plastik parça koymak yerine poşet koymuşlar silikon tarzı bi yapıştırıcıyla yapıştırmışlar bıçakla silikonu keserek poşeti yarım çıkarttım. Sonrasında meguiars super degreaser 1:6 ile kapı içlerini temizledim toz ve pislik birikmişti. Kaba kirini aldıktan sonra k2 klinet ile yüzeyi sildim sonrasında metreyle kalıp alıp ctkyı keserek uyguladım. Hava serindi zor uyguladım ya hava sıcak olucak yada ısıtma makinesi lazım. Yarın sabah nasipse Db Floor uygulayacağım üstüne. Gerçekten kapı toklaştı kapatma hissiyatı bi tık daha ağırlaştı gibi youtube uygulanmış ve uygulanmamış tarafın farkını atacağım linkini bırakırım buraya.

https://youtube.com/shorts/Fbh7K1U7WX8?si=kyiG88svOwXWBNPs

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugun araca yalıtım uygulamaya başladım. Bisiklet lastik sökme aparatıyla birazda güçle kapıları söktüm muhtemelen ilk defa sökülüyor diye aşırı zor çıktı tırnaklardan ayrılmadı bi türlü baya uğraştırdı.Kapı içine toz almasın diye plastik parça koymak yerine poşet koymuşlar silikon tarzı bi yapıştırıcıyla yapıştırmışlar bıçakla silikonu keserek poşeti yarım çıkarttım. Sonrasında meguiars super degreaser 1:6 ile kapı içlerini temizledim toz ve pislik birikmişti. Kaba kirini aldıktan sonra k2 klinet ile yüzeyi sildim sonrasında metreyle kalıp alıp ctkyı keserek uyguladım. Hava serindi zor uyguladım ya hava sıcak olucak yada ısıtma makinesi lazım. Yarın sabah nasipse Db Floor uygulayacağım üstüne. Gerçekten kapı toklaştı kapatma hissiyatı bi tık daha ağırlaştı gibi youtube uygulanmış ve uygulanmamış tarafın farkını atacağım linkini bırakırım buraya.
Kardesim eline saglik fark cok belli oldumu test edebildinmi

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

https://youtube.com/shorts/Fbh7K1U7WX8?si=kyiG88svOwXWBNPs

Elinize sağlık, asıl olay yalıtım bittikten sonra araç içinde müzik dinleyince ortaya çıkıyor. Müziği açınca sanki ses sistemini daha kaliteli cihazla değiştirmiş hissiyatı veriyor.
Ayrıca kapılardaki hoparlörleri kasnağından ayırıp, kasnak ile birleştiği yerlere de ufakdan ctk uygulayıp üzerine hoparlörü takarsanız , ses kalitesi daha verimli olur.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Elinize sağlık, asıl olay yalıtım bittikten sonra araç içinde müzik dinleyince ortaya çıkıyor. Müziği açınca sanki ses sistemini daha kaliteli cihazla değiştirmiş hissiyatı veriyor.
Ayrıca kapılardaki hoparlörleri kasnağından ayırıp, kasnak ile birleştiği yerlere de ufakdan ctk uygulayıp üzerine hoparlörü takarsanız , ses kalitesi daha verimli olur.
hoparlor etrafına ve kapı döşemesinin içinede yaptım umarım dört kapıda bitince güzel bir ses verir.Stoğa gelince hoparlorlere db rings isimli ürünü uygulayacağım inş

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dün akşam evde kapı döşemesinin içinde boş gördüğüm yerleride DB Floor ile doldurdum özellikle bardaklık kısmına denk gelen yerin arkası ve hoparlor kısmını iyice doldurdum en son hoparlorun çevresinede DB Flooru çekip kapı döşemesini bitirdim. Sabah kalkınca Ctk Premiumun üstüne DB Flooru uyguladım cok yumuşak ve esnek bi malzeme olduğu için uygulaması biraz daha kolaydı. Kapı saclarını bitirip hoparlorun kasnağının etrafını döndüm. En son açıkta gördüğüm yerleride kapatıp orjinal poşetinide yapıştırıp döşemeyi yerine taktım. son halinin linkini bırakıyorum vurunca gelen ses gerçekten ciddi anlamda cok değişti kapı daha sağlammış hissiyatı veriyor umarım müzik dinlerken seyir halinde giderkende ses vermez içeriye. Son hali bu şekilde https://youtube.com/shorts/drlThaSDg5E?si=EzXeAn25XbBgRa4w

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Yaklaşık 3 haftadır yıkamaya fırsatım olmadı. Bugün boşa çıkınca. Saat 17.00 gibi başladığım yıkama 21.30 gibi bitti.
İlk olarak iç detay temizlik ile başladım. Plastik aksamda flowey İ2 kullandım. 1:20 oranında yarım litrelik şişede kullandım. Sonra plastik aksamda meguiars suprema kullandım. Kalorifer ızgaralarini genelde temiz tutuyorum. Kapı kumaş döşemelerini sulandırılmış lotar, 1:50 gibi yarim litrelik şişede kullandım. Paspaslari sulandırılmış arap sabunu ile geçtim.
Jant ve davlumbaz temizliğinde flowey R1 kullandım. Yarım litre fıs fıs şişesine 1:10 oranında kullandım.
Sonra iki litrelik el basınçlı ilaç pompası ile ab magifoam ön yıkama yaptım. 1:20 gibi bjr oranda. Artık göz kararı olmaya başladı karışım oranları. Araç belden aşağısına iki kere dolaştım ab magifoam ile. Sonra iki kova yıkamaya geçtim. Sam's detailing şampuani kullandım. O da göz kararı oldu. Oran olarak 5 litre suya 60-70 ml kullandım sayılır. İyi köpürdü :) , hatta eldiveni temizlediğim kovada ve asıl kovada kalan su ile lastikleri ve davlumbazlari eski bir yıkama eldivenim vardı , onunla geçtim. Bol köpüklü. Jant fırçası @Ozdemirli bey' den almıştım. Onu kullandım. Baya etkiliymiş. İlk defa jant fırçası kullandım. Onun yerine bez kullanıyordum. Sonra hızlı cila olarak turtle dry shine kullandım. Su tutarak ,bölgesel uygulama yaparak geçtim. Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım. Kapı araları ve bagaj aralarıni kurulamak için bim den aldığım( foruma üye olmadan önce) yaklaşık 250 GSM lik havlum ile geçtim. Cam temizliğinde igl glass ecoclean kullandım. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım.( Mat bir görüntü veriyor, fotoğraf da ıslak gibi görünebilir). Davlumbaz içlerine cardup lastik parlatıcım vardı, onu kullandım. Aracın kirli fotoğraflarıni da ekledim.
Yarına motor temizliği ve bagaj düzenleme kaldı. Tabiki koku olarak her zaman ki gibi 20 liralık kahve çektirdim. :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Aylar sonra arabayı yıkayabildim.Araba 0 alındığında slopes x1 seramik yapılmıştı , yaklaşık 7-8 ayda hem birçok araç değişince hemde işlerin durumu sebebiyle arabayı peder yıkıyordu. Şimdi kendine başka araba alınca buda boşa çıktı ve ilk defa jantlara demirtozu temizliği (flowey r10) ve arabaya komple alt yıkama yaptım ama hemen hasta oldum. Biraz düzelince güzel bir konu açabilirim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Aylar sonra arabayı yıkayabildim.Araba 0 alındığında slopes x1 seramik yapılmıştı , yaklaşık 7-8 ayda hem birçok araç değişince hemde işlerin durumu sebebiyle arabayı peder yıkıyordu. Şimdi kendine başka araba alınca buda boşa çıktı ve ilk defa jantlara demirtozu temizliği (flowey r10) ve arabaya komple alt yıkama yaptım ama hemen hasta oldum. Biraz düzelince güzel bir konu açabilirim
Geçmiş olsun.